Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Wstałam dzisiaj po nieprzespanej nocy cała połamana i w kiepskim humorze. Wszystko mnie drażni cały dzień.
Poprałam i poprasowałam dziś pierwszą partię rzeczy dla maluszka. Zaczęłam od pieluszek, prześcieradeł i kocyków. Bardz mnie cieszy informacja że wcale nie trzeba tak wszyatkiego prasowaćTeż tego strasznie nie lubię. Wyprasuję chyba raz po pierwszym praniu a potem ewentualnie sporadycznie.
Sue super ten śpiworek do fotelika. Też chciałam taki zamówić ze smyka ale się zagapiłam i był wyprzedany a teraz już przed porodem paczki z Polski nie miałam zamiaru szykować. A tutaj takich fajnych nie ma. Szkoda mi teraz
Na wyjście ze szpitala chcę zabrać body (chyba wezmę i z długim i z krótkim rękawem i zdecyduję według pogody które ubrać), pajacyk bawełniany, kombinezon pluszowy z podszewką, czapeczkę i kocyk grubszy do przykrycia na to. Ewentualnie może też taki cienki kocyk ażurkowy żeby zakryć buźke gdyby był silny mróz. Rożek też chyba zabiorę, będę w niego opatulać maluszka w szpitalu
Gosia, życzę powodzenia jutro i gratuluję. Szczęścia na nowej drodze życiaSue lubi tę wiadomość
-
Przestałam już tak bardzo panikować z tą moją przypuszczalną ospą. Mąż mnie opierdzielił, że zachowuje się jak dziecko. Jeszcze nigdy nie byłam tak wściekła na wszelkie choroby i możliwość zarażenia się nimi jak teraz. Mam strasznego nerwa. Boje się o dziecko. Chciałabym, żeby już było po wszystkim, w terminie, może wtedy się uspokoję.
Przespałam się popołudniu, teraz pewnie czeka mnie długa bezsenność.
Pisałyście o Mistrzyni, ciągle o niej myślę, mam nadzieję, że wszystko u nich dobrze, a jej nieobecność jest spowodowana brakiem czasu. -
Jezu jakie ja mam dzis uderzenia goraca! Masakra. Bylam na uczelni i kolezanka do mnie czy dobrze sie czuje bo mam takie rumieńce na twarzy i wg mi gorąco bylo jak wracałam samochodem musialam sie rozebrać a teraz leze w łóżku rozebrana! Masakra. Dzis si wykoncze!
Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angelcia, to smaruj smaruj i jeszcze raz smaruj!!
Czytałam, że młode dziewczyny są bardziej podatne na rozstepy niestety. Zdziwiłam się trochę, bo to w końcu młodsza skóra powinna być bardziej podatna na rozciaganie. Mnie sie chyba robią na boku, ale nie jestem na 100% pewna czy to nie odciśnięte od koszulki.
A czym smarujesz brzuch? Bio oil jest ponoc dobry.
-
A ja zobaczyłam coś takiego w kalendarzu:
Jesteś w 36 tygodniu ciąży
(35 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 33 tydzień
Teraz mogę iść spaćZa dwa tygodnie ciąża donoszona!
Fedra, Penelope, Laurka, angelcia, Bietka, Patrycja20, megg, Lara 82, słoneczna 85, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
-
Gosiak wszystkiego najlepszego z okazji ślubu
Ja na wyjście mam przygotowane chyba z 4 zestawy ubranek bo nie wiem jaka ta Nasza kluseczka będzie na finiszu
Ale obstaje przy body, pajacu, czapce i tu w zależności od temp albo kombinezon albo takie wdzianko misiowy sweterek plus misiowe spodnieno i wiadomo kocyk nie za gruby i pieluszka na buzie...mam tez zestaw body z dł rękawem plus śpiochy, kaftanik plus śpiochy lub spodenki oczywiście każdy zestaw w innym rozmiarze
Życzę przespanej nocy i udanego weekenduJanuszkowa, Asiaa1201, megg lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dziewczyny, to niewiarygodne, ale mam 37 tygodni ! Donosilam !
Januszkowa, Sue, Penelope, asia888, Katiś, Laurka, Asiaa1201, truskawkax25, Bietka, Patrycja20, megg, dorocia2324, LadyDi, Lara 82, agaaa28, słoneczna 85, justta, Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość
-
ominal mnie temat o szczepionkach, troszke sie doinformowalam, w Belgii to wyglada tak:
obowiazkowa jest tylko szczepionka na polio, reszta to szczepienia zalecane wedlug programow-
rekomendowane:
2 miesiac- polio+ blonica, tezec, krztusiec, +hemophilus influenze+ WZW
3 miesiac- to samo
4 miesiac- to samo
15 miesiac- to samo
6-7 lat - polio + bonica tezec krztusiec
14-16 lat - blonica i tezec krztusiec
dodatkowe:
2 miesiac - pneumokoki i rotawirusy
3 miesiac rotawirusy
4 miesiac pneumokoki + rotawirusy
12 miesiec odra rozyczka swinka i oddzielnie pneumokoki
15 miesiec meningokoki
10-13 lat wzw, oddzielnie odra rzyczka i swinka, i oddzielnie HPV
14-16 lat blonica
tu sa glownie szczepionki kombinowane masakra
dalej nie dam rady was doczytac, moze jutro, dobrej nocki!
-
A mnie dzisiaj na koniec wizyty podali szczepionke na krztusiec. No rece opadaja.
Dobrze, ze akurat zaczelyscie pisac o ubrankach na wyjscie, bo ja popatrzylam na te ciuszki, pomyslalam o tym jak piorunsko zimno jest na dworze i sie wzdrygnelam. Nie wiem jak ubiore to moje dziecie, nie znam sie na tym, ale przegrzac go nie chce. Kombinezonu chyba brac nie bede, bo jakos nie ma to dla mnie sensu. Chyba po prostu kila warstw + kocyk.
A jeszcze zapytam od siebie co Wy robiliscie z metkami wszystymi w ubranka? Wycielyscie, wyprulyscie, zostawilyscie? Otworzylam do tej pory zapakowane lapki-niedrapki, odcielam tekture i te glupie plastikowe nitki, wywinelam je na druga strone, a tam w srodku metka wielkosci rekawiczki! No ludzie kochani! Pogrzalo tych producentow :[
Maluszek mi sie dzisiaj mocno daje we znaki. Rozpycha sie jak nie wiem i jak wyszlam od lekarza, to akurat zmienil pozycje i zaczal napierac na pecherz. Szlam jak ostatnia pokraka. Ide w koncu spac, bo tego dnia juz powyzej dziurek w nosie.
Gosiak gratulacje serdeczne juz awansem ;] My jutro jedziemy po meble dla malenstwa, wiec pewnie tu nie zagoszcze. Udanego weekendu dziewczyny.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya