X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    we wtorek ma wizyte nie wiem czy czekac czy jechac na ip.... hmmm nie wiem z reszta jak to odróznić - ktoś wie?

Ja czytalam, ze trzeba się polozyc, ze wtedy one szybciej wyplywaja, bo dziecko odsuwa glowke. Zaraz znajdę ta stronke i wystawie link.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie lepiej ze w domku. Tutaj to taki standard 3 dni, zobaczymy jujutro czy mnie wypuszcza. Na ktg skurcze się piszą takie do 60 dziś i nie wiem czy to dlatego, bo może się rozkulac w każdej chwili czy co. Baaaardzo chciałabym aby ktoś mi ta szyjke jutro sprawdził. Ucieszyloby mnie postępujące rozwarcie :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja wysłałam zaproszenie do ziomków i wyślę ci maila też poproszę o te wzory tak na wszelki wypadek :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zadzwoń na ip i spytaj jak możesz sprawdzić czy to wody.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę tego znaleźć :/ w każdym bądź razie chodzilo wlasnie o to, ze wyciek będzie szybszy jak sie polozysz niż na stojąco czy siedząco. No i kolor i zapach tez się liczy.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak pewnie najbezpieczniej podjechać na IP...

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisalam kwestia maciezynskiego to sprawa bardzo indywidualna, fajnie, ze mamy mozliwosc takiego wyboru gdzie tak jak pisze Laurka czy Asia one nie maja (chyba tylko to wyszlo PO). Co do niani tez dosc indywidualne i kazdy moze miec swoje zdanie i argumenty i nie ma co tu sie przekonywac. Na pewno takie programy jak na TVN pokazujace straszliwe skrajnosci troche ludzi odstraszaja od instytucji niani. Ja natomiast nauczona doswiadczeniem moich aktywnych zawodowo kolezanek lubie instytucje niani i tak strasznie sie jej nie boje. Oczywiscie zgadzam sie ze ciezko znalezc no ale to juz fakt. Natomiast niania ma ta przewage nad zlobkiem ze jak dziecko jest chore to tez moze zostac z niania, mama nie musi miec zwolnienia. Co do socjalizacji z dziecmi, spokojnie jest jeszcze przedszkole u nas juz od 2,5 lat, ja jednak wole by dziecko mniej chorowalo, a w zlobku o to latwiej. Dobra niania potrafi pieknie pracowac z dzieckiem bo poswieca mu cala swoja uwage.
    Ale jak mowie lazdy zrobi jak uwaza, no mnie juz sie nie przekona do zlobka bo mam za duzo doswiadczonych kolezanek ;-)

Sue, Pia Gizela lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wlasnie poloz sie i zobacz wtedy co sie bedzie dzialo. Czy bedzie wiecej wyciekalo czy nie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia spokojnie, jeżeli są bezbarwne i nie pachną, to dobrze, być może to śluz w większej ilości... Ale jak możesz to podjedź na IP, oni tam maja te paski...powinni mieć....

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue dziekuje bardzo za wnioski :)

Sue lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wody jeżeli się sączą to wyciekają cały czas? Czy co jakiś czas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą i tak i tak....

• Bietka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję oddać dziecko do żłobka, na pewno będziemy młodego zapisywać do państwowego, jak się nie dostaniemy to będziemy szukać prywatnego. Ja pracuję w żłobku i powiem Wam, ze ja sobie chwalę mój, mimo, że jest państwowy :) Nie chciałabym mieć opiekunki, bo bardzo ciężko znaleźć dobrą a pierwszej lepszej nie chcę...

Ja też zostaję rok na macierzyńskiego, później nie wiem co zrobić... bo nie wiem czy chcę wrócić do w swojej pracy. Pewnie wrócę i będę w międzyczasie szukać nowej

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Laurka, Asia, ja o tym ostatnio pisałam - że dziecko będzie dzieckiem tylko raz w życiu, a te pierwsze lata są naprawdę bardzo ważne.
    I tak jak pisałam - nie planuję robić "kariery" kosztem dziecka. W sytuacji dziecko vs. praca wygra dziecko.

Problemem jest jednak sytuacja na rynku pracy w Polsce - nie chodzi mi o brak pracy, bo praca znajdzie się zawsze, chodzi mi o kwestie umowy - dla mnie ważne jest posiadanie umowy o pracę, tym bardziej w sytuacji posiadania małego dziecka - kwestie ubezpieczenia, mozliwości skorzystania ze zwolnienia chorobowego na dziecko, itd.
    Z drugiej strony, urlop macierzyński i konieczność powrotu do pracy dla wielu kobiet jest impulsem do zmian. Może tak też będzie w moim przypadku?

Na tą chwilę zdecydowana jestem na roczny urlop macierzyński, jeśli stwierdzę,np. po 10 miesiącach, że chcę wrócić do pracy, to po prostu nie wykorzystam całego urlopu.
    Chociaż myślę, że jak już pojawi się ten mały Szkrab na świecie, to będę chciała z nim spędzić każdą chwilę.

p.s. Oglądam "Zaplątanych" i ryczę na każdej piosence. Co się dzieje z tymi hormonami!
    Na ślubie w ogóle mi make up spłynie, bo też się pewnie wzruszę...

dorocia2324, Gosiak, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Sue ja wysłałam zaproszenie do ziomków i wyślę ci maila też poproszę o te wzory tak na wszelki wypadek :*
    ja tez poprosze :) juz wysyłam zaproszenie:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnoszac sie tez do Laurki i Asi nie martwcie sie, ze nie bedziecie mogly dlugo posiedziec z dzieckiem i ono strasznie ucierpi. Ja tez osobiscie zlobka nie potepiam. Mam 32lata i moja mama wrocila do pracy gdy ja mialam 6,5miesiaca. Ja poszlam do zlobka. Jak na tamte czasy byla jedna z niewielu, ktore nie zostaly z dzieckiem. Zyje wychowalam sie i nie czuje aby mi czegos przez to brakowalo ;-)
    No po prostu u mnie w rodzinie raczej kobiety aktywne zawodowo.

Zobaczymy jak to wszystko sie ulozy :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaakceptowałam zaproszenia - wyślijcie mi maila, to od razu wyślę do wszystkich :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to tak podsumowując nasze rozważania o macierzyńskim, karmieniu piersią, itd itd:

http://www.nickmom.com/videos/this-hilarious-video-about-judgey-moms-doesnt-end-like-youd-expect-take-5-daily-links/?adbid=834281853298900&adbpl=fb&adbpr=246157688777989&vcs=social_20150122_39237287&xid=facebook-NM

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje sie z lozeczka.
    Zycze wam wszystkim calej przespanej nocki :-)

Gosiak, Asiaa1201, Sue, dorocia2324 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam dziewczyny?! Dzieje się coś?? U mnie dziś pojawiły się skurcze, ale nie regularne ;)

dorocia2324, Angélique89 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 1924 1925 1926 1927 1928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ