Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry
trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące!
Lara ja byłam w smyku w Katowicach w Silesi i było już wszystko poprzebierane, albo rozmiar 74, albo 50. Co do śpiworka - cenę 40zł widziałam, ale śpiworki były po 70 więc albo nie miałam cierpliwości szukać, albo już wszystkie wykupiono.
MISTRZYNI nareszcie!Kruszynki są piękne. Mam nadzieję, że szybko wrócicie do domku - pełnego miłości dzięki Franiowi, Majusi i Olusi. Dużo zdrówka, energii i pociechy z całej trójcy.
Mistrzyni jest na prawdę mistrzynią!
Co do depilacji - ja to robię w aktualnym stanie raz na tydzień - jest to dla mnie okropne uczucie posiadać zarost na małej!!! Bielizna mnie uwiera, tam mnie coś swędzi, te włoski wbijają się w majtki... Po prostu jestem rozdrażniona przez posiadanie owłosienia w tym miejscu. Zawsze dzień przed wizytą robię tam dokładny rekonesans. A dzisiaj idę znowu na GBS więc lekarz będzie tam na pewno zaglądał - a już coś się tam pojawianie wiem czemu, ale wstydze się czegoś takiego, że coś mi tam odrasta (a pomyślałby kto, bo przeciez kiedyś z buszem się chodziło i zero wstydu). Zimę lubię ze względu na to bo u mnie jest tak, że włoski na nogach mi się ścierają od spodni i nie musze ich golić np co 3-4 dni tylko co 2 tygodnie.
Gosiak co do butelki to wiadomo, że różnica kolosalna. Smyk przesadziłJa z kolei cisnienie miałam wczoraj 100/80 - to niższe położna skwitowała, że za wysokie (jakie moga być tego skutki/przyczyny? bo jeszcze nie odwiedziłam googli). Może mi podskoczyło, bo się zdenerwowałam - jakaś inna położna była i stwierdziła, że zgubiły się moje papiery z karty ciązy... Wrrr! Po czym okazało się, że spadły jej na ziemie )Do you want new glasses?
moja jedyna myśl..)
Cath ta krew z nosa to koszmar. Ja opróżniając swój nos za każdym razem mam jej niezliczone ilości na chusteczce
Megg ja przed cesarką bym piła, bo organizmowi chyba w takim przypadku cięzej zaskoczyć, że to już. Tylko wiadomo kij ma dwa końce - mogę jechać do szpitala i próbować SN, a okaże się CCi nici z mojej filozofii.
W ogóle co do piersi to znowu dzisiaj całą koszulkę miałam mokrą po nocce. HELP! Ale chciałabym już użyć laktatora! Jakaś taka euforia na samą myśl mnie dopada, nowa zabawka dla mnie
36tc... Kurde ja już chcę rodzić!Jedyne co mnie powstrzymuje to brak wyniku GBSa, a u mnie PODOBNO czeka się na niego 2 tygodnie
OSZALELI... Z tego tytułu dzisiaj odwiedzam moją super znajomą w salonie fryzjerskim... Chyba będę ruda! Choć jakoś nie pasuje mi ten kolor do młodej mamy (tzn u innych nie widze problemu, ale u mnie jakoś mi to nie pasuje - jakby... zbyt wyzywająco?) Może ją poproszę, aby ten rudy zmieszała z jakimś delikatnym brązem.
Ah, i ostatnio któraś z Was pisała, że czytając forum zapomina do czego miała się odnieść - dlatego ja na bierząco zapisuję sobie wszystko w notatnikui później kopiuje i Wam wklejam moje wypociny
U mnie dzisiaj na obiadek zupa kalafiorowa - ostatnio mam na nią wielką fazę!megg, Penelope lubią tę wiadomość
-
Ja tez ostatnio na wizycie u poloznej mialam wyższe cisnienie, ale kazala mi się polozyc, zbadala brzuch i zmierzyla jeszcze raz i bylo juz ok. Ciekawe co wyjdzie na wizycie w czwartek, bo od ostatniego spotkania mialam 3 oslabnięcia, gdzie widzialam gwiazdki przed oczami, a nie mam cisnieniomierza w domu.
My dziś na obiad jedziemy do tureckiej restauracji. Slinka mi juz ucieknie a do 14 tyle czasu... -
A dziewczyny, jaki macie stosunek do karuzeli do lozeczka? Bo teść chcial mi kupić, ale powiedzialam, ze nie chce. Przy lozeczku mam baldachim a od baldachimu zwisaja gwiazdki i serduszka z materialu, no i jeszcze karuzelka do tego to wydaje mi się za dużo. No i mam jeszcze lezaczek z maskotkami zwisajacymi i melodyjkami, wiec nie wiem czy przy lozeczku jeszcze montowac takie atrakcje. Powiedzialam mu, ze wole zwykle grzechotki do lapki. Myślicie ze dobrze zrobilam?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:04
-
LadyDi za dużo bodźców to też niedobrze dla maluszka, więc myślę że dobrze zrobiłaś, jak będzie większy to zawsze możesz mu wtedy kupić coś do łóżeczka, ja planuję taki pałąk z zabawkami do zawieszenia, ale to później
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:11
Gosiak, LadyDi, Penelope lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyehh dzwoniłam do zusu - brak jakiejś pieczątki na zwolnieniu....... porazka.
mi w ciązy wolniej odrastaja włoski. Nogi golę raz na 3-4 tygodnie. Mam blond włosy wiec nawet jak odrosna to nie widać no są o niebo rzadsze niz przed ciązą. Natomiast między nogamii gole raz na miesiąc bo mi sie nie chce. Z reszta z btrzuchem musze kombinować strasznie. No i gole kremami do depilacji - tak jest dla mnie najprościej. Nakładam krem potem zmywam i nie musze sie gimnastykowac -
Bietka wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jaki termometr bezdotykowy polecałyście? bo ustaliliśmy z mężem, że nie będziemy bawić się w zwykłe elektroniczne.
Bietka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa miałam w planach zakupić karuzelę, ale w końcu od tego odeszłam. Mam bujaczek, a w nim wiszące zabaweczki więc Młodociana będzie miała tam rozrywkę. Niech wie, że w łóżeczku się śpi, a w leżaczku bawi. Tzn tak mi się wydaje, że dziecko będzie jakoś w stanie rozróżnić, przyzwyczaić się do tego.
LadyDi lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja!
Jesteś w 36 tygodniu ciąży
35 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
co do depilacji to tez Angelcia nie cierpie odrastających włosów chociaż robie woskiem depilacje. Po ciązy pomyśle o jakims laserze... Angelcia ja uwielbiam dziewczyny farbowane na rudo (jakkolwiek to dziwnie zabrzmi). Mi niestety rudy nie pasuje...
Myślicie ze juz powinnam pić coś na laktacje jeżeli cc bede miała ok 10 lutego? dodam ze nie mam żadnych wycieków czy oznak ze jest mleko w piersiach juz...
ja tez nie mam typowego śpiworka do wózka tylko 2 kombinezoniki jeden z dziurka do fotelika a drugi z nogami... i dodatkowo koc i starczy...
jeżeli chodzi o ciśnienie to nie martw się Gosiu swoim. Mi lekarz mówił ze nalezy się niezwłocznie zglosic na ip jeżeli ma się powyżej 150/100 bo grozi to stanem przed-rzucawkowym (nie czytałam coż to takiego) i trzeba ciąze rozwiązać wcześniej. ja miałam ostatnio 140-pare na 90 i kazał m kontrlować 3-4 razy dziennie. powiedział ze przy końcówce ciązy moze być wyższe . teraz mam ciagle w granicach 135/85 wiec spoko....
a zapomniałabym MISTRZYNI nasza kochana gratuluje jeszcze raz pięknych pociech... zdrówkajustta, megg, Gosiak, dorocia2324, Patrycja20, Lara 82, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
-
No właśnie mi dziś zaleciła mierzenie 2 razy dziennie i jak będzie powyżej 140/90 to mam się do szpitala zgłosić. Zamówiłam już ciśnieniomierz w Gemini i jutro rano będzie do odbioru.
KTG zapis książkowy, zaraz robię sobie dużo ciepłej herbatki z malinami i się kładę pod kołderkę
A, i wiesiołka łyknękasia_1988, justta, dorocia2324, LadyDi lubią tę wiadomość
-
megg wrote:ja powinnam tez miec cc okolo10.02 i zaczne picchyba od poczatku lutego te herbatki na laktacje, tym bardziej ze mi nic nie leci
jak dotrwam do tego czasu to tez będę piła od lutego... a kiedy konkretnie będziesz znała date ? i od czego lekarz ją uzależnia ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:44
-
kasia_1988 wrote:jak dotrwam do tego czasu to tez będę piła od lutego... a kiedy konkretnie będziesz znała date ? i od czego lekarz ją uzależnia ?
29.01 mam wizyte i ma mi ustalic date
uzaleznia ja chyba od tego kiedy ma dyzur w szpitalukasia_1988 lubi tę wiadomość