Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Uffff nadrobilam wszystko!!!
Groszku fajnie sie czyta Twoje posty
Super ze jutro wychodzicie
Ja właśnie wypiłam siemię lniane, liczę na spokojna i bezzgagową nocke
Jutro muszę zadzwonić do Enelmedu i zapytać jak to jest z dopisaniem dziecka do karty.
-
Sue aby nie brali pod uwage dochodu ojca to zdaje sie ze musialabys miec alimenty szybko zasadzone to jest dowod na to ze nie wychowujecie dziecka razem. Ale nie dam sie pochlastac za to info. Przerabialam to z jakims zasilkiem na starszego syna ale nie pamietam konkretnie.
Ja bede pila herbatke na laktacje przed cc juz. Nie sluszalam o jakis przeciwskazaniach. A wiadomo ze po cc ciezej sie rozkreca laktacja a ja nie pozwole dokarmiac w szpitalu wiec wole miec szybciej nawal niz brak pomarmumegg lubi tę wiadomość
-
Gosia dobrze pisała, tam w Karmi jest do 0,5% niby
czyli znikome.
Tak swoją drogą...... krocze mnie boli!!!! ledwo chodzę...
i znowu w nocy pewnie będę wymiotować, bo już mnie coś mulić zaczyna...Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
derii84 wrote:Czy któras z Was może mi wytłumaczyć o co chodzi z tą czkawka,pewnie ominęłam posta na ten temat....ale bardzo,bardzo proszę o jeszcze jedno wyjaśnienie
Derii, mi tak tłumaczył ginekolog na ostatnim USG. Czkawka to "trening" do oddychania i przed samym porodem dziecko tak jakby wstrzymuje oddech, żeby nie zachłysnąć się niechcący wodami zbyt wcześnie.
Mówił też, że jeśli dziecko czka to wody są czyste, bez smółki bo wtedy też natychniast przestaje i czkać i wstrzymuje odruch oddychania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 22:28
derii84 lubi tę wiadomość
-
anni_e- 4 lata temu został wymieniony personel w Koperniku w 80 %. Podobno teraz jest o niebo lepiej, wszyscy mili, profesjonalni i szpital po remoncie. Nasza Fedra urodziła na Kopernika w piątek, mam nadzieje, że jak wróci do domu to nam tutaj wszystko napisze o szpitalu.
Jeśli nie uda się u mnie tam to wybieram Ujastek.
Czytając posty Groszka nie dowierzam, że niedługo też będę miała takiego małego dzidziusia, będę go karmić i opiekować. To już tak blisko, aż nie do wiary
-
Ufffffja tez was nadrobiłam co
Groszku super podejscie odrazu usmiech na twarzy jak takie rzeczy sie czyta ..
My z mezem dzis mamy jakis ciezki dzien... ;/;/
z ta czkawka to podobno nie prawda ,chodz zdania sa podzielone.. -
Gosiak dziękuję za odpowiedź
Macie rację co do postow Groszka,jest the best,a mało tego pokazuje nam różowy świat porodu hihi.
Osobiście jestem nastawiona na mega ból i wolę być miło zaskoczona niż boleśnie zawiedziona
Już końcówka stycznia a porodów u nas nie za wiele...ciekawe,która będzie następną szczęśliwą kobitka?? -
Ja też chciałam mieć bardzo szybko drugiego bobaska ale teraz to nie wiem. Ciąża mniectrocgę wymęczyła tym leżeniem i ilościà stresu. Muszę trochę o tym zapomnieć i zobaczymy.
Matko ja bym mogła słodycze tonami... -
Boroniówka wrote:Nie wiem czy którakolwiek będzie kojarzyć - mała mieścina o nazwie Libiąż
Groszku ale cudnie się czyta takie wieścimarzę o tym,żeby też móc już tak pisać
Wszystkiego dobrego :*megg lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj czekam do północy na 39 t.c.
Dziewczyny to jest podejrzane, że Angelcia nic się dzisiaj nie odzywa. Kilka dni temu miała dosyć regularne skurcze, mogło się coś ruszyćMoże Ada już na świecie
Jeśli chodzi o drugie dziecko to może bliżej 30 urodzin, czyli za 4 lataSue, Lara 82, Penelope, asia888, megg, juska19, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Hmm chyba nie doczytalam o co chodzi z czkawka u dziecka, a mozecie napisac jakie to uczucie? Bo ja nigdy nie mialam tego albo moze nie odczuwalam czkawki mojej corci. Czy kazda mama odczuwa czkawke dziecka w ciazy?
Lece spac, mam nadzieje ze jednak dzis uda sie zasnac wczesniej niz o 3-4 w nocy.
Powodzenia jutro na wizytach