Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pia Gizela wrote:Gosiak co do poczty różnie bywa. My z mężem mamy różne nazwiska i różne adresy zameldowania i wszystko zależy od dobroci pań na poczcie
Pia Gizela lubi tę wiadomość
-
Katiś wrote:Ja też staram się go zrozumieć, bo jak przecież ginka podczas badania palcem jest w stanie wyczuć główkę, to co dopiero facet podczas seksu. Dlatego też jak ma mieć jakąś traume później to nie pozostaje mi nic innego jak poczekać do końca połogu. Dobrze, że aż tak na ten seks nie jestem nakręcona, bo to byłby problem
A może tego boją się faceci
http://www.iv.pl/images/93861953857333793990.jpgGosiak, Katiś, Pia Gizela, Stokrota :), Sue, bella84, dorocia2324, słoneczna 85, Aagnieszkaa, juska19, niki640 lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:A ja mam pytanie do tych z Was, ktore dostały zamowienie z apteki gemini. Na stronie jest napisane "w trakcie realizacji". Nie Orientujecie sie czy to znaczy, że już je wysłali, czy że kompletują dopiero?
Czekam na jelpa, bo bez tego nie moge zaczac prać, już mogliby przysłać! -
Powinni się cieszyć, bo zyski mają takie dzięki nam, że szok!! Powinnysmy jakieś zniżki dostać
Ja teraz żałuje, że się od razu nie szarpnęłam na kocyk od la Millou. Ten śpiworek jest tak miękki i przyjemny, że sama bym się nim przykryłate moje kocyki są trochę sztywne,
Może jak jeszcze raz wypiorę, to będą lepsze.
Ale firmę La Millou i Mamalulu polecam gorąco
Przyszedł też ochraniacz do łóżeczka makaszki. Jak Wy je montujecie? Wkladacie pod materac czy wiążecie nad nim?
Ja się zastanawiam czy jednej strony nie zostawić gołej, zeby mnie mały widział w razie potrzeby.
Chociaż, jak tu potem seks uprawiać... Ale mam problemy
-
Gratuluje udanych wizyt i donoszonych ciaz
Angelcia fajny kolorek!
Stokrotka witaj, inne mamusie ktore nas podczytuja nie wstydzcie sie odzywajcie sie !
Laura mi tez nic nie uroslo, niestety
AsiaSz fotki super!
Ja mam dzis egzamin koncowy z francuskiego i szcerze jestem w czarnej d...
pozostalo mi liczyc na jedna z niewielu ciazowych dogodnosci - moze mnie potraktuja lajtowo ze wzg na moj stan, zlituja sie i przepuszcza dalej;p
co do listy, ze tak znow porusze ten temat, te dziewczyny ktore sie nie udzielaja moze lepiej usunac lub oddzielic jakos na dol? beda tam puste miejsca jesli chodzi o terminy porodu i takGosiak, AsiaSzw lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, w 2015 będą znów warsztaty Mamo to ja i to dla rodziców:
https://www.facebook.com/warsztatymodanabrzuszek/photos/a.241258642632923.54272.228452930580161/763607640398018/?type=1&theater
Jak któraś nie ma fb, to napiszę te miasta, z których kojarzę dużo mamuś tutaj:
Wrocław 15.05
Gdańsk 17.03
Gdynia 18.03
Szczecin 16.04
Katowice 12.05
Warszawa Białołęka 20.04
Warszawa Ursynów 21.04
Warszawa Bemowo 22.04
Kraków 24.03
Fajnie by było na takie warsztaty pójść z Maluszkiem - w maju mój będzie miał już 3miesiące!
-
asia888 wrote:co do listy, ze tak znow porusze ten temat, te dziewczyny ktore sie nie udzielaja moze lepiej usunac lub oddzielic jakos na dol? beda tam puste miejsca jesli chodzi o terminy porodu i tak
Asiu popieram. Jest tak dluga ta lista, ze wielu nickow wogole nie kojarzę.Gosiak, asia888 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:A ja podczytałam na styczniówkach, że zachwalają bardzo na laktację takie saszetki:
http://www.doz.pl/apteka/p67195-Femaltiker_proszek_10_g_12_saszetek
Może którejś z nas się przyda... w razie wojny
Też o niej czytałam w necie. Mam ją w swoim ciążowym folderze rzeczy przydatnychGosiak lubi tę wiadomość
-
Dziś zrobiłam kolejną rundę prasowania i już prawie wszystko gotowe. Jeszcze się ostatnia tura suszy ale to już tylko kilka sztuk. Muszę w końcu zabrać się za pakowanie torby bo nadal yego nie zrobiłam. Ale wogóle nie wiem od czego zacząć. Tutaj wiele rzeczy dają w szpitalu więc do spakowania są głównie prywatne rzeczy typu kosmetyki, ubrania na po porodzie i na wyjście dla mnie i synka. Tylko że większość z tych rzeczy to ja zwyczajnie używam na bieżąco. Chyba zrobie poprostu listę.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:A ja podczytałam na styczniówkach, że zachwalają bardzo na laktację takie saszetki:
http://www.doz.pl/apteka/p67195-Femaltiker_proszek_10_g_12_saszetek
Może którejś z nas się przyda... w razie wojnyGosiak, Groszek lubią tę wiadomość
-
Topola u mnie to samo. A wiesz jak jest a propos majtek poporodowych? Bo nasze rodaczki pakuja te poporodowe jednorazowe gacie, a tutaj sie czegos takiego nie uzywa. Tutaj w szpitalu daja i kobitki uzywaja tych najwiekszych i najbardziej chlonnych podpasek na noc.
Jestem ubrana na cebulke, mam na sobie 3 warstwy + gruby zimowy szalik i trzesiemy sie tu wszyscy z zimna. Staram sie myslec o bezdomnych i biednych, bo przeciez nie mam najgorzej na swiecie, ale ciezko jest... -17'C08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya