Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiaa1201 -23 lata - tp
mandragora- 34 lata- Białystok - tp 07.02.2015
Katiś- 26 lat-tp
Bieta- 26 lat- tp. 03.02.2015
Cath- 21 lat- tp 02.02.2015
ako99- 40 lat- tp 09.02.2015
sara_nar- 25 lat- Suwałki- tp
słoneczna 85- 29 lat- Warszawa- tp
dora8201 - 32 lata - tp
truskawkax25 - 21 lat- Bielsko- Biała- tp
Aagnieszkaa- 35 lat- Warszawa- tp 05.02.2015
Asia83- 31 lat - Łódź- tp 5. 02. 2015
Mam nadzieję, że na razie wszystko się zgadza i wszystkie wyłapałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 10:43
-
To niesamowite że Wy już rozmyślacie o wózkach. To jak na razie dla mnie tak abstrakcyjny temat. Myśle że jeszcze do mnie nie dotarło że już niedługo będzie ze mną na świecie mały człowieczek.
Mam wokół siebie kilka kolezanek które przechodziły ostatnio ciąże pozamaciczne, i inne koplikacje. I pewnie stąd moje obawy, i jeszcze mały entuzjazm. Wiem że wszystko się może zdarzyć. Dziś mam pierwsza wizytę, wiem że jeszcze na serduszko za wczesnie bo mam 5 tydzien + 5 dzień ciązy dopiero. Ale na początek będe szczęśliwa że zarodek jest dobrze ulokowany i nie jest to ciąża pozamaciczna.
Aha.. i jestem z Warszawyako99, sara_nar lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
nick nieaktualnysłoneczna 85 wrote:a jest ktos z Warszawy?
ja sie zatsanawiam- prywatnie cena gina 140- 150 zl a usg zwykle 100 zl lub wiecej,
wiec jak sie idzie na wizyte ciazowa to sie placi osobno i to i to ?
( bo tak placilam ostatnio ale robilam usg narzadow rodnych)
czyli pwoiedzmy 250 zl?
czy jak to jest?
czy sama wizyta za 140-150 zl a usg juz jest w tym?
jak jest u was..
Słoneczna, ja jestem z Wawki. Chodzę do dr. Południewskiego. wizyta u niego z usg to 150PLN.Januszkowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ako99 wrote:Słoneczna, ja jestem z Wawki. Chodzę do dr. Południewskiego. wizyta u niego z usg to 150PLN.
o to jest ten znany Dr:)
czesto w TVN jest:)
ale za usg osobno placisz? czy jak to wygglada jak jest sie juz w ciazy? gdzie do niego chodzisz?
-
Z tymi złymi myślami i że to za wcześnie, to też nie chcę wybiegać aż tak hop do przodu, bo nigdy nic nie wiadomo, ale powoli rozglądam się co ile kosztuje. X-lander oglądałam w promocji za 1499zł 2w1 z możliwością dokupienia nosidełka za 400zł tylko czy ja wiem czy potrzebny mi jest wózek za 2tys zł ? Myślę, że w pełni zadowolę się wózkiem polskiego producenta za 999zł http://www.adbor.pl/pl/7,ZIPP
X-lander toż to made in China a cena .... kosmos. W tej cenie będę miała wózek, łóżeczko, i wiele ubranek. A jak myślicie w kwestii wanienki ? My mamy już po małym bratanku M. u teściów leży i czeka, ale będziemy zmieniać kabinę na wannę i myślałam tylko o takim wkładzie co kubuje się do wanienki i maluszek na nim leży i chyba kąpać będę w wannie. Poza tym z wanieną dużo zachodu a łazienkę mamy malutką.
Ja za wizytę, USG, cytologię wypisanie recept płacę 100zł i ani grosza więcej. Bez cytologii nie raz 80zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 10:58
-
JA chodzę prywatnie do mojego ginekologa. Wizyta wraz z usg 120 zł. Jak on to mówi ciąża to jego hobby i chyba 3/4 jego pacjentek to kobiety w ciąży. No i co druga której się pytam dziewczyny mówi że to włąśnie on prowadził jej ciąże Więc jestem w dobrych rękach
sara_nar, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sara_nar wrote:A nie wiecie czy zimą ceny wózków spadają, tak jak ceny rowerów
sara_nar, ako99, Fedra lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
to w zimie zdazymy kupic wozek! zeby nie zapeszyc!!
ja czytalam rozne pamietniki dziewczyn i sa rozne historie- te smutne tez wiec w ogole nie mysle o wozkach czy wanienkach! dziecko wielkosci glowki od szpilki-
dziewczyny musimy trzezwo myslec!ako99, Fedra lubią tę wiadomość
-
sara_nar wrote:A jak myślicie w kwestii wanienki ? My mamy już po małym bratanku M. u teściów leży i czeka, ale będziemy zmieniać kabinę na wannę i myślałam tylko o takim wkładzie co kubuje się do wanienki i maluszek na nim leży i chyba kąpać będę w wannie. Poza tym z wanieną dużo zachodu a łazienkę mamy malutką.
Ja za wizytę, USG, cytologię wypisanie recept płacę 100zł i ani grosza więcej. Bez cytologii nie raz 80zł.sara_nar lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
A to wózke i tak na końcu kupimy, bo wydatek i mam nadzieję, że może coś jeszcze taniej uda mi się znaleźć, nie raz na olx są fajne i tanie używane.Nie raz prawie nie mają śladu użytku. Ale jeść mi się chce, już sprawdzam menu tam gdzie mają dobre obiady chociaż zupkę jakąś.
-
Asiaa1201 -23 lata - tp
mandragora- 34 lata- Białystok - tp 07.02.2015
Katiś- 26 lat- Ruda Śląska-tp
Bieta- 26 lat- tp. 03.02.2015
Cath- 21 lat- tp 02.02.2015
ako99- 40 lat- tp 09.02.2015
sara_nar- 25 lat- Suwałki- tp
słoneczna 85- 29 lat- Warszawa- tp
dora8201 - 32 lata - tp
truskawkax25 - 21 lat- Bielsko- Biała- tp
Aagnieszkaa- 35 lat- Warszawa- tp 05.02.2015
Asia83- 31 lat - Łódź- tp 5. 02. 2015
Groszek- 25 lat- Bielsko Biała- tp
Mam nadzieję, że na razie wszystko się zgadza i wszystkie wyłapałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 12:23
Fedra lubi tę wiadomość
-
Jestem Groszek Bielsko Biała, lat 25, rocznikowo 26 wiec nie wiem... moze 25 wpiszcie, zeby mnie nie postarzac to bedzie pierwszy Dzidzius, ale termin porodu pewnie za tydzien poznam. Miedzy koncem stycznia a poczatkiem lutego, tak na granicy. Pewnie wg ostatnie miesiaczki bedzie inny a inny wg usg.
Ja zakupki moze tak w 7 miesiacu bede realizowac, ale macie racje, bedzie Boze Narodzenie to mozna prosic o prezenty
podobaja mi sie takie wozki w stylu retro, ale to kupa kasy, poza tym jak dziecię urośnie, to już bedzie za mały. NIe jest taki uniwersalny. Kupie moze cos fajnego a taniego, zeby sie fajnie jezdziło i starczyło na dłuzszy czas, no ewentualnie cos uzywanego tez wchodzi w gre
Ale tu pieknie, roi sie od fasoleksara_nar, truskawkax25 lubią tę wiadomość
-
Groszek właśnie te wózki ador są fajne bo cena przyzwoita, mająochraniacz na nóżki do gondoli też, wpinany fotelik samochodowy. Te koła z przodu skrętne nie konieczie mi pasują, ale dużo wózków teraz z takimi kołami i jest możliwość zablokowania. Znalazłam używany wózek ZIPP uwaga za 600zł !! Ja nie wiem czasem te ceny to z kosmosu. Wiecie, że u nas z takiej naj naj bliższej rodziny to tylko rodzice M. nie wiedzą,ale ja chcę zaczekać do poniedziałku do USG. A nawet i dłużej.