X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dzis po sesji brzuszkowej :D Moj P zabral dzisiaj mnie i synka na obiadek do baru i potem pojechalismy do tesciow zeby Kubus pobawil sie z dziecmi. Zaraz sie umyje i spadam do lozeczka.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA mam jutro sesje brzuszkową <3 nie mogę się doczekać :)

Jezu dziś miałam ochotę na sprzątanie i wiecie po odkurzeniu całago domu złapał mnie taki ból miesiączkowy a do tego ból w pachwinach ze chodziłam jak pingwin tylko w kolanach nogami ruszałam :D Mąż sie ze mnie śmiał to mu powiedział aby go myszy zjadły za to że jest taki wredny :D

dorocia2324 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostalam dzis mase ciuszkow od tesciowej, ktora dostala je od znajomej. jest tego juz az za duzo, lozeczko przyjezdza jutro wieczorem, a wozek zamowilam wreszcie wczoraj! uff juz tylko kropli sab simlpex mi brakuje do pelni szczescia i pelni gotowosci :)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka a jak to jest z dziewczynkami? Czy im tez sie cos robi ze wzgledow higienicznych czy tylko chlopcom?
    Fajne zakupki cooo :-) ja juz wszystko mam. Dzis nawet sexi podpaski dokupilam haha.

Laurka a ile lat mieszkasz juz w USA? Mam przyjaciela w New Jersey <3 jakos Stany zawsze mi sie dobrze kojaza. A czy ty bedziesz pracowac do dnia narodzin czy jak to jest?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile placicie w Polsce za sesje brzuszkowe?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam sesje 2 razy. Za kazdym razem rozliczalam sie barterowo. Ona mi sesje ja jej wlosy. Czyli ok 300 zl

asia888 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Ja mam za darmo bo robi i koleżanka która studiuję fotografię ;)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja właśnie postawiłam na dwuczłonowe - też pracuję na systemach IT, ale tam mam swój unikalny krótki login na szczęście :)
    Ja do swojego przez tyle lat też się przyzwyczaiłam i bardzo je lubię, jestem znana w branży i nie chciałam z niego rezygnować. Moje jest krótkie i bardziej niemieckie, mojego M. długie i polskie, zawsze na lotniskach mają kłopot z wymówieniem jego nazwiska, a jak widzą moje, to mają uśmiech od ucha do ucha, że proste i potrafią wymówić :)
    Dzieci będą miały nazwisko po tacie a ja się śmieję, że będę się przedstawiać w zależności od okoliczności - w szkole nazwiskiem mojego M. - a jak kiedyś zmienię pracę na niemieckiego pracodawcę, to swoim panieńskim ;)
    Wszystkiego dobrego Gosiak. Mam nadzieję, że i ja niedługo dołączę do grona mężatek. Obrączki wyślą mi w końcu we wtorek. Kobieta udawała, ze nie pamięta naszej rozmowy albo "nie rozmawiałam z nią tylko z kimś innym". Głos ma charakterystyczny, kłamczucha jedna. Teraz zażądałam potwierdzenia mailem naszych ustaleń. Do połowy tygodnia przyjdą moje sukienki, 8 różnych, w tym ta, której mi nie wysłali. Jakoś nagle znów się pojawiła.
    Co do nazwiska, za namową narzeczonego zostawię podwójne. Moje jest francuskie, choć nie mam tu żadnej rodziny ;-), jego polskie ale bez końcówki "wski". Będą dwa krótkie z myślnikiem.

Gosiak lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:

Ja tez nie place nic za sesje bo to corka naszych sasiadow nam robila zdjecia. Ona chodzi na jakis kierunek plastyczny czy cos takiego i tam tez maja fotografie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ile trwała cała ceremonia? To podobno ekspresowa sprawa, co nie? U nas też będą tylko świadkowie dlatego pytam Ciebie. Czy robione są jakieś zdjęcia, czy trzeba we własnym zakresie? Jakiś szampan czy coś?

relgwn15ilhiioyg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sesję z koleżanką w środę, nie chciała żadnej kaski, ale coś wymyślę ;)

W ogóle, ucieszyłam się, że na tvp1 leci Sissi, myślałam, że to ta wersja fajna z Romy Schneider, a to jakaś nowa słaba..

Byłam na zakupach, dałam 5zł na orkiestrę (wiem, trochę mało, ale tylko tyle miałam drobnych) i pani dała mi dwa serduszka. Kiedy powiedziałam jej, że jedno wystarczy odpowiedziała "no ale Pani ma teraz dwa serduszka". Wzruszyłam się <3 :)

Co do obrzezania w USA pamiętam odcinek Sexu w wielkim mieście, w którym Charlotte spotkała nieobrzezanego faceta. Tam chyba naprawdę obrzezanie to norma, bo ona była zaskoczona, że on nieobrzezany i wręcz ją to obrzydzało. Ale nie sądziłam, że to jest taki standardowy zabieg, ze względów higienicznych :)

asia888, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezusie 19 dni do terminu!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaa <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

dorocia2324, Sue, Katiś, megg, juska19, asia888, Asiaa1201, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath no teraz to w kazdym momencie mozesz urodzic :)
    U mnie 32 dni do porodu...

cath, megg lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Cath no teraz to w kazdym momencie mozesz urodzic :)
    U mnie 32 dni do porodu...
    Zaczynam się troszkę stresować!! :D Jak do tej pory był luzik jak zobaczyłam że już 19 dni to nagle panika mnie ogarnęła!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 30 dni to terminu :-)
    A moja panika w oczach chyba narasta :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czasem taka zielona jestem. Bierzecie tantum rosa do szpitala i w czym to będziecie rozrabiać jakiś słoiczek i co dalej gaziki. No nie wiem tego.

Jedna torba na porodówkę spakowana, a do walizki powoli wrzucam co trzeba.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Ja to czasem taka zielona jestem. Bierzecie tantum rosa do szpitala i w czym to będziecie rozrabiać jakiś słoiczek i co dalej gaziki. No nie wiem tego.

Jedna torba na porodówkę spakowana, a do walizki powoli wrzucam co trzeba.
    Ja będę rozrabiac w butelce z dziobkiem.
    Cath no to już nie są przelewki :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam jak odliczałam do ślubu i jak już jedynka z przodu byłą to zleciało tak ze zanim się nie obejrzałam już byliśmy po :D I stwierdziliśmy ze taka duża impreza na pare godzin to się wg nie opłaca. :D Ale na 10 rocznicę ślubu obiecałam mojemu mężowi ze weźmiemy kościelny i też chce robić big impreze. :D mam nadzieję że mu sie odwidzi :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to mogłaby już któraś z donoszonych zacząć rodzić bo nudno na tej naszej liście :p

cath, Lara 82, Sue, Penelope, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    A tak w ogóle to mogłaby już któraś z donoszonych zacząć rodzić bo nudno na tej naszej liście :p
    Katiś nie wywołuj wilka z lasu :D Ja w sumie po wtorku mogę rodzić :D hahah jeszcze se wybieram :D Nie mam ciśnienia ja teraz tylko uda zaciskam :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1742 1743 1744 1745 1746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ