Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
I rozpoczęłam 40 tydzień ciąży !!!
7 dni do terminu
Nie wierzę !!Sue, Laurka, Asiaa1201, Lara 82, Gosiak, Katiś, bella84, Patrycja20, derii84, kasia_1988, megg, laureczka25, słoneczna 85, Groszek, kafabi, Bietka, dorocia2324, Aagnieszkaa, juska19, ash, LadyDi, Januszkowa, Angélique89, justta, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość
-
bella84 wrote:Gosiak jestes specem od appla bo chyba masz wszystkie sprzety , masz i macbooka i ipada? Bo sie zastanawiam czy jesli kupie maca tego malego 11' to czy potrzebuje ipada, i odwrotnie czy potrzebny mac jak kupie ipada , generalnie lapsa na chodzie mam w domu
wiec dumam ( malzu chce mi wlasnie takiego prezenta zrobic z okazji narodzin coruni;p wygadal sie :p)
bella84 lubi tę wiadomość
-
Sylwia, antybiotyk to xorimax. Jestem uczulona na penicylinę.
Jeśli juz sie zdecyduję na kuracje, to na pełne 7 dni, nigdy bym nie przerwała antybiotyku po 3-4, bo to się mija z celem, po tym czasie faktycznie juz lepiej się człowiek czuje, ale od małego mnie mama uczyła, ze antybiotyk trzeba wziąć do końca.
Ja po dzisiejszej nocy lepiej się czuję, więc pozostaję przy domowych sposobach.bella84 lubi tę wiadomość
-
Topola wrote:Dzień dobry. Dziś ja pierwsza wstałam? Obudziłam się na siusiu i już spać nie mogę i liczyłam, że sobie tu Was poczytam
Ja już umyłam włosy, zaraz będę suszyć. Na 9:00 mam KTG, potem wizytę u mojej ginekolog. Od zeszłego wtorku mam -1,7kg na wadze.Topola, słoneczna 85, Groszek, Fedra lubią tę wiadomość
-
A mnie mama uczyla od malego ze antybiotyk tondo konca ale generalnie unikac jak ognia :p
Moja mama byla pielegniarka i przerwala medycyne przez wpadke wiec w domu mnie zawsze leczyla domkwymi sposobami, cebula czosnek banki itd itp i w sumie jako dziecko to ja wogole nie chorowalami tak mi zostalo ze antybiotykow unikam jak ognia, jest to ostatecznosc nad ostatecznosci
tak samo stodkow przeciwbolowych unikam, bo jakos tak mi wpoioanze sie organizm przyzwyczaja i potem nie dzialaja :p wiec poki nie chodze po scianach to nie brac :p tak mi to utkwilo ze mam zaiekszony prog bolu przez to :p jak mialam chorego zeba i bolal to 2 tyg z nim chodzilam bez stodkow przeciwbolowych to moja dentystka w szoku byla jak tak moglam :p mialam zapalenie ropne miazgi i kanalowke szybko hehe
Laurka lubi tę wiadomość
-
Oj, to mnie tak samo, Bella, staram się unikać jak tylko mogę, dlatego wczoraj nie wzięłam i jeszcze dzwonił mój M. do tego kolegi lekarza i się konsultował. Na szczęście dziś się czuję lepiej. Mój M. tak ma, że jak weżmie antybiotyk, to jeszcze mu się choroba zawsze rozkręci i musi wziąć mocniejszy, on to w ogóle praktycznie nigdy nie bierze.
-
nick nieaktualnycześć dziewczny!
Ja przyznam szczerze zawsze korzystałam z dobrodziejstw farmacji.Moja mama jest farmaceutką i leki w domu były od zawsze. Co prawda antybiotyków praktycznie w ogóle nie brałam, ale pozostałe leki jak rózne suplementy, witaminy, pbólowe jak najbardziej. Dmowymi sposobami rzadko sie leczyłam. Z resztą w ogóle rzadko sie leczyłam - zawze miałam super odporość. Teraz w ciąży się pokomplikowało bo nic nie można brać. Takie przeziebieniejak miała to przy lekach które zawsze brałam to była kwestia 3-4 dni i po kłopocie.
Bella - ja zawsze wychodziłam z założenia że jak boli trzeba wziąćp-bólowe. Po co się męczyć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zadko mnie cos boli, bole okresowe miewalam ale jakos zaciskalam zeby:) na szzescie tez nie zawsze bolalo, a glowa mnie w zasadzie nigdy nie boli
moj m z kolei to okaz zdrowia, on wogole nie choruje, a jak raz go cos lapalo to w 1 dzien sie wykurowal, jak ja jestem przeziebiona albo mialam angine to on nic zupelnie nie lapal ode mnie, nieraz mam wrazenie ze az prosi sie o chorobe bo zima , -10 a on bez rekawiczek w wiosennych butach jakas lzejsza kurtka, a w taka pogode jak teraz to nosi lzszejsza kurtke a pod nia krotki rekawek .. I nie choruje:p mam nadzieje ze nasza corcia odziedziczy po nim zdrowie
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Ja wczoraj miałam kiepski dzień - przez panie w dziekanacie, bo w wytycznych pisze, że trzeba oddać "pracę drukowaną dwustronnie w twardej oprawie". No to taką zaniosłam. Na co one, że od strony tytułowej do wstępu jednostronnie! Ze zdenerwowania aż się popłakałam i nie poszłam na zajęciaWiem, że to głupota. Na szczęście Poślubiony zadzwonił chwilę po tym jak wyszłam z tego dziekanatu. I przyjechał po mnie. Wróciliśmy zjedli obiad. W ramach poprawy humoru mąż zabrał nas do kina na Wkręceni 2 (polecam skądinąd!) i na kolację do Pizza Hut. Ale średni miałam apetyt
Noc jak zwykle nieprzespana:/ A od rana boli mnie głowa i gardło
Co do leków p/bólowych - na ból głowy wolałam zawsze wziąć, też z powodu migren. Inne bóle jakoś rzadko mi się zdarzały i starałam się inaczej z nimi radzić.
Niestety choróbska mnie nie omijały, ale to chyba ze względu na charakter pracy -
Co do bóli okresowych, to ja miałam jako nastolatka takie bóle, że chodziłam po ścianach, miałam przepisane przez lekarza specjalne leki przeciwbólowe robione na zamówienie w takich wielkich opłatkach. Potrafiłam np. mamie zemdleć na ulicy z bólu jak w porę nie wzięłam.
Męczyłam się tak parę lat aż w końcu jakiś ginekolog przepisał mi tabletki anty i przeszło jak ręką odjął.
-
No to wspolczuje, na szczescie u mnie az takich nie bylo bym mdlala... Kolezanka miala takie to tez od 10 lat na antykach leci bo bez nich mdleje wymiotuje z bolu i wogole:/ masakra
Gosiak a Ty robilas morfologie i crp? Zblizasz sie do 39 tc, i moze tenantybiotyk nienjet cudownym wyjsciem ale moze warto zrobic to badanie krwi by sie upewnic ze nie potrzyba antybiotyku? Mi wlasnie gin kazal z zaspy bo powiedzial ze mimo ze juz czuje sie ok ale jakies tam jeszcze miewam objawy infekcji to trzeba sprawdzic inew wybrac mniejsze zlo jakim jest antybiotyk w ciazy niz gdyby dziecko mialo sie urodzic z zapaleniem pluc i od noworodka dostalo antybiotyknie chce tu demonizowac, tez nie chcialam antybiotyku, ale woalalam zrobic to badanie dla spokoju, bo tj pisala chyba Fedra wynik do 50 moze jest ok ale powyzej to juz trzeba by pomyslec nad ew antybiotykiem, i oczywiscie musimy powiedziec przy porodzie czy tak po ze mialysmy infekcje niedawno by maluszkowi zrobili wiecej badan
Fedra lubi tę wiadomość