X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nasz ksiadz postepowy na stronie internetowej, wypisane wizyty duszpasterskie i tel do proboszcza jakby ktos chcial w innym terminie. Ale nasza parafia nie duza jak na cz-we, taka rozwojowa dopiero.

relge6yd3cl8y0me.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za ściąganiem napletka regularnie, ale nie noworodkowi. Znam mamy, które wyznawały teorie - nic nie robić i były z tego później problemy..

A wracając do gbs'a, bo ktoś się zastanawiał, czy powtarzać. Ja miałam robionego jakiś czas temu ze względu na ryzyko wcześniejszego porodu i byłam przekonana, ze już mi nie będą pobierać, skoro wyszło,że nie mam, ale ostatnio znów mi pobrano, bo powiedzieli,że to badanie jest ważne 6 tyg. i musi być aktualne w dniu porodu. No ale nie wiem jak to jest w PL.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Jak się będziecie wkurzać w kolejkach, to dla poprawy humorów:

https://www.youtube.com/watch?v=i_YunmwzF20

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wszytskiego dobrego!!!!!

Mi połozna na SR mówiła że delikatnie trzeba napletek odciagnac i przemyć siusiaka. Ale tylko nieznacznie. I masowac jajka żeby nie wstapiły do brzucha.

Dziewczyny poradźcie cos na katar bo umrę. To już 3 dzień. Robię sobie napary do wąchania z tymianku, mam krople do nosa z woda morska iolejkiem eukaliptusa, i wdycham jakieś mętowe sztyfty i nie widze poprawy. A w nocy spać nie mogę....

• ash Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna na SR mówiła żeby do 1rż nie ściągać napletka. Później przy każdej kąpieli.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam synka 3 letniego. Zaraz jak sie urodzil to nic nie robilismy z siusiaczkiem ale po niedlugim czasie (nie pamietam dokladnie ile mial) doktorowa kazala nam go delikatnie naciagc przy kapieli i obmywac (ale bardzo delikatnie) i tak robilismy. I caly czas moj P zajmuje mu sie pitolkiem. Teraz jak bylam z nim na wizycie to powiedziala ze siusiaczek wyglada pieknie i jest calkowicie ze tak powiem oddzielony napletek i nam juz chirurg nie grozi :) Lekarz powinien doradzic ale kazdy ma inna teorie wiec ja jestem za szybsza pielegnacja siusiaczkow.

sebza, Lara 82 lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • sebza Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może właśnie dlatego położne na szkole rodzenia mówią, żeby nic nie robić, żeby zestresowane mamy nie miały nerwówki przy pielęgnacji maleńkiego noworodka.
    Ale za bardzo nie wyobrażam sobie tego,żeby zostawić sprawę samą sobie, chociaż tak jak mówię - coraz częściej słyszy się teorie, żeby nic a nic nie ingerować. U nas mąż się zajmie tematem. Nie chcemy, żeby synek potem cierpiał.

atdci09k89ytpjkc.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza moj P tez sie tym zajmowal i zajmuje. W koncu on najlepiej wie jak to zrobic ;) Moim zdaniem na prawde trzeba tego pilnowac od poczatku, zeby pozniej sie nie zamartwiac.

sebza lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja uciekam spac, jutro jakos zajrze do Was. Dobranoc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam właśnie kubeczek lodów :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia dzieki za info co doswiadczenie to doswiadczenie.

dorocia2324 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Na zdrowie! :D

atdci09k89ytpjkc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja jem gruszkę, a wcześniej kilka faworków ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zauwazylam ze od jakiegos czasu normalnie jesc nie moge, mam straszna ochote na wszystko i apetyt a zjem troszke i juz najedzona i mam wrazenie ze jak zjem wiecej to mnie rozerwie. Normalnie jak zjadlam dzis obiad to teraz jogurt mi sie nie zmiescil a mam wrazenie ze glodna jestem.

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam ta pilke z Lidl :) ale jeszcze lezy nie napompowana :) mam bole kregoslupa wiec moze pomoga te cwiczenia :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara mam tak samo straszne to jest!

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja już jakiś miesiąc temu zauważyłam, że jem mniej - obiad muszę jeść na dwa razy, jabłka całego nie wcisnę :) Ale tak mnie naszło na coś słodkiego, że to szok!
    Pia mi smaka narobiła tym pączkiem:)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza a co i Ciebie? Mamy 10 styczen lezakujesz nadal czy sobie juz na wiecej pozwalasz? No i jak tam Maks nic nie piszesz jaki duzy Ty madz jakies usg i wizyty ostatnio?

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jakos nie mam dzis nastroju wogole na pisanie. Mam chyba jakas depreche bo ciagle ryczec mi sie chce i chodze wiecznie wkurwiona. Dzis od rana tez same stresy. Echh

Gosiu bardzo ale to bardzo Wam gratuluje. I zycze aby nic ten kwitek nie zmienil w waszhm zyciu :-)

Ja jeszcze tylko dodam bo tez mam syna ze niemowlakowi nic sie nie robi z siusiakiem. Trzeba tylko delikatnie wierzchnia skorke palcami umyc ale nie wolno nic odciagac. Dopiero zdaje sie kolo roczku mozna zaczac odciagac delikatnie napletek. Ja tez sie jeszcze upewnie jak postep czasowy co do tych metod wpierw poloznej srodowiskowej a potem pediatry na pierwszej wizycie.

Zycze wam bezskorczowych nocy, przespanych w calosci i genialnego humoru jutro.

Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie straszne to jest bo caly czas mi sie chce jesc, na wszystko mam ochote a jak zjem za duzo to od razu brzuch zaczyna bolec.
    Zauwazylam tez ze na noc musze uwazac i malutko jak zjem wiecej budze sie rano z bolem plecow jakby mi wnetrznosci uciskaly na nerki,a jak taka nie dokonca najedzona ale nie glodna to lepiej mi sie spi.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ