X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to wina pogody też, jakas taka jest dziś zmulona. Ja jeszcze energii mam dużo, ale jestem prawie 2 tygodnie za Wami, więc jeszcze najgorsze przede mną:/

Dużo siły życzę dziewczynki! Odpoczywajcie, dogadzajcie sobie bez wyrzutów sumienia :)

Gosiak kup piłkę! M wyslij niech Ci kupi:) one są dostosowane do wzrostu - ja mam M od 165cm do 185:)

• Bietka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do tych, które mają marny dzień... My też dzisiaj byliśmy w auchan, pochodziłam chwilę i czuję się zmęczona. Ja dzisiaj mężowi na obiad spaghetti zrobiłam a sama zjadłam zupkę z wczoraj, więc niby mało roboty ale już nawet stanie przy garach w kuchni jest męczące.
    Dzisiaj dokupiłam małą wodę z dzióbkiem, 2 paczki herbatników i powoli wszystko przygotowuję do szpitala. Nie mogę tego schować na razie bo mąż musi wyciągnąć torbę z szafy.

Sue ja mam piłkę i szczerze to tylko raz na niej siedziałam... coś nie mogę się zmobilizować, ale tuo chyba dlatego, ze jest w młodego pokoju i zapominam o niej ;)

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak kup piłkę! M wyslij niech Ci kupi:) one są dostosowane do wzrostu - ja mam M od 165cm do 185:)
    Ja mam piłkę - wczoraj i dzisiaj się na niej kręciłam. Trochę pomogło, ale wiadomo... skoro mi się miednica rozchodzi albo Janka na jakiś nerw naciska, to sama piłka nie pomoże.
    Popłakałam się mojemu M. i już mi trochę lepiej ;)
    Dam radę, kto ma dać jak nie ja? :P

Januszkowa, Lara 82, derii84, Pia Gizela lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, że pomoże tylko na chwilę. Warto się pokręcić, to też dziecko się dobrze w kanał rodny wstawi.

Dziewczyny, a ćwiczycie oddychanie przeponą? Bo to też ważne! Jak byliśmy na szkole rodzenia, to większość dziewczyn nie potrafiła tak złapać oddechu, a później mówiły, że się w głowie kręci:)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, a ćwiczycie oddychanie przeponą? Bo to też ważne! Jak byliśmy na szkole rodzenia, to większość dziewczyn nie potrafiła tak złapać oddechu, a później mówiły, że się w głowie kręci:)
    No właśnie ja mam zamiar od jutra ćwiczyć. Umiem tak oddychać, przez wiele lat chodziłam na jogę - ale fakt, dobrze poćwiczyć przed porodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 15:57

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, a zmieniasz nazwisko? Czy np. będziesz miała dwuczłonowe?
    Taka zmiana tematu ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja miałam perypetie ze zmianą nazwiska. Najpierw chciałam męża i tak zgłosiłam w USC, a na następny dzień pojechałam zmieniać na dwuczłonowe. A po ślubie znowu zmieniłam na męża. I musiałam się tłumaczyć przed kierowniczką USC i mieliśmy poprawiany akt małżeństwa :-)
    Bardzo lubiłam swoje nazwisko i miałam poczucie utraty tożsamości(jakbym przez 10 lat nie mogła się przyzwyczaić). Ale pracuję w dużej firmie i wszędzie musiałam się podpisywać dwuczłonowo, poza tym wiele loginów i haseł zatwierdzających w systemach IT używanych dziennie kilkadziesiąt nawet razy musiałam wklepywać podwójne nazwisko. I tak po miesiącu miałam dość. A, że nazwisko męża i już moje ładne i krótsze, no i nawet inicjałów nie zmieniłam to się zdecydowałam. Teraz po prawie 3 latach stwierdzam, że niezły był ze mnie czubol :-)

Gosiak, słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie postawiłam na dwuczłonowe - też pracuję na systemach IT, ale tam mam swój unikalny krótki login na szczęście :)
    Ja do swojego przez tyle lat też się przyzwyczaiłam i bardzo je lubię, jestem znana w branży i nie chciałam z niego rezygnować. Moje jest krótkie i bardziej niemieckie, mojego M. długie i polskie, zawsze na lotniskach mają kłopot z wymówieniem jego nazwiska, a jak widzą moje, to mają uśmiech od ucha do ucha, że proste i potrafią wymówić :)
    Dzieci będą miały nazwisko po tacie a ja się śmieję, że będę się przedstawiać w zależności od okoliczności - w szkole nazwiskiem mojego M. - a jak kiedyś zmienię pracę na niemieckiego pracodawcę, to swoim panieńskim ;)

Lara 82, Sue, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po prostu dzień dzisiejszy mnie zabije. Skasowałam sobie ważne wiadomości na OLXie, nie wspomnę o tym, że miałam tam ważne dane jednego faceta z którym zawarłam transakcję. KURWA!!!!!!!!! Mam nadzieję, że administracja mi jakoś pomoże... :/ :/ :/

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola Kisio urodziła :P http://www.pudelek.pl/artykul/75154/z_ostatniej_chwili_ola_kisio_urodzila/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sue, a zmieniasz nazwisko? Czy np. będziesz miała dwuczłonowe?
    Taka zmiana tematu ;)

Chciałam dwuczłonowe, ale też względy praktyczne zadecydowały:)
    Pracuje też na systemach z logowaniem, wklepywanie dwoch nazwisk mnie wykonczy:)
    A P. ma ładne nazwisko, więc jakoś przeżyje:)

Ja oddycham przeponowo już z przyzwyczajenia, a pytam, bo wiem, że dla kobiety to nie jest naturalny sposob oddychania i po prostu na poczatku moze (i sprawia) sprawiać problemy, bo mozna dostać hiperwentylacji. Dlatego warto ćwiczyć:)

Jadę do kolezanki po komin a pozniej na zakupy do Piotra i Pawła:) wieje tak, że mam nadzieję, że nie odfrunę:)

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lacze sie w bolu bioder. My bylismy dzis w carfourze i poprostu ledwo chodze juz. Masakra.

Gosia do rze ze mowisz o tych cwiczeniach. Dobry pomysl.

ja mam dzis juz dosc. Kanapa jest moja

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już dziś leżę.
    Na szczęście kolega mi przerobił zdjęcie i zrobił białe tło i jest ok - nie wygląda to sztucznie. W czwartek z rana pojadę do urzędu wszystko pozałatwiać. A we wtorek albo w środę wywołać fotki.
    Jutro nigdzie nie wychodzę - piorę dalej, układam, może zacznę pakować torby.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jade walczyć. Muszę kupić mandarynki, bo mi potrzeba kwaśnego :)
    Trzymajcie kciuki, żebym nie padła gdzieś :)

Jutro mam fryzjera, jeszcze kosmetyczkę muszę przed sesją ogarnąć, bo moje ręce wołają o pomstę do nieba:)

A po środzie już tylko pranie i prasowanie i pakowanie:) no i leżenie:)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A po środzie już tylko pranie i prasowanie i pakowanie:) no i leżenie:)
    No i ślub! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, generalnie ciśnienie mam przeważnie w normie czyli ok 120/60 ale ostatnio zaczęło skakać i mam kilka zanotowanych 133/89, 136/90, 140/90, 144/92 no wiec skacze ale mam tak jak Ty. Nie utrzymuje sie stałe...
    Mąż wczoraj skończył składać mebelki. Pokoik prawie gotowy. Muszę jeszcze zamówić lampkę i pompony.
    Zaczęłam układać w komodzie i szafie, ale po staniu przy garach jednak długo juz nie porobilam :/
    Nie mam siły, brzuch twardy i ciągnie wiec zaległam na kanapie i leżę.

Ja mam juz 10 kg na plusie, mam nadzieje ze szybko zgubię. Zaplanowałam sobie ze na koniec marca wsiądę na konia, choćby tylko na spacer ale MUSZĘ!! Tak strasznie za tym tęsknię, nigdy nie miałam takiej przerwy w jeździe!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie poczAatek zapalenia oskrzeli - dostałam antybiotyk amoksiklaw. Mój gin napisał że można bez problemu krople nasivin lub xylometazolin także jutro kupię a dzisiaj jeszcze się przemęczę

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam +18kg i pewnie do 20 dojdę

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Sylwia, nie zazdroszczę :(
    Kuruj się w takim razie.
    Ja błogosławię mój miód manuka - przez całą ciążę nie byłam nawet przeziębiona. Tfu, tfu, oby tak było do końca.
    Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kuruj sie kochana.

Ja odpukac tez sie trzymam pomimo ze moj mlody juz 2 razy przywlokl chorobe a i co chwile ktos mi smarkal przy mnie. Czasem budze sie z bolem gardla ale to tylko rano a po herbatce jest git. Mam wrazenie ze to jakies alergiczne bo co by nie mowic w styczniu juz zaczynaja pylic niektore rosliny i zawsze mam problemy :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1740 1741 1742 1743 1744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ