X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dzis po sesji brzuszkowej :D Moj P zabral dzisiaj mnie i synka na obiadek do baru i potem pojechalismy do tesciow zeby Kubus pobawil sie z dziecmi. Zaraz sie umyje i spadam do lozeczka.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA mam jutro sesje brzuszkową <3 nie mogę się doczekać :)

Jezu dziś miałam ochotę na sprzątanie i wiecie po odkurzeniu całago domu złapał mnie taki ból miesiączkowy a do tego ból w pachwinach ze chodziłam jak pingwin tylko w kolanach nogami ruszałam :D Mąż sie ze mnie śmiał to mu powiedział aby go myszy zjadły za to że jest taki wredny :D

dorocia2324 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostalam dzis mase ciuszkow od tesciowej, ktora dostala je od znajomej. jest tego juz az za duzo, lozeczko przyjezdza jutro wieczorem, a wozek zamowilam wreszcie wczoraj! uff juz tylko kropli sab simlpex mi brakuje do pelni szczescia i pelni gotowosci :)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka a jak to jest z dziewczynkami? Czy im tez sie cos robi ze wzgledow higienicznych czy tylko chlopcom?
    Fajne zakupki cooo :-) ja juz wszystko mam. Dzis nawet sexi podpaski dokupilam haha.

Laurka a ile lat mieszkasz juz w USA? Mam przyjaciela w New Jersey <3 jakos Stany zawsze mi sie dobrze kojaza. A czy ty bedziesz pracowac do dnia narodzin czy jak to jest?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile placicie w Polsce za sesje brzuszkowe?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam sesje 2 razy. Za kazdym razem rozliczalam sie barterowo. Ona mi sesje ja jej wlosy. Czyli ok 300 zl

asia888 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Ja mam za darmo bo robi i koleżanka która studiuję fotografię ;)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja właśnie postawiłam na dwuczłonowe - też pracuję na systemach IT, ale tam mam swój unikalny krótki login na szczęście :)
    Ja do swojego przez tyle lat też się przyzwyczaiłam i bardzo je lubię, jestem znana w branży i nie chciałam z niego rezygnować. Moje jest krótkie i bardziej niemieckie, mojego M. długie i polskie, zawsze na lotniskach mają kłopot z wymówieniem jego nazwiska, a jak widzą moje, to mają uśmiech od ucha do ucha, że proste i potrafią wymówić :)
    Dzieci będą miały nazwisko po tacie a ja się śmieję, że będę się przedstawiać w zależności od okoliczności - w szkole nazwiskiem mojego M. - a jak kiedyś zmienię pracę na niemieckiego pracodawcę, to swoim panieńskim ;)
    Wszystkiego dobrego Gosiak. Mam nadzieję, że i ja niedługo dołączę do grona mężatek. Obrączki wyślą mi w końcu we wtorek. Kobieta udawała, ze nie pamięta naszej rozmowy albo "nie rozmawiałam z nią tylko z kimś innym". Głos ma charakterystyczny, kłamczucha jedna. Teraz zażądałam potwierdzenia mailem naszych ustaleń. Do połowy tygodnia przyjdą moje sukienki, 8 różnych, w tym ta, której mi nie wysłali. Jakoś nagle znów się pojawiła.
    Co do nazwiska, za namową narzeczonego zostawię podwójne. Moje jest francuskie, choć nie mam tu żadnej rodziny ;-), jego polskie ale bez końcówki "wski". Będą dwa krótkie z myślnikiem.

Gosiak lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:

Ja tez nie place nic za sesje bo to corka naszych sasiadow nam robila zdjecia. Ona chodzi na jakis kierunek plastyczny czy cos takiego i tam tez maja fotografie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ile trwała cała ceremonia? To podobno ekspresowa sprawa, co nie? U nas też będą tylko świadkowie dlatego pytam Ciebie. Czy robione są jakieś zdjęcia, czy trzeba we własnym zakresie? Jakiś szampan czy coś?

relgwn15ilhiioyg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sesję z koleżanką w środę, nie chciała żadnej kaski, ale coś wymyślę ;)

W ogóle, ucieszyłam się, że na tvp1 leci Sissi, myślałam, że to ta wersja fajna z Romy Schneider, a to jakaś nowa słaba..

Byłam na zakupach, dałam 5zł na orkiestrę (wiem, trochę mało, ale tylko tyle miałam drobnych) i pani dała mi dwa serduszka. Kiedy powiedziałam jej, że jedno wystarczy odpowiedziała "no ale Pani ma teraz dwa serduszka". Wzruszyłam się <3 :)

Co do obrzezania w USA pamiętam odcinek Sexu w wielkim mieście, w którym Charlotte spotkała nieobrzezanego faceta. Tam chyba naprawdę obrzezanie to norma, bo ona była zaskoczona, że on nieobrzezany i wręcz ją to obrzydzało. Ale nie sądziłam, że to jest taki standardowy zabieg, ze względów higienicznych :)

asia888, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezusie 19 dni do terminu!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaa <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

dorocia2324, Sue, Katiś, megg, juska19, asia888, Asiaa1201, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath no teraz to w kazdym momencie mozesz urodzic :)
    U mnie 32 dni do porodu...

cath, megg lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Cath no teraz to w kazdym momencie mozesz urodzic :)
    U mnie 32 dni do porodu...
    Zaczynam się troszkę stresować!! :D Jak do tej pory był luzik jak zobaczyłam że już 19 dni to nagle panika mnie ogarnęła!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 30 dni to terminu :-)
    A moja panika w oczach chyba narasta :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czasem taka zielona jestem. Bierzecie tantum rosa do szpitala i w czym to będziecie rozrabiać jakiś słoiczek i co dalej gaziki. No nie wiem tego.

Jedna torba na porodówkę spakowana, a do walizki powoli wrzucam co trzeba.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Ja to czasem taka zielona jestem. Bierzecie tantum rosa do szpitala i w czym to będziecie rozrabiać jakiś słoiczek i co dalej gaziki. No nie wiem tego.

Jedna torba na porodówkę spakowana, a do walizki powoli wrzucam co trzeba.
    Ja będę rozrabiac w butelce z dziobkiem.
    Cath no to już nie są przelewki :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam jak odliczałam do ślubu i jak już jedynka z przodu byłą to zleciało tak ze zanim się nie obejrzałam już byliśmy po :D I stwierdziliśmy ze taka duża impreza na pare godzin to się wg nie opłaca. :D Ale na 10 rocznicę ślubu obiecałam mojemu mężowi ze weźmiemy kościelny i też chce robić big impreze. :D mam nadzieję że mu sie odwidzi :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to mogłaby już któraś z donoszonych zacząć rodzić bo nudno na tej naszej liście :p

cath, Lara 82, Sue, Penelope, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    A tak w ogóle to mogłaby już któraś z donoszonych zacząć rodzić bo nudno na tej naszej liście :p
    Katiś nie wywołuj wilka z lasu :D Ja w sumie po wtorku mogę rodzić :D hahah jeszcze se wybieram :D Nie mam ciśnienia ja teraz tylko uda zaciskam :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1742 1743 1744 1745 1746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ