X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, bylam u ginekologa ktory ew ma odbierac porod i tak:
    Termin porodu: 30 styczen lub 3 luty, okaze sie na kolejnej wizycie, narazie porod przedwczesny mi nie grozi :)
    Co do infekcji w 9 miesiacu jest tak ze trzeba zwalczyc, powiedzial ze moze byc ze dziecko w wyniku infekcji matki przed porodem urodzi sie z zapaleniem pluc, wiec przed terminem porodu jak sa cechy infekcji wziasc antybiotyk niz by dziecko mialo zapalenie pluc.. Jakonze u mnnie katar minal a kaszlu nie mam, pozostalo takie uczucie infekcji i skaczaca tempka to czekamy i jak za tydzien bedzie tak to wlaczamy antybiotyk, mam tez zbadac morfologie i crp by sprawdzic czy ta infekcja jest w organizmie... :/ mam wiec w planie sie wykurowac teraz..

Lara 82 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Po prawej stronie jest wątroba, czy to może być wątroba? Czy raczej skóra tylko?
    Właśnie sama nie potrafię tego opisać czy to tylko skóra czy coś w środku! Jak dotknę to boli, za długo siedzę to piecze i boli! Myślałam, ze któraś z was ma podobny problem :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Kurcze no właśnie w sumie sama nie wiem ale chyba tak. Tylko pod prawym żebrem to mam !

mam dokładnie to samo,ale pod lewym! :O
    tak jakby skóra napięta, niby swędzi, ale przy ruszeniu boli, niby jakby spuchnięte chociaż tak nie wygląda i kłuje/piecze czasami :O tylko ja już od tygodnia- dwóch to mam..i też jak siedzę np. zgięta, a tak jestem bo na laptopie trochę pracuję na uczelnię..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 14:05

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie każda choroba czy przeziebienie nie jest dobre dla dziecka, ale bez przesady. Najgorzej jest w pierwszym trymestrze. Najwazniejsze to jak najszybciej wyleczyc infekcję bo groźniejsza jest niedoleczona infekcja niż przez tydzień branie leków. Na tym etapie na którym jesteśmy wszystkie organy są wykształcone więc nie ma takiego niebezpieczeństwa. Ale oczywiście zawsze lepiej byc zdrowym niz chorym.

• cath Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    mam dokładnie to samo,ale pod lewym! :O
    tak jakby skóra napięta, niby swędzi, ale przy ruszeniu boli, niby jakby spuchnięte chociaż tak nie wygląda i kłuje czasami :O tylko ja już od tygodnia- dwóch to mam..
    Ja mam to od długiego czasu mówiłam ginkowi o tym ale nic nie mówił. A dzis to jest nie do wytrzymania! :/ Nawet przy chodzeniu boli!!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka powodzenia! kciuki zeby szybko poszlo :)

Aga wszystkiego naj! :)

ja dzis dostalam lozeczko i posciel od tesciowej w prezencie, nie chce wyjsc na niewdziecznika ale powiem Wam, jednak nie ma to jak samemu wybrac! koniec z takimi prezentami na przyszlosc

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja mam to od długiego czasu mówiłam ginkowi o tym ale nic nie mówił. A dzis to jest nie do wytrzymania! :/ Nawet przy chodzeniu boli!!!

ja mojej mówiłam, ale wtedy jeszcze nie bolało i powiedziała,że po prostu skóra się naciąga i może nerw jakiś jest bardziej ściśnięty... ja w tym miejsce tak śmiesznie jakbym czucie straciła :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez twardnienia tej gornej czesci brzucha od wczoraj

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem czy to sa twardnienia. Faktycznie brzuch u góry robi sie twardy i kwadratowy. I nie wiem czy to nie dziecko jakoś pociesznie sie wypina czy to twardnienie;]
    U mnie ktg jak pokazało skurcze na 60% to czułam lekkie mrowienie w brzuchu, ale nie bolało.
    Natomiast w rano tak mnie krzyz bolał że nie byłam wstanie podnieść się z łózka z pozycji bocznej. Musiałam obrócic sie na kolana i dopiero wtedy. Nie mówiąc juz o zginaniu się.....

• Katiś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowki pisały, że jak się powie przy porodzie ze mama była chora czy miała jakąś infekcje to maluszka dokładniej badają.

bella84 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Styczniowki pisały, że jak się powie przy porodzie ze mama była chora czy miała jakąś infekcje to maluszka dokładniej badają.
    Tak to prawda ze trzeba powiedzieć. Lepiej aby dokladnie sprawdzili co z malenstwem

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to dobra informacja. Trzeba będzie mówić

• cath Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:

ja dzis dostalam lozeczko i posciel od tesciowej w prezencie, nie chce wyjsc na niewdziecznika ale powiem Wam, jednak nie ma to jak samemu wybrac! koniec z takimi prezentami na przyszlosc
    U nas to samo bylo tylko mój mąż powiedzial aby cos tesciowa kupila. I tez kupila koldre i pościel. Nie powiem jedna pościel jest ok ale druga! Masakra. No ale bedzie jak mi dziecko ubrudzi i jedna i druga to bedzie ta trzecia :)

asia888 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    ja mojej mówiłam, ale wtedy jeszcze nie bolało i powiedziała,że po prostu skóra się naciąga i może nerw jakiś jest bardziej ściśnięty... ja w tym miejsce tak śmiesznie jakbym czucie straciła :O
    No to jest dziwne uczucie. Nawet nie wiem jak to opisać a dzis wyjątkowo dokucza! Nie mysle o niczym innym !! :/ no i moje dziecię nie pomaga bo kopie tam w te okolice jak szalona!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    stokrotka trzymam kciuki <3

Dziewczyny powiedzcie mi czy też macie takie "pieczenie" pod żebrem? ja mam pod prawymi żebrami! To jest okropne! Do tej pory miałam jak np długo siedziałam a teraz mam od wczoraj wieczora cały czas! To boli, piecze, swędzi ciężko opisać!
    Tak. Ja mam to, ale pod lewym żebrem. Na początku myślałam, że może biustonosz mnie tak uwiera, ale bez niego jest to samo, pytałam mojej gin o to i ona mówi, że to macica tak wysoko dochodzi i ją odczuwam. Powiedziała, że jak brzuch zacznie opadać to przestane to odczuwać.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Stokrota kciuki!

Napiszę Wam coś śmiesznego - koleżanka, z którą nie rozmawiam od lat zaczepiła dziś dziewczynę, która pełni w pracy moje obowiązki i zaczęła ja o mnie wypytywać: a Gośka już urodziła? A będzie wracała do pracy? A jak wygląda? Bardzo gruba? :P
    No luuuudzie... sama waży koło 100kg a w ciąży nie jest. Nic tylko się śmiać... :P

Smiech na sali. Moj brat mnie ciagle pyta czy juz waze 100 kg, ale to moj brat! Cale zycie dokuczal mi, zem gruba. Sam skonczy w tym roku 29 lat, 178 cm wzrostu i ledwo 60 kg przekroczyl.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:

Znam ten ból :) teściowa ostatnio zamówiła nam łóżeczko a ja juz miałam upatrzone i wymarzone z Ikei :) a na zdjęciu widziałam z jakimś hipciem a ja lubię proste klasyczne rzeczy :)
    Na moje szczęście łóżeczko nie przyszło i ekspedientka powiedziała żeby może wybrać inne i zamieniłam :)

asia888 lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa funduje nam kołyskę dla Brzuszkowego :D Ale najpierw zapytała. Proponowała kosz Mojżesza, ale nam się nic nie podobało. A kołyskę mam nadzieję, że kupi taką jak wybraliśmy ;)

I przyszły moje książki! Najszczęśliwsze dziecko w okolicy i Poród bez granic :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, mnie też tak czasem pod żebrami z jednej strony kłuje, boli czy coś. Lekarka powiedziała, że to od przygarbiania się, bo dodatkowo uciskam narządy wewnętrzne:/

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał Stokrota, no prosze. Trzymam kciuki !!! Dawaj znać jak sytuacja u ciebie.

Gosia co za menda z tej dziewczyny. Nie kumam takich tekstów.

Słuchajcie padłam : mój M wlasnie dzwonil ze dzwonila do niego siostra aby zaprosic GO na roczek swojej corki a jego chrzesnicy. 7 lutego. Wie ze ja moge w tym czasie rodzic to dala mu tylko do zrozumienia ze moze przyjechac sam :/ Padłam jak mi to powiedział. Poczułam zalew krwi do mózgu i powiedziałam, że super opcja. Na szczęscie powiedział, że mam się nie martwić, że nigdzie nie pojedzie bez względu na to czy bedze przed lub po porodzie. Zaznacze ze to 200km od nas :/
    Ktoś mi to wytłumaczy??

Dotarła do mnie reszta fotek z sesji! Jaaaa <3 <3 <3

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1792 1793 1794 1795 1796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ