X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A i jeszcze jedno. Współczuję górnikom obecnej sytuacji i troski o swoje zatrudnienie, ale jak usłyszałam w telewizji górnika, który mówi "Co mam iść do biedronki na kasę za 2,500 tys złotych", to miałam ochotę rzucić czymś w telewizor.
    Nosi mnie dzisiaj ze złości, a ta wypowiedź przeważyła.
    Nie denerwuję się na rzeczy, na które nie mam wpływu, ale dziś dzień to po prostu przegięcie.
    A ja przeczytałam wczoraj czy przedwczoraj super zdanie:
    "Poniedziałek rano - żony górników wstają i jadą do Warszawy na protest.
    Żony wszystkich pozostałych Polaków wstają i idą do pracy."

Sue, Patrycja20, AsiaSzw, justta lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, wiadomo, ryzyko kursowe jest zawsze. Mnie nie chodzi o to, że zdenerwował nas ten wzrost kursu, tylko, że P. chciał przewalutować, ale jak zwykle posłuchał ojca i wyszedł na tym jak zabłocki na mydle.
    Jasne, kumam. No to teraz może będzie miał nauczkę i zacznie słuchać żony zamiast taty ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś lenia. Strasznie czuję się słaba i bez energii. Spałabym tylko. Poddałam się i spędzam cały dzień albo w łóżku albo na kanapie. Nie robię nic. Brakuje mi tylko jakiegoś ciasta do tego leniuchowania bo mam straszną ochotę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeń dobry ;)

tak zwlekałam z napisaniem, że aż musiałyście interweniować - Moje Kochane Dziewczynki :) dziękuję za troskę.

No niestety, ale nie rodzę = nie załapię się na wyprawkę z RMFu :)

Czytam Was cały czas, ale nawet nie mam co napisać prawdę mówiąc.. Czuję się jakby żaden temat mnie nie dotyczył :/ Może mi już sadzi pod koniec :D

Stokrocie zazdroszczę porodu, chciałabym już tulić Młodocianą, ewentualnie męczyć się na porodówce. Jednak ten GBS mnie trzyma przy zdrowym rozsądku.

Aha, no i dowiedziałam się dzisiaj, że jedna dziewczyna z mojej rodziny (druga żona brata mojego ojca - uff, jakie to pomieszane) jest w ciąży :) co prawda to wczesne "stadium" ale bardzo jej kibicuję, bo już z moją chrzesnicą mieli problemy - aby donieść itp więc w efekcie urodziła się w 35tc.

Co do takich moich codziennych objawów ostatnimi czasy są bóle głowy, uczucie pełności, brak apetytu, ból miesiączkowy, nawet piersi zdają się ociężałe.

Lara 82, justta, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A ja przeczytałam wczoraj czy przedwczoraj super zdanie:
    "Poniedziałek rano - żony górników wstają i jadą do Warszawy na protest.
    Żony wszystkich pozostałych Polaków wstają i idą do pracy."

No właśnie. Jak ja słyszę wypowiedź "Bo mnie zwolnią, a ja mam kredyt, to krew mnie zalewa. Wiem, że praca w górnictwie to niebezpieczeństwo, itd. Ale takie mamy czasy, ludzie są zwalniani z pracy z dnia na dzień i jakoś nie jadą do Warszawy protestować.
    Moi rodzice są nauczycielami, pracują 30 lat i dostają podwyżkę np. 50zł. I jakoś nie protestują. Strasznie dzisiaj jestem cięta i zła.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Kurde moze faktycznie zaczyna sie cos ruszac... Nie wiem sama. Skurczy nie mam tylko ten ból brzucha jak na @ od czasu do czasu...

U mnie identyczne ;]

Patrycja20 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia moze ``razem´´ urodzimy hihi :)))

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, dobrze, że jesteś ;)

Sue, Gosiak - mnie też ci górnicy denerwują. Oczywiście ie jestem za zamykaniem miejsc pracy, ale gdyby kilka lat temu zrezygnowali chociaż z części przywilejów myślę, że sprawa wyglądałaby inaczej.

A jak nie chce na kasie za 2,500 to może przyjść pracować za mnie :P za 2300 i wziąć odpowiedzialność za zdrowie i życie 25 istot ludzkich! Grrrr!!!!

justta lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam czy wczoraj napisalam, ze przyszlo lozeczko i materac. Staly dwa mega pudla, bo maz tylko zdazyl wniesc do domu zanim musial wychodzic do pracy. Myslalam, ze zmontujemy je w weekend, ale on to juz wszystko rozpakowal o 2:00 w nocy! Nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc jak sie bedzie prezentowalo w calosci. Jeszcze tylko fotel w drodze.

Sue, Pia Gizela, Gosiak, AsiaSzw, dorocia2324, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wydrukowałam notatki do egzaminów, ale zamiast czytać je, to idę prasować. I przy okazji będę czekać na Poślubionego, bo on dalej w pracy....

relg9vvjrtqik460.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Wody leja się caly czas.mam delikatne skurcze ale rozwarcie ciągle na 1 palec. Czekam wiec. Jak którejś zaczną wody odchodzic to bierzcie dużo sexi pod pasek. Ja juz jestem w polowie drugiej paczki. Ehhhh ale stressssss.

Trzymaj się i dawaj znać co jakiś czas ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, jak mój P. łóżeczko składał, to minę miał jak mały chłopczyk co dostał nowe lego ;) Miałam mu ochotę rozłożyć je, żeby sobie jeszcze raz mógł poskładać :)
    Jak wrócisz i Ci się będzie chciało to zrób fotki i pokaż ;)

Pia Gizela, Laurka lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Asia moze ``razem´´ urodzimy hihi :)))

A może ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Nie pamietam czy wczoraj napisalam, ze przyszlo lozeczko i materac. Staly dwa mega pudla, bo maz tylko zdazyl wniesc do domu zanim musial wychodzic do pracy. Myslalam, ze zmontujemy je w weekend, ale on to juz wszystko rozpakowal o 2:00 w nocy! Nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc jak sie bedzie prezentowalo w calosci. Jeszcze tylko fotel w drodze.

Co oni tacy niecierpliwi, mój też jak kupiliśmy łóżeczko to się za składanie wziął, chociaż ja nie widziałam takie potrzeby :D
    A jak już będzie ta całość to się pochwalisz, co ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na zdjęcia nasze brzuszkowe. Najpóźniej w środę będą :D

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja tez czekam na wasze zdjecia brzuszkowe :)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia a czym Ty sie zajmujesz?:)

kurcze jak to 2500 na kasie?? troche to niesprawiedliwe.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja mieszkalna Śląsku, lecz nie współczuję gornikom ,bo wiem jakie są realia. I też jak słyszę niektóre wypowiedzi to mi aż wstyd ze mieszkamy tej samej miejscowosci.

justta lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Pia a czym Ty sie zajmujesz?:)

kurcze jak to 2500 na kasie?? troche to niesprawiedliwe.

Uczę :]

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czego?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ