X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cisza i spokój ;)

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu,
    cisza, spokój :)

Ja trzymam kciuki za to, żeby nasze dzieciaczki siedziały tak długo w brzuchu, ile potrzebują ;)

A właśnie - macie jakieś wieści od Fedry? Bo miała mieć dziś cc - ciekawe jak się czuje.
    Pewnie już po cc i tuli Natalkę ;)

Justta, zapomniałam napisać - fajnie, że się odezwałaś! Laktacja się pewnie lada moment rozkręci i jak wrócicie z Leosiem do domu, to szybko podbije na wadze.
    Mojej koleżanki synek (o której często tu pisze, bo jestem na bieżąco, jej syn ma prawie 5 miesięcy - troche byłysmy "razem" w ciąży - ja na początku, ona na końcówce) urodził się z wagą 2550. W szpitalu też spadł jeszcze na wadze, ona miała trochę problemów z laktacją (ponoć to też norma po cc, że laktacja sie później rozkręca, chociaż to też nie reguła). Wróciła do domu i teeraz wręcz opływa w mleko, a młody jest już niezłą kluseczką :)
    Trzymam kciuki, żeby szybko udało Wam się wyjść do domu.
    A zazdroszczę Ci pozytywnie, że maluszka masz przy sobie! Niech zdrowo rośnie!! <3

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przybiłam sobie piątkę z Tomkiem - bo przyłożyłam rękę do brzucha, a on mnie tak "klepnął" od środka.
    jeny, jak ja uwielbiam to dziecko!!! <3

dorocia2324, Bietka, Gosiak, Lara 82, Laurka, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś też było kilka skurczy ... a teraz cisza..

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza. Uciekam sie myc i do spania. Dobranoc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, normalnie witki mi opadły...
    Na grupie na fb laska napisała zapytanie o luteinę - jest w 22 tc, ma skurcze i twardnienia brzucha, ale szyjka 3,5cm. No i lekarz powiedział jej, że ok, ale żeby zapobiegawczo brała luteinę - jak wszystkie wiemy, te skurcze i twardnienia mogą szyjkę skracać, więc rozumiemy postępowanie lekarza.
    A te ją od tego odwodzą! Że to nie cukierki, że lepiej nie brać... Normalnie wszystkie lekarki!! A wiadomo przecież, że luteina to jest po prostu progesteron!
    Trzymajcie mnie, bo głupota lasek, który cały dzień spędzają na googlowaniu chorób swoich dzieci mnie powala....
    Dziecko ma miesiąc katar, a te mu jaglankę robią. Ja rozumiem, że naturalne, że eko, ale gdzieś chyba trzeba mieć granicę.
    Niech sobie nie bierze tej luteiny, a potem będzie płacz, bo się dziecko urodzi w 25 tc...

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nr. tel. do Fedry, ale nie będę jeszcze pisać, jutro lub pojutrze ewentualnie jeśli się nie odezwie. Myślę, że ma już swoją Natalkę i zapomniała o bożym świecie :)

Sue wysyłam zapro. i też proszę o maila :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takich bzdur można sie dowiedzieć na tych grupach ciążowych ze szok.
    Ja polegam tylko na Was, bo oszaleć można gdzie indziej.

Gosiak, Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nigdzie indziej się nie udzielam tylko tutaj :)

Sue, Laurka, Angélique89, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez sie nigdzie nie udzielam tylko tutaj, i nawet nigdy sie nie udzielalam. Ale to co piszesz Sue to jakas tragedia, masakra no mam nadzieje ze ona ich nie poslucha.

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te dziewczyny co pisza ze mialy dzis jakies skurcze to powiedzcie mi one was bolaly?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tam nie udzielam, bo szczerze mówiąc, czasami boję się ich linczu - bo wiecie, wszystkie są najmądrzejsze i moje zdanie jest lepsze, bo jest moje. I cytowanie np. definicji z wikipedii - to już mnie utwierdziło tylko w przekonaniu, że nie ma co.
    (że niby przyjmowanie duphastonu wpływa na spodziectwo u dziecka).
    Bo niby branie leków "na zapas" jest bez sensu. Jak ktoś konsultuje decyzję lekarza w necie, to po co poszła do lekarza, skoro mu nie ufa?

Najgorzej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 23:35

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia spokojnie. Jesli Cie to niepokoi to jedz na IP, ale powiem Ci tylko ze ja mam bardzo duzo takiego sluzu i 2 razy bylam na IP i okazalo sie ze to nie wody. A co do tych wkladek to dla mnie strata pienuedzy. Mialam je i robilam ale nie wiedzialam czy to troche zabarwienie na siwo czy taki kolor bo mokra. Lepiej IP - poleja Ci wkladke takim plynem i wszystko bedzie jasne.
    Dodam tylko ze nadal miewam taki sluz i zauwazylam ze im wiecej twardnien i skurczy tym wiecej wydzieliny.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny mądry komentarz:

"Skoro lekarz zapisal - mimo prawidlowej dlugosci szyjki - zapewne mial ku temu powod. Pisanie: ja bym nie brala - jest skrajna nieodpowiedzialnoscia."

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze racja dajmy Fedrze czas. Kolezanka, ktora miala cc w koperniku w krk. tez po poludniu byla pionizowana na drugi dzien po ponad 12h wiec moze sobie jeszcze lezy unieruchomiona i odpoczywa.

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A te dziewczyny co pisza ze mialy dzis jakies skurcze to powiedzcie mi one was bolaly?

Mnie przy skurczu boli brzuch jak podxzas @ i plecy

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to moje codzienne skurcze sa bezbolesne czyli to jeszcze nie to.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, wysłałam Ci maila :)

Pewnie, Fedra jak będzie miała siłę, to sama się odezwie :) Wie, że wszystkie tu trzymałyśmy kciuki i czekamy na wieści od niej.
    A po cc i znieczuleniu raczej nie jest się zbyt rozmownym :)

Januszkowa, derii84 lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie np podczas takich skurczow jakie mam sciska cewke moczowa i wtedy mam mokra wkladke troszke.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na ip. To nie wody płodowe. Lekarz nie polewał wkładki tylko sprawdzał ph pochwy. Mówił że jakby się sączyły wody to leciałoby co chwilę i zużywałabym tony wkładek.
    W każdym razie wszytsko ok. Na ktg pojawiały sie jakies skurcze nawet regularne ale o mocy 70 raz czy 2 wyszło prawie 110. Ja tego nie czułam mąz mówił że coś się rysuje.

Ale uwaga - dziecko waży 3600g !!!! a do porodu jeszcze 3 tygodnie
    Aaaaaaaaaaaa

Lara 82, Sue, LadyDi, agaaa28, bella84, Januszkowa, Angélique89, Penelope, Malenq, AsiaSzw, derii84, Patrycja20, Pia Gizela, dorocia2324, asia888, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

‹‹ 1925 1926 1927 1928 1929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ