Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
cath wrote:No tak to rozumiem ale dziś jak byłam u mamy w pracy to aż mnie odrzuciło! Normlanie na środku banku! Zakrywać sie owszem! Nawet czasem nie widać ze kobieta karmi piersią robi to tak dyskretnie.
Mój mąż też zawsze mówił że mu sie to nie podoba. Albo mamy znajomą która karmiła piersią i jej mąż zaprosił nas do nich i my sobie pijemy wódeczke a ona cyc na stół i małego karmi!!! aaa o zgrozo!!! -
No wiadomo, że brak miejsca o przewinięcia to norma w polskich restauracjach. Ja myślę, ze w takim przypadku zapytałabym gdzie mogę przewinąć dziecko czy restauracja mi jakoś może udostępnić miejsce. Na pewno nie przewijałabym przy stole, bo to trochę nie w porzadku w stosunku do reszty gości. Umówmy się, kupa dziecka śmierdzi okrutnie
Ja mam też upatrzoną torbę z przewijakiem, więc teraz wiem, że ją muszę kupić, bo się przyda w razie potrzeby.
Moim zdaniem w Polsce jeszcze brak zaplecza dla matki z dzieckiem wszędzie, karmiące piersią też są wypraszane. Mam nadzieję, ze się to zmieni.cath, Gosiak, Lara 82, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:No wiadomo, że brak miejsca o przewinięcia to norma w polskich restauracjach. Ja myślę, ze w takim przypadku zapytałabym gdzie mogę przewinąć dziecko czy restauracja mi jakoś może udostępnić miejsce. Na pewno nie przewijałabym przy stole, bo to trochę nie w porzadku w stosunku do reszty gości. Umówmy się, kupa dziecka śmierdzi okrutnie
Ja mam też upatrzoną torbę z przewijakiem, więc teraz wiem, że ją muszę kupić, bo się przyda w razie potrzeby.
Moim zdaniem w Polsce jeszcze brak zaplecza dla matki z dzieckiem wszędzie, karmiące piersią też są wypraszane. Mam nadzieję, ze się to zmieni.Jedyne rodzinne "restauracje"
Sue, Gosiak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suri97 wrote:Po prostu nie chce. odczuwam dyskomfort na sama mysl o tym.
mozecie mnie publicznie zlinczowac ale nie uwazam ze to jakid wyznacznik gorszej czy lepszej matki ze nie chce karmic piersia. Wiem ze najlepszy jest pokarm matki ale ja tez zostalam eychowana na sztucznym i nie widze jakiejkolwiek roznicy z osobami ktore byly karmione na naturalnym
Szczesliwe dziecko to najedzone dziecko;) Nie wazne jakim mleczkiem;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 20:31
cath, AsiaSzw, Suri97, truskawkax25, Sue, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatrycja. Ja tez mam na pewno o w o wiele lepszej formie niz przed ciaza. Tylko nie wiem czy to kwestia ciazy czy tego ze odzwyczailam sie malowania. Wczesniej mialam pomalowane non stop co drugi dzien zmywalam a po zmywaczu sie podobno niszcza...
Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Słoneczna, mamy kilka ulubionych i głównie do nich chodzimy.
Bistecca Bistro na Miasteczku Wilanów - fantastyczne steki, pyszne makarony.
Winiarnia nad Jeziorem w Józefowie - cudowne miejsce z pysznym jedzeniem, cudownym winem i klimatem. Idealna na romantyczna kolacje we dwoje.
Podwale na Starówce - swojskie jedzenie w dużych ilościach, litrowe piwo
La Iberica - bardzo smaczna hiszpanska kuchnia na Pradze Poludnie
Bombaj Masala na Mokotowie - kuchnia indyjska. Przepysznie.
Kołomyja w Konstancinie Jeziornej - swojskie jedzenie, cudowny tatar.
Senso Sushi al. Wilanowska - jedyne jakie jadam, zawsze świeże, cudownie podane.
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 20:25
Gosiak, Sue, Patrycja20, Suri97, Francuska25, truskawkax25, kafabi, Laurka, Fedra, AsiaSzw, bella84, Lara 82, asia888, Angélique89, Bietka, LadyDi, juska19, słoneczna 85, megg, Penelope, angelcia, agaaa28, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
Mieszkam w Fr 3 lata i jeszcze nie spotkałam sie z czyms takim zeby nie bylo miejsca do przewijania malucha. Przeciez to jest "mały czlowiek" i on tez potrzebuje swojej prywatnosci;)
W duzych sklepach sa miejsca do karmienia i do przewijania. Norma jak dla mnie. Babeczki karmia maluchy ale z przykrytami piersiami.Aczkolwiek z tego co sie orientuje to znaczna czesc francuzek nie karmi piersia bo sie boi o wyglad swojego biustu po okresie karmienia...
Sebza gratuluje synusia!
Ja dzis wpadłam na soldy jeszcze do C&A i kupilam mojemu synusiowi bluze taka "bejsbolowke" jak z amerykanskich filmow za cale 6 euro;) Przecieniona z 15euros. No zyc nie umierac;)
A tak mnie kusilo zeby dla coreczki cos kupic tez...ale mowie sobie nieeee.... masz cala komode ubran;) Ale kusi, kusi;) -
Z tego co mi wiadomo po mleku modyfikowanym dzieci sa "szczesliwsze" i bardziej najedzone i spia dluzej z tej prostej przyczyny, ze latwiej sie nim najesc. Mleko mamy jest lekkostrawne i potrzeba go wiecej wydoic, zeby napelnic brzuszek.
Mam przyjaciolke, ktora dwoje dzieci wychowuje z mezem w kawalerce. Takze jak dzieciaki byly mniejsze, to czesto bylam swiadkiem karmienia, bo nie bardzo jest sie gdzie schowac wtedy. Ale tak prostacko cycka nie wywalala na stol, tylko usuwala sie na lozko w kat, zeby jednoczesnie uspic coreczke (a potem synka). Ja nawet w zaciszu wlasnego domu wyjde do innego pokoju, jesli bede miala gosci. Bo chce, zeby to byl moj i maluszka czas sam na sam.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya