X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Aha Sue....powiem Ci , że zdecydowaliśmy się wykupic pojedynczą salę poporodową (100zł za dobę) i to była najlepsza decyzja. Miałam komfort. Własna łazienka, Przewijak, zlew obok. Gdy moje dziecko zasnęło- ja mogłam odpocząć. W ogólnych salach nie było chwili spokoju - dzieci wciąż płakały. W połogu wiadomo - trzeba się wietrzyć. Ja miałam komfort i swobodę. Mogłam się rozkraczyc kiedy chcę. W salach ogólnych łóżka były w rządkach tak, że jak się leżalo t w krok zaglądał Ci siedzący na łóżku mąż innej dziewczyny a po porodzie ciężko jest z gracją ze złączonymi nogami wstać z łóżka. Cisza spokój i komfort. Polecam Ci bardzo. Jeśli poród przebiegnie prawidłowo zostaniesz raptem 2 doby czyli 200zł ale naprawdę warto. A no i żeby nie było....nie wszytskie położne tam to zołzy. Większość jest na prawdę miłych ale są wyjątki, które potrafią wprowadzić w depresję poporodową. lekarze ogólnie bardzo mili i pomocni.

O super, że o tym piszesz!! Bo ja się nad tym zastanawiałam i już teraz jestem w 200% przekonana, że wykupię tę salę.
    A powiedz mi, na to decydujesz się po porodzie? I po porodzie załatwiasz formalności? Czy już przy przyjęciu czy jeszcze wcześniej?

Dzięki ;)

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota zycze ci zdrowka i wszystkiego naj naj.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratulacje! Wiedziałam, że będzie chłopak ;-D

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka fajnie, że się odezwałaś. Współczuję Ci przeżyć ale masz już to za sobą, teraz tylko nic tylko cieszyć się malutką ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta gratulacje!

Stokrota dziekujemy za wpis! Zycze Ci sil i radosci mimo trudnosci i zmeczenia.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Ja tam mam tak jak Sue. Jak na poczatku kkientki sie mnie pytaly " panj Asiu jak pani mysli kiedy bedzie mozna do pani przyjechac znowu " to mowilam no spoko pewnie miesiac sie ogarne i zapraszam. Im blizej porodu tym unikalam odpowiedzi a teraz to sama dawalam telefon do znajomej zeby mj spokoj daly. Zobaczymy jak w praniu wyjdzie.
    Asia, to jak już będziesz gotowa na cięcie, daj znać, może skorzystam i przyjadę z Janinką - zawsze taka wizyta to inaczej niż do salonu jechać :P

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota super że jesteście już w domu.
    Raz jeszcze gratuluję

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    O super, że o tym piszesz!! Bo ja się nad tym zastanawiałam i już teraz jestem w 200% przekonana, że wykupię tę salę.
    A powiedz mi, na to decydujesz się po porodzie? I po porodzie załatwiasz formalności? Czy już przy przyjęciu czy jeszcze wcześniej?

Dzięki ;)
    U mnie to było tak, że ja po cesarce na całą dobę trafiłam do sali pooperacyjnej i w tym czasie mój D. załatwił pokój. U Was mylę, że jak trafisz na salę przedporodwą to niech Twój mąż pójdzie i załatwi formalności żebyscie już mieli zaklepane. Nie jestem Ci w stanie tylko powiedziec gdzie bo nie wiem....ale tam udzielą wam wszystkich informacji.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUSTTA , gratuluję Syna :)

STOKROTA, fajnie że już w domu jesteście i że wszystko się unormowało z karmieniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 19:08

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, dziękuję Ci bardzo! :) Ja będę się rejestrować i badać na położniczym a P. załatwi mi hotel :P Będę mogła się wietrzyć :) I okno otworzyć! :)

Jeszcze raz dużo zdrówka dla Ciebie i Malutkiej :*

Daleko masz na Brochów?

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, dobrze, że wszystko OK i pomimo, że wcześniaczek to zdrowa, silna i duża dziewczynka jest. Trzymajcie się cieplutko.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta gratuuluje :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie - zapomniałam o tym co Januszkowa pisała o golarce :)
    Januszkowa, u mnie maszynka w kosmetyczce to podstawa, więc pewnie wezmę, ale teraz mam taką schizę, że codziennie dbam o to, żeby moja Żulietta była piękna ;)

Ale co do golenia się w szpitalu przed porodem, to znalazłam taki artykuł:

http://www.ciazowy.pl/artykul,na-porodowce-co-mozna-a-czego-nie,2846,1.html

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sikam ze smiechu. Stanik do karmienia, ktory kupilam dwa tygodnie temu zamowilam z konta amazon mojego meza. Wlasnie dostalam od niego email w ktorym serdecznie mi dziekuje za to, ze dostal nastepujaca wiadomosc:

"Jason, how do you like your 'QT Cotton Molded Nursing Softcup Bra'?"

Made my day :]]]]]]]]]]]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 19:22

Sue, Penelope, Gosiak, Angélique89, AsiaSzw, LadyDi, Lara 82, Aagnieszkaa, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratulacje ! :)
    Stokrota fajnie ze sie odezwalas, jak sie to czyta to strach troszke puszcza :) mam nadzieje ze u mnie ez jak sie zacznie to bedzie wolno postepowac bo mam skierowanie na cc wiec byle dojechac do szpitala w razie czego :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, padłam jak to przeczytałam ;)

Szukam właśnie sukienki ślubnej ;) Zastanawiam się czy lepszy będzie namiot w kolorze beżu, białym czy różowym? I też nie wiem czy jedynka czy typu iglo :P

Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue daj zdjecia jakichs propozycji, to zrobimy glosowanie ;]

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Asia, to jak już będziesz gotowa na cięcie, daj znać, może skorzystam i przyjadę z Janinką - zawsze taka wizyta to inaczej niż do salonu jechać :P

Goś super pomysł :) Przy Mama coffe i maluchach :)
    Masz wiadomość :)

Laurka boskie <3 rozumiem ze twoj mąż jest mega zadowolony haha

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Goś super pomysł :) Przy Mama coffe i maluchach :)
    Masz wiadomość :)
    Dziękuję <3

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta gratuluję!

Ja po wizycie, mały waży 2,5kg wiec nie za dużo. Szpital wybrany :) Rodzę w Chorzowie.
    Szyjka 2 cm, zamknięta i twarda.
    Niestety - skurcze na ktg, dość regularne! Jutro o 12,00 mam się stawić na kolejne KTG i jakby co doktor powiedział "będziemy interweniować". Boję się :(

megg, Patrycja20, Penelope, Lara 82, asia888, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1890 1891 1892 1893 1894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ