Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey dziewczyny
czytam was Od samego poczatku to jest moja pierwsza ciaza mam termin Na 10 lutego bedzie dziewczynka Maya mieszkam w USA mam 24 lata na poczatku tak do 16 tygodnia wymiotowalam codziennie ale teraz czuje sie super:) nieudzielam sie tylko dlatego ze mamy roznice czasu juz nie pracuje Od 2 miesiecy sama zrezygnowalam z pracy ale teraz zajmuje sie mojej siostry 10 miesieczna coreczka
to mam praktyki:) bardzo sie ciesze ze do Was napisalam:)
Penelope, megg, Lara 82, angelcia, juska19, Sue, Januszkowa, Katiś, Asiaa1201, asia888, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
truskawkax25 wrote:Megg u mnie na razie rozstępu nie ma chociaż dziurki po kolczyku są rozciągnięte
Macie dziewczyny taka kreskę na brzuszku?
Mi idzie aż pod biust ta kreska:) śmiesznie wygląda
Ja byłam dzisiaj na spacerku i czuje cały dzień takie bóle jak przed miesiączką ale ból jest ciągływiec pewnie to normalne
Ja mam kreske od biustu do samego dołu. Ból jak na miesiączkę ciągły i w sumie taki delikatny też mam. Nie zwijam się z bólu. po prostu boli godzinę, dwie, trzy...przestaje a potem znowu boli. Nie sądziłam , że to ból skurczowy ale gin wczoraj uświadomił mi, że tak objawiają sie skurcze przepowiadające. Dlatego też nie mam już szyjki i mam rozwarcieAle nie straszę absolutnie bo ja to ja a te bóle już u każdej z nas są czymś normalnym.
-
Kathy's witamy i tozgosc sie u nas
masz termin 2 dni przede mna choc wg belly tez mam termin na 10 lutego
wyjdzie w praniu
Co do kreski ja mam taka wieeelka i dluga tezdo cyckow moze nie ale jest dluga
Zabieram sie do jezyka niemowlat:) malzu teraz ogarnia najzczesliwsze niemowlezobaczymy co na. Ta wiedza w praktyce da :p kurcze z tym przeziebieniem mam wzloty i upadki teraz czyje jakby lepiej a wczesniej byla masakra, nic tylko mnie dobic:/ i tak na zmiane
az lepiej a raz ze nawet sie sama podniesc nie moge
-
megg wrote:Aaaa mam rozstęp
Zrobił się na bliźnie po kolczyku w pępku, skóra nie wytrzymala
jak tam laski które mają/miały kolczyk?
Ja mialam, ale wyjelam 2-3 lata temu. Dziura zostala, ale nic sie nie dzieje. Moj pepek jest plaski i dziwnie brunatno-siny.megg lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
AsiaSzw wrote:Gosia to ostatecznie nie poszlas do brafiterki?
Na start wystarczą. Potem może się udam jak już się laktacja rozkręci i kupię coś seksownego.
-
Tez właśnie boli godzinkę czy nawet trzy i myślałam że to nie są skurcze bo nie są z przerwami.
Ja powiedziałam swojemu o tych bólach nic mi na to nie odpowiedział pytał czy twardnieje mi brzuch. O szyjkę nawet nie zapytałam z tego wszystkiego więc nawet nie wiem jak ta sytuacja u mnie wygląda
-
Moj pepek rozjechany calkowicie :p
dzis mnie lapaly bole od krzyza i troche podbrzusze....
Hmm..widze ze coraz wiecej z nas ma dolegliwoscizebysmy nie zaczely wszystkie na raz rodzic
ale dobrze, niech maciczki nasze sobie cwicza
po c.c. Podaje sie heparyne drobnoczasteczkowa- np. Fraxyparyne, Clexanne...zeby zapobiec zakrzepom i zatorom... Teraz w niektorych placowkach moze sie tego nie podaje, ze wzgledu na szybkie uruchamianie pacjentki po znieczuleniuco tez jest swego rodzaju profilaktyka
A ja w piatek sciagam "kaganiec" z mojej szyjki i bedziemy woooolni
ja dzis mialam ostatnie pranko ciuszkow od Maluszka
Dopakowalam kilka rzeczy do torby: gumki do wlosow, chusteczki nawilzane dla mnie, czopki glicerynowe, herbate i cukier oraz wyprawa do porodu: peeelno wody w mniejszych butelkach, herbatniki, biszkopty, czekolada na goraco:D i wafelki Knoppers
Jutro dokupie jeszcze herbatke z lisci malin
na laktacje mam herbatke ziolowa w granulkach z HIPP, bede pila dopiero po porodzie...wtedy tak naprawde rusza oksytocyna, dzieciaczek ssie no i bedziemy walczyc:-)
A na mojej koszulce rowniez od czasu do czasu pojawiaja sie jakies krople siary
Dzisiaj na obiad byla fasolka po bretonsku
-
Pia Gizela wrote:I ponawiam moje pytanie:) Dziewczyny, które mają planowane cc - czy po zabiegu macie zlecone jakieś dodatkowe zastrzyki? Bo moja koleżanka 7.01 urodziła synka przez cc i ma 10 mega bolesnych zastrzyków zleconych.
-
właśnie, tak jak Groszek pisze, te zastrzyki to podobno żeby się żadne zakrzepy nie robiły. Zastanawiało mnie tylko czy wszystkie muszą to mieć.
Do mnie przyszedł właśnie materac, herbatka Bocianek i sól morska do noska.
Czekam jeszcze tylko na przesyłkę z kocykiem (kurier ma być jutro) i książki
Poślubiony zamówił też nową nianię z Philipsa, a tamtą zwrócił. Zobaczymy jak się Philips spisze. -
Stokrota :) wrote:Młodemu nie zaszkodzi na pewno tylko może powodować skracanie szyjki no ale to juz czas...
Ja wiem ale np mam wrażenie takiego twardego brzucha cały dzień dziś i tak jakby w ogóle nie puszczał tzn nie robił się miekki, jakby cały czas był napięty. Nie wiem czy przez to młody nie jest jakis ściśnięty.
Ale ale właśnie ma dziś 3 raz czkawkę. -
AsiaSzw wrote:Gosia a jakie to wskazówki??
AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
truskawkax25 wrote:A będziecie po każdym praniu prasować ciuszki ?
Ja teraz mam wszystko ładnie wyprasowane, ale później nie wiem jak znajdę czas na tyle prasowania:)
-
Gosiak wrote:To co pisałam, że jak nosiłam wcześniej 80G to obwód po porodzie wróci do stanu sprzed porodu i ew. można sobie na chwilę kupić te przedłużki. A samą miseczkę zwiększyć o ok. 2 rozmiary.
Dzieki Gosia myslalam ze jeszcze cos.Gosiak, Stokrota :) lubią tę wiadomość