X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza gratulacje <3

Ja się tak obżarłam ze mi brzuch zaraz pęknie!!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zdrowia zycze, oby juz tym razem udalo Ci sie wykurowac, wspomagaj sie dokwymi metodami, a do noska to np woda morska purinasin i masc majerankowa, mi w 2 dni daly rade przy makabrycznym katarze i zatkanym nosie...
    A ja malzowi zaproponowalam ze mozemy sie poserduchowac to mnie zdebialo jak powiedzial ze 2 tygodnie do porodu zostaly i on wolalby juz odpuscic:/ bonze zlapie grzybka albo cos ze mnie tam podrazni niepotrzebnie zwlaszcza po takiej przerwie jak go nie bylo + teraz tydzien jak jest to 9 tygodni mamy przerwy i nagle mu sie odechcialo ze stresu chyba hehe.. Ostrzeglam go ze po porodzie 6 tygodni nie mozna.. I jakos tez to go nie zachecilo by teraz ... Hmmmm moze poczekam do donoszonej ciazy a potem przed porodem go zbalamuce :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza gratulacje ;-) Dzielna kobitka ;-D

relgwn15ilhiioyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od teraz leże w łóżku po kocem. już nie wiem co mam robić. Biorę ten antybiotyk 2xdziennie,krople do nosa nasivin, potem krople do nosa rozrzedzające mucofluid, jem rutinoscorbin, uszy smaruję olejkiem kamforowym, piję herbaty z cytryna i sokiem malinowym lub miód, może jeszcze czosnek zacznę wciągać. I naprawdę już mam dosyć. Pierwszy raz przeziębienie tak długo mnie trzyma

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie próbuje teraz serduszkować, boję się ze jakiegoś grzyba złapię. Jeszcze tego by mi brakowało

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mowicie ze zdjecie pessara boli? Fajnie.. Wszystko przede mna;)
    Ciekawe czy mi beda mierzyc miednice? Bo jakos mi nie mierzyl wczesniej...

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia duzo zdrowka zycze :)
    Ja tez ostatnio katar za katarem lapalam ...masakra

Czy wy tez macie taki apetyt? Mi sie wydaje ze od rana ciagle mam cos w ustach... do konca bede juz wygladac chyba jak balonik.

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• kafabi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza gratuluję :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia proponuje wymienic herbate na wode z mjodem i cytryna- nie goraca, tak 40 st, herbata wysusza, dodatkowo na katar jeszcze napar z rumianku- ja wrzucam do miseczki 4 torebki zalewam wrzatkiem na glowe sciereczka by ograniczyc wylot naparu i pochylasz sie nad miseczka i wciagasz te napary tak po 20 min 3 x dziennie, dodatkowo ja pije herbatke z lipy 2x dziennie, mleko z miodem i czosnkiem (na kubek 300 ml 2 zabki czosnku i lyzka stolowa miodu lipowego) dodatkowo tez pijenapar z imbiru ( ok 5 cm kawalek na cienkie plastry+ sok malinowy) zalewasz wrzatkiem zaparzasz i pijesz, masc majerankowa 4x dziennie pod nos i dookola nozdrzy, purinasin 2 psiki do kazdej dziurki kilka razy dziennie w zaleznosci od potrzeb, syrop z cebuli kilka razy dziennie po lyzce lub 2 ( 2 duze cebule szatkujesz i dodajesz cukru- odstawiasz na pare h az puszcza soki)prenaen to pewnie znasz :) jeszcze do plukania gardla szalwia dobra, a i w domu mimo ze mam cieplo to w trakcie tego przeziebienia szyja w szaliku nawet na sen( pocilam sie ale by w szyje bylo mega cieplo) i takimi oto sposobami udalo mi sie w 2 dni wyjsc z naprawde mega rozkrecajacego sie wirusa i teraz tylko dogrywam te metody... Mam juz dosc tych specyfikow ale wiem ze bardzo mi pomogly i udalo sie uniknac antybiotyku wiec nawet jako wspomagacz polecam Ci ta kuracje bys wyszla szybciej i sie zahartowala juz...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy kupujecie chociaż jedno opakowanie mleka modyfikowane tak na wszelki wypadek?

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietaj zeajac katar on chcac nie chcac splywa po sciankach gardla podraznia je i tworzy bledne kolo, wiec trzeba duuuzo pic i strasznie nawilzac, ja to pije teraz chyba z 4 l dziennie, nie chce ale zmuszam sie .. Kubek za kubkiem.. Jak sie ma dosc specyfikow to biore kubusia - sa bdb na gardlo bo sa geste i dobrze nawilza.. Po 2 dniach takiej kuracji lekarz powiedzial ze gardlo pieknie biale i wogole sobie fajnie poradzilam:) aha jeszcze pije tez 2x dziennie ( teraz juz raz ) wapno z wit c musujace

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, slyszalam o tym ze czasem warto kupic chociaz mala puszke, ale j nie kupuje, jestem mega zmotywowana by karmic i nie dam za wygrana szybko :) a jak zajdzie potrzeba to mam tesco 24 h wiec maz podjedzie wtedy w razie w...

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zdrowka.

Cath ja nie kupuje.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Mam pytanie czy kupujecie chociaż jedno opakowanie mleka modyfikowane tak na wszelki wypadek?
    Nie, ja nie kupuję.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też póki co nie kupuję, jak będzie potrzeba to mamy Daily w pobliżu w którym są mleka.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja juz dostalam jedno w gratisie przy Baby Registry. Predzej sobie zyly wypruje niz dam to swinstwo mojemu noworodkowi.

Gosiak, AsiaSzw, Sue lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • cath Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie się tak zastanawiam czy jest sens teraz w każdym sklepie/aptece/markecie można dostać mleko modyfikowane w razie w.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poslalam meza po herbate z lisci malin, przywiozl mi z owocow ;D

poslij faceta do zielarskiego :P

Sebza, gratuluje Synusia ;-)

no i baterie moje sie wyczerpaly... rozruszalam sie i mam zakwasy ;P
    cosik mnie w krzyzu strzyka...

a Sloneczna Ty kiedy sciagasz pessar??

ja tez nie kupuje mleka, nak bedzie zle szla laktacja na poczatku, to zaiwanie pare malych buteleczek ze szpitala..:P najwyzej...

powiem Wam, ze tyle sluzu wylecialo ze mnie po sciagnieciu pessara, ze myslalam na poczatku, ze mi wody odeszly... :O

ale poczulam ulge jak mi go wyjal, poza tym powiedzial ze mialam o rozmiar za duzy dla mnie... bo umer 2, dla mnie najlepszy numer 1. No, ale dalam rade i po wszystkim...

jeknelam i krzyknelam nawet na fotelu- dobrze ze byl z ramą, to moglam sie przytrzymac i mocniej zlapac... maz sie tylko po wyjsciu zapytal czy juz rodze, bo sie wystraszyl :O hihi

Bietka, Ty tez widze ze jestes po wszystkim... ;-) jestesmy wolne :D

a allegro znowu "zaszalalo" z kuponem :O

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath Ja pojade juz raczej zaopatrzona bo po za pierwszym karmieniem nie bede karmic piersia.

cath, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri a dlaczego nie bedziesz? Jesli mozesz powiedziec oczywiscie

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1815 1816 1817 1818 1819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ