X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mną też będzie mój mąż, nie wyobrażam sobie porodu bez niego.

Ha- czekam na pizze :) nie jadłam przez całą ciąże :)

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie gram bohaterki zoo chce miec, ja jestem cienias jesli o bol chodzi, oczywiscie mam nadzieje ze dobrze na nie zareaguje.
    Asiu nie wiem czy pytasz o ta konkretna firme czy o sam monitor ruchu?
    Ja mam dwuplytkowy Angelcare do lozeczka.

Ze mna bedzie maz.

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mną mój mąż też będzie, hah tylko ze on jest taki jak mały chlopiec wszystko go interesuje o boje się żeby czasem jakiś kabelkow nie poodlaczal albo niesterowal łóżkiem w górę i w dół! Haha albo gorzej! Żeby nie zemdlal ;)

Lara 82, Januszkowa, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym rodzila naturalnie tez chcialabym z moim ukochanym. Zawsze razniej i fajnie jak facet jest przy wielkim wydarzeniu. Az wam zazdroszcze dziewczyny :-)

Fedra lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw ja mam z Angelcare płytkę z monitorem oddechu nie wiem czy to o to ci chodzi :*

Penelope lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara pytalam o konkretna firme SNUZA to monitor zakladany do pieluszki z wibracja pobudzajaca dzidzie gdyby sie cos dzialo.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Januszkowa u mnie raz w tyg. musi byc moj maz jest milosnikiem pizzy. Czy to robimy sami czy zamawiamy. Wlasnie moj m konczy ta, ktora zrobil wczoraj :-)

Januszkowa, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie Cath nie chcialam takiego. Nie mam nic przeciw wiem ze sa dobre ale z tym malym to i na spacer pojdziesz, w bujaczku bedzie i nawet jak maluch do wlasnego lozka sie wezmie. A ten plytkowy to tylko w lozeczku. Fajnie ze z monitorem to akurat super jak ma sie duzy dom :-)

cath lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    A no wlasnie Cath nie chcialam takiego. Nie mam nic przeciw wiem ze sa dobre ale z tym malym to i na spacer pojdziesz, w bujaczku bedzie i nawet jak maluch do wlasnego lozka sie wezmie. A ten plytkowy to tylko w lozeczku. Fajnie ze z monitorem to akurat super jak ma sie duzy dom :-)
    Rozumiem my na początku chcieliśmy d-link kamere. :) No my mamy duży dom więc bez tego nie wyobrażam sobie funkcjonowania :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mną rownież będzie mój ukochany.
    Laski czuje się masakrycznie. Od 5 rano czyści mnie. Nie mam apetytu. Mała jak na złość mało się rusza. Jest mi niedobrze. Czasem mam skurcz i kłucie w pochwie. A no i jeszcze ból lędźwi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 17:04

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też jakiś leniwy dziś

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Ze mną rownież będzie mój ukochany.
    Laski czuje się masakrycznie. Od 5 rano czyści mnie. Nie mam apetytu. Mała jak na złość mało się rusza. Jest mi niedobrze. Czasem mam skurcz i kłucie w pochwie. A no i jeszcze ból lędźwi :(
    Katiś ja mam to samo od paru dni! A dziś kumulacja i jeszcze mocniej :P Nie czysci mnie jakoś mega jedynie. aaa i moja mała jest normlanie katywna jak zawsze :) Moze teraz troszke mniej ale rano i po południu tak samo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 17:05

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Cath rozumiem cie doskonale. Ma nawet niania jest nie potrzebna puki nie zmienimy mieszkania ;-)

Kastis no no moze sie rozkrecasz. To czyszczenie to ponoc tak moze byc. Moja kolezanka brala na to wieksza dawke magnezu. Skorcze miala dalej ale nie czyscilo jej bo miala juz twgo dosc.

cath lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra 39 tc ;)
    brzuch tak nisko, że aż się boję hehe ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f199b50ffcda.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f3e422be6be.jpg

cath, AsiaSzw, Sue, Lara 82, Patrycja20, laureczka25, truskawkax25, dorocia2324, Angélique89, megg, Penelope, ash, asia888, juska19, LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia jak Ty śliczna blondyna jesteś :) Brzuszek faktycznie nisko.

A my właśnie z mężem sprawdzaliśmy w jaki dzień tygodnia się urodziliśmy, obydwoje w środę :) I tak obstawiamy, że nasza Nati urodzi się 11 w środę, termin mam na 9 w pon.

Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mna mojego ukochanego nie bedzie dlatego ze ja nie chce... ;)
    Bedzie oczywiscie czekal ale za drzwiami. Nie pozwole mu tam raczej wejsc. Zreszta jak by wszedl to nie na dlugo bo by i tak zemdlal.

Fedra, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, mój Tomek też coś dziś leniwy. A ja się czuję źle, niedobrze mi cały dzień, co wstanę, to od razu leżeć chcę.
    Zrobiłam dziś zupę ogórkową, teraz ryba dochodzi w piekarniku. Jakoś nie mam apetytu, ale P. gra dziś koncert, więc po próbie wpadł tylko do domu, dlatego musiałam się zmusić i coś zrobić do jedzenia.

Ze mną będzie P. przy porodzie, z nim będę czuła się bezpieczniej.
    A jeśli uznam, że boli za bardzo, to nie będę się wzbraniać przed zzo.
    Chociaż chciałabym rodzić na stojąco, więc to wyklucza zzo.
    Czytam teraz tę książkę od Gosi "Aktywny poród" i jakoś tak "oswajam potwora".

Fedra lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja rozmawialam z anestazjologiem bo juz bylam na konsultacji po zoo mozedz normalnie chodzic.

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziwna jest ale jak czuje takie bolesne ukłucia w dole brzucha to wam powiem że nawet to lubie hahahha :D O jezusie :D ta ciąża zrobiła mi pranie mózgu! :D

Fedra lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak? Bo ja pamiętam, że jak oglądałam porody, to tam babeczce nogi w strzemiona zawiązali, bo była po zzo. Przeraziło mnie to, bo wyobraź sobie jak to musiało wyglądać :)

Ja na konsultacje jadę w tym tygodniu, więc pewnie sie dowiem jaka "polityka" obowiązuje w szpitalu :)
    No bo chyba siłą mnie na fotel nie położą ;)

Mnie na tych ginekologicznych krzesłach jest niewygodnie, bo mam za krótkie nogi i jakoś nie wyobrażam sobie rodzić w takiej pozycji, nienaturalnej kompletnie :)

‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ