X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wg po połogu jak dojde do siebie mam zamiar na poledance sie zapisać :) kiedys bylam na dwóch zajęciach ale godziny mi nie pasowały:)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Wyspalam się, ale jestem szczęśliwa :D
    nos też mam zapchany ale czytałam ze tak pod koniec ciąży jest.
    Siku w nocy to standard 3 razy musi być. Życzę miłej niedzieli.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja spie jak dziecko tylko budzę się na nocne wędrówki do wczoraj z 5 czy 6 razy w nocy, ale dalej zasypiam bez problemu.

Ja mam prawie 8 kg na + i to miała być moja magiczna granica, ale sądzę że się przesunie do 10.

Ginekolog kazał mi odstawić juz luteine i nie biorę juz 3 dzień. Dzisiaj obudził mnie boli brzucha. Pogonią do toalety i póki co spokój.

Teraz czeka mnie wielkie prasowanie. Wczoraj wszystko co dziecięce wypralam i wysuszylam w suszarce. Gdybym wcześniej wiedziała że rzeczy z suszarki wychodzą takie genialne- puszyste i niepogniecione to już dawno bym ją zakupiła. Polecam.
    Dzisiaj planuje się spakować ostatecznie i rozsądnie do szpitala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 09:40

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i śniło mi się że miałam cesarke.

LadyMK, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja mam 3 kg na plusie :D nawet nie wiecie jak sie ciesze ze w końcu zaczelam chociaż troszkę tyć :D hahah jaka radość z dodatkowych kg :D
    Cath, to Ty po porodzie będziesz lżejsza niż przed zajściem w ciążę. Farciara. A z Togo co pamiętam to wcale nie mała krolewne urodzisz.

Ja też mam nadzieję w miarę szybko wrócić do formy. Ciekawe czy mały mi na to pozwoli.

Robię dziś ostatnie zamówienia rzeczy do szpitala. Do końca tego tygodnia muszę już być spakowana. Za tydzień zostaną 3tygodnie do porodu, a dzidziuś o tydzień jest do przodu wg USG. Lepiej mieć torby gotowe. :-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez w domu jakos slabo to widze, z moja motywacja, choc bieganie i rower moga mnie uratowac, pod warunkiem ze maz z mlodym zostanie w tym czasie. Lubie tez zajecia grupowe, musze jeszcze raz sprobowac przygody z zumba bo wiele osob poleca, a ja bylam moze na 2 zajeciach i mi sie nie spodobalo. Choc dam jej jeszcze szanse bo mysle, ze poprostu 2 razy to za malo aby polubic.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie bede miala jak chodzic na fitnes chyba ze z malym.

Dobra koniec leniuchowania. Wstaje bo zdechne z glodu.

Mikego dnia. Ja dzis jade do fryzjera i na sushi :-) :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez planuje biegac i cwiczyc w domku, jednak to latwiej przy maluszku zorganizowac niz kilku godzinne wyjscie na fitness. chodakowska lubie, mel b i tifany tez ok.

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Cath, to Ty po porodzie będziesz lżejsza niż przed zajściem w ciążę. Farciara. A z Togo co pamiętam to wcale nie mała krolewne urodzisz. :-)
    Zobaczymy we wtorek ile mam na plusie i jaka wagę ma moje dziecię :D mam nadzieje ze troszke przystopowala :D mój pulpecik <3
    Lara 82 wrote:
    ja tez w domu jakos slabo to widze, z moja motywacja, choc bieganie i rower moga mnie uratowac, pod warunkiem ze maz z mlodym zostanie w tym czasie. Lubie tez zajecia grupowe, musze jeszcze raz sprobowac przygody z zumba bo wiele osob poleca, a ja bylam moze na 2 zajeciach i mi sie nie spodobalo. Choc dam jej jeszcze szanse bo mysle, ze poprostu 2 razy to za malo aby polubic.
    Ja na zumbe chodziłam regularnie dwa razy w tygodniu :) taka dziewczynę mamy ona w 36 tygodniu ciąży proawdzila zumbe :D skakala po scenie jak sarenka :D gdzies nawet na youtube jest filmik :D polecam zumbe bez dwóch zdań :) wychodziłam zawsze mokra jak prosiak :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg no rzeczywiscie po cc to brzuszkow z 3 miesiace nie porobisz, ale sa inne formy aktywnosci, basen, dlugie spacery, jakies lekkie cwiczenia, rower, no i dzidzi da popalic. Dasz rade, wszystkie damy rade i juz latem bedziemy laseczki.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po ciężkiej nocy..

dziewczyny podajcie jakieś linki do allegrowych biustonoszy do karmienia, proooszęęę

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko mi sie dzisiaj snilo ze urodzilam czworaczki :ooo

Januszkowa, Lara 82, Sue, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało mi sie zasnąc na 4h. Zaraz po sniadaniu jade na ip bo juz prawie nie mówię. Schodzi mi wszytsko na skrzela

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn oskrzela ;]

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ash, już robiłam miksturę z imbirem :) Niestety nie pomogła na długo. Zaczynam odczuwać zatoki, to już chyba nie jest zwykłe przeziębienie.

Dzisiaj nie wychodzę z łóżka, a jak się nie poprawi do jutra to pojadę rano do rodzinnego.

Miłego dnia dziewczyny!

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka !
    Spało mi się dzisiaj dobrze i dolegliwości bólowe n szczęście minęły:)

W końcu zainstalowałam sobie aplikację mobilną na allegro, kupon czeka ;)

Ja zanim zaszłam w ciążę ćwiczyłam w miarę systematycznie w domu:) na zumbe chodziłam z koleżanką, generalnie było spoko, ale ja nie mogłam skoordynować rąk i nóg i ciągle się myliłam ;p
    JA po porodzie będę z młodym uskutecznić ćwiczenia i spacery i będzie dobrze :)

Ja 15 na + miałam 3 tyg temu, teraz nawet o tym nie myślę, wolę nie ryzykować ;) ale w moim przypadku sama się zastanawiam gdzie mi to poszło. To jest zdj z piątku, patrząc na siebie sprzed ciąży, poszło mi właściwie tylko w brzuch i cycki, no dobra w uda też trochę ;p. Mam nadzieję, że po porodzie szybko mi to zejdzie :)

0d9cf4d25f492aa5med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 10:31

derii84, Katiś, Patrycja20, dorocia2324, megg, Lara 82, juska19, Penelope, Aagnieszkaa, Groszek, asia888, Angélique89 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Sylwia jedź koniecznie,szkoda żebyś się tak męczyła :-(

U mnie waga 14 + :-( a miało być max 13.Jedynie pocieszające jest to,ze od 3 tyg nie rośnie.
    Fajnie macie dziewczyny...dostęp do fitness,zumba,zajęcia zorganizowane...na tym zadupiu to nic niemam,tzn jedynie dostęp do sprzętu :-( pewnie jakiekolwiek próby będą podejmowane.

Powiem wam,ze jak karmiłam piersią wcale nie chudlam,ponieważ byłam nienajedzona. Mam nadzieję,ze teraz będę unikać takiej ilości jedzenia.
    Jestem zmuszona poszukać jakiś zurych diet dla karmiacych,no chyba ze Wy już możecie coś polecić??

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka,ty z Cath oraz Katis i Agnieszka nie powinnyscie się martwić,ponieważ niesamowite z Was figurantki.:-)

Bietka, Katiś, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Ja to nie bede miala jak chodzic na fitnes chyba ze z malym.
    Asia, może znajdziemy jakiś fitness gdzie można z maluszkami chodzić? ;)
    Na pewno są zajęcia z jogi dla mam i dzieci do roku życia.
    A w takim fitnessie niedaleko mnie - rodzinny biznes widziałam, że mamy przychodzą z dziećmi czasem, stawiają fotelik ze śpiącym maluchem i szaleją na bieżni albo na czymś innym ;)
    Ja się też sama nie zmobilizuję. Wolę wyjść na zajęcia.

derii84, dorocia2324, AsiaSzw lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 4 kilo na plusie. Ale ile by nie było skóra się naciąga w ciąży. Dlatego trzeba będzie się zmobilizować. Dawno temu systematycznie wieczorami w domu ćwiczyłam, ale potem mi przeszło :P Miałam też przygodę z bieganiem. Najgorsze są początki, potem jakoś idzie. I po każdej przerwie ciężko wrócić. Ćwiczeń grupowych nie lubię. Zawsze jestem najgorsza :P Najbardziej lubię basen i rower. Zobaczymy na co będę mieć czas i siły po porodzie :D

Wczoraj na porodówce dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy:
    na porodówkę wziąć:
    - zamiast kanapek lepiej serki homogenizowane/jogurty (mniej obciążają żołądek, mniejsze ryzyko wymiotów)
    - herbatkę prawdziwie malinową - działa rozkurczowo i odrobinę przeciwbólowo
    - sok lub kompot z jabłek - to bardziej już poleca do picia po porodzie - bo pobudza laktację
    - można jeść wszystko, ale z umiarem, po troszeczkę

derii84, Gosiak, Penelope, Groszek lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1737 1738 1739 1740 1741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ