X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja mam takie kłucie. Aż człowiek spina mięśnie. Myślę że nie ma się czym martwić.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mam. Slabe uczucie.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam bardzo mocno kciuki za ta malenka istotke!!

Tez ogladalam zycie bez wstydu :) Ja tez lubie tatuaze, na razie mam jeden. Ale jestem jednak za przemyslanymi decyzjami. Imion tez bym nie tatuowala, zycie jest bardzo rozne i nieprzewidywalne.

Uciekam sie kapac i do lozeczka. Dobranoc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie klucie- zawsze az siadam... To dopiero od paru dni tak mam.

Sue mozna powiekszyc zdjecie przepisu;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogladalam Lisa. Bylo o tabletce dzuen po bez recepty.
    Generalnie ja uwazam, ze taka tabletka powinna byc ale na recepte..

Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Hahaah ja akirat lubie tatuaze sama mam 2 ale nigdy zadnych imion, mott zyciowych i innych pierdolek ;-)

Melduje sie z lozeczka. Ciekawe czy dzis przespie cala noc.

Gosia czy ten olej kokosowy trzymasz w temp pokojowej czy w lodowce?
    W pokojowej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra byłam pewna, że Twoja Natalka dobije do 4 kg :) Mam nadzieję, że nie masz zbyt wielu ubranek w rozm. 56 :)

Jeśli chodzi o opadający brzuch to mojej siostrze wcale nie opadł do porodu więc z tym też różnie bywa.

Dziewczyny nie wiem jak Wy, ale jak czytam tutaj niektóre historie np. że zmarła żona ordynatora w szpitalu to jestem przerażona, bardziej się boje i raczej mi nie pomagają takie newsy. Może oszczędźmy sobie takie historie już teraz.

Lara 82, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie "pocieszylyscie" ze to nie tylko ja :p wiem okrutnie brzmi ale razniej :p
    Ja juz odliczam do ciazy donoszonej... JesCze 2 dni :) standardowo wieczor pozno i zaczela sie zgaga, aaaaaaa :( jakby mi ktos zapalniczke odpalil w gardle :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na chlopski rozum to jak brzuch opadac bedzie to minie zgaga? Czyli jak mam zgage to nie opada jeszcze? Mam wrazenie ze zaczal sie obnizac ale od kilku dni zgaga zaczela sie nasilac wiec to sobie przeczy:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny osiwieje, maly tak ok. 16.00 mial czkawke i sie ruszal od tamtej pory cisza nic go nie rusza co ja mam zrobic jechac na ip no ale kuzea ja znowu nie chce byc w szpitalumczy czekac do rana? Boze ja juzchce rodzic nie eierze ze to mowi ale oszaleje ze strachu o niego.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być, że zgaga odpuści kiedy brzuch opadnie, ale u mnie to też się nie zgadza. Zgagę mam ostatnio często, a brzuch niżej już co potwierdziła dziś lekarka. Może jednym opada mniej, innym więcej. Albo może to wcale taka spora różnica nie jest?

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara zjedz coś słodkiego, połóż się na lewym boku, potrząśnij lekko brzuszkiem i czekaj, przynajmniej pół godz.
    Moja Natalka dzisiaj też miała taki czas, że mało się ruszała, nawet po jedzeniu, też się zdenerwowałam, ale po moich interwencjach zaczęła się kręcić.

Gdyby się nie ruszyła pewnie pojechałabym na IP, sama musisz zadecydować.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara a zwkle o tej godzinie sie rusza? Moja miedzy 20-23 ma zawsze aktywna godzinke jakby jej nie miala to bym na ip jechala... Wiec pytanie jak u Ciebie to standardowo wyglada

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjedz slodkie lub wypij kakao. Na pewno podziala a jak nic to bym nie czekala do rana

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara - mi gin mówił że wystarczy jak w ciągu 10 godzin troche sie porusza w ciagu całego dnia. Jakby tych ruchów nie było wtedy sie martwić. Ale wiem co czujesz, ja tak miałam przedwczoraj (albo wczoraj). Na razie spokojnie. Jesli wczoraj wszytsko było ok, a dzisiaj do 16 sie ruszał to poczekaj do jutra. Jak jutro będzie mał ruchów to jedź na ip.

Cath - ja uwielbiam wodę. Uwielbiam pływać także z dzieckiem na pewno będę chciała chodzic na basen.Z restza jestem zdania że pływac i jeździcna rowerze każdy musi umieć.To tamie podstawowe umiejętności

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, sprobuj zrobic tak, jak mówią dziewczyny - moze też zimnej wody sie napij.
    A jesli sie stresujesz, to jedz na IP, po co się masz martwić!
    U Ciebie prawie ciaza donoszona, dzieci po 37 moga byc troche mniej aktywne, bo maja mało miejsca.

Bella, moj brzuch opadł, a zgaga jak z zegarkiem w ręku od 23:/
    Zastanawia mnie ten przesąd z włosami - skoro główka jest na dole, to w jaki sposob włosy mojego dziecka mają powodować zgage? :P

Taka byłam śpiąca, wykapalam sie i spanie szlag trafił:)

Słoneczna, powiekszałam, ale i tak guzik widziałam:) ale wyszło mi pyszne, więc też źle nie jest:)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbiegi trwaly normlni 2 godz. Slodkie sok i nic. Teraz wypilam z litr zimnej wody, i sie ruszyl naliczylam z 9 przeciagniec i teraz ma czkawke. Boze jak on mi teraz takie jazdy urzadza to ja juz chce rodzic bo naprawde zwariuje.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Laura wiedziałam ze pracujesz w szpitalu.. Kurde kim jestes z zawodu. Ostatnio myślałam ze pielegniarką, pamiętasz ? Dlatego ze caly czas piszesz o szpitalu ze w nim pracujesz. A czym się zajmujesz?

Patrycja ja pracuje w Administracji/Rejestracji. Papierologia ludzi mecze, hehehe. Twoje skojarzenie jest oczywiscie zrozumiale, bo ciagle pisze o pacjentach ;]

PatrycjaP lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole mamy 00:25 tzn wtorek czyli konczymy 37 tc, czyli wiecie co to oznacza :-)
    I jeszcze w taki czas tak mnie straszy. :-) oj bojku bojku.

Penelope, słoneczna 85, Sue, Patrycja20, megg, AsiaSzw, Groszek, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisalam godzine i ruchy bez jaj pierwszy raz tak sie wystraszylam, ze na nic nie reagowal. Od teraz zapisuje wszystko co czuje, zreszta zeszyt zostanie na zapisywanie karmien.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ