X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw Bebilon albo Enfamil :)

Kafabi Sliczny pokoik :)

kafabi, AsiaSzw, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, mnie zawsze raziło jak widziałam kobietę z cyckiem na wierzchu gdzieś w centrum handlowym czy gdziekolwiek.
    Sama chcę karmić, ale będę to robić tak, żeby nikomu to nie przeszkadzało, dyskretnie i w miarę możliwości w jakimś ustronnym miejscu. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, ale zakupiłam już szal-komin do karmienia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Sue co ty gadasz tylko jedna koleda :-O jestem w szoku.
    To chyba standard na nowych osiedlach. Ludzie są w pracy albo na zakupach po pracy, a część po prostu nie przyjmuje. U nas to samo. Może jedna-dwie osoby...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Cath, mnie zawsze raziło jak widziałam kobietę z cyckiem na wierzchu gdzieś w centrum handlowym czy gdziekolwiek.
    Sama chcę karmić, ale będę to robić tak, żeby nikomu to nie przeszkadzało, dyskretnie i w miarę możliwości w jakimś ustronnym miejscu. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, ale zakupiłam już szal-komin do karmienia.
    No tak to rozumiem ale dziś jak byłam u mamy w pracy to aż mnie odrzuciło! Normlanie na środku banku! Zakrywać sie owszem! Nawet czasem nie widać ze kobieta karmi piersią robi to tak dyskretnie.

Mój mąż też zawsze mówił że mu sie to nie podoba. Albo mamy znajomą która karmiła piersią i jej mąż zaprosił nas do nich i my sobie pijemy wódeczke a ona cyc na stół i małego karmi!!! aaa o zgrozo!!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie byli ok 17, więc jakbym nie była na zwolnieniu, to też nie byłoby mnie w domu :) Bo wracałabym z pracy/zakupów/siłowni :)

Dziś Ratatuj na tvp2 :)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Mnie ciagnac to do karmienia nie ciagnie, ale od butelki i mleka w proszku odpycha mnie na maksa i nie mam ochoty sie za przeproszeniem pi***olic z podgrzewaczami, wyparzaczami i suszarkami - dla mnie to jest za duzo. Cycek zawsze jest i wszystko gotowe na zawolanie.

Całkowicie się zgadzam z ta wygoda z karmieniem piersia. Żadnej dodatkowej roboty i na kazdym dluzszym spacerze czy wyjeździe jedzenie gotowe i cieple

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:

a Sloneczna Ty kiedy sciagasz pessar??

27 stycznia.

-mleka nie kupuje- bedzie trzeba to maz kupi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 19:29

Groszek lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie to zwisa jak ktoś karmi piersią. Myślę, że jak dziecko płacze, bo jest głodne, to ostatnie o czym mama myśli, to żeby się zakrywać. Może niektóre czasami przesadzają, ale teraz jest taka nagonka na karmiące piersią - ochroniarze wypraszają z centrów handlowych, z restauracji do toalety - ja się będę zasłaniać, bo mnie to krępuje, ale różny mają ludzie poziom wstydu. Ale jak ktoś podejdzie i będzie chciał mnie do kibla wyprosić, to mu powiem - "Sam se weź kanapke i ją jedz w kiblu".

AsiaSzw, laureczka25, Laurka, Francuska25, Lara 82, Fedra, Topola lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah co do kolędy przypomniała mi się sytuacja która miała miejsce pare lat temu u moich rodziców :D ?Nasz sąsiad straszny jajcarz był sam w domu, jego żona w pracy, córki też. I przychodzi moment kolędy i oczywiscie my nigdy nie wpuszczaliśmy księdza ale on mieszka mieszkanie obok nas i pukają do niego ministranci on otwiera i mówi "Duszki przyjdźcie póżniej" A ministranci "Kiedy później" A on "Jak żona wróci, ale kiedy wróci to nie wie bo ostatnio w nią szatan wstąpił" :D Młode chłopaczki miały taką minę myślałam że się posikamy ze śmiechu :D

Sue lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    KAFABI cudownyy ten pokoik :0 100 procent mojego klimatu :)
    Mam rzeczy do pokoiku mojej corki w podobnym stylu. Tylko tak samo jak u Laurki gołe sciany póki co..Jak zrobimy to pokazemy :) Te paski mnie zainspirowaly i chyba zrobię takie same albo podobne :) Powiedz mi co to wisi na suficie nad łózeczkiem ? Bardzo fajna forma - gdzie to mozna kupic ?
    W ogole mamy podobny gust moja coreczka będzie miała na drugie imię tak jak Twoja na pierwsze :)

To dekoracje papierowe z Ikeii w kształcie serc :) Nie mogę znalezć na polskiej stronie linka do nich,ale mogę podesłać tylko ze strony norweskiej http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/80251080/ są w różnych kolorach :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath moja szwagierka tez tak robila przez caly okres krmienia. To bylo straszne. Nawet potrafila odciagac pokarm przy nas ;/ blehh

Dlatego zakupilam fotel i jak bedziemy mieli gosci to zaslonie sie i skryje na nim albo pojde do pokoju Pafcia :) przy nim moge karmic.

Natomiast jestem przeciwna wypraszaniu karmiacych kobiet z restauracji a juz wogole obuzona karmieniem w toalecie. To okropne!

cath lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Sebza - gratuluję, ucałuj maluszka :)

LadyMK powiedz mi kochana jak u Ciebie wyglądały twardnienia, czy skurcze? Bolały Cię?

Zaczynam już mieć dość - brzuch jak skała, napieranie na szyjkę, częste oddawanie moczu, uczucie "mokra" w majtkach... JA NIE CHCĘ DO SZPITALA :o :(

angelciu te twardnienia co mam po jakimkolwiek ruchu to było nic w porównaniu z tymi "twardnieniami" samoistnymi na spaniu w nocy, wtedy na przemian łapały mnie bóle okresowe i te "twardnienia", więc wybudzałam się co taki skurcz. Te twardnienia to taki nacisk od góry, który schodził w dół.
    Zwykła nospa, wtedy nie pomaga, zmiana pozycji też mi nie pomagała.

Teraz też mi się zaczął taki mokry czas tam na dole, zgłupiałam czy się moczę czy po prostu się pocę tam tak strasznie.

Obecnie już jest bezpiecznie dla malutka, więc się nie stresuję. Przenosić go bym nie chciała. Teraz mi doszło takie napięcie skóry na brzuchu w jednym miejscu, że strasznie boli :/ tak jak się robiło pokrzywkę na ręku za dzieciaka.

Buziaki, lecę leżakować :*

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie piersią jest wygodne i ja nie zauwazylam nigdy by ktoś karmił w sposób zbyt nachalny dla otoczenia.jak dziecko jest głodne, to trzeba nakarmić, anie zawsze jest się gdzie schowac. Najlepiej nie zwracać uwagi

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku co zamawialas od Brzuchatek?

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Karmienie piersią jest wygodne i ja nie zauwazylam nigdy by ktoś karmił w sposób zbyt nachalny dla otoczenia.jak dziecko jest głodne, to trzeba nakarmić, anie zawsze jest się gdzie schowac. Najlepiej nie zwracać uwagi
    Po prostu jednym to będzie przeszkadzać innym nie. Tu już każdego z nas indywidualna sprawa. Ja sobie tego nie wyobrażam. Oczywiscie wypraszanie z restauracji to przegięcie albo karmienie w toalecie. Ale moim zdaniem można zrobić to tak że nikt nawet nie zauważy a nie cycek na stół!

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath wywalać cycek to jeszcze, ale ta matka, co dziecko zaczęła w restauracji przewijać? To już w ogóle przegięcie! Tzw. odpieluszkowe zapalenie mózgu :D

cath, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no cycek na stół to przegięcie faktycznie :) Mam taką koleżankę, miałyśmy dzieci w podobnym wieku, około 4-5 miesięcy i byłyśmy na spacerze w parku. Dosiadłyśmy się do jakiegoś tatusia kilkulatka na ławkę (nie było gdzie usiąść), i ten facet cos nas zagadał, a jej mały zaczął płakać. A ona hop pierś na wierzch i wcale się specjalnie nie spiesząc z wsadzeniem piersi w dzióbek dziecka, ciągle z gościem gadała. A on w szoku :)
    No dobra, czyli jednak widziałam taką sytuację :)

cath, Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Cath wywalać cycek to jeszcze, ale ta matka, co dziecko zaczęła w restauracji przewijać? To już w ogóle przegięcie! Tzw. odpieluszkowe zapalenie mózgu :D
    Ja tylko otym słyszałam :D Nie czytałam artykułu. Ale trzeba by było zadać sobie pytanie czy w tej akurat restauracji było miejsce do przewinięcia malucha? Nie oszukujmy się w polsce nie ma takie zwyczaju i np w lęborku nie znam żadnej restauracji która miałaby takie miejsce!! :D Oczywiście to że ona przewijała w sali restauracyjnej jest naganne! Nie wyobrażam sobie czegoś takiego!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, z przewijaniem w restauracji przegięcie, ale gdzie to dziecko przewinąć jak zajdzie taka potrzeba? To co, z kilkumiesięcznym dzieckiem nie mogę wyjść w miejsce publiczne, jak nie zapewnia mi takiego miejsca do przewinięcia? ALbo do nakarmienia piersią? To dyskryminacja i matek i dzieci.

cath, Fedra lubią tę wiadomość

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmiłam podczas wizyty u znajomych..chlopaki oglądali filmik z wesela na dywanie a ja siedzialam za nimi.na sofie i karmiłam..bylam zakryta pielucha bo ja tak zawsze robilam (dziecku na głowę tetra i przysypialo)Ten znajomy wciąż podgladal aż żona zwróciła mu uwagę :) a on no co chciałem sobie popatrzeć..nasz kurcze ja się czułam zazenowana a oni mieli ubaw :)

Sue lubi tę wiadomość

Laureczka25
‹‹ 1817 1818 1819 1820 1821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ