X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę prasować to, co będzie wymagało prasowania. Jak będzie dobrze wyglądać, to nie.

relg9vvjrtqik460.png

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och to dobrze :) tez uważam że nie powinno się dziecko uczyć na tak sterylne warunki bo później może szybciej łapać coś itd :)

Ale szwagierce jak powiedziałam ze tylko ten pierwszy raz przeprasowałam to powiedziała ze ona co pranie prasowała swoim dzieciom i temu pytam :)

Gosiak lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Ja wiem ale np mam wrażenie takiego twardego brzucha cały dzień dziś i tak jakby w ogóle nie puszczał tzn nie robił się miekki, jakby cały czas był napięty. Nie wiem czy przez to młody nie jest jakis ściśnięty.

Ale ale właśnie ma dziś 3 raz czkawkę.
    U mnie też jest napięty cały czas. Teraz leże jak kłoda i czasem odpuści ale jak tylko wstane z kanapy do toalety czy coś to odrazu twardziel się robi.
    No i z tymi czkawkami nie wiem ile w tym prawdy. U mnie były dzisiaj 2 razy. Chciała bym jednak,żeby to była prawda co dziewczyny pisały ... :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Och to dobrze :) tez uważam że nie powinno się dziecko uczyć na tak sterylne warunki bo później może szybciej łapać coś itd :)

Ale szwagierce jak powiedziałam ze tylko ten pierwszy raz przeprasowałam to powiedziała ze ona co pranie prasowała swoim dzieciom i temu pytam :)
    Ja nie sądzę żebym wyrobila z tym prasowaniem. Nienawidze prasować. Myślę, że przez pierwsze 2-3 miechy bede prasowac tylko te ubranka najbliżej ciałka. O ile w ogóle. Jak mała nie bedzie miała uczuleń to nie bede się ścierać.

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    I dlaczego aż 10 zastrzyków!

tak to są zastrzyki przeciwzakrzepowe ( na rozrzedzenie krwi)- aby nie powstały zakrzepy, zatory czyli min żylaki. 10 dniowa kuracja to standard po operacji... Pocieszę Cię ze ja biore takie od początku ciązy (juz jakieś 260 zastrzyków). One nie bolą. Malutka igiełka jest... a będę brała jeszcze przez 12 tyg po cc ze względu na to ze mam za gęstą krew min.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    I dlaczego aż 10 zastrzyków!
    Pia to jest dostosowane do pacjenta, moja babcia starsza kobieta 89 lat po złamaniu rok temu kości udowej i po operacji miała prawie 1.5 miesiąca te zastrzyki w brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 18:55

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Aaaa mam rozstęp :-(
    Zrobił się na bliźnie po kolczyku w pępku, skóra nie wytrzymala
    jak tam laski które mają/miały kolczyk?
    U mnie to samo... :(

megg lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathy's wrote:
    Hey dziewczyny :) czytam was Od samego poczatku to jest moja pierwsza ciaza mam termin Na 10 lutego bedzie dziewczynka Maya mieszkam w USA mam 24 lata na poczatku tak do 16 tygodnia wymiotowalam codziennie ale teraz czuje sie super:) nieudzielam sie tylko dlatego ze mamy roznice czasu juz nie pracuje Od 2 miesiecy sama zrezygnowalam z pracy ale teraz zajmuje sie mojej siostry 10 miesieczna coreczka :) to mam praktyki:) bardzo sie ciesze ze do Was napisalam:)

No wiesz co! Tyle sie nie odzywac. Wysylam Ci wiadomosc na priv ;-]

Yyy cos mi nie dziala :[

Wschodnie czy Zachodnie wybrzeze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 19:09

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja się zastanawiałam, czy ta rozmiarówka alles będzie dobra na mój biust i się wahałam, żeby zamówić, ale teraz chyba się skuszę :)

Ja mam kreskę na całym brzuchu i to taką widoczną

Groszek ja też zostanę uwolniona w ten piątek z obrączki na szyjce, może już w ten sam dzień zbałamucę męża ;p

Prasować wszystkiego też nie będę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 18:58

Gosiak, Groszek lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Pia to jest dostosowane do pacjenta, moja babcia starsza kobieta 89 lat po złamaniu rok temu kości udowej i po operacji miała prawie 1.5 miesiąca te zastrzyki w brzuch.

Aha. Uff. Bo już się martwiłam. Bo mnie ostatnio zaczęły mimowolnie nachodzić myśli, a co ja zrobię jak mi powiedzą, że będę ją miała!
    Do tej pory nawet mi przez myśl nie przeszło, że mogłabym mieć cc.

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nienawidze prasowac i malo co, rzadko kiedy prasuje. Na obecna chwile nawet zelazka ani deski nie mamy (kiedys dokupie ;]). Dla mnie jest wazne, zeby rzeczy byly czyste.

Gosiak lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta już za tydzień cc...super... rany ja każdy poród czy sn czy cc będę przeżywała jak żyd okupację... będę się razem z Wami stresowała i przeżywała

Gosiak, Sue, Lara 82, justta lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja będę prasować wszystko :) Lubie prasować, sprawia mi to przyjemność jak mam wszystko ładnie wyprasowane i poukładane :)
    Dzisiaj mam dużo energii, posprzątałam dom, zrobiłam zakupy, ugotowałam obiad, zawiozłam moją babcie do koleżanki i przywiozłam. Niezłe aparatki z tych babć, umawiają się u jednej na ploty, schodzą i takie szczęśliwe :)
    Ale żeby nie było zbyt fajnie dzisiaj to odwiedził mnie mój teść pod wpływem %, chciał przeprosić za teściową, nie wiem czy pamiętacie pisałam, że w Święta komentowała mój wygląd, że jestem gruba itd. :) Zawsze jak ma jakieś rozterki to przychodzi tutaj pod "wpływem" i trzeba go odwozić do domu. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji jak będzie dziecko, nie wpuszczę go do domu, bo nie pozwolę na to, żeby moje dziecko patrzyło na pijanego dziadka. Nigdy u mnie nie było takich akcji i nie będzie. Trzeba mu będzie spokojnie to wytłumaczyć jak będzie trzeźwy.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    U mnie to samo... :(

czyli nie jestem sama ...:( buuuu

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba będę prasować, bo lubię, ładnie wygląda i też łatwiej się do szafy wkłada i układa, a jak kiedyś mówiłam, jeśli chodzi o szafę i układanie to na tym punkcie mam trochę pierdolca :P

P.S. Oglądam właśnie "Świat się kręci" i muszę przyznać, że kocham Bożenę Dykiel :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathy's witaj i rozgość się.

Jednak zaczepka dziś zadziałała i lutowe mamuśki się odzywają :-)

Suuuuupeeerrrr :-)

Przyznawać się ile Was tam jeszcze jest :-).

Kathy's a jak tam Twoje samopoczucie, dlaczego zrezygnowałaś z pracy ? jeśli można wiedzieć.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Kathy's Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprasuje tylko raz moja siostra tez nie prasowala bo uzywamy suszarki I ciuszki sa super po suszarce:)

kafabi lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ja też mam krechę od samego dołu przez siny pępek, aż po cycki, praktycznie od początku mi się zrobiła.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Ja nienawidze prasowac i malo co, rzadko kiedy prasuje. Na obecna chwile nawet zelazka ani deski nie mamy (kiedys dokupie ;]). Dla mnie jest wazne, zeby rzeczy byly czyste.
    Laurka kuzynka w USA miała super suszarkę do ubrań na wyposażeniu i dzięki temu nie musiała i nic małej nie prasowała.

relge6yd3cl8y0me.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathy's wrote:
    Ja wyprasuje tylko raz moja siostra tez nie prasowala bo uzywamy suszarki I ciuszki sa super po suszarce:)

witam Cię u nas...

oj tak mogę potwierdzić ciuszki po suszarce są genialne takie puszyste, ale ja mam jakieś zboczenie na punkcie wyprasowanych ubrań i mimo to prasuje.... a po porodzie tez bede prasowała.

Nawet mój mąż się ze mnie smieje po co ja te ciuchy pracuje jak wystarczy je elegancko złożyć jak są jeszcze ciepłe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 19:19

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
‹‹ 1782 1783 1784 1785 1786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ