X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, może to nie tak, że współczuję im konkretnie. Bo jakoś problem górników co średnio dwa lata się pojawia, że chcą zamknąć kopalnię albo restrukturyzować. Co to znaczy? Znaczy to, że są źle zarządzane albo górnicy nie pracują efektywnie. więc zamiast wymagać i żądać wciąż więcej pieniędzy, powinni sami przedstawić jakiś plan naprawczy, pomysł na to co zrobić, żeby nie było potrzeby restrukturyzacji. Skoro jest taka potrzeba oznacza, że najwyraźniej przynoszą więcej strat niż zysków. A restrukturyzacja powinna dotknąć przede wszystkim kadrę rządzącą, a nie pracowników. Ale o tym możemy pomarzyć.

Moja firma też była źle zarządzana, bo korporacja miała nasz oddział w dupie. Sprzedali nas i teraz jest o niebo lepiej :)

A Bytom Bobrek to najgorsza dzielnica w Bytomiu, moja Babcia mieszka w śródmieściu, na Bobrek nigdy nie jeździliśmy, bo to pato straszne.

• słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Uczę :]

a dokladniej?:)
    pochwal sie;)

tez chcialam uczyc kiedys:) w sumie to bym mogla bo mam przygotowanie ale no jakos wyszlo ze nie ucze:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że praca jest niebezpieczna , ale kazdkazdy wiedział na czym będzie polegała praca górnika. Póki zarabiają krocie to wszystko jest ok. Tata mojego T ma na emeryturze więcej kasy anizeli moja mama po 37 latach pracy w służbie zdrowia, bo ona nie ma nawet 2000 zł to jak to się ma.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś ja podzielam twoje zdanie. Moje koleżanki z pracy w 98% mają mężów górników. I ja przy nich to jak sierota wyglądam. Nie narzekam na zarobki mojego męża. Ale jak chcę coś w życiu mieć, to na czymś innym muszę oszczędzać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 16:58

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Szw? czy Ty zamrazalas kluski slaskie? np do gulaszu?:)

pytam bo Ty obeznana jestes w tym chomikowaniu jedzenia;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Pia a czym Ty sie zajmujesz?:)

kurcze jak to 2500 na kasie?? troche to niesprawiedliwe.
    Pewnie to kwota brutto w tej biedronce.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam tak jesli chodzi o wypowiedz tego górnika o kasie w biedronce to ja mam koleżankę która pracuje w biedronce na kasie wlasnie i wiecie ze ona ma lepsze warunki pracy niż moja mama w banku jako analityk kredytowy?
    Ona za nadgodziny albo dostaje premie, albo moze sobie wziac wolne tyle ile jej sie tam nazbierało. A moja mama za nadgodziny ani nie ma placone ani wolnego nie moze wziac. :/ a jak bank zamyka to jak bank zamykany jest o 18 to ona czasem o 21 wychodzi z pracy bo zanim sie kasjerki rozlicza to troszke minie. Ludzie nie zdaja sobie sprawy ze w tych biedronkach nie ma takich zlych warunków!! Bo kiedyś bylo tak mi rodzice mówili "Jak nie będziesz sie Katarzyna uczyć to w biedronce na kasie wylądujesz"

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • kasia_1988 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rany jaka ja dzisiaj niedobra jestem... i mam depresję przedporodową( o ile jest coś takiego). nie mogłam odkręcić słoika- płakałam... chciałam coś zjeść ale nie wiedziałam co - płakałam... naburczałam na mamę- płakałam . itd... porażka... a moj Kochany właśnie przyszedł i przyniósł biała róże... on wie jak mi poprawić humor

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a dokladniej?:)
    pochwal sie;)

tez chcialam uczyc kiedys:) w sumie to bym mogla bo mam przygotowanie ale no jakos wyszlo ze nie ucze:)

uczę np. w przedszkolu :) i to jest moja podstawowa praca :) a że mam jeszcze podyplomówkę z oligo to i w tym dorabiam :) a jak już skończę obecne studia to jeszcze będę uczyć mówić dzieci ;)

słoneczna 85, dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Kathy's Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka a gdzie zamawialas mebelki? Bo ja w babiesrus I strasznie dlugo czekalam zamowilismy 16 grudnia to lozeczko przyszlo w poniedzialek a komody i fotela jeszcze nie ma :( Jak dzwonilam to mowili ze powinno byc w tym tygodniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie bo nie wiem co robić. Od jakiegśs czasu lekko pobolewa mnie ząb - gdzieś na dole. Ale jet to ból który trwa np 1 dzień i potem pare dni go nie ma więc nie zwracałam na to większej uwagi. Dzisiaj zaczał mnie bolec ząb gdzies u góry i na razie boli i nie wiem co z tym zrobić. Czy iśc do dentysty czy czekać do porodu? Nie wiem czy dam rade wytrzymać borowanie bez znieczulenia.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Pewnie to kwota brutto w tej biedronce.

ja podałam też kwotę brutto ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO właśnie Pia, dlatego mnie krew zalewa jak to widzę. A jak się z nimi tak dalej będą pieścić, to do niczego nie dojdą.
    Zamiast pieniądze dać pielęgniarkom, położnym, które zarabiają grosze albo rodzicom niepełnosprawnych dzieci, to ulegają naciskowi i przemocy. Bo tego co się tam wyprawia teraz nie da się inaczej nazwać.
    Chyba zaraz pójdę po czekoladę, bo mną nosi.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath! mi mama mowila UCz sie bo bedziesz ulice zamiatac:)
    a bratu Ucz sie bo bedziesz kostke brukowa ukladac;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w pełni się z Wami zgadzam w sprawie górników... Wkurza mnie to, że tyle wymagają nie dając od siebie za dużo, przecież każdy w tych czasach ma świadomość, ze prędzej czy później może zostać zwolniony i dlatego ciągle się kształcą. A oni tylko protestują. Ehh ja też zarabiam mniej niż oni mimo, ze mieszkam w Warszawie,a tutaj przecież podobno najwięcej się zarabia.

c7hyim7.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet czekolady nie moge sobie zjesc bo tak boli zoladek i meczy zgaga :[

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna tak zamrazałam. Ale nie pamietam cos mi swita ze musza byc ugotowane i wtedy zamrozone odwrotnie niz pierogi. Bo surowe jak zamrozilam to mi sie rozlecialy w garnku :/

Kasia nie przejmuj sie ja caly zeszly tydzien mialam depreche :(

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    dziewczyny mam pytanie bo nie wiem co robić. Od jakiegśs czasu lekko pobolewa mnie ząb - gdzieś na dole. Ale jet to ból który trwa np 1 dzień i potem pare dni go nie ma więc nie zwracałam na to większej uwagi. Dzisiaj zaczał mnie bolec ząb gdzies u góry i na razie boli i nie wiem co z tym zrobić. Czy iśc do dentysty czy czekać do porodu? Nie wiem czy dam rade wytrzymać borowanie bez znieczulenia.

Do dentysty. Moja dentystka zaleca leczenie, a nie czekanie. Sama miałam kanałowe w ciąży. W "O matko" u Bosackiej też mówili, żeby leczyć i że to bezpieczne, a kwestię znieczulenia ocenia lekarz. Ale jak mogę ci polecić, to zamiast brać znieczulenie to przed wizytą na fotelu psikać dziąsło TantumVerde, bo znieczula. To mi właśnie też poradziła pani dentystka, a jej wierzę jak żadnemu lekarzowi ;)

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jest specjalne znieczulenie stomatologiczne dla kobiet w ciazy. Ja bym poszla od razu do dentysty. Po co sie meczyc.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna za układanie kostki wcale tak mało nie dają ;p

c7hyim7.png
‹‹ 1796 1797 1798 1799 1800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ