Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia zdrowia zycze, oby juz tym razem udalo Ci sie wykurowac, wspomagaj sie dokwymi metodami, a do noska to np woda morska purinasin i masc majerankowa, mi w 2 dni daly rade przy makabrycznym katarze i zatkanym nosie...
A ja malzowi zaproponowalam ze mozemy sie poserduchowac to mnie zdebialo jak powiedzial ze 2 tygodnie do porodu zostaly i on wolalby juz odpuscic:/ bonze zlapie grzybka albo cos ze mnie tam podrazni niepotrzebnie zwlaszcza po takiej przerwie jak go nie bylo + teraz tydzien jak jest to 9 tygodni mamy przerwy i nagle mu sie odechcialo ze stresu chyba hehe.. Ostrzeglam go ze po porodzie 6 tygodni nie mozna.. I jakos tez to go nie zachecilo by teraz ... Hmmmm moze poczekam do donoszonej ciazy a potem przed porodem go zbalamuce :p -
nick nieaktualnyod teraz leże w łóżku po kocem. już nie wiem co mam robić. Biorę ten antybiotyk 2xdziennie,krople do nosa nasivin, potem krople do nosa rozrzedzające mucofluid, jem rutinoscorbin, uszy smaruję olejkiem kamforowym, piję herbaty z cytryna i sokiem malinowym lub miód, może jeszcze czosnek zacznę wciągać. I naprawdę już mam dosyć. Pierwszy raz przeziębienie tak długo mnie trzyma
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sylwia proponuje wymienic herbate na wode z mjodem i cytryna- nie goraca, tak 40 st, herbata wysusza, dodatkowo na katar jeszcze napar z rumianku- ja wrzucam do miseczki 4 torebki zalewam wrzatkiem na glowe sciereczka by ograniczyc wylot naparu i pochylasz sie nad miseczka i wciagasz te napary tak po 20 min 3 x dziennie, dodatkowo ja pije herbatke z lipy 2x dziennie, mleko z miodem i czosnkiem (na kubek 300 ml 2 zabki czosnku i lyzka stolowa miodu lipowego) dodatkowo tez pijenapar z imbiru ( ok 5 cm kawalek na cienkie plastry+ sok malinowy) zalewasz wrzatkiem zaparzasz i pijesz, masc majerankowa 4x dziennie pod nos i dookola nozdrzy, purinasin 2 psiki do kazdej dziurki kilka razy dziennie w zaleznosci od potrzeb, syrop z cebuli kilka razy dziennie po lyzce lub 2 ( 2 duze cebule szatkujesz i dodajesz cukru- odstawiasz na pare h az puszcza soki)prenaen to pewnie znasz
jeszcze do plukania gardla szalwia dobra, a i w domu mimo ze mam cieplo to w trakcie tego przeziebienia szyja w szaliku nawet na sen( pocilam sie ale by w szyje bylo mega cieplo) i takimi oto sposobami udalo mi sie w 2 dni wyjsc z naprawde mega rozkrecajacego sie wirusa i teraz tylko dogrywam te metody... Mam juz dosc tych specyfikow ale wiem ze bardzo mi pomogly i udalo sie uniknac antybiotyku wiec nawet jako wspomagacz polecam Ci ta kuracje bys wyszla szybciej i sie zahartowala juz...
-
Pamietaj zeajac katar on chcac nie chcac splywa po sciankach gardla podraznia je i tworzy bledne kolo, wiec trzeba duuuzo pic i strasznie nawilzac, ja to pije teraz chyba z 4 l dziennie, nie chce ale zmuszam sie .. Kubek za kubkiem.. Jak sie ma dosc specyfikow to biore kubusia - sa bdb na gardlo bo sa geste i dobrze nawilza.. Po 2 dniach takiej kuracji lekarz powiedzial ze gardlo pieknie biale i wogole sobie fajnie poradzilam:) aha jeszcze pije tez 2x dziennie ( teraz juz raz ) wapno z wit c musujace
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Cath, slyszalam o tym ze czasem warto kupic chociaz mala puszke, ale j nie kupuje, jestem mega zmotywowana by karmic i nie dam za wygrana szybko
a jak zajdzie potrzeba to mam tesco 24 h wiec maz podjedzie wtedy w razie w...
Gosiak lubi tę wiadomość
-
poslalam meza po herbate z lisci malin, przywiozl mi z owocow
poslij faceta do zielarskiego
Sebza, gratuluje Synusia
no i baterie moje sie wyczerpaly... rozruszalam sie i mam zakwasy ;P
cosik mnie w krzyzu strzyka...
a Sloneczna Ty kiedy sciagasz pessar??
ja tez nie kupuje mleka, nak bedzie zle szla laktacja na poczatku, to zaiwanie pare malych buteleczek ze szpitala..najwyzej...
powiem Wam, ze tyle sluzu wylecialo ze mnie po sciagnieciu pessara, ze myslalam na poczatku, ze mi wody odeszly...
ale poczulam ulge jak mi go wyjal, poza tym powiedzial ze mialam o rozmiar za duzy dla mnie... bo umer 2, dla mnie najlepszy numer 1. No, ale dalam rade i po wszystkim...
jeknelam i krzyknelam nawet na fotelu- dobrze ze byl z ramą, to moglam sie przytrzymac i mocniej zlapac... maz sie tylko po wyjsciu zapytal czy juz rodze, bo sie wystraszylhihi
Bietka, Ty tez widze ze jestes po wszystkim...jestesmy wolne
a allegro znowu "zaszalalo" z kuponemGosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny