X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Przyszla pani zarejestrowac swoje dzieci na badanie krwi. Czworo z szesciu :O Tylko jedno mialo numer w rejestrze medycznym naszego szpitala. Cztery razy z osobna musialam wszystko to samo wstukiwac. Tak mnie to zmordowalo, ze moge byc tylko wdzieczna, ze wszystkich szesciorga nie musialam.

A tak poza tym to ani mi brzuch nie opada, ani w sluzie nie mam zmian, ani skurczy nie mam, w ogole tylko dziecko sie wierci i wypycha i naciska na wszystko.

Laura wiedziałam ze pracujesz w szpitalu.. Kurde kim jestes z zawodu. Ostatnio myślałam ze pielegniarką, pamiętasz ? Dlatego ze caly czas piszesz o szpitalu ze w nim pracujesz. A czym się zajmujesz?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wybralam Camarelo Carera
    i wylamie sie z kolorem bo nie jest szary, jest kolorowy

Quinny wlasnie sa 3kolowe co mi sie nie podoba, a 4kolowe te skretne kola maja mikroskopijne

Tu w Be tez kroluja foteliki samochodowe na stelazach, nie dalo sie kupic tu sensownego wozka 3w1

Gosiak zdrowka!

Co do tego syndromu mam to samo! straszne to jest ciagle czuje przymus zrobienia czegos, zalatwienia, poprasowania itd, i mam poczucie wiecznie ze jeszcze tyle do zrobienia zostalo...
    u mnie tez jak ktos to ladnie powiedzial'nacisk na podwozie' hehe przy chodzeniu szczegolnie mocno odczuwalne ale pozatym niemam objawow, kregoslup za to boli w krzyzu koszmarnie

Groszek lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Cath mam tak juz 2 tygodnie temu szefowa zaniosla moje zwolnienie i cisza. Tylko z dzialalnosci gosp mam natychmiast info.
    Kurde myslalam ze bedzie jakies info ze wplynelo czy cos w tym stylu :/ no dobra trzeba czekać :)

Sue podziwiam ze caly pedicure zrobilas sama :D

Ja bym poszła do kosmetyczki na stopy ale ja sama sobie zawsze robię wszystko :) no i nikt oprócz mnie i męża nie moze dotykać moich stop :) jakies takie zboczenie :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja do tej pory 2 tyg od rozpoczęcia każdego zwolnienia miałam decyzję, a teraz mija prawie 2 tyg od dostarczenia zwolnienia i cisza... Najgorsze jest to, ze to jest pensja za grudzień...

Ja mam wózek jeszcze inny ;) a mianowicie Baby design :)

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Kurde myslalam ze bedzie jakies info ze wplynelo czy cos w tym stylu :/ no dobra trzeba czekać :)

Sue podziwiam ze caly pedicure zrobilas sama :D

Ja bym poszła do kosmetyczki na stopy ale ja sama sobie zawsze robię wszystko :) no i nikt oprócz mnie i męża nie moze dotykać moich stop :) jakies takie zboczenie :D

Ja na pedi planuję pójść na początku lutego, żeby już nogi do porodu przygotować ;)

Bella, przeczytałam, że Gosiak urodzi małego kolosa, zamiast kokosa :P

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi znowu nie dobrze...i zgaga.

Gosiak zdrowiej tam! :)

Ja jutro mam w planach wielkie prasowanie :)

Dzisiaj moja sasiadka urodzila w 25tyg ciazy . Jest bardzo zle ale dziewczynka walczy o zycie.
    I wierze ze jej sie uda!

Kourtney lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ja bardzo chcialam ten wózek. Jest zajebisty!!!

Dziewczynki wrzucam wam filmik ktory mnie absolutnie rozpierdzielil prawdą. Tak troszke politycznie, ale co tam :)

https://www.youtube.com/watch?v=UYdQO58FXvE

Edit:
    Suri trzymam kciuki za maluszka sasiadki. Az mam gesia skore

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 21:14

Suri97 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam duże kakao z bita śmietaną mniam:-)
    Na tvn style o porodach jest

Ja dziś golilam nogi masakra

Jutro idę do Fryzjera Na Ombre, Trochę Się Boje Jak wyjdzie

Suri97, Groszek lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri to podobnie karola z grudniowek, urodzila synka Marcela w bodajze 24 tc 3 dn jakos i bylo ciezko , otrzymal chyba z 2 pkt i walczyl o zycie ale sie udalo i wszystko jest na dobrej drodze, moze ta historia da nadzieje Twojej sasiadce...

Suri97, dorocia2324 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slyszalyscie o baby swimmer moze?? o takich kolkach dla dziecka?

ktos planuje z Maluchem uczeszczac na basen?? ;-) oczywiscie nie od razu po urodzeniu ;-)

Gosiak, dobrze ze osluchowo jest ok ;-) ale Cie zlapalo, noo....
    a jak u reszty dziewczyn zdrowko??

Laurka, racja. 2 i motorek to tez jakies "przepowiadacze" ;-)

ja ostatnio ze stopami sobie jakos poradzilam :D planuje bezbarwnym lakkerem pomalowac jutro.. paznokcie u rak i nog- obym zdazyla ;-)

a wozkow jest od gromaaaa. Tez mielismy ciezki wybor... bebetto, lupo comfort, x-lander, jedo memo fyn.. ale stanelo na camareli po przesledzeniu wielu opinii znajomych i internetowych oraz testach. zobaczymy jak sie bedzie u nas sprawdzac;-)

Suri97, Penelope lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek ja kupie na pewno to kolko. Jest zarabiste :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozwazam basen z mala ale nie wien za bardzo od kiedy najlepiej zaczac. Bede musiala ogarnac temat . Ale uwazam to za swietny pomysl i jestem jak najbardziej za :)

Mi sie dzisiaj udalo paznokcie u nog obciac. ;) Bylo ciezko.

Mala od sasiadki wazy zaledwie 630gram i ma 29cm. wiec to naprawde kruszynka malutka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 21:24

Groszek, Kourtney lubią tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka wylądowała na patologii dzis ;( jest w 27 tc i ma kamice nerkowa.
    Bedą ja trzymać aż uda jej sie wysikac to dziadostwo!!!

Trzymam kciuki za kruszynke sąsiadki!!!!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, widziałam ten filmik, niezły jest.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri powinni dac rade pod Szyndzielnia.. bo cbyba tam sie znajduje??
    maja 3 stopien referencyjnosci. wlasnie dla takich kruszyn.

ze mna w szpitalu lezala dziewczyna i tez urodzila w 25 tyg. ale Mala miala 900 g. zalapala infekcje, niewydolna krazeniowo, respirator... po kilku dniach dala rade zwalczyc infekcje, odlaczyli od respiratora.... niestety nic wiecej nie wiem co z nia dalej..

oby tylko pozniej takie Maluchy byly zdrowe, bo to roznie bywa...
    no ale, nie mozemy myslec negatywnie. Bedzie dobrze, dziewczynki sa silne! poradzi sobie, tylko duuuuzo cierpliwosci. na patologii noworodka jest dobry zespol :-)

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam że basen od 6 miesiąca - i ja mam zamiar chodzić.

Gosiak kuruj się - pij herbatke z tymiankiem i majerankiem (działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie). Jaki antybiotyk ci przepisała lekarka?
    Ja najbardziej sie bałam tego że jak zaczn e rodzic to będe chora dlatego wzięłam antybiotyk. Zastanów się czy nie wziąc antybiotyku chodziac przez 3-4dni żeby szybciej sie wyleczyć. Oczywiście + wszytskie naturalne metody i siedzenie w domu

to nieprawda że nieleczone przeziebienie trwa 7 dni a leczone tydzień - zależy czym jest wywołane. Wirusem czy bakteriami. Bardzo często zaczyna sie od wirusa a jak sie nie leczy to rozwijaja sie bakterie - i wtedy az tak wesoło nie jest bo zaczyna sie albo zapalenie oskrzeli albo krtani albo gardła albo czegos tam jeszcze

• Penelope Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek, a który Camarelo bierzesz? Carera, Sevilla, Carmela czy Q-Sport? i jaki kolor ? :)
    Groszek wrote:
    a wozkow jest od gromaaaa. Tez mielismy ciezki wybor... bebetto, lupo comfort, x-lander, jedo memo fyn.. ale stanelo na camareli po przesledzeniu wielu opinii znajomych i internetowych oraz testach. zobaczymy jak sie bedzie u nas sprawdzac;-)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash, wspolczuje nerek kolezance, masakra ;-( ehh.. sama mialam kolke w 21 tc :O
    wiem, co czuje....

Suri, AsiaSzw- troche to kolko kolnierz przypomina ;-)

ja moze tak od maja bym chciala sie taplac... albo pozniej troszke (lato?)
    tez musze blizej temat rozeznac ;-)

a ja Wam napisze inna wiesc, moja kolezanka ma dwojke dzieci, jest w wieku 26 lat i ma raka piersi ;-( dramat i tragedia.

relge6yd309xm1zq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia w Aquaparku basen z maluchami od 3 miesiaca.

Groszku to dokladnie jest taki kolnierz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 21:41

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, Camarelo Carmele mamy-zakard grafitowy (CR 23)

z kolorem tez oczywiscie byl problem.... :O

kciukamy z Gabrysiem za Mala Ksiezniczke 600 gram ;-)

Penelope lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
‹‹ 1856 1857 1858 1859 1860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ