X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri ja jeszcze nie zdecydowałam. Słyszałam dużo negatywnych opinii o Wojewódzkim, ale przekonuje mnie to że podobno jest tam możliwe znieczulenie chociaż wolałabym bez znieczulenia,ale na wszelki wypadek pewniej bym się czuła gdyby była możliwość go dostać. Gdybym jednak nie dała rady...
    Jeszcze musze tam przedzwonić i się dokładnie popytać.
    Nigdy nic nie wiadomo może uda nam się spotkać na porodówce wszytko zależy od naszych dzieciaczków:)

A co do partnera przy porodzie... Zawsze byłam stanowczo na nie. Nie chciałam żeby widział mnie w takim stanie... bałam się, że może po porodzie nie będę dla niego atrakcyjna i w ogóle chociaż on zawsze chciał być przy nas i o nas dbać.
    Ale teraz myślę, że faktycznie przyda mi się jego wsparcie. Przecież poród nie trwa godzinkę tylko czasami nawet 24 godziny skurczów.
    A Położna nie jest od tego żeby np podawać mi wodę czy dawać otuchy między skurczami, a wiem że od niego będę to miała i nie będę czuła się samotnie przez tyle godzin :)

dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś moja Mała wczoraj też ruszała się słabo, ale za to już dzisiaj szaleje non stop... skurcze tzn twardnienie mam coraz silniejsze i troche to dziwne ale zaczynam lubić ten ból... heh.... pewnie im dalej w las to tego nie powtórzę....

co do porodu to ja bedę miała cc i moj będzie ze mna na sali przy cięciu... nie wyobrażam sobie, że mogłoby Jego nie być...

megg, justta, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Byłam dziś większość dnia poza domem i chyba nie dam rady Was nadrobić. Coś nowego? Czy dołączył do nas jakiś maluszek?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika kupowałaś ten wózek 3w1? jaka cena ?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu wyslij mi prosze ta ksiazke. Wyslalam ci maila mam nadzieje ze dojdzie bo ja z tel pisze. Z gory dziekuje.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zdecydowalam sie dzis wyjsc i pojechalismy do kosciola, wstyd sie przyznac ale nie bylam od konca listopada odkad mialam sie oszczedzac, jejku ja nie potrafie siedziec na krzesle. Kat 90 stopni jest dla mnie nie mozliwy. W ogole tak mi sie ciezko rudzac ze szok to chyba przez to moje lezenie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaa dzis spokoj nic sie nie wyklulo.
    A jak ty znosisz to wuchodzenie z domu? Juz ci nie teardnieje brzuch, nie czujesz zadnego dyskomfortu?
    Pytam bo mnie twardnieje caly czas jak pochodze troche i to noe jest przyjemne na stojaco, na lezaco ok ale jak ide to nie fajnie. W kosciele 2 razy twardnial to myslalam ze .nie wygnie z tego krzesla, nie z bolu ale takie to dziwne uczucie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Partycja moja koleżanka ma ten wózek w wersji 3w1 w kolorze czarnym dla syna i bardzo sobie chwali koszt to około 3 tys

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w jakiej pozycji będziecie rodzić? klasycznej na fotelu czy może jakoś na kolanach czyy na kucaka? Teraz trochę czytałam i sama juz nie wiem. W wielu miejscach pisza że każda pozycja jest lepsza od tej leżącej...

• Katiś Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    w jakiej pozycji będziecie rodzić? klasycznej na fotelu czy może jakoś na kolanach czyy na kucaka? Teraz trochę czytałam i sama juz nie wiem. W wielu miejscach pisza że każda pozycja jest lepsza od tej leżącej...
    Ja będę słuchać się położnej. Jestem otwarta na wszelkie pozycje, byleby mniej bolało. Trochę mi lepiej. Nie mdli mnie. Ja już chce rodzić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 20:08

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja trzymajcie sie!
    a co u Mistrzyni? bo nie wiem czy przeoczylam cos, czekam na relacje z domku jak ksiezniczki:)

moj maz bedzie przy cc, ale pozniej powiedzili ze nie moz ebyc na sali pooperacyjnej dopiero po12 godz

mam pytanie, pisalyscie ze zachwalaja FEMALTIKER na laktacje. co pisza styczniowki? kupujecie go?

Fedra lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza w pon wychodzi do domku i sie odezwie. Z synkiem wszytsko super.

bella84, Lara 82, justta, dorocia2324, Sue, asia888, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg ja zamowilam 1 opakowanie z gemini tego femaltikera bo ostatnio u nas dziewczyny pisaly ze dobry :) a ze niedrogo to juz wzielam :) u mnie m nie bedzie bo u nas przy cc nie moze byc, chcialabym szybko do siebie dojsc ) kurcze dzisiaj tak patrzylam w lustro i jakos juz nie moge na siebie patrzec.. Na wage juz nie staje tylko przed wizyta... Mam wrazenie ze teraz tyje z dnia na dzien, mam sobie za zle te wszystkie slodycze ktore zjadalam w ostatnim czasie :( palce mam opuchniete mega bo wczesniej na prawej rece pierscionek i obraczka byly luzem a z lewej to wogole spadaly, teraz to na lewa wchodza mega ciezko... Spodnie ciazowe juz sa tez bardzo opiete jakby mialy trzasnac.. Wiec ze tylko 2 tygodnie zostaly do cc ale teraz bede sie pilnowac nie jem slodyczy i wogole :( bardzo sie boje ze nie wroce do formy sprzed ciazy :/ zaczynam lapac dola... Mimo ze w sumie jak wazylam sie 2 tyg temu to mialam 10,5 kg na + , a teraz to nie chce myslec :/

megg lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja megg zakupie ale po porodzi, na poczatek mam juz herbatke laktacyjna, do tego bede pic piwo karmi i kawe inke z mlekiem na poczatek.

megg, asia888 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    agaa dzis spokoj nic sie nie wyklulo.
    A jak ty znosisz to wuchodzenie z domu? Juz ci nie teardnieje brzuch, nie czujesz zadnego dyskomfortu?
    Pytam bo mnie twardnieje caly czas jak pochodze troche i to noe jest przyjemne na stojaco, na lezaco ok ale jak ide to nie fajnie. W kosciele 2 razy twardnial to myslalam ze .nie wygnie z tego krzesla, nie z bolu ale takie to dziwne uczucie.

Moje wychodzenie plega na tym, że mąż mnie wozi jak jest w domu :) I tym sposobem byliśmy dziś z 4h u znajomych. O dłuższym chodzeniu to nie ma mowy. Wczoraj byliśmy na zakupach spożywczych to w połowie wyszłam ze sklepu i czekałam na ławce :)

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

Ja też będę słuchać położnej

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów, to ja też mam takie dni, że mało czuję Kubusia i też tego nie lubię. W zeszłym tygodniu miałam takie z 3 dni.

951c9e183b.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy myslicie ze polozna taka szpitalna...( nie zapłacona) pozwoli Wam zmienic pozycje rodzenia???

Pytam sie bo mi na to nie pozwolono! Rodziłam no nie na plasko ale prawie. na plecach... W czasie porodu pytałam poloznej czy moge zmienic pozycje a ona mi na to " No ale jak ja mam dziecko przyjac?! Musi Pani lezec."

No i na tym sie skonczylo.

Ale zycze Wam byscie wybraly dobre szpitale i by sie ulozylo po Waszej mysli;)

Ja teraz wzielam ZZO do porodu ale sie jeszcze zastanawiam czy aby napewno tego chce. Pani anestezjolog mowila ze nie mozna potem isc siusiu(po znieczuleniu) ani wogole do lazienki...ze nie mozna sie ruszac... kurcze nie wiem co robic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 20:32

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wykupioną położną i o ile nie odeślą mnie z tego szpitala (to się niestety zdarza) to tam można rodzić jak się chce. Szpital jest bardzo pro natura, a położne zachęcają do aktywnego porodu

Francuska25 lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do samego konca chodzilam, chwile przed porodem podlaczyli mnie na plasko pod ktg, przy badaniu wody odeszly, szybko na fotel i za 15 min synek juz byl na swiecie. Ja bylam w pozycji pol lezacej, nogi blisko, ze tak powiem glowy.

Fedra lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 1842 1843 1844 1845 1846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ