Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marzy mi się zupka koperkowa i makaron z kurczakiem w sosie szpinakowym. Zaraz napiszę do męża żeby mi kupił obiad bo aż ssie w brzuchu i niedobrze.
Miałam receptę na Clo jakby się nie udało i Duphaston, więc wykupiłam dupka. Jak luteina mi się skończy to będę go brała tym bardziej, że po lutce ostatnio mi niedobrze.
Filet z kurczaka uwielbiam, ale z racji, że dużo antybiotyków ma chyba najwięcej z całego mięsa drobiowego to unikam ostatnio. Widziałam niby filety z farmio od kur karmionych paszą bez GMO i takie tam i cena 23zł/kg to jeszcze nie majątek. Ponoć lepiej kupić filet z indyka zdrowszy niż z kuraka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 13:07
angelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aha, zapomniałam napisac ze chodze do gina prywatnie i bierze 150 zł.
No wozki sa, tysiace roznych modeli, do wyboru, do koloru, kase trzeba zbierac ! bedziemy działac
wiecie ze mi dzis troche lepiej, juz takich nudnosci nie mam
oby to nie tylko jeden taki dzień.
a dzis robie zupke pomidorowa i łososia z frytkami mhmmmm
truskawka wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciolek, jestesmy z Bielska obie jak miło hihi odezwij sie na privaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 13:36
sara_nar, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zjadłam zupkę koperkową, makaronu nie było więc nie chciałam nic innego.
Mnie dzisiaj bolą piersi i brzuch, aż musiałam nospę wziąć. I jeszcze nie przeszło, mam nadzieję, że to nic złego. Pociesza mnie fakt, że nie mam żadnych plamień ani nic.
Czy wy też macie taki białawy śluz ? U mnie niedużo ale jednak jest. -
Ale się dzisiaj rozpisałyście… ho ho
Nie wiem od czego mam zacząć odpisywanie, no ale może od tego wózka
Przed ciążą było tak, że potrafiłam oglądać, przeglądać, porównywać, oglądać filmiki z tymi wózkami itd. Podobnie było z rzeczami do dziecięcego pokoju i innymi akcesoriami. Upatrzyłam sobie dużo rzeczy oczywiście Jeśli chodzi o wózek to mi się bugaboo podobają. A teraz, kiedy jestem w ciąży, to nie w głowie mi takie oglądanie. Ciągle się martwię, ciągle myślę, czy będzie ok. Na każdym kroku się słyszy o jakiejś tragedii kobiet w ciąży (wczoraj np. ta afera z dr Chazanem i kobietą, której dziecko pewnie nie przeżyje ani dnia poza nią i dodatkowo umrze w męczarniach). W głowie mi się nie mieści to wszystko, co może się na każdym etapie ciąży stać, co może pójść nie tak i to nieważne, czy tydzień 7 czy 15 czy 25 czy 40. Straszne to jest… Więc ja żyję od wizyty do wizyty i nie wiem kiedy oddam się tym wszystkim ciążowym przyjemnościom jak zakupy.
Jeśli chodzi o mówienie o ciąży, to u mnie wiedzą rodzice moi i męża. Powiedziałam im niedługo po teście, a to dlatego, że i wtedy i teraz mam wrażenie, że potrzebuję wsparcia. I tak samo będzie, jeśli coś pójdzie nie tak. Wtedy też będziemy potrzebować wsparcia rodziny…
Jeśli chodzi o objawy, to najbardziej senność, później ból piersi, brzuch czasami, tak specyficznie po bokach zakuje albo zaboli, czasami robiło mi się niedobrze, ale póki co jest ok.
ako99 lubi tę wiadomość
-
sara_nar wrote:Groszek właśnie te wózki ador są fajne bo cena przyzwoita, mająochraniacz na nóżki do gondoli też, wpinany fotelik samochodowy. Te koła z przodu skrętne nie konieczie mi pasują, ale dużo wózków teraz z takimi kołami i jest możliwość zablokowania. Znalazłam używany wózek ZIPP uwaga za 600zł !! Ja nie wiem czasem te ceny to z kosmosu.
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
angelcia wrote:dziewczyny macie jakieś dolegliwości?
angelcia wrote:dziewczyny co macie dzisiaj na obiadek?
Ja zupę pomidorową z makaronem a na drugie ziemniaki ziołowe, filet z kurczaka czosnkowy i buraki - mam jakieś ADHD na punkcie czosnku ostatnio!angelcia lubi tę wiadomość
Witajcie dziewczynki dopisuję się do was u mnie test zrobiony 30 maja wyszedł pozytywny wielka radość, to drugi cykl po łyżeczkowaniu, miałam puste jajo płodowe, teraz mam przeczucie że wszystko jest dobrze i tak już zostanie do końca, czuję to i tak myślę na codzień, trzeba być dobrej myśli, nic innego nie pozostaje, stres jest nie wskazany więc podchodzę jak najbardziej na lajcie jak się da do wszystkiego, pierwsza wizyta 16 czerwca, więc wtedy się dowiem jaki termin porodu, z OM wychodzi mi 5 lutego, dzień przed moimi urodzinami , mam 31 lat, pozdrawiam was serdecznie i będę zaglądać
Z objawów to tylko wrażliwe piersi i czasami mnie mdli ale tak leciutko i to tyle jak narazieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 14:29
dora8201, sara_nar, Fedra lubią tę wiadomość
-
A u mnie dzisiaj dzień lenia. caly dzień do góry brzuchem leżę. Obiadek przyswojony i na spanie zbiera. Jedyny objaw ciąży u mnie to potworna senność. Co do wózków to kupiłam stokke, zastanawiałam się też nad bugaboo ale nie podobało mi się wykonanie tego drugiego. Liczę ze się w końcu sprawdzi
-
u mnie z sennością trochę lepiej. Chociaż można mnie przyłapać jeszcze na drzemce popoludniowej Mój T gotuje młode ziemniaczki z rybką i kapustą kiszona oooj tak dziś smak na kapuchę
Już nie mogę doczekać się piątkowej wizyty u ginekologa. Chcę tylko usłyszeć, żę wszystko jest w porządku.
sara_nar, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Ja również chcę usłyszeć, że wszystko jest w porządku.. O 16 dzwonię powiedzieć swojemu gin, że się udało i zapisać na poniedziałek na wizytę.
Te oglądanie ciuszków i w ogóle jakoś mnie odstresowuje, bo przyznam, że martwię się jak nigdy o nic innego. Tym bardziej, że mam już złe doświadczenie, ale staram się być dobrej myśli. -
Cath- 21 lat- tp 02.02.2015
Bieta- 26 lat- tp. 03.02.2015
Aagnieszkaa- 35 lat- Warszawa- tp 05.02.2015
Asia83- 31 lat - Łódź- tp 5. 02. 2015
justta- 31 lat- tp 05.02.2015
mandragora- 34 lata- Białystok - tp 07.02.2015
ako99- 40 lat- tp 09.02.2015
Januszkowa-25 lat- Kraków- tp 09.02.2015
mala_mi1982- 32 lata- Kraków- 09.02.2015
Kasia_1988- 26 lat- Szczecin- tp 17.02.2015
Katiś- 26 lat- Ruda Śląska-tp
sara_nar- 25 lat- Suwałki- tp
słoneczna 85- 29 lat- Warszawa- tp
dora8201 - 32 lata - tp
Asiaa1201 -23 lata - tp
truskawkax25 - 21 lat- Bielsko- Biała- tp
Groszek- 25 lat- Bielsko Biała- tp
Mam nadzieję, że na razie wszystko się zgadza i wszystkie wyłapałamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 18:08
Fedra lubi tę wiadomość