X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, ojej, a Ty czujesz te skurcze?
    Widzisz, dziwne, bo ja mam niby KTG książkowe, zero skurczy, a szyjkę skróconą, główka napiera i niby na dniach się wszystko może zacząć.
    Uszy do góry, będzie dobrze!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja ich nie czuję jakoś specjalnie. Może kilka razy coś mnie tam zakuło :/ Chociaż od tego KTG to mam wrażenie, że ciągle coś czuję:/ Jestem zestresowana! I wiem, że to mi nie pomaga:/ Nic trzeba czekać ...

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, o kurczę! Dziś postaraj się przede wszystkim uspokoić - wiem, łatwo się mówi.
    Dla Brzuszkowego jeszcze nie pora, niech siedzi grzecznie!
    Trzymam kciuki, żeby to tylko taki straszak.

• megg Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta gratulacje!!!:) (tez nie trafilam z płcia)
    Sue gratuluje daty
    Asia trzymaj sie i dawaj znac co u ciebie, cos postepuje?
    Stokrota gratulacje, dobrze ze juz w domku, czekamy na zdjecie

Pia polubilam za maluszka, a ty sie nie stresuj, bedzie ok!

dzis caly dzien jem...ide po jablko

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    No właśnie ja ich nie czuję jakoś specjalnie. Może kilka razy coś mnie tam zakuło :/ Chociaż od tego KTG to mam wrażenie, że ciągle coś czuję:/ Jestem zestresowana! I wiem, że to mi nie pomaga:/ Nic trzeba czekać ...
    Może weź sobie magnez i no-spę, ciepłą (ale nie gorącą kąpiel) i się nie przemęczaj tylko poleż i się zrelaksuj.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja od czwartku mialam takie skorcze. 2 dni lezenia plackiem podwojny magnez i nospa forte 3x1 tabl i przeszlo jak reka odjal. Dzis KTG ksiazkowe. Odpocznij troszke od mycia podłóg aby brzuszkowy posiedział w swoim domku. Bedzie dobrze.

Megg a ja trafiłam z Leosiem u Justy :) <3 może z sentymentu do chłopców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:02

Gosiak, megg, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta gratuluje

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic dzisiaj nie robilam a jestem zmeczona.
    Mialam prasowac ale mam dzisiaj strasznego lenia.

Beatrice lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam mężowi, że nic nie będę robić :D tylko leżeć.

Nospę i asmag wzięłam, prysznic też, teraz piję meliskę i leżę przed TV. Liczę, że się wszystko uspokoi. Ja nie chcę do szpitala! Ja nie chcę jeszcze rodzić!

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, byłaś naprawdę strasznie aktywna, sprzątałaś, jeździłaś na uczelnię, teraz się wycisz, nic nie rób i leż.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia bedzie dobrze!!!

Dziewczyny tak z innej beczki czy ktoras z was ma Szybkowar z ikei?? Chcialabym kupic i poszukuje opinii.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi kwadrans temu napial sie brzuch po raz pierwszy. Albo po raz pierwszy skumalam, ze sie napial. I to w pozycji siedzacej. Po minucie przeszlo.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka mi sie w roznych pozycjach napina brzuch. Nie ma reguły.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia tak jak mówią dziewczyny odpuść trochę i odpoczywaj.
    Ja odkąd się oszczędzam i biorę 3x dziennie nospę i magneb6 znacznie lepiej się czuje. Brzuch mi się nie stawia, nie boli nic w pachwinach.
    Jak odkurzam to już więcej nie robię tego dnia.
    Jedna czynność na dzień, tak zalecił lekarz - a wcześniej odkurzałam, mopowałam, gotowałam obiad, prasowałam itp.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Justta gratuluję!

Ja po wizycie, mały waży 2,5kg wiec nie za dużo. Szpital wybrany :) Rodzę w Chorzowie.
    Szyjka 2 cm, zamknięta i twarda.
    Niestety - skurcze na ktg, dość regularne! Jutro o 12,00 mam się stawić na kolejne KTG i jakby co doktor powiedział "będziemy interweniować". Boję się :(
    Pia waży tyle co mój w tym tyg, ciąży także git. A zobacz ty tyle robisz a jaka ładna szyjka. A z tym KTG to ja już głupieje, Ty czujesz coś co ci tam wychodziło. No mnie też nie chcieli ze szpitala wypuścić bo się skurcze pisały tylko takie coś co się pisało ja czuję od 30 tc. Więc ja się zastanawiam jak się piszą te porodowe.
    Nie martw się będzie git najwyżej przepisze Ci więcej magnezu.

relge6yd3cl8y0me.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeej :)

my już po wizycie :) usłyszałam co chciałam :)

brzuszek opadł jak mówiłam, szyjka miękka i w 13 dni z 2,5 cm.poleciała na 1.5 cm.!! <3
    na pewno do 40 tyg.nie wytrzymam- góra 38 :D
    Polcia ma 2510 kg., do porodu obstawiła 2800-2900 :) no i jest dziewczynką, pięknie się pokazała dzisiaj :) w kolejnym tygodniu mogę rodzić już :P ale lepiej poczekać do tego 37 t. na upartego :)

wizyta 4 lutego- o ile dotrwam :P

aaa coraz bliżej!! :O

Asiaaa gratuluję czopu!!! :)

Sue gratuluję z okazji daty ;)

justa gratulacje ogromne synka <3

teraz miałam co 6 minut skurcze na razie trzy :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:31

Patrycja20, Lara 82, Suri97, megg, Bietka, asia888, Fedra, Januszkowa, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, daj jeszcze tej dzidzi troszkę posiedzieć w brzuszku :)
    Dobrze, że wszystko w porządku :)

Ja do 06.02 nie planuję urodzić, Tomasz, siedź grzecznie!!

Zjadłabym kisiel, czekolade, generalnie coś słodkiego, ale tak strrrrrrasznie nie chce mi się iść do sklepu!

Suri97 lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jeszcze ma 1,5 tygodnia spokojnie bym semestr zaliczyła i wyprowadzka z brzuszka ;)

Sue lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się zastanawiam nad tym co piszecie bo mój brzuch napina się w zależności od dnia po 15-40 razy. Ja mam tak nad reaktywną macicę, a jak młody się wierci za bardzo to brzuch zaczyna twardnieć. Co kilka dni wieczorem robi się twardy jak skała i to na długo. Ja nie wiem czy odstawię leki, takie jak magnez 3xdziennie aspargin i 2 razy Magne b6 max i no-spa (no spę biorę co drugi dzień 2x1 tabl).
    Skurcz mnie nie boli tylko idzie sobie przez cały brzuch i spina mi cewkę moczową i czuje parcie na 2 i tyle.

Pia naprawdę nie martw się wyluzuj, bo ze stresu jeszcze większe się napiszą.

Ja muszę jutro poważnie z gin pogadać i zobaczymy jutro na wizycie jak tam moje podwozie, 2 tyg temu miałam zamkniętą szyjkę 18mm, ciekawe czy ją jeszcze mam, no i co tam u młodego słychać. Czy ma te 3kg czy nie.

Choć czuję, że mi macica coraz wyżej sięga, a nie obniża się, od tyg. weszła na mój żołądek i mam zgagę. Poza tym choć to mnie bolało, ale w ogóle nie narzekam jak chce może częściej. Wolę jak się rusza niż mnie straszy. Drugi dzień już jak przeciągał się to rączkę tak mi na maksa wsadził w prawą pachwinę, że mi taka kulka wyszła i w tym czasie nóżka pod lewym żebrem, normalnie wygięło mnie. Ale cholera spodobało mi się, wcześniej tak nie było, więc myślę, że mu się urosło.

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta gratulacje!

Stokrota, czekam na zdjęcia! Super ze juz jesteście w domu. :)

Wchodze na forum i czekam na wieści od Asi, jakoś przez to,ze mamy ten sam termin wydaje mi się bliska :po Asia, daj znać!

Moja koleżanką jednak jeszcze dziś nie urodzi, chociaż bóle się utrzymują...

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 1891 1892 1893 1894 1895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ