Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka wrote:Przyszla pani zarejestrowac swoje dzieci na badanie krwi. Czworo z szesciu
Tylko jedno mialo numer w rejestrze medycznym naszego szpitala. Cztery razy z osobna musialam wszystko to samo wstukiwac. Tak mnie to zmordowalo, ze moge byc tylko wdzieczna, ze wszystkich szesciorga nie musialam.
A tak poza tym to ani mi brzuch nie opada, ani w sluzie nie mam zmian, ani skurczy nie mam, w ogole tylko dziecko sie wierci i wypycha i naciska na wszystko.
Laura wiedziałam ze pracujesz w szpitalu.. Kurde kim jestes z zawodu. Ostatnio myślałam ze pielegniarką, pamiętasz ? Dlatego ze caly czas piszesz o szpitalu ze w nim pracujesz. A czym się zajmujesz? -
a ja wybralam Camarelo Carera
i wylamie sie z kolorem bo nie jest szary, jest kolorowy
Quinny wlasnie sa 3kolowe co mi sie nie podoba, a 4kolowe te skretne kola maja mikroskopijne
Tu w Be tez kroluja foteliki samochodowe na stelazach, nie dalo sie kupic tu sensownego wozka 3w1
Gosiak zdrowka!
Co do tego syndromu mam to samo! straszne to jest ciagle czuje przymus zrobienia czegos, zalatwienia, poprasowania itd, i mam poczucie wiecznie ze jeszcze tyle do zrobienia zostalo...
u mnie tez jak ktos to ladnie powiedzial'nacisk na podwozie' hehe przy chodzeniu szczegolnie mocno odczuwalne ale pozatym niemam objawow, kregoslup za to boli w krzyzu koszmarnie
Groszek lubi tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Cath mam tak juz 2 tygodnie temu szefowa zaniosla moje zwolnienie i cisza. Tylko z dzialalnosci gosp mam natychmiast info.
no dobra trzeba czekać
Sue podziwiam ze caly pedicure zrobilas sama
Ja bym poszła do kosmetyczki na stopy ale ja sama sobie zawsze robię wszystkono i nikt oprócz mnie i męża nie moze dotykać moich stop
jakies takie zboczenie
-
cath wrote:Kurde myslalam ze bedzie jakies info ze wplynelo czy cos w tym stylu
no dobra trzeba czekać
Sue podziwiam ze caly pedicure zrobilas sama
Ja bym poszła do kosmetyczki na stopy ale ja sama sobie zawsze robię wszystkono i nikt oprócz mnie i męża nie moze dotykać moich stop
jakies takie zboczenie
Ja na pedi planuję pójść na początku lutego, żeby już nogi do porodu przygotować
Bella, przeczytałam, że Gosiak urodzi małego kolosa, zamiast kokosaGosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a mi znowu nie dobrze...i zgaga.
Gosiak zdrowiej tam!
Ja jutro mam w planach wielkie prasowanie
Dzisiaj moja sasiadka urodzila w 25tyg ciazy . Jest bardzo zle ale dziewczynka walczy o zycie.
I wierze ze jej sie uda!Kourtney lubi tę wiadomość
-
Bietka ja bardzo chcialam ten wózek. Jest zajebisty!!!
Dziewczynki wrzucam wam filmik ktory mnie absolutnie rozpierdzielil prawdą. Tak troszke politycznie, ale co tam
https://www.youtube.com/watch?v=UYdQO58FXvE
Edit:
Suri trzymam kciuki za maluszka sasiadki. Az mam gesia skoreWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 21:14
Suri97 lubi tę wiadomość
-
Suri to podobnie karola z grudniowek, urodzila synka Marcela w bodajze 24 tc 3 dn jakos i bylo ciezko , otrzymal chyba z 2 pkt i walczyl o zycie ale sie udalo i wszystko jest na dobrej drodze, moze ta historia da nadzieje Twojej sasiadce...
Suri97, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
slyszalyscie o baby swimmer moze?? o takich kolkach dla dziecka?
ktos planuje z Maluchem uczeszczac na basen??oczywiscie nie od razu po urodzeniu
Gosiak, dobrze ze osluchowo jest okale Cie zlapalo, noo....
a jak u reszty dziewczyn zdrowko??
Laurka, racja. 2 i motorek to tez jakies "przepowiadacze"
ja ostatnio ze stopami sobie jakos poradzilamplanuje bezbarwnym lakkerem pomalowac jutro.. paznokcie u rak i nog- obym zdazyla
a wozkow jest od gromaaaa. Tez mielismy ciezki wybor... bebetto, lupo comfort, x-lander, jedo memo fyn.. ale stanelo na camareli po przesledzeniu wielu opinii znajomych i internetowych oraz testach. zobaczymy jak sie bedzie u nas sprawdzac;-)Suri97, Penelope lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa rozwazam basen z mala ale nie wien za bardzo od kiedy najlepiej zaczac. Bede musiala ogarnac temat . Ale uwazam to za swietny pomysl i jestem jak najbardziej za
Mi sie dzisiaj udalo paznokcie u nog obciac.Bylo ciezko.
Mala od sasiadki wazy zaledwie 630gram i ma 29cm. wiec to naprawde kruszynka malutka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 21:24
Groszek, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Suri powinni dac rade pod Szyndzielnia.. bo cbyba tam sie znajduje??
maja 3 stopien referencyjnosci. wlasnie dla takich kruszyn.
ze mna w szpitalu lezala dziewczyna i tez urodzila w 25 tyg. ale Mala miala 900 g. zalapala infekcje, niewydolna krazeniowo, respirator... po kilku dniach dala rade zwalczyc infekcje, odlaczyli od respiratora.... niestety nic wiecej nie wiem co z nia dalej..
oby tylko pozniej takie Maluchy byly zdrowe, bo to roznie bywa...
no ale, nie mozemy myslec negatywnie. Bedzie dobrze, dziewczynki sa silne! poradzi sobie, tylko duuuuzo cierpliwosci. na patologii noworodka jest dobry zespol -
nick nieaktualnyczytałam że basen od 6 miesiąca - i ja mam zamiar chodzić.
Gosiak kuruj się - pij herbatke z tymiankiem i majerankiem (działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie). Jaki antybiotyk ci przepisała lekarka?
Ja najbardziej sie bałam tego że jak zaczn e rodzic to będe chora dlatego wzięłam antybiotyk. Zastanów się czy nie wziąc antybiotyku chodziac przez 3-4dni żeby szybciej sie wyleczyć. Oczywiście + wszytskie naturalne metody i siedzenie w domu
to nieprawda że nieleczone przeziebienie trwa 7 dni a leczone tydzień - zależy czym jest wywołane. Wirusem czy bakteriami. Bardzo często zaczyna sie od wirusa a jak sie nie leczy to rozwijaja sie bakterie - i wtedy az tak wesoło nie jest bo zaczyna sie albo zapalenie oskrzeli albo krtani albo gardła albo czegos tam jeszczeGroszek lubi tę wiadomość
-
Groszek, a który Camarelo bierzesz? Carera, Sevilla, Carmela czy Q-Sport? i jaki kolor ?
Groszek wrote:a wozkow jest od gromaaaa. Tez mielismy ciezki wybor... bebetto, lupo comfort, x-lander, jedo memo fyn.. ale stanelo na camareli po przesledzeniu wielu opinii znajomych i internetowych oraz testach. zobaczymy jak sie bedzie u nas sprawdzac;-) -
ash, wspolczuje nerek kolezance, masakra ;-( ehh.. sama mialam kolke w 21 tc
wiem, co czuje....
Suri, AsiaSzw- troche to kolko kolnierz przypomina
ja moze tak od maja bym chciala sie taplac... albo pozniej troszke (lato?)
tez musze blizej temat rozeznac
a ja Wam napisze inna wiesc, moja kolezanka ma dwojke dzieci, jest w wieku 26 lat i ma raka piersi ;-( dramat i tragedia.