Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Katiś, może to nie tak, że współczuję im konkretnie. Bo jakoś problem górników co średnio dwa lata się pojawia, że chcą zamknąć kopalnię albo restrukturyzować. Co to znaczy? Znaczy to, że są źle zarządzane albo górnicy nie pracują efektywnie. więc zamiast wymagać i żądać wciąż więcej pieniędzy, powinni sami przedstawić jakiś plan naprawczy, pomysł na to co zrobić, żeby nie było potrzeby restrukturyzacji. Skoro jest taka potrzeba oznacza, że najwyraźniej przynoszą więcej strat niż zysków. A restrukturyzacja powinna dotknąć przede wszystkim kadrę rządzącą, a nie pracowników. Ale o tym możemy pomarzyć.
Moja firma też była źle zarządzana, bo korporacja miała nasz oddział w dupie. Sprzedali nas i teraz jest o niebo lepiej
A Bytom Bobrek to najgorsza dzielnica w Bytomiu, moja Babcia mieszka w śródmieściu, na Bobrek nigdy nie jeździliśmy, bo to pato straszne.
-
Wiem, że praca jest niebezpieczna , ale kazdkazdy wiedział na czym będzie polegała praca górnika. Póki zarabiają krocie to wszystko jest ok. Tata mojego T ma na emeryturze więcej kasy anizeli moja mama po 37 latach pracy w służbie zdrowia, bo ona nie ma nawet 2000 zł to jak to się ma.Pola
Hania -
Katiś ja podzielam twoje zdanie. Moje koleżanki z pracy w 98% mają mężów górników. I ja przy nich to jak sierota wyglądam. Nie narzekam na zarobki mojego męża. Ale jak chcę coś w życiu mieć, to na czymś innym muszę oszczędzać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 16:58
-
Powiem wam tak jesli chodzi o wypowiedz tego górnika o kasie w biedronce to ja mam koleżankę która pracuje w biedronce na kasie wlasnie i wiecie ze ona ma lepsze warunki pracy niż moja mama w banku jako analityk kredytowy?
Ona za nadgodziny albo dostaje premie, albo moze sobie wziac wolne tyle ile jej sie tam nazbierało. A moja mama za nadgodziny ani nie ma placone ani wolnego nie moze wziac.a jak bank zamyka to jak bank zamykany jest o 18 to ona czasem o 21 wychodzi z pracy bo zanim sie kasjerki rozlicza to troszke minie. Ludzie nie zdaja sobie sprawy ze w tych biedronkach nie ma takich zlych warunków!! Bo kiedyś bylo tak mi rodzice mówili "Jak nie będziesz sie Katarzyna uczyć to w biedronce na kasie wylądujesz"
-
rany jaka ja dzisiaj niedobra jestem... i mam depresję przedporodową( o ile jest coś takiego). nie mogłam odkręcić słoika- płakałam... chciałam coś zjeść ale nie wiedziałam co - płakałam... naburczałam na mamę- płakałam . itd... porażka... a moj Kochany właśnie przyszedł i przyniósł biała róże... on wie jak mi poprawić humor
-
słoneczna 85 wrote:a dokladniej?
pochwal sie;)
tez chcialam uczyc kiedys:) w sumie to bym mogla bo mam przygotowanie ale no jakos wyszlo ze nie ucze:)
uczę np. w przedszkolui to jest moja podstawowa praca
a że mam jeszcze podyplomówkę z oligo to i w tym dorabiam
a jak już skończę obecne studia to jeszcze będę uczyć mówić dzieci
słoneczna 85, dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny mam pytanie bo nie wiem co robić. Od jakiegśs czasu lekko pobolewa mnie ząb - gdzieś na dole. Ale jet to ból który trwa np 1 dzień i potem pare dni go nie ma więc nie zwracałam na to większej uwagi. Dzisiaj zaczał mnie bolec ząb gdzies u góry i na razie boli i nie wiem co z tym zrobić. Czy iśc do dentysty czy czekać do porodu? Nie wiem czy dam rade wytrzymać borowanie bez znieczulenia.
-
NO właśnie Pia, dlatego mnie krew zalewa jak to widzę. A jak się z nimi tak dalej będą pieścić, to do niczego nie dojdą.
Zamiast pieniądze dać pielęgniarkom, położnym, które zarabiają grosze albo rodzicom niepełnosprawnych dzieci, to ulegają naciskowi i przemocy. Bo tego co się tam wyprawia teraz nie da się inaczej nazwać.
Chyba zaraz pójdę po czekoladę, bo mną nosi.
-
Dziewczyny w pełni się z Wami zgadzam w sprawie górników... Wkurza mnie to, że tyle wymagają nie dając od siebie za dużo, przecież każdy w tych czasach ma świadomość, ze prędzej czy później może zostać zwolniony i dlatego ciągle się kształcą. A oni tylko protestują. Ehh ja też zarabiam mniej niż oni mimo, ze mieszkam w Warszawie,a tutaj przecież podobno najwięcej się zarabia.
-
Słoneczna tak zamrazałam. Ale nie pamietam cos mi swita ze musza byc ugotowane i wtedy zamrozone odwrotnie niz pierogi. Bo surowe jak zamrozilam to mi sie rozlecialy w garnku
Kasia nie przejmuj sie ja caly zeszly tydzien mialam deprechesłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:dziewczyny mam pytanie bo nie wiem co robić. Od jakiegśs czasu lekko pobolewa mnie ząb - gdzieś na dole. Ale jet to ból który trwa np 1 dzień i potem pare dni go nie ma więc nie zwracałam na to większej uwagi. Dzisiaj zaczał mnie bolec ząb gdzies u góry i na razie boli i nie wiem co z tym zrobić. Czy iśc do dentysty czy czekać do porodu? Nie wiem czy dam rade wytrzymać borowanie bez znieczulenia.
Do dentysty. Moja dentystka zaleca leczenie, a nie czekanie. Sama miałam kanałowe w ciąży. W "O matko" u Bosackiej też mówili, żeby leczyć i że to bezpieczne, a kwestię znieczulenia ocenia lekarz. Ale jak mogę ci polecić, to zamiast brać znieczulenie to przed wizytą na fotelu psikać dziąsło TantumVerde, bo znieczula. To mi właśnie też poradziła pani dentystka, a jej wierzę jak żadnemu lekarzowi