X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż będzie ze mną rodził. Inaczej sobie nie wyobrażam tego. Bardzo liczę na niego. Poza tym chciałabym, żeby ktoś trzeźwo myślał i kontrolował personel.

Gosiak ja też poprosze ta książkę

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wysłałam zproszenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja - ja nie pomogę, kompletnie sie na tym nie znam

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na razie brak jakichkolwiek oznak zbliżającego sie porodu

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dziecko dzisiaj tez mało aktywne. Nie lubie tego bo nie wiem czy wszytsko ok. Wolę jak mnie zamęcza ruchami

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ja tez nie pomoge bo to raczej nie w moim stylu ten wozeczek.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaakceptowałam zaproszenia - teraz poproszę o adresy mailowe :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysłałam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja a ja ci szczerze polece gdyz mam identyczny. :) tylko ja mam ta wersje w ciemniejszym rozu i jeszcze mam do tego gondole.a fotelik mam z maxy cossi tez rozowy pasujacy do tego.
    Takie cudo dostalam nowiusienkie od rodzicow od mojego P. i az sie balam pytac ile za to zabulili.
    Dla.mojej ksiezniczki bedzie idealne.
    Jak cos to pytaj jeszcze :))
    Wstawilabym zdjecie ale mam na tel z nie da sie tu z telefonu plikow zdjec wstawiac :/

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bede rodzila z moim P. Przy pierwszym porodzie nie bardzo chcialam zeby byl bo jakos nie widzialam tego i troche mnie to krepowalo. Ale tak wyszlo, ze byl przy porodzie i absolutnie nie zaluje, wrecz przeciwnie uwazam to za najlepsza decyzje. Byl dla mnie wielkim wsparciem, poprawial koszule, fotel, trzymal za reke. Niezapomniane chwile, wiec polecam.

Fedra lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepisy przepisami, ale myślę, że dla mądrego rodzica bezpieczeństwo dziecka jest na pierwszym miejscu i raczej nie będzie dziecka woził bez fotelika. Nie wyobrażam sobie tego i mam nadzieję, że jest to tylko kolejny durny projekt.
    Mój profesor na studiach na zajęciach z tworzenia prawa takie pomysły nazywał biegunką legislacyjną :P

dorocia2324, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Czytałam to już właśnie mój mąż mi pokazał
    Powiem tylko tyle że moja kuzynka ma 5 lat i ma 120cm wzrostu ponad już pewnie! No duża dziewczynka i nie wyobrażam sobie aby jeżdziła bez fotelika! Przecież to dziecko!
    I to ma być niby ukłon w stronę rodzin wielodzietnych... paranoja

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue zgadzam sie z Toba, ja tez bym mojego dziecka nie przewozila bez fotelika. W koncu te wszystkie foteliki tez majatku nie kosztuja, bez przesady.

laureczka25 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue moi znajomi woza synka 1 roczek ma na przednim siedzeniu przodem do kiedunku jazdy. Mi to sie nie miesci w glowie. Podchodza do tego bardzo lekkomyslnie.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja nawet nie przewoziłabym tyłem do kierunku jazdy, bo nie mamy opcji wyłączenia poduszek powietrznych.
    Słyszałam, że przepisy się miały zmienić i w ogóle na przednim siedzeniu dziecka nie będzie można wozić, a tu proszę - pochwała głupoty...

No i oby Twoi znajomy nie przekonali się w bolesny sposób, że tak się dziecka nie wozi...

• Sue Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    I to ma być niby ukłon w stronę rodzin wielodzietnych... paranoja

Gosiak, przyszedł mi do głowy hardcorowy żart... Ukłon taki, że w razie wypadku taka rodzina już nie będzie wielodzietna...

Wybaczcie, ale głupota niektórych (w tym wypadku posłów, którzy napisali ten projekt) mnie czasami rozwala totalnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 19:00

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Sue ja rozmawialam z anestazjologiem bo juz bylam na konsultacji po zoo mozedz normalnie chodzic.

Jak ja miałam zzo to musialam caly czas leżeć pod ktg. Poród na lezaco (ale to ni wiem czy związane było z zo)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja odnośnie wózka to kupiłam go tylko w kolorze czarnym, i jest świetny, przede wszystkim lekki i skrętny, koła pompowane co jest dużym plusem;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, przyszedł mi do głowy hardcorowy żart... Ukłon taki, że w razie wypadku taka rodzina już nie będzie wielodzietna...
    Dokładnie o tym samym sobie pomyślałam...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dokładnie o tym samym sobie pomyślałam...

Gosiak, najgorsze są komentarze artykułu:

"no nareszcie,brawo ustawodawcy,ja bym poszedł dalej i pozwolił niech każdy sam decyduje czy ma wozić dzieci w foteliku czy bez niezależnie od wieku."
    W przypadku takich ludzi działa selekcja naturalna (głupota sama się eliminuje), tylko tych dzieci szkoda...

‹‹ 1841 1842 1843 1844 1845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ