Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Justta gratulacje!!!
(tez nie trafilam z płcia)
Sue gratuluje daty
Asia trzymaj sie i dawaj znac co u ciebie, cos postepuje?
Stokrota gratulacje, dobrze ze juz w domku, czekamy na zdjecie
Pia polubilam za maluszka, a ty sie nie stresuj, bedzie ok!
dzis caly dzien jem...ide po jablko -
Może weź sobie magnez i no-spę, ciepłą (ale nie gorącą kąpiel) i się nie przemęczaj tylko poleż i się zrelaksuj.Pia Gizela wrote:No właśnie ja ich nie czuję jakoś specjalnie. Może kilka razy coś mnie tam zakuło
Chociaż od tego KTG to mam wrażenie, że ciągle coś czuję
Jestem zestresowana! I wiem, że to mi nie pomaga:/ Nic trzeba czekać ... -
Pia ja od czwartku mialam takie skorcze. 2 dni lezenia plackiem podwojny magnez i nospa forte 3x1 tabl i przeszlo jak reka odjal. Dzis KTG ksiazkowe. Odpocznij troszke od mycia podłóg aby brzuszkowy posiedział w swoim domku. Bedzie dobrze.
Megg a ja trafiłam z Leosiem u Justy
może z sentymentu do chłopców.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:02
Gosiak, megg, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pia tak jak mówią dziewczyny odpuść trochę i odpoczywaj.
Ja odkąd się oszczędzam i biorę 3x dziennie nospę i magneb6 znacznie lepiej się czuje. Brzuch mi się nie stawia, nie boli nic w pachwinach.
Jak odkurzam to już więcej nie robię tego dnia.
Jedna czynność na dzień, tak zalecił lekarz - a wcześniej odkurzałam, mopowałam, gotowałam obiad, prasowałam itp. -
Pia waży tyle co mój w tym tyg, ciąży także git. A zobacz ty tyle robisz a jaka ładna szyjka. A z tym KTG to ja już głupieje, Ty czujesz coś co ci tam wychodziło. No mnie też nie chcieli ze szpitala wypuścić bo się skurcze pisały tylko takie coś co się pisało ja czuję od 30 tc. Więc ja się zastanawiam jak się piszą te porodowe.Pia Gizela wrote:Justta gratuluję!
Ja po wizycie, mały waży 2,5kg wiec nie za dużo. Szpital wybrany
Rodzę w Chorzowie.
Szyjka 2 cm, zamknięta i twarda.
Niestety - skurcze na ktg, dość regularne! Jutro o 12,00 mam się stawić na kolejne KTG i jakby co doktor powiedział "będziemy interweniować". Boję się
Nie martw się będzie git najwyżej przepisze Ci więcej magnezu. -
heeej

my już po wizycie
usłyszałam co chciałam 
brzuszek opadł jak mówiłam, szyjka miękka i w 13 dni z 2,5 cm.poleciała na 1.5 cm.!!
na pewno do 40 tyg.nie wytrzymam- góra 38
Polcia ma 2510 kg., do porodu obstawiła 2800-2900
no i jest dziewczynką, pięknie się pokazała dzisiaj
w kolejnym tygodniu mogę rodzić już
ale lepiej poczekać do tego 37 t. na upartego 
wizyta 4 lutego- o ile dotrwam
aaa coraz bliżej!!
Asiaaa gratuluję czopu!!!
Sue gratuluję z okazji daty
justa gratulacje ogromne synka
teraz miałam co 6 minut skurcze na razie trzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:31
Patrycja20, Lara 82, Suri97, megg, Bietka, asia888, Fedra, Januszkowa, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanko, daj jeszcze tej dzidzi troszkę posiedzieć w brzuszku

Dobrze, że wszystko w porządku
Ja do 06.02 nie planuję urodzić, Tomasz, siedź grzecznie!!
Zjadłabym kisiel, czekolade, generalnie coś słodkiego, ale tak strrrrrrasznie nie chce mi się iść do sklepu!
Suri97 lubi tę wiadomość
-
Ja to się zastanawiam nad tym co piszecie bo mój brzuch napina się w zależności od dnia po 15-40 razy. Ja mam tak nad reaktywną macicę, a jak młody się wierci za bardzo to brzuch zaczyna twardnieć. Co kilka dni wieczorem robi się twardy jak skała i to na długo. Ja nie wiem czy odstawię leki, takie jak magnez 3xdziennie aspargin i 2 razy Magne b6 max i no-spa (no spę biorę co drugi dzień 2x1 tabl).
Skurcz mnie nie boli tylko idzie sobie przez cały brzuch i spina mi cewkę moczową i czuje parcie na 2 i tyle.
Pia naprawdę nie martw się wyluzuj, bo ze stresu jeszcze większe się napiszą.
Ja muszę jutro poważnie z gin pogadać i zobaczymy jutro na wizycie jak tam moje podwozie, 2 tyg temu miałam zamkniętą szyjkę 18mm, ciekawe czy ją jeszcze mam, no i co tam u młodego słychać. Czy ma te 3kg czy nie.
Choć czuję, że mi macica coraz wyżej sięga, a nie obniża się, od tyg. weszła na mój żołądek i mam zgagę. Poza tym choć to mnie bolało, ale w ogóle nie narzekam jak chce może częściej. Wolę jak się rusza niż mnie straszy. Drugi dzień już jak przeciągał się to rączkę tak mi na maksa wsadził w prawą pachwinę, że mi taka kulka wyszła i w tym czasie nóżka pod lewym żebrem, normalnie wygięło mnie. Ale cholera spodobało mi się, wcześniej tak nie było, więc myślę, że mu się urosło. -
Justta gratulacje!
Stokrota, czekam na zdjęcia! Super ze juz jesteście w domu.
Wchodze na forum i czekam na wieści od Asi, jakoś przez to,ze mamy ten sam termin wydaje mi się bliska :po Asia, daj znać!
Moja koleżanką jednak jeszcze dziś nie urodzi, chociaż bóle się utrzymują...