X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A i jeszcze jedno. Współczuję górnikom obecnej sytuacji i troski o swoje zatrudnienie, ale jak usłyszałam w telewizji górnika, który mówi "Co mam iść do biedronki na kasę za 2,500 tys złotych", to miałam ochotę rzucić czymś w telewizor.
    Nosi mnie dzisiaj ze złości, a ta wypowiedź przeważyła.
    Nie denerwuję się na rzeczy, na które nie mam wpływu, ale dziś dzień to po prostu przegięcie.
    A ja przeczytałam wczoraj czy przedwczoraj super zdanie:
    "Poniedziałek rano - żony górników wstają i jadą do Warszawy na protest.
    Żony wszystkich pozostałych Polaków wstają i idą do pracy."

Sue, Patrycja20, AsiaSzw, justta lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, wiadomo, ryzyko kursowe jest zawsze. Mnie nie chodzi o to, że zdenerwował nas ten wzrost kursu, tylko, że P. chciał przewalutować, ale jak zwykle posłuchał ojca i wyszedł na tym jak zabłocki na mydle.
    Jasne, kumam. No to teraz może będzie miał nauczkę i zacznie słuchać żony zamiast taty ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś lenia. Strasznie czuję się słaba i bez energii. Spałabym tylko. Poddałam się i spędzam cały dzień albo w łóżku albo na kanapie. Nie robię nic. Brakuje mi tylko jakiegoś ciasta do tego leniuchowania bo mam straszną ochotę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeń dobry ;)

tak zwlekałam z napisaniem, że aż musiałyście interweniować - Moje Kochane Dziewczynki :) dziękuję za troskę.

No niestety, ale nie rodzę = nie załapię się na wyprawkę z RMFu :)

Czytam Was cały czas, ale nawet nie mam co napisać prawdę mówiąc.. Czuję się jakby żaden temat mnie nie dotyczył :/ Może mi już sadzi pod koniec :D

Stokrocie zazdroszczę porodu, chciałabym już tulić Młodocianą, ewentualnie męczyć się na porodówce. Jednak ten GBS mnie trzyma przy zdrowym rozsądku.

Aha, no i dowiedziałam się dzisiaj, że jedna dziewczyna z mojej rodziny (druga żona brata mojego ojca - uff, jakie to pomieszane) jest w ciąży :) co prawda to wczesne "stadium" ale bardzo jej kibicuję, bo już z moją chrzesnicą mieli problemy - aby donieść itp więc w efekcie urodziła się w 35tc.

Co do takich moich codziennych objawów ostatnimi czasy są bóle głowy, uczucie pełności, brak apetytu, ból miesiączkowy, nawet piersi zdają się ociężałe.

Lara 82, justta, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A ja przeczytałam wczoraj czy przedwczoraj super zdanie:
    "Poniedziałek rano - żony górników wstają i jadą do Warszawy na protest.
    Żony wszystkich pozostałych Polaków wstają i idą do pracy."

No właśnie. Jak ja słyszę wypowiedź "Bo mnie zwolnią, a ja mam kredyt, to krew mnie zalewa. Wiem, że praca w górnictwie to niebezpieczeństwo, itd. Ale takie mamy czasy, ludzie są zwalniani z pracy z dnia na dzień i jakoś nie jadą do Warszawy protestować.
    Moi rodzice są nauczycielami, pracują 30 lat i dostają podwyżkę np. 50zł. I jakoś nie protestują. Strasznie dzisiaj jestem cięta i zła.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Kurde moze faktycznie zaczyna sie cos ruszac... Nie wiem sama. Skurczy nie mam tylko ten ból brzucha jak na @ od czasu do czasu...

U mnie identyczne ;]

Patrycja20 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia moze ``razem´´ urodzimy hihi :)))

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, dobrze, że jesteś ;)

Sue, Gosiak - mnie też ci górnicy denerwują. Oczywiście ie jestem za zamykaniem miejsc pracy, ale gdyby kilka lat temu zrezygnowali chociaż z części przywilejów myślę, że sprawa wyglądałaby inaczej.

A jak nie chce na kasie za 2,500 to może przyjść pracować za mnie :P za 2300 i wziąć odpowiedzialność za zdrowie i życie 25 istot ludzkich! Grrrr!!!!

justta lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam czy wczoraj napisalam, ze przyszlo lozeczko i materac. Staly dwa mega pudla, bo maz tylko zdazyl wniesc do domu zanim musial wychodzic do pracy. Myslalam, ze zmontujemy je w weekend, ale on to juz wszystko rozpakowal o 2:00 w nocy! Nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc jak sie bedzie prezentowalo w calosci. Jeszcze tylko fotel w drodze.

Sue, Pia Gizela, Gosiak, AsiaSzw, dorocia2324, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wydrukowałam notatki do egzaminów, ale zamiast czytać je, to idę prasować. I przy okazji będę czekać na Poślubionego, bo on dalej w pracy....

relg9vvjrtqik460.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Wody leja się caly czas.mam delikatne skurcze ale rozwarcie ciągle na 1 palec. Czekam wiec. Jak którejś zaczną wody odchodzic to bierzcie dużo sexi pod pasek. Ja juz jestem w polowie drugiej paczki. Ehhhh ale stressssss.

Trzymaj się i dawaj znać co jakiś czas ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, jak mój P. łóżeczko składał, to minę miał jak mały chłopczyk co dostał nowe lego ;) Miałam mu ochotę rozłożyć je, żeby sobie jeszcze raz mógł poskładać :)
    Jak wrócisz i Ci się będzie chciało to zrób fotki i pokaż ;)

Pia Gizela, Laurka lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Asia moze ``razem´´ urodzimy hihi :)))

A może ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Nie pamietam czy wczoraj napisalam, ze przyszlo lozeczko i materac. Staly dwa mega pudla, bo maz tylko zdazyl wniesc do domu zanim musial wychodzic do pracy. Myslalam, ze zmontujemy je w weekend, ale on to juz wszystko rozpakowal o 2:00 w nocy! Nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc jak sie bedzie prezentowalo w calosci. Jeszcze tylko fotel w drodze.

Co oni tacy niecierpliwi, mój też jak kupiliśmy łóżeczko to się za składanie wziął, chociaż ja nie widziałam takie potrzeby :D
    A jak już będzie ta całość to się pochwalisz, co ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na zdjęcia nasze brzuszkowe. Najpóźniej w środę będą :D

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja tez czekam na wasze zdjecia brzuszkowe :)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia a czym Ty sie zajmujesz?:)

kurcze jak to 2500 na kasie?? troche to niesprawiedliwe.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja mieszkalna Śląsku, lecz nie współczuję gornikom ,bo wiem jakie są realia. I też jak słyszę niektóre wypowiedzi to mi aż wstyd ze mieszkamy tej samej miejscowosci.

justta lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Pia a czym Ty sie zajmujesz?:)

kurcze jak to 2500 na kasie?? troche to niesprawiedliwe.

Uczę :]

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czego?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ