X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja mam tak z prawym! Wręcz czuje pieczenie! Teraz to jest masakra wczesniej bylo do wytrzymania teraz jak sie tam podrapie to aż boli mocno!!

Dopiero teraz? Ja tak mam od 3 miesiecy, ha ha ha ha ha.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    A ja niedawno wróciłam z mężem do domu, zjadłam pączka na kolację ;)

Popołudniu zaliczyłam wizytę w szpitalu nr 2. Właściwie nie wiem co napisać. Chyba tylko tyle, że widziałam :D
    Gdybym wiedziała ja wyglądają śląskie szpitale - oddziały położnicze, jakie są warunki, to bym albo uważniej wybierała lekarza, albo zbierała na poród w prywatnej klinice :P![v/QUOTE]
    Pia no ja chce rodzic w bonifratach tam tez mam lekarza, nie wiem jak inne szpitale wygladaja, ale bonifraci w porownaniu do 2 czestochowskich porodowek to jest tam po prostu pieknie. Lezalam tam juz 2 razy i jrstem zadowolona,fakt przede mna najwazniejszy pobyt i mam nadzieje ze zdaze dojechac i zdania nie zmienie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzieć jak się wpychał własnie w wątrobę to bolało w tym miejscu i żebro.
    Wczoraj zauważyłam, że brzuch mam niżej i już tak nie ciśnie ;)

To ja muszę poszukać w takim razie czegoś na ramiączkach. Mam taką koszulę - t-shirt, ale z okrągłym dekoltem, a chyba lepiej, żeby był łatwiejszy dostęp do piersi.
    Na po mam dwie koszule z italian fashion, ale ich mi trochę szkoda do porodu :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny a czy Was bola zebra? Generalnie spie zawsze na lewym boku ale id jakiegos czasu zaczelo mnie naparza. Lewe zebro.. Z kazdym dniem jest coraz gorzej, nawet jak leze na plasko lub na prawym boku to boli straszliwie jakby mi ktos ugniatal to zebro :/ jak tak dalej pojdzie to zaczne po scianach z bolu chodzic :(
    Mnie żebra nie bolą - czasem tylko Janeczka mnie kopnie pod żebro i wtedy czuję.
    Ale za to boli mnie koszmarnie biodro, praktycznie utykam. Kilka dni temu lewe, od wczoraj przerzuciło się na prawe.
    Ledwo chodzę, to pewnie jakiś nerwoból, ale czuję się jak kaleka.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak
    Albo Janka uciska gdzieś jakiś nerw, albo po prostu rozchodzi się miednica do porodu już :)
    Ponoć przed porodem możemy mieć taki kaczkowaty chód nawet :)

Masz piłkę? Mnie czasami pobolewają biodra, to jak sobie tak pokręcę na piłce, to od razu jest lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 21:05

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak
    Albo Janka uciska gdzieś jakiś nerw, albo po prostu rozchodzi się miednica do porodu już :)
    Ponoć przed porodem możemy mieć taki kaczkowaty chód nawet :)

Masz piłkę? Mnie czasami pobolewają biodra, to jak sobie tak pokręcę na piłce, to od razu jest lepiej.
    Ok, dzięki, spróbuję - może faktycznie miednica się rozchodzi, nie pomyślałam o tym... Wczoraj się śmiałam, bo próbowałam iść tak, żeby nic nie bolało i to był chód typowego zombiaka w Walking Dead :P

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak,
    Piłka jest dobra, bo przy okazji poćwiczysz sobie mięśnie dna miednicy, przyda się do porodu. Dobrze też na kręgosłup działa - jak mnie bolał odcinek lędźwiowy, to położyłam się na piłce i tak sobie kulałam do przodu i do tyłu.
    Ponoć w lidlu są teraz tanie, ja swoją kupiłam w decathlonie za 34zł.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo the walking dead - widze że nie tylko ja patrzę :D

Gosiak lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodze jak kaczka od dawna, ja msm od poczatku tak nisko ulozony brzuch ze do zeber nie dochodzi, no troche po srodku bo mam taka troszke gruszke. Co do buli to mnie dzi tak ciagnie prawa strona brzucha od spojenia az powyzej pepka, jakby mi tam sie juz bardziej rozciagnac nie dalo. A wiem ze mlody cale plecy i pupe ma po tej stronie. Takze tylko lezenie przynosi mi ulge.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze ja mam te tanie koszule, ale po praniu całkiem znosne się stały. Takie bardziej mięciutkie :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak,
    Piłka jest dobra, bo przy okazji poćwiczysz sobie mięśnie dna miednicy, przyda się do porodu. Dobrze też na kręgosłup działa - jak mnie bolał odcinek lędźwiowy, to położyłam się na piłce i tak sobie kulałam do przodu i do tyłu.
    Ponoć w lidlu są teraz tanie, ja swoją kupiłam w decathlonie za 34zł.
    U nas w pracy wszystkie dziewczyny z działu swego czasu kupiły sobie piłki i sobie siedziałyśmy po 8h dziennie. Fajne to było bardzo. Nawet kilku kolegów się przyłączyło :)

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co dzis caly dzien na ksiedza czekalismy i nie dotarl. Kolejna osoba, ktora mysli ze za gorka juz nie ma domu, juz sie przyzwyczailismy,a ze to byl ksiadz pomocnik to nie zna okolicy. No alemdzieki temu we wtorek sam proboszcz przyjdzie bo dzwonilam.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez bola zebra tyle ze po prawej stronie i Kubus czesto wpycha mi tam nozki

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    W nocy miałam natrętne twardnienia brzucha, takie mocne co mnie wybudzały ze snu. Bóli żadnych nie było.
    Wydaje mi się, że tego czopa było sporo, obecnie doszedł mi ból tamtych kości na dole, jakbym była poobijana

Sugerowałabym pojechać na IP i sprawdzić czy są jakieś skurcze. Samo odejście czopu nie musi o niczym świadczyć, ale po co masz się męczyć z tymi twardnieniami brzucha, które mogą się rozkręcać a potem wyciszać, żeby za chwilę znów się pojawić ze zdwojoną silą (miałam tak, chociaż czop mi nie odszedł).
    W szpitalu mogą podać coś rozkurczowego (np. czopek buscopanu) i będzie z głowy na następne dni. A tak będziesz się pewnie zastanawiać czy się akcja rozkręca, czy nie. No ale to tylko taka moja sugestia :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z nudow ja dzis juz marcowki czytac zaczelam i wiecie dobry temat poruszaly, a mianowicie pielegnacja siusiaka u chlopca. Nie zastanawialam sie jeszcze, chyba tylko francuska i mistrzyni mogacos poradzic bo nie pamietam jest jeszcze jakas mama chlopca?
    Francuska jak to jest z tym siusiakiem na co zwrocic uwage? Zciagac ten napletek od poczatku? Czy to dopiero nam lekarz powie, chcialabym uniknac wizyty u chirurga.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA słyszałam żeby z siusiakiem nic nie robić jak nić się nie dzieje. można interweniować dopiero jak będą jakieś niepokojące objawy.

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem czy u nas będzie kolęda w tym roku :P
    W zeszłym roku P. przyjął księdza w dresie, bo nawet nie było żadnej kartki.
    W tym roku też nic nie widziałam - ciekawe czy nas by pobłogosławił :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    z nudow ja dzis juz marcowki czytac zaczelam i wiecie dobry temat poruszaly, a mianowicie pielegnacja siusiaka u chlopca. Nie zastanawialam sie jeszcze, chyba tylko francuska i mistrzyni mogacos poradzic bo nie pamietam jest jeszcze jakas mama chlopca?
    Francuska jak to jest z tym siusiakiem na co zwrocic uwage? Zciagac ten napletek od poczatku? Czy to dopiero nam lekarz powie, chcialabym uniknac wizyty u chirurga.

Lara, nam położna mówiła, żeby siusiaka w ogóle nie dotykać.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Oj, moje dwie koleżanki z pracy miały taki etap, że non stop o tym rozmawiały. Chodziły po lekarzach z synkami - ale ja wtedy nie słuchałam dokładnie, bo mnie to nie interesowało, wniosek chyba był taki, żeby jednak ściągać przy każdej kąpieli...

sebza lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to dobrze wiedziec no nie bylam na SR.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ