Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiem ze teraz wszystkie zyjecie zblizajacym sie porodem i obecna ciaza. Ale chce sie was zapytac czy macie w planach potem w miare szybko jeszcze kolejne rodzenstwo dla dzidziusia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 21:03
Beatrice lubi tę wiadomość
-
Hej, hej. U nas spokojny i relaksacyjny weekend.
Groszku i Sara!!! Bardzo, bardzo serdecznie gratuluję ślicznych dzieciaczków i ściskam Was mocno wirtualnie.
Nic nie pisałam przez weekend bo się leniłam. Poza tym nudno u mnie. Nic się nie dzieje -
A, nie wiem w końcu czy Wam to pisałam czy nie, ale ta herbata z liści malin jest też bardzo przydatna po porodzie - bo pomaga obkurczać się macicy. Szczególnie polecana jest po CC, bo wtedy dużo trudniej podobno się obkurcza, ale i po SN przyspiesza cały proces.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 21:13
asia888 lubi tę wiadomość
-
AsiaSz ja te zo tym mysle
wydaje mi sie ze po cc damy tak radę
wogule nie wiem jak u Was, ale chyba jakis baby boom bo duzo wsrob znaomych zapowiada sie dzieciaczkow na ten rokAsiaSzw, Gosiak lubią tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Gosia a gdzie mam kupic ta herbatke? Moze zainwestuje.
AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
No ja ostatnio chciałam w aptece kupic, ale babeczka mi powiedziała, ze to raczej w zielarskim. Muszę jutro kupić
A jakąś herbatkę na laktacje? Bo widziałam w aptece herbatke Bocianek - to jest dobre?
Słoneczna, mam naszykowane rzeczy, musze tylko zaplanować jak to spakować z głową
-
Sue wrote:A jakąś herbatkę na laktacje? Bo widziałam w aptece herbatke Bocianek - to jest dobre?
A oprócz tego te saszetki bardzo chwalą na styczniówkach i nie tylko:
http://www.aptekagemini.pl/femaltiker-x-12-sasz.htmlLadyMK lubi tę wiadomość
-
Heja
Bycie mama jest suuuper
Normalnie latam niczym ptak.
Naciecie teraz troszke boli, bo jest scisniete szwami, ale sa p/bolowe.
Wszystko do przezycia. Inaczej byloby bardzo ciezko bez naciecia... Uhhhh..
Porod silami natury polecam
Jutro juz mozemy wychodzic do domu jak bedzie ok
Karmienie piersia jest super, naprawde nawiazuje sie wiez matka-dziecko...karmienie piersia jest wg mnie sexy..mozecie mnie zlinczowac :p
Jestem na TAKchoc blagalam o c.c. haha, bylo za pozno, glowa na wyjsciu
nawet moj malz nie zemdlal i stwierdzil, ze drugi raz by byl... Powiedzial, ze go to nie brzydzilo...nie czul odrazy, wstretu itd., a wiecie jakie akcje u meza byly z pobieraniem krwi i dentysta:-P wczoraj stanal na wysokosci zadania...
Mozecie sie smiac, ale Gabrys czekal na zime... I od wczoraj snieg sypie... Czyzby to jakis znak?usmiecham sie pod wasem, ktorego nie mam :-p
To jaka kolejnosc teraz?
Teraz ja trzymam kciuki, jak Wy za mniedacie rade, juz zapomnialam o bolu...naprawde...
Dobranoc kobietki :-*megg, Sue, derii84, Topola, Lara 82, Bietka, Gosiak, AsiaSzw, Asiaa1201, Patrycja20, Suri97, słoneczna 85, Maarta:), LadyDi, Aagnieszkaa, LadyMK, Januszkowa, gusiaa, asia888, Boroniówka, angelstw, truskawkax25, Angélique89, Laurka, Penelope, juska19 lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:
A jakąś herbatkę na laktacje? Bo widziałam w aptece herbatke Bocianek - to jest dobre?
Sue mi mąż taką herbatke kupił,ze prawdopodobnie jej nie rusze,a kupił mi ich dwa duże opakowania z Hipp...bleeeeeee.
Natomiast ja zamówiłam w gemini jakąś,w razie czego. Z tego,co wiem to te herbatki nie powodują zwiększenia laktacji,trzeba pilnować dużejilości płynów,ok 2 litrów wody min. Ale taka herbatka nie zaszkodzi,z pierworodnym piłam i teraz jedną filizanke dziennie takżemam zamiar pić