X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kathy's Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny :) czytam was Od samego poczatku to jest moja pierwsza ciaza mam termin Na 10 lutego bedzie dziewczynka Maya mieszkam w USA mam 24 lata na poczatku tak do 16 tygodnia wymiotowalam codziennie ale teraz czuje sie super:) nieudzielam sie tylko dlatego ze mamy roznice czasu juz nie pracuje Od 2 miesiecy sama zrezygnowalam z pracy ale teraz zajmuje sie mojej siostry 10 miesieczna coreczka :) to mam praktyki:) bardzo sie ciesze ze do Was napisalam:)

Penelope, megg, Lara 82, angelcia, juska19, Sue, Januszkowa, Katiś, Asiaa1201, asia888, Angélique89 lubią tę wiadomość

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Megg u mnie na razie rozstępu nie ma chociaż dziurki po kolczyku są rozciągnięte :)

Macie dziewczyny taka kreskę na brzuszku?
    Mi idzie aż pod biust ta kreska:) śmiesznie wygląda :)

Ja byłam dzisiaj na spacerku i czuje cały dzień takie bóle jak przed miesiączką ale ból jest ciągły :) wiec pewnie to normalne ;)

Ja mam kreske od biustu do samego dołu. Ból jak na miesiączkę ciągły i w sumie taki delikatny też mam. Nie zwijam się z bólu. po prostu boli godzinę, dwie, trzy...przestaje a potem znowu boli. Nie sądziłam , że to ból skurczowy ale gin wczoraj uświadomił mi, że tak objawiają sie skurcze przepowiadające. Dlatego też nie mam już szyjki i mam rozwarcie :/ Ale nie straszę absolutnie bo ja to ja a te bóle już u każdej z nas są czymś normalnym.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to ostatecznie nie poszlas do brafiterki?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathy's witamy i tozgosc sie u nas :) masz termin 2 dni przede mna choc wg belly tez mam termin na 10 lutego :) wyjdzie w praniu :)
    Co do kreski ja mam taka wieeelka i dluga tez :) do cyckow moze nie ale jest dluga :)
    Zabieram sie do jezyka niemowlat:) malzu teraz ogarnia najzczesliwsze niemowle :) zobaczymy co na. Ta wiedza w praktyce da :p kurcze z tym przeziebieniem mam wzloty i upadki teraz czyje jakby lepiej a wczesniej byla masakra, nic tylko mnie dobic:/ i tak na zmiane :/ az lepiej a raz ze nawet sie sama podniesc nie moge :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Aaaa mam rozstęp :-(
    Zrobił się na bliźnie po kolczyku w pępku, skóra nie wytrzymala
    jak tam laski które mają/miały kolczyk?

Ja mialam, ale wyjelam 2-3 lata temu. Dziura zostala, ale nic sie nie dzieje. Moj pepek jest plaski i dziwnie brunatno-siny.

megg lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia to ostatecznie nie poszlas do brafiterki?
    Ostatecznie kupiłam do szpitala na start dwa z mamma alles dobrane wg wskazówek z artykułu brafiterki - decydując się na ten rozmiar miałam do wyboru jeden jedyny model w dwóch kolorach - czarnym i białym.
    Na start wystarczą. Potem może się udam jak już się laktacja rozkręci i kupię coś seksownego.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez właśnie boli godzinkę czy nawet trzy i myślałam że to nie są skurcze bo nie są z przerwami.:) Ja powiedziałam swojemu o tych bólach nic mi na to nie odpowiedział pytał czy twardnieje mi brzuch. O szyjkę nawet nie zapytałam z tego wszystkiego więc nawet nie wiem jak ta sytuacja u mnie wygląda ;)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a jakie to wskazówki??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pepek rozjechany calkowicie :p

dzis mnie lapaly bole od krzyza i troche podbrzusze....

Hmm..widze ze coraz wiecej z nas ma dolegliwosci :-) zebysmy nie zaczely wszystkie na raz rodzic :D :D
    ale dobrze, niech maciczki nasze sobie cwicza :D

po c.c. Podaje sie heparyne drobnoczasteczkowa- np. Fraxyparyne, Clexanne...zeby zapobiec zakrzepom i zatorom... Teraz w niektorych placowkach moze sie tego nie podaje, ze wzgledu na szybkie uruchamianie pacjentki po znieczuleniu :-) co tez jest swego rodzaju profilaktyka :-)

A ja w piatek sciagam "kaganiec" z mojej szyjki i bedziemy woooolni :-)

ja dzis mialam ostatnie pranko ciuszkow od Maluszka :-)
    Dopakowalam kilka rzeczy do torby: gumki do wlosow, chusteczki nawilzane dla mnie, czopki glicerynowe, herbate i cukier oraz wyprawa do porodu: peeelno wody w mniejszych butelkach, herbatniki, biszkopty, czekolada na goraco:D i wafelki Knoppers :-)

Jutro dokupie jeszcze herbatke z lisci malin

na laktacje mam herbatke ziolowa w granulkach z HIPP, bede pila dopiero po porodzie...wtedy tak naprawde rusza oksytocyna, dzieciaczek ssie no i bedziemy walczyc:-)
    A na mojej koszulce rowniez od czasu do czasu pojawiaja sie jakies krople siary :-)

Dzisiaj na obiad byla fasolka po bretonsku :-)

relge6yd309xm1zq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    I ponawiam moje pytanie:) Dziewczyny, które mają planowane cc - czy po zabiegu macie zlecone jakieś dodatkowe zastrzyki? Bo moja koleżanka 7.01 urodziła synka przez cc i ma 10 mega bolesnych zastrzyków zleconych.
    a nie są to przypadkiem zastrzyki przeciw zakrzepowe. nie wiem jakie są wskazania do ich stosowania ale po operacjach kilku znajomych miało. Nie po cc to fakt ale po operacjach

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie, tak jak Groszek pisze, te zastrzyki to podobno żeby się żadne zakrzepy nie robiły. Zastanawiało mnie tylko czy wszystkie muszą to mieć.

Do mnie przyszedł właśnie materac, herbatka Bocianek i sól morska do noska.
    Czekam jeszcze tylko na przesyłkę z kocykiem (kurier ma być jutro) i książki :D
    Poślubiony zamówił też nową nianię z Philipsa, a tamtą zwrócił. Zobaczymy jak się Philips spisze.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dlaczego aż 10 zastrzyków!

relg9vvjrtqik460.png

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A będziecie po każdym praniu prasować ciuszki ?:)
    Ja teraz mam wszystko ładnie wyprasowane, ale później nie wiem jak znajdę czas na tyle prasowania:)

Gosiak lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Młodemu nie zaszkodzi na pewno tylko może powodować skracanie szyjki no ale to juz czas...

Ja wiem ale np mam wrażenie takiego twardego brzucha cały dzień dziś i tak jakby w ogóle nie puszczał tzn nie robił się miekki, jakby cały czas był napięty. Nie wiem czy przez to młody nie jest jakis ściśnięty.

Ale ale właśnie ma dziś 3 raz czkawkę.

relge6yd3cl8y0me.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na laktację piłam bawarkę :) tak mi poradziły mamy ;) Nie wiem czy pomogło, na pewno spektakularnego nawału nie miałam hehe. Ale bawarkę w tamtym czasie polubiłam, ostatnio próbowałam do niej wrócić i nie dałam rady ;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia a jakie to wskazówki??
    To co pisałam, że jak nosiłam wcześniej 80G to obwód po porodzie wróci do stanu sprzed porodu i ew. można sobie na chwilę kupić te przedłużki. A samą miseczkę zwiększyć o ok. 2 rozmiary.

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierworodnym prasowałam tylko raz, potem już nie :) i teraz też nie zamierzam. Pozostałym członkom rodziny też nic nie prasuję, no chyba że bez prasowania nie da rady (np. koszule męża) :)

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    A będziecie po każdym praniu prasować ciuszki ?:)
    Ja teraz mam wszystko ładnie wyprasowane, ale później nie wiem jak znajdę czas na tyle prasowania:)
    Ja na pewno nie będę wszystkiego prasować, wolę ten czas poświęcić Janeczce. Nawet wklejałam ze styczniówek cytat jak przyszła położna i była zdziwiona, że ktoś chce całą górę ciuszków prasować, że to przesada i że dziecko ma mieć czysto, ale nie sterylnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    To co pisałam, że jak nosiłam wcześniej 80G to obwód po porodzie wróci do stanu sprzed porodu i ew. można sobie na chwilę kupić te przedłużki. A samą miseczkę zwiększyć o ok. 2 rozmiary.

Dzieki Gosia myslalam ze jeszcze cos.

Gosiak, Stokrota :) lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Dzieki Gosia myslalam ze jeszcze cos.
    W moim przypadku sprawdziło się doskonale.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1781 1782 1783 1784 1785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ