X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przeziębienia czy choroby to trudno dyskutować z gin. Belli w końcu wie co mówi :-) Tu nie o to chodzi, że coś się dziecku stanie po prostu też będzie tą chorobę przechodzić. Koleżanka tak miała przez 2 tyg. przed porodem wszyscy jej bliscy mieli grypę jelitową. Jej niby bardzo nie złapało, lekka biegunka. Ale i ona i dziecko po porodzie mieli podniesione CRP i niestety musiała zostać dłużej w szpitalu i mały miał podany antybiotyk bo nie wypuszczą takiego dziecka.
    Oczywiście, że to żadna tragedia i tak do końca nie mamy na to wpływu no bo co w izolatce się nie zamkniemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 15:10

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, nie rozumiem niektórych ludzi... a siostra tym bardziej powinna się wczuć w sytuację, bo sama ma roczne dziecko... no ale cóż...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiuSzw oczywiście nie wiem jak u Ciebie ta sytuacja rodzinna wygląda, wiadomo smutno jeśli zaprasza się tylko jedną osobę. Ale np. u mnie teraz mąż na mikołaja czy na gwiazdkę sam jeździł no bo ja nie mogłam i właściwie ja to nie mam nic przeciwko.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój brat mnie wkurzać zaczął bo dzwoni co drugi dzień :-) już mu wczoraj powiedziałam żeby przestał bo nie będę odbierać :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja tez na poczatku ciazy lezalam plackiem i moj M jezdzil sam, okej ja to rozumiem i gdyby to nie byl dokladnie moj termin porodu to moze nic bym nie miala przeciwko np ten weekend, ale ona wie ze cc bede miala miedy 3 lutym a 10. I nie pozwole mu jechac taki kawal bez wzgledu na to czy bede juz po czy przed. Jak przed to bede sie bala ze zacznie sie samo np i co bedzie gnal 200km, a jak po to wiadomo ze chce miec go przy sobie bo pewnie szwy bede miala jeszcze. No oslabila mnie. Inaczej gdyby powiedziala wiesz robimy urodzinki, ale u was wiadomo co jest na rzeczy pewnie nie dasz rady, a nie ze ona mu mowi sluchaj no trudno sam przyjedz. Kurwa!! Jej maz mial 2 tyg urlopu i byl z nia w domu, a moj ma wyjezdzac ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 15:23

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja bym wysłała prezent pocztą, a swojego mężczyzny nigdzie nie puszczaj.

AsiaSzw lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to ja wstawiam pranie - prześcieradełka do łóżeczka i poszewki na małego rogala do karmienia - skoro już wody niektórym odchodzą... to trzeba się pospieszyć :P

słoneczna 85, Januszkowa, AsiaSzw, justta lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to fakt ja myślałam, że jeszcze później masz cc. A czy Twój jakoś zareagował, bo wiecie jak to jest, on od razu mógł powiedzieć chyba żartujesz, mogę wpaść pod koniec lutego jak Asia się będzie lepiej czuła.
    Ja się kilka razy przekonałam, że jak mój mąż coś powiedział odnośnie jakiś głupich pomysłów to nawet moi rodzice się potrafią 3 razy zastanowić jak coś powiedzą. A jak np. przemilczał lub później zareagował to już było, że pewnie ja mu kazałam.

relge6yd3cl8y0me.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka powodzonka :D
    Jestem Adas przybral na wadze z 1671 na 2146 :D ale do konca stycznia mam po dwa skany w tygodniu bo brzuszek ma za maly i chca to kontrolowac ,kazali sie nie marwtic bo po porodzie moze sie okazac ze jest wszystko dobrze takze co chwila cos :/

Lara 82, Asiaa1201, megg lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody leja się caly czas.mam delikatne skurcze ale rozwarcie ciągle na 1 palec. Czekam wiec. Jak którejś zaczną wody odchodzic to bierzcie dużo sexi pod pasek. Ja juz jestem w polowie drugiej paczki. Ehhhh ale stressssss.

Asiaa1201, asia888 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dobra, to ja wstawiam pranie - prześcieradełka do łóżeczka i poszewki na małego rogala do karmienia - skoro już wody niektórym odchodzą... to trzeba się pospieszyć :P

Gosiak- ja wstawilam koszule do szpitala i reczniki:))

jeszcze musze pojechac po staniki ale nie wiem czy dzis czy w niedziele,
    jeszcze czekam na kupon jutrzejszy.

trzeba sie ogarnac z tym pakowaniem:)
    a do spzitala bierzecie ile tych duzych podpasek>
    bo ja mam opakowanie tych Belli to tam jest 10 szt i te canpol wysokochlonne.

i nie wiem. moze dokupic jeszcze belle?? ile pakjujecie do torby>?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o .......czyli trzeba dokupic:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 15:42

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota trzymam kciuki! widzisz jak dobrze ze sie udzielilas wczoraj?:) teraz masz wsparcie!!!!!!:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw to umow sie na 3 go na cc to sie spotkamy :p
    Jutro lub w poniedzialek zrobie to crp i morfologie i zobaczymy.. Oby wyszlo ok..bylam u laryngologa i krtan, gardlo uszy czyste nos ze spadami po infekcji ale ok jest, jutro internista ma mnie osluchac jesli pluca i oskrzela czyste to super a jak nie to wtedy antybiotyk, gin ten z zaspy zalecal jak cos antybiotyk zinnat, wg ulotki jesli sa wskazania to mozna w ciazy , nie udowodniono dzialan szkodliwych...oby obylo sie bez :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • beatka85 Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też postanowiłam się spakować, to jest mój drugi poród i chciałam Wam poradzic byście spakowały sobie kółko małe do pływania:) ja podczas ostatniego porodu byłam nacinana i bardzo sie przydało

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxkrntnpqywc5y.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam kolka- i juz co bedzie- najwyzej bede lezec:) albo siedziec na kancie pupy:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele lat temu, szliśmy na wesele i kupiliśmy krawat dla mojego m, pod kolor mojej sukienki. To było w rodzinie męża. No i mojej teściowej się chyba nie do końca spodobał bo był dość intensywny, choć nie ja wybierałam, tylko pani w specjalnym sklepie z koszulami i krawatami widząc garnitur i moją sukienkę. Myślę, że kobieta znała się na rzeczy. I moja teściowa wtedy jeszcze nie kupiła m inny krawat, też ładny, trochę delikatniejszy i w sumie też by pasował, m wziął i podziękował. No i przed weselem się pyta co on ma zrobić, który założyć, a ja tylko powiedziałam zrób jak uważasz, wiesz, który mi się bardziej podoba, ale ten drugi też nie jest zły.
    Jaka byłam dumna i zadowolona, że wybrał ten który wybraliśmy razem :-)
    A, że jak mówiłam mam bardzo mądrą i inteligentną teściową i naprawdę ją lubię, to był 1 i ostatni raz. Od tamtej pory już zawsze jest, że co ja na to, zapytaj mnie itd. Sami musicie zdecydować.
    No niby pierdoła ale została w mojej pamięci i jestem bardzo dumna, że mój m tak wtedy zdecydował, gdzie nawet nie stawiałam jakiś warunków :-)

No to taka moja opowieść.

Gosiak, asia888 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    nie mam kolka- i juz co bedzie- najwyzej bede lezec:) albo siedziec na kancie pupy:))
    Ja właśnie też nie mam, a wczoraj sobie nawet o tym pomyślałam czy by nie kupić :P
    Ja mam belli 5 paczek. Wezmę chyba 2 na początek i M. dowiezie jakby co... przecież nie będę brała całego dobytku ze sobą, jak mnie zobaczą w szpitalu, to padną :P

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella juz o tym myslalam :-) pogadam z ginem za tydzien w piatek :-)

Lara nie pytalam czy jej cos odpowiedzial bo mnie zatkalo. Mi powiedzial ze mam sie nie martwic nie pojedzie.

Gosia pierz i sie pakuj :-)
    Juska podrosnie. Moze sie okaze ze bedzie klopsik :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Stokrotka powodzonka :D
    Jestem Adas przybral na wadze z 1671 na 2146 :D ale do konca stycznia mam po dwa skany w tygodniu bo brzuszek ma za maly i chca to kontrolowac ,kazali sie nie marwtic bo po porodzie moze sie okazac ze jest wszystko dobrze takze co chwila cos :/

Kochana super myślę, że nie masz się czym martwić, zobacz mój w 33 i 6 dniu miał 2300gr, czyli wcale nie tak dużo więcej. Na pewno podskoczy tylko może teraz na koniec ciąży :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1793 1794 1795 1796 1797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ