Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja uważam, że picie alkoholu czy pelenie w ciąży jest bardzo nieodpowiedzialne. Oczywiście rozumiem, że są różne sytuacje, różne kobiety i różne opinie i nie chcę nikogo oceniać, każdy ma prawo do własnego zdania i decyzji, jednak taka decyzja może mieć fatalne konsekwencje nie dla mnie ale dla innej osoby i uważam, że nie jest to znowu takie wielkie poświęcenie ani wyrzeczenie, żeby darować sobie tą lampkę wina czy papierosa.
Oczywiście sprawa się komplikuje jeśli mamy do czynienia z nałogiem i wierzę że na pewno nie jest to taka prosta sprawa. Jednak chodzi tu o zdrowie mojego dziecka, a to jest dla mnie najważniejsze.olcia87, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość
-
my z mężem, już dawno rozmawialiśmy o porodzie i razem zgodnie stwierdziliśmy, że nie chcemy żeby on był. Jakoś mi to nie przeszkadzało, bo trochę go rozumiem;). Ostatnio jednak stwierdził, że jednak chciałby mi towarzyszyć, ale jak będzie w praktyce zobaczymy:)
Ja też mam jutro genetyczne, i wiecie co... będę miała u lekarza, który na necie ma prawie same negatywne komentarze... a co lepsze w styczniu byłam u niego na monitoringu cyklu. Boję się trochę, bo on jest strasznie oschły, jak o coś go nie zapytam to nie powie i podobno potrafi zostawić więcej wątpliwości niż przed badaniem...Mam skierowanie na nfz to pójdę, ale jakoś dużo nie wymagam od tej wizyty. Powiedzcie mi jeszcze czy na tym etapie( 13 tydz) lekarze robią usg przez brzuch czy jeszcze może transvaginalne zrobić? pytam, bo nie wiem na co się nastawić.
Dziewczyny czy wy też czasami czujecie się jak wieloryby?:> bo ja tak rano jeszcze jest ok, ale po południu masakra, ogólnie jest mi już ciężko. -
Dziewczyny poradzcie prosze co robic, spalam od 2 h kiedy sie obudzilam poszlam do toalety a tam na majtkach brazowe plamienie, w piatek o 1930 mialam usg wszystko bylo ok wiec skad to plamienie bardzo sie teraz boje, nie boli mnie brzuszek i plamienie ma kolor brazowy prosze pomozcie czy mam jechac na ip? Dzisiaj bylam na dworzu od 14 do 18 w polcieniu:( boje sie
-
Dziekuje sebza za odpowiedz, pojechalismy na ip zanim jeszcze napisalas bo maz nie mogl wysiedziec wszystko jest ok na szczescie, dzidzia jest zyje serce bije nic sie nie odkleja, opisalam co dzisiaj robilismy, tak sie sklada ze dzisiaj czulam sie lepiej wiec dalismy sie poniesc troche... Potem bylam na dzialce od 14 -18 gdzie bylo cieplo troche w sloncu troche w cieniu ale wiecej w sloncu choc z zaslonietym brzuszkiem, i lekarka na ip powiedziala ze to moga byc przyczyny... Orgazm wyzwala skurcze ktore sa niebezpieczne wiec lepiej tego unikac... A wysilek jak slonce tez... Wiec zFundowalam sobie komplet... Niestety do tej pory lekarze mowili ze mozemy wspolzyc i nie ma przeciwskazan.. Nikt nie mowil jednak o orgazmie i wyzwalaniu oksytocyny:/ tak samo o sloncu ze mozna troszke i ze brzuszek zaslaniac no nic .. Wazne ze wszystko jest ok najedlismy sie stresu co nie miara jedynie ale ciesze sie ze sprawdzilismy ze wszystko jest ok buziaki i dobranoc
Sue, sebza, Fedra lubią tę wiadomość
-
juska19 wrote:Kobietki mam takie pytanko jak u was bylo z rzucaniem palenia jesli palilyscie i dowiedzialyscie sie o ciazy ostatnio spotkalam sie z opinia wydaje mi sie ze nie sluszna ze kobieta w ciazy palaca albo pijaca raz na jakis czas lampkie wina jest zla mama czy zgadzacie sie z tym??
Alkoholu od kiedy wiem, ze jestem w ciazy nie pije. Przeżyje
Bella, jesli sie martwisz to jedz na IP, ewentualnie jutro rano zadzwoń do swojego lekarza. Plamienia ponoc moga sie zdarzać, ale dobrze to skonsultować z lekarzem prowadzącym ciaze. Trzymam kciuki, zeby to było tylko jednorazowe :*
-
Sebza czy ty nie byłaś na badaniach już? Czy ja przeoczyłam opis, że wszystko ok? Widzę że masz zmieniony wiek ciąży.
Co do porodu to póki co ustalone mamy że idziemy razem z M. Ale też mu mówiĺam, że jeśli nie będzie chciał, albo ma jakieś wątpliwości to ja nie będę go namawiać. Decyzja należy do niego.
My szykujemy się do pracy. Trzymajcie za nas kciuki. Oj, pospałabym jeszcze.
Miłego poniedziałku -
Topola Ty szykujesz się do pracy a ja od momentu jak mój mąż pojechał ja już nie śpię bo organizm się wyspał ale chociaż spałam normalnie tej nocy jak chłodniej było
My wczoraj byliśmy na zakupach i kupiliśmy sukienki dla mnie na poprawiny i wesele mojej przyjaciółki
Jak wasze samopoczucie? -
Gosiak, trzymaj się. Nie daj się zmęczeniu. U mnie ciężko, od samego rana jestem zmęczona a tu jeszcze upał się szykuje. Nie wiem czy zaciskać zęby i wytrzymać, czy olać to wszystko i się obijać. Na l4 za bardzo jeszcze iść nie mogę bo jeszcze przez 1,5 miesiąca jestem na okresie próbnym w nowej pracy.
Cocco jumbo i do przodu dziewczynki A fasolinki niech sobie wygodnie odpoczywają w brzuszkachGosiak lubi tę wiadomość
-
Witam Was po weekendzie Byłam na wsi na działeczce. Odpoczęłam, nawdychałam się czystego powietrza i z utęsknieniem czekam na urlop czyli jeszcze 2 tygodnie Śniły mi się dziś moje badania prenatalne Lekarka powiedziała, że to chłopiec ciekawe jak będzie w rzeczywistości - 31/07. Jeszcze 10 dni a ja już nie umiem się doczekać Miłego dnia dziewczynyPola
Hania -
Witajcie Dziewczyny!
Zdecydowanie powinien byc dzien miedzy sobota a niedziela
Topola, a powiedziałas o ciazy juz? Jak zaczelas pracowac, to wiedziałas o ciazy? Nie wiem jak to jest z przedłużaniem umowy, chcesz, zeby Ci przedłużyli czy wszystko jedno?
Katis, piękny sen:) tez bym taki chciała, albo w sumie bardziej chyba rzeczywistość chociaż teraz najważniejsze, zeby było zdrowe
Ja dzis w pracy od 12:30, teraz jeszcze sie wyleguje:) ja mam zamiar pracowac do września/października, chociaż nie wiem czy mi to wyjdzie, przyznam, ze ciezko mi z dojazdami, jeżdzę 40 minut komunikacja, z przesiadką i czesto robi mi sie słabo
-
Asiaa1201 wrote:Dziewczyny Ja jutro o 19:45 mam genetyczne.. Tak się boję ;(
Dziewczyny, prosimy, trzymajcie jutro bardzo mocno kciuki
A po za tym witam sie z Wami w poniedzialek. Czwarty dzien bez mdlosci. Jest pieknieGosiak lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Ja gdy dowiedziałam się o ciąży to paliłam jeszcze tydzień, nie wiem dlaczego, byłam na wakacjach i nie wierzyłam że to się dzieje. Gdy wróciłam do domu, zapaliłam papierosa przed domem i przyszła refleksja że gdyby coś się stało to by sobie nie wybaczyła. Wyrzuciłam papierosa z ręki i więcej nie sięgnęłam, a teraz to już mi nawet przez myśl nie przechodzi. Alkoholu nie piję w ogóle od ponad roku, więc problemu nie ma, ale i tak bym nie piła.juska19 wrote:Kobietki mam takie pytanko jak u was bylo z rzucaniem palenia jesli palilyscie i dowiedzialyscie sie o ciazy ostatnio spotkalam sie z opinia wydaje mi sie ze nie sluszna ze kobieta w ciazy palaca albo pijaca raz na jakis czas lampkie wina jest zla mama czy zgadzacie sie z tym??
-
Sue wrote:Witajcie Dziewczyny!
Zdecydowanie powinien byc dzien miedzy sobota a niedziela
Topola, a powiedziałas o ciazy juz? Jak zaczelas pracowac, to wiedziałas o ciazy? Nie wiem jak to jest z przedłużaniem umowy, chcesz, zeby Ci przedłużyli czy wszystko jedno?
Okres próbny mam aż pół roku, jak zaczynałam pracę w lutym to nie byłam w ciąży. Teraz niektórzy już wiedzą. Te pół roku muszę też przepracować ze względu, żeby nabyć praw do płatnego urlopu macierzyńskiego (wcześniej tu nie pracowałam bo dopiero się przeprowadziłam, a mieszkam teraz w Norwegi). Chciałabym żeby mi przedłużyli umowę. Co prawda nie jest to moja praca życia i mam zamiar ją za jakiś czas zmienić, ale najpierw dziecko. A przede wszystkim dzięki tej pracy będę mieć właśnie prawo do tego urlopu.