X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riko nie ma w Smykach - ja szukałam na allego i jak widziałam, że sprzedawca jest z ościennych miast to dzwoniłam i jechałam oglądać.

U mnie w szpitalu też 7-8 panien leżało w jednej sali - najgorsze byly te chrapiące :| albo nie! Najgorsze było to, że ja zdychalam z głodu, a one wszystkie się tak delektowały tymi daniami :/ krew mnie zalewała.

u mnie tez sa karty chipowe i to wystarcza. Lekarz mi powiedział, że mam sobie wziąć podkłady - biore pięć i powiedział, że na pewno wystarczy. Do tego podpaski mama no i pampersiaki i chusteczki dla małego pierdzioszka ;)

słoneczna 85, PatrycjaP lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, osłuchowo czyste oskrzela, płuca też.
    Zaleciła Tantum Verde i do nosa Euphorbium. Antybiotyk przepisała na wszelki wypadek, gdyby się pogarszało.
    Ja na razie nie biorę. Zaraz się pakuję do wyrka, dzwoniłam jeszcze do kolegi lekarza - zalecił herbatkę z tymianku na noc. i syrop z cebuli.
    Jutro rano mam KTG i wizytę. Nie uśmiecha mi się wychodzenie, ale jak mus to mus...
    A i przyszły moje koszule z Italian Fashion, suchy szampon do włosów, masło shea dla Jańci a jutro laktator z Gemini :)

słoneczna 85, Fedra, Angélique89, bella84 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam karty czipowej tylko swoj NIP.

Angelcia podoba mi sie stwierdzenie Pierdzioszek:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka uratowała noworodka: http://dzieci.pl/kat,1033939,title,Kotka-uratowala-chlopca-przed-zamarznieciem,wid,17189275,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=61430c

Fedra, bella84, Groszek, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia trzymam kciuki aby szybko ci przeszlo.

U nam na stronie znalazlam tylko info ze mam miec przy sobie nip zakladu pracy lub dzialalnosci gosp. Wiec ja musze miec ze soba oby dwa :) Ciekawe czy zaswiadczenia o urodzeniu dziecka tez dostene 2

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wlasnie mialam wstawic tego linka hahaha
    niesamowite co sa te kotki :) <3

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    I wiedzialam ze tak bedzie!! Polozyli obok mnie ta czekolade i jak tu sie zaprzec w sobie by nie zjesc? Nie da sie! Zjadlam 2 rzadki, potem wyrzuty i kazalam m schowac z daleka ode mnie bo jestem w stanie wpierniczyc cala, a ona ma jeszcze jak na zlosc 15% gratis!!! Normalnie nic tylko zrec :p ale nie dam sie i bede twarda :p zjadlam dIs 4 merci i 2 rzadki czekolady, oni to robia na zlosc:(

Bella narobilas mi ochoty na milkę aż sie ubrałam i pojechałam do Tesco..ale była tylko z oreo. Zjadlam parę kostek i mnie zaslodzilo :)

bella84 lubi tę wiadomość

Laureczka25
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla pani zarejestrowac swoje dzieci na badanie krwi. Czworo z szesciu :O Tylko jedno mialo numer w rejestrze medycznym naszego szpitala. Cztery razy z osobna musialam wszystko to samo wstukiwac. Tak mnie to zmordowalo, ze moge byc tylko wdzieczna, ze wszystkich szesciorga nie musialam.

A tak poza tym to ani mi brzuch nie opada, ani w sluzie nie mam zmian, ani skurczy nie mam, w ogole tylko dziecko sie wierci i wypycha i naciska na wszystko.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska sto lat!!! Bezproblemowego porodu i wspaniałego macierzyństwa ;-)

juska19 lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    ooo, Groszku, istnieje cos takiego? Nie slyszalam ;p Narazie zadnych objawow zblizajacego sie porodu nie mam, no ale zobaczymy ;) Ja tam zdaje sie na los i Zojeczka pojawi sie wtedy, kiedy bedzie gotowa. :)

Ponoc tak. Moje zrodla mowia, ze kobieta dostaje motorka w tylku i pojawia sie syndrom wicia gniazda - nieodparta potrzeba ukladania, prasowania, ogarniania. Moje zrodla rowniez twierdza, ze biegunka moze sie pojawic na krotko przed porodem, a niektore z Was juz zaczely chyba tego doswiadczac.

Groszek lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, kuruj się i wracaj do zdrowia. Musisz mieć dużo zdrowia i sił teraz.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Angelcia, to prawda, jestem wyczulona na wózki i oglądam te mijane przeze mnie i bardzo rzadko widuje się gondole, zazwyczaj wszędzie widzę płasko rozkładające się spacerówki a jeszcze częściej tylko foteliki samochodowe na stelażu. Ale mój mąż uważa że trzeba bezpiecznie i sam lubi chodzić na piechotę do miasta więc gondola jak najbardziej mu się przyda (mnie tez oczywiście). Oczywiście oglądałam te wózki ala spacerówki które właśnie niby od urodzenia ale jakoś mmnie nie przekonało. Poza tym rynek wózków w PL a tutaj to przepaść. Tu masz na sklepie 3, 4 do obejrzenia a w Polsce w sklepie z wózkami masz pewnie kilkadziesiąt. Od początku Camarelo wpadł mi w oko w necie i miałam zamawiać z PL, ale wyszło jak wyszło i jestem mega zadowolona :)

Witaj w klubie. My w dodatku nawet jeszcze nie kupilismy :[ Bo ja koniecznie chce gondole, a tu nie ma :[ A jak sa to jakies zalosnie liche, za to cena kosmiczna. Za to po liczbie malych pacjentow (w wieku 2-13 lat) ze skierowaniem na przeswietlenie pod katem skoliozy, jaka zarejestrowalam w przeciagu ostatnich dwoch miesiecy, utwierdzam sie w przekonaniu, ze to wlasnie ten kretynski wymysl fotelika samochodowego na stelazu jest tego przyczyna!

Penelope lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zrobiliśmy pizzę :) Mniam!

Cath, ja ostatnio zrobiłam sama cały pedicure!! Nawet paznokcie pomalowałam :)

Jutro idę na morfologię, mam ginekologa i kosmetyczkę :)

Dziś wyprasowałam białe ubranka, rożek, prześcieradła, kocyki i ręczniki - poukładane w szafie:)
    Łóżeczko gotowe, okryte kocykiem czeka na Juniora :)

Jutro przyjdzie do mnie zamówienie z Gemini i będę mogła zacząć prać kolorowe ubranka i też je wyprasować i schować.

Słoneczna - spakuję się z jednodniowym poślizgiem :)

Mnie brzuch opadł, mały napiera na podwozie, bo czuję go i chodzę tak szeroko :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - zdrówka!
    Ja jestem chora już tydzień - a nieleczone przeziębienie trwa tydzień, leczone 7 dni :)

Ponoć na gardło pomaga olej kokosowy - łyżka oleju do buzi, wypłukać dokładnie i wypluć. W sumie olej ma działanie antybakteryjne, więc może pomoże :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mataja.pl/2015/01/zrobcie-sobie-zdrowa-przerwe-miedzy-dziecmi/

Taki całkiem ciekawy teks dla tych które planują więcej dzieci. W tym i ja :)

• cath Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw ty masz to konto w pue zus i powiedz mi czy miałaś kiedyś tak ze minal tydzień od zaniesienia zwolnienia pracodawcy a na koncie żadnej informacji?

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak - zdrówka!
    Ja jestem chora już tydzień - a nieleczone przeziębienie trwa tydzień, leczone 7 dni :)

Ponoć na gardło pomaga olej kokosowy - łyżka oleju do buzi, wypłukać dokładnie i wypluć. W sumie olej ma działanie antybakteryjne, więc może pomoże :)
    Spróbuję, chociaż gardło mnie nie boli już, teraz tylko krtań szwankuje i nic nie mówię :P
    Zapomniałam, przyszedł jeszcze komin do karmienia, jest super! :)

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, Ty to chyba urodzisz kokosa :p a moze coreczke nazwij coconut:p

Gosiak, AsiaSzw, dorocia2324, Penelope lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zaswiadczenia o ubezpieczeniu to ja takowe posiadam :) mam lapsa pracowego w domu i moge sobie wygenerowac takie zaswiadczenie bo mam dostep przez iplusa i token do naszych systemow, zaswiadczenie wygenerowane danego dnia mam wazne miesiac :) ostatnio generowalam sobie 31 grudnia :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    AsiaSzw ty masz to konto w pue zus i powiedz mi czy miałaś kiedyś tak ze minal tydzień od zaniesienia zwolnienia pracodawcy a na koncie żadnej informacji?
    Cath mam tak juz 2 tygodnie temu szefowa zaniosla moje zwolnienie i cisza. Tylko z dzialalnosci gosp mam natychmiast info.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1855 1856 1857 1858 1859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ