X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, a odpisali Ci coś z Gemini?
    Bo ja z nimi właśnie też koresponduję i w miarę szybko odpisują.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka najlepszego!

Kciuki trzymam za wszystkie dziewczyny w szpitalach. Jesteście pod dobra opieka :)

Ja dziś bylam u poloznej. Zoja wazy 3100 na jej oko, a raczej rękę ;) wyznaczyla następne spotkanie za 2 tyg.

Powiem Wam, ze chyba polubie prasowanie :pp okazalo się, ze moje żelazko bylo zwalone. A to nowe to normalnie wypas. Raz przejedziesz i uprasowane a tamtym na max temperaturze po 5 razy w jednym miejscu. No i jest czerwone, fajnie podswietlone :D jaram się tym jak nie wiem i jakoś mi tak humor to żelazko poprawilo :D

No i karpatke pieke bo cos mi się chce...

słoneczna 85, Laurka, dorocia2324, asia888, megg, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male mam doswiadczenie w mrozeniu- zawsze robilam na swiezo.
    ale w naszej sytuacji awaryjnie trzeba cos miec;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. U mnie też po sprzedaży firmy była restrukturyzacja i zwolnienia/likwidacje stanowisk. I jakoś nikt z nas się nie zamykał w serwerowni albo nie kładł na komputerach. Każdy z nas zaciskał zęby i zapierdzielał 5 razy bardziej, żeby akurat na nas nie trafiło zwolnienie. Ale też 20% pracowników back office zostało zwolnionych.
    A Ci zamiast wziąć dupę w troki i się solidaryzować i pracować tak, żeby nie było powodów do restrukturyzacji, to wolą głośno krzyczeć i manipulować ludźmi, którzy ślepo wierzą w to, co im powiedzą w wiadomościach.

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do górników - kopalnie są nierentowne, dlaczego? Bo ludzie, którzy są pseudo zarządcami nie potrafią tego robić. Zamiast zwrócić uwagę na kwalifikacje/doświadczenie pana dyrektora to posadę zazwyczaj obejmuje syn, brat, siostrzeniec i syn szwagra od wujka teścia.

Tym paniom i panom przydałyby się jakieś kursy z zakresu mikro i makroekonomii. Co z tego, że "Szarak z dołu" da z siebie 100% skoro góra nie da z siebie nic. Mój Tato był górnikiem i co? Wcale nie było sielanki. Panie z biur wychodzą po 8h tyrki czyste, punktualne i zadbane, a szaraczki co? Brudni, NIE WIADOMO CZY WYJADĄ, ewentualnie będą musieli zostać na kolejną szychtę jeśli coś się zepsuje, albo inny pracownik zawali = rzeczywistość.

Pielęgniarka też może nie wyjść ze szpitala, bo zapadnie epidemia, bankierka nie wyjdzie z banku, bo będzie napad, handlowiec podczas podróży będzie miał wypadek. Każdy zawód niesie za sobą ryzyko, nie tylko górnictwo - żeby nie było, że ich bronię.

Każda firma upadnie, jeśli będzie zarządzana w zły sposób - nie ważne czy to właśnie jest holding węglowy, czy sklep sąsiadki Kryśki spod dwójki.

Ci górnicy i tak nie mają źle - w tym momencie dostają emeryturę pomostową z róznymi socjalami i pakietami (5 lat po 80% emerytki, a później 100%, ewentualnie ci pracownicy, którym sporo brakuje do wieku emerytalnego 24-krotność wypłaty czyli brutto jedna wypłata średnio 2800zł z dwoma dniówkami czerwonymi czyli potocznie zwanymi świętami, odliczając podatek 31% przy umowie o prace +/- na rękę dostanie taki 43tys zł - SORY MEMORY.. MOJ OJCIEC JAKO ODPRAWĘ NA ODEJŚCIE Z KOPALNI NIE DOSTAŁ NAWET POŁOWY Z TEGO...) Więc cholera, dostaje 43 kafle w łape + szuka kolejnej roboty i ma jakby dwie pensje przez 24 miechy.

Bardzo mi przykro, że w takich firmach są zatrudniani często pracownicy, którzy są zieloni w danym temacie, ale mają DOŚWIADCZENIE.. cóz z tego, skoro mają nietaktowne podejście do niektórych spraw i brak świeżego spojrzenia na niektóre aspekty... No cóż! Ja 20 letnia dziołszka mogę sobie kant dupy rozbić, a nigdzie mnie nie zatrudnią, bo nie mam minimum 2 lat doświadczenia, a nawet jeśli bym miała to tyrałabym za 1120zł :) dobre i tyle, ale zaniedługo to żaden polak nie popracuje, bo lepiej ściągnąć do nas ukraincow, którzy pracują za 4,5zł ;)

Sue lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mrożenia surowych klusek i pierogów - moja mama zamraża je najpierw wkłada na deseczce osobno, żeby się zmroziły i potem do woreczków wkłada.

A co do dentystów w ciąży - ja już zapisana jestem na kontrolę za 2 tygodnie, tak mi zaleciła dentystka, żeby przyjść nawet jeśli nic nie boli, bo w ciąży lubią się zęby psuć i a nuż coś się tam zaczyna złego dziać.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pieroci zamrazalam surowe. Potem jak były potrzebne to gotowałam wodę i zamrożone wrzucalam. Szczerze smakowały lepiej :D aniżeli świeże :D zamrazalam je każdy osobno, a później do wspólnego pudelka

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z dzieckiem wszystko ok, chodź tyle..
    ale wiem na pewno, że mam anemie, tyle wiem.

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sue, a odpisali Ci coś z Gemini?
    Bo ja z nimi właśnie też koresponduję i w miarę szybko odpisują.

Odpisali, że realizacja zamówienia trwa ok 96 godzin a może nawet zejść do 10 dni.
    Ja im odpisałam, że na przelew mam czas 5 dni od złożenia zamówienia i na przyszłość polecam dwa razy sprawdzić przelew a nie wysyłać do mnie durne maile.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sensownie mowicie z tym osobnym zamrozeniem surowych a potem dopieor do woreczka;) to tak sprobuje:))

zeby moj biedny mezulek nie umarl z glodu jak pojde do szpitala:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 17:44

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, jesteś :)
    Ja właśnie pisałam o zarządzaniu - mnie chodzi o to, że zamiast strajkować i od razu rzucać się do gardeł, powinni wymagać personalnych zmian u siebie. Niestety, dopóki to będą państwowe spółki, to problem nepotyzmu nie zniknie. Zawsze będą zatrudniać brata syna ciotki. W spółce prywatnej albo dużej korporacji raczej nie miałoby to racji bytu, bo jeśli coś nie działa, to ścinają głowy nie patrząc czyj to brat czy siostra. U mnie w firmie zwolnili gościa, który był chyba największym pewniakiem. Sam straszył, że jak nie poprawimy wyników, to na czerwono podpisze nasze wypowiedzenia. No i karma go dopadła.
    Ale jak była restrukturyzacja, to nie zwolnili ani jednego pracownika niższego szczebla, a ograniczyli back office. Czyli - nie trzeba 50 managerów, żeby firma przynosiła zyski. Wystarczy 3 supervisorów na 80 pracowników i jest dobrze ;)

angelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue jak ludzie będą się tak porywać ze swoimi działaniami jak z motyką na słońce, to za niedługo wszystko będzie nierentowne i bez sensu :) my to wiemy, ale pracownicy wyższego szczebla nie.. No i tyle :D

Nie wiem czy pytałam, ale ciekawa jestem jak to jest u Was - czy po narodzinach dziecka u Was w rodzinach małżonek obdarowuje złotem? Np pierścionkiem? ;)

diamonds lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja to juz chyba do porodu sie szykuje :) stąd te moje zle samopoczucie: )

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Sue jak ludzie będą się tak porywać ze swoimi działaniami jak z motyką na słońce, to za niedługo wszystko będzie nierentowne i bez sensu :) my to wiemy, ale pracownicy wyższego szczebla nie.. No i tyle :D

Nie wiem czy pytałam, ale ciekawa jestem jak to jest u Was - czy po narodzinach dziecka u Was w rodzinach małżonek obdarowuje złotem? Np pierścionkiem? ;)

niestety w rodzinie męża nie ma tak zacnych tradycji :P nawet jeśli to będzie syn :D ja bym chciała chociaż kwiatki dostać po powrocie do domu :D

zaś moja mama została zacnie obdarzona nawet po urodzeni "tylko" córek :D

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedzialam mojemu ze za to ze urodze mu syna chchiałabym dostac THERMOMIXA :)

Ja własnie zamówiłam na allegro motylki do dekoracji ściany <3
    http://allegro.pl/motylki-motyle-3d-na-sciane-ozdoby-gossip-girl-i4994933117.html

Lara 82 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ileście naprodukowały.

PatrycjaP trzymaj się, leż relaksuj i nie denerwuj, choć już sam pobyt w szpitalu to masakra. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lauraka łóżeczko po prostu piękne prześliczne cudowne. U nas może bym takie znalazła, ale chyba za krocie więc mnie nie stać, ale strasznie mi się spodobało. To chyba najładniejsze łóżeczko jakie widziałam.
    Choć naszego misia też mi się podoba.

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostane prezenta :D malzu wymyslil ze albo kupi mi to co sobie wymyslil albo taka mega fajna torebeczke :p
    Ta torebka mnie mega kusi bo mi sie strasznie podoba a sama sobie jej nie kupie pewnie nigdy :p
    Ale kusi mnie tez ta niewiadoma ktora sibie wymyslil :p

Lara 82 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    niestety w rodzinie męża nie ma tak zacnych tradycji :P nawet jeśli to będzie syn :D ja bym chciała chociaż kwiatki dostać po powrocie do domu :D

zaś moja mama została zacnie obdarzona nawet po urodzeni "tylko" córek :D

A ja nie wiem jak to jest u mojego. Zamiast prezentów wolałabym móc zawsze liczyć na jego pomoc i wsparcie.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A do mnie właśnie przyszły staniki do karmienia i powiem Wam, że jak je zobaczyłam to stwierdziłam, że przesadziłam z rozmiarem - ale jak przymierzyłam, to zapłakałam, bo jednak są ok, tzn. mają miejsce na to, żeby trochę urosły, ale generalnie za duże nie są. To są naprawdę dwa namioty i gumka :(
    Gosiak, to na lato na biwak jak znalazł! Zawsze jest jakiś plus :-D

AsiaSzw, Gosiak lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
‹‹ 1798 1799 1800 1801 1802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ