X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów odwiedzam Was w nocy :)

Ubranka na wyjście mamy mniej więcej omówione..a jak będziecie ubierać maluszka w szpitalu..? Niby mamy zimę ale na oddziałach pewnie dobrze grzeją i tak myślę czy body + śpioszki bawelniane czy lepiej jakieś grubsze welurowe bądź dresowe czy coś takiego cieplejszego.
    Pamiętam ze jak rodziłam córkę w maju to miałam same cienkie bawelniane pajace i na to kocyk i tak sobie leżała ale pamietam też ze strasznie się pociła podczas ssania piersi i ciągle miała mokra główkę wiec leżała bez czapeczki ale wiadomo teraz jest zima..

Pomóżcie dziewczyny i napiszcie co bierzecie do szpitala bo ja kurcze mam straszny dylemat a nie chce brać miliona zbednych ubranek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 04:13

Laureczka25
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyjście ze szpitala mam przygotowane 3 zestawy;

Mega zimno:
    * body długi rękaw
    * spodnie grubsze ciepłe
    * kurteczka grubsza ciepła
    * czapeczka, szalik, rękawiczki
    * śpiwór do fotelika

Umiarkowana pogoda:
    * body krótki rękaw
    * pajac welurowy z kapturkiem
    * cienki kombinezon
    * cienki kocyk

Ciepełko:
    * body długi rękaw lub kaftanik
    * pół śpiochy
    * śpiwór do fotelika
    * czapka, apaszka, rekawiczki

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) ja juz na nogach i to przez moja kotke... Nie wiem co jej sie stalo..ale... Nasikala mi na koldre:/ probuje do tego dojsc dlaczego, maz wstal o 4 rano bo sie przestawia ciagle z trybu nocnego a ja spalam , byla z nim w salonie on sie z nia bawil i glaskal i bylo oki.. Nagle przyszla do mnie i sie zlala na wyro:/
    Lqcznie od kiedy ja mamy tylko /az 2 razy mielismy taka sytuacje ale byla wytlumaczalna: 1 raz gdy sie wyprowadzalismy z wynajmowanego mieszkania, nagle masa kartoniw wszystko pakowane z szaf wiec stres.. 2 az to niemal podobny moment bo wprowadzilismy sie ledwo do nowego miezzkania i przyjechala tesciowa do nas z ktora wychodzilismy ciagle bo kupowalismy cos do mieszkania itd itp i ciagle nas nie bylo a kotka sama w domu zostawal- napala na koldre tesciowej :p a... I od tego czasu ( 2 lata) juz nie bylo takiej sytuacji... A tu nagle takie cos... Staram sie wejsc w jej psychike co moglo sie stac ale wiadomo to jak kopanie z koniem :/ zastanawiam sie skoro to mi w sypialni nalala to chyba mi chciala cos zademonstrowac? A moze zestresowala sie czyms? Kurcze nie wiem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 07:14

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie pomyslicie ze wriatka ze mnie- chce zrozumiec paychike kota :p ale to takie moje male dzieciatko wypieszczone :p az sie boje co bedzie jak sie mala na swiecie pojawi:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nasza sikala jak miała ruje. Raz ma ruje miauczaca a raz sikajaca. Wolę pierwsza opcję, bo mocz kota tak śmierdzi ze masakra. Ja mojej nawet nie próbuje zrozumieć, ale ostatnio jakby się mną opiekuje. Lize i śpi koło mnie. Może Twoja też wyczuwa dziecko i np. Jest zazdrosna? A może to jednorazowy incydent

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.

Bella nie zazdroszcze. Ja bym nogi z dupy wyrwala. Moze zazdrosna jest. Nasz Kropek tez potrafi okazac zlosc ale drapie wtedy palant co popadnie. Tez jestem ciekawa jak moje koty na malego zareaguja.

Ja slyszalam taka rzecz ze po porodzie warto aby tata ze szpitala zabral pieluszke przesiaknieta zapachem malucha do domu i dal ja kotom aby poznaly zapach. Wtwdy nie beda takie natretne na poczatku.

Mikego dnia zycze. Ja mam pare rzeczy w planie zobaczymy czy uda sie go zrealizowac.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mam taki zamiar z ta pieluszka zrobic :) moja jest wysterylizowana, jak miala ruje to nie bylo takich akcji, jedyne tamte 2 ktore byly 2 lata temu to sa dosyc wytlumaczalne stresem.. Ale ta teraz to nie mam pojecia ze akurat mi jak spalam sama przyszla i nalala...:/ no nic i tak nie zrozumiem :/

A przy okazji: Gosiak duzo szczescia na nowej drodze :) papiera sumie nic nie zmienia :p ale i tak milo jest byc zonka :p wiec Najlepszego :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moja tak zrobiła jak była po sterylizacji! Raz jedyny tak zrobila i to jeszcze na mojej części gdzies wyczytalam ze dobrze jak juz wymienisz pościel dać troche w tym miejscu gdzie nasikala suchej karmy bo podobno koty nie sikają tam gdzie jedza. I od półtora roku mamy spokój! Nie wiem czy to to pomoglo czy poprostu tego nie robi

Edit: a kuweta moze pełna byla? Albo jesli jedzenie na noc zostawiasz sucha karmę moze jej nie bylo a kotka glodna?
    Moj kocur jak nie na żarcia juz to potrafi z chlebaka caly chleb wyciągnąć i zjeść pól kromki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 08:49

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i kiedys zasiegałam rady behawiorysty od kotów i on twierdzi ze koty nie robią nic na złość. Niby :D chociaż czasem po moich kotach ewidentnie widać ze cos na złość robią bo patrzą sie na mnie to robią! :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Witam się z wami znów z bólem głowy :/ Masakra, ta pogoda mnie wykończy!

Gosiak, wszystkiego najlepszego i udanego dnia!

Ja na wyjście mam dla Brzuszkowego:
    - body długi rękaw
    - pajac welurowy
    - kombinezon polarkowy
    - czapeczka grubsza
    - pieluszka na buźkę jakby co
    - kocyk

Już wiem, że dla dzieciaczka w obu szpitalach trzeba mieć tylko pampersy i chusteczki nawilżane, w tym drugim dodatkowo oliwkę Bambino.

Trochę mnie przeraża, że w drugim szpitalu nie ma odwiedzin, nawet tata ma zakaz wchodzenia na salę. Można sobie tylko na korytarzu postać między 15 a 19. Nawet pokoju odwiedzin nie ma, lipa :/

Co do sikania - moja kotka zsikała się nam 2 razy na kołdrę, ale to jak miała jakieś 3 miesiące, zawsze w sobotę, czyli w dzień, kiedy my później wstajemy i chyba po prostu biedaczka nie zdążyła do kuwety, bo ona jest z tych kotów, co nie wstaną z łóżka przed właścicielem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 08:48

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Co do sikania - moja kotka zsikała się nam 2 razy na kołdrę, ale to jak miała jakieś 3 miesiące, zawsze w sobotę, czyli w dzień, kiedy my później wstajemy i chyba po prostu biedaczka nie zdążyła do kuwety, bo ona jest z tych kotów, co nie wstaną z łóżka przed właścicielem :D

Kochana u nas kotka spi z nami i to zawsze pod kolderka przykryta i tylko buźkę widac <3 i zawsze przy mnie :)
    A ja zawsze jak wstaje od razu kotom mokre jedzenie daje. I zawsze jedza przed nami. A mój mąż ostatnio jak miał wolne zaczął sie buntować i próbował nauczyć kory ze najpierw my jemy a potem one. Co ty Bond zaczął skakać do niego na blat i mordę w kanapke! Wiec mój mąż jak szybko zaczął sie buntować tak szybko dal im jeść :D

Pia Gizela, dorocia2324 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Norka jak widzi, że szykujemy śniadanie, a ona ma pustą miskę to miałczy okrutnie. A jak ją czasem ignorujemy dalej już przy jedzeniu to sobie wskoczy na krzesło i łapką prosi o coś ze stołu :)

Nic. Idę do warzywniaka i osiedlowego, w końcu coś jeść trzeba:D

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja byla wysterylizowana jakis ok 3 lat temu... Wiec to nie ma zwiazku z zabiegiem :) miche dostala pelna jak tylko maz wstal.. Co do kuwety fakt bylo tam troche bo ostatnio czyszczona byla w srode ale my z reguly czyscimy kuwete co 2 dzien a nieraz jak ja zostawiamy sama w domu na 4 dni to i 4 dni ma nieczyszczona... I nigdy nic przez to nie robila :/ wiec mysle ze uznalabym to za demonstracje ale nie wiem czego :/ widac ze wie ze zle zrobila, posciel juz sie wyprala koldra teraz sie pierze, jedyny fart ze poszlo na koldre pierw i na materac dolecialy 2 krople to tylko pokrowiec przetarlismy.. Mamy materac termoelastyczny i gdyby nam nalala na niego bezposrednio to by byla masakra :/ maz by chyba ja przez okno wywalil :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koldre dałam psom po wypraniu bo mi ona dalej smierdziala !!! :/ tak samo pościel do wyrzucenia. No dla mnie za silny zapach byl!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja dziś zasnęłam chyba koło 3 a obudziłam się po 8. Trochę ostatnio mam kolkę - podobno maluch naciska na moczowód. Mega boli, ale na szczęście nospa trochę pomaga i położenie się na drugim boku, żeby odsunąć malucha na drugą stronę.

Gosiak, wszystkiego dobrego :)

Co do GBS - Januszkowa może da się to jakoś sprawdzić. Lekarz powinien chyba Cię o to zapytać. A na pewno są jakieś zamienniki bo moja bratowa miala GBS dodatni i jest uczulona na penicylinę.

Groszek gratulacje !!! Ja już też niedługo będę miała ciążę donoszoną. Już nie mogę się doczekać :)

Katiś ja też chyba zapomniałam jak się śpi. Myślę, że to nasze dzieciaczki nas przygotowują na najbliższe tygodnie a może miesiące?? :)

Ja w szpitalu będę ubierała Kubusia w body+pajacyk, body + śpioszki/półśpioszki i kaftanik i wszystkie ubranka będą bawełniane, a jak będzie mu zimno to dodam do tego kocyk i skarpetki.
    A na wyjście body + welurkowy pajacyk, kombinezon, czapeczka, kocyk do przykrycia i cienki kocyk na nosidełko bo ostatnio wieje strasznie no i moze być mroźno.

Pia, a z tymi odwiedzinami to masakra jakaś  Kurcze nie wyobrażam sobie, żeby mąż przez 2/3 dni nie mógł być z nami :(

Januszkowa lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy tego gbsa mialyscie tylko z pochwy? Czy z tylka tez? Bo ja mialam pobrany wymaz z pochwy tylko..

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff, GBS ujemny - 14 minut temu pokazały się wyniki online razem z komentarzem mojej lekarki od razu :D
    Juppi, bałam się tego faszerowania antybiotykiem od małego. No i jestem uczulona na penicylinę.
    Miłego dnia dziewczyny! :)

bella84, megg, justta, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam i tu i tu pobierane.
    Januszkowa ja tez mam gbs i bede robila we wtorek badanie na wrażliwość na antybiotyki :*

Januszkowa lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny a wy tego gbsa mialyscie tylko z pochwy? Czy z tylka tez? Bo ja mialam pobrany wymaz z pochwy tylko..
    Ja miałam z pochwy i z odbytu. Mam dwa oddzielne wyniki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mi pobral tylko z pochwy :/ i w historii badan mam tylko wymaz z pochwy w kierunku gbs.. Czyli mam isc jeszcze raz?

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 1727 1728 1729 1730 1731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ