X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ;) ja to samo! ;)

e Groszku musieli Ci konska dawke dac Tych przeciwbolowych, bo wczoraj nie chciałaś opisywać porodu a dziś go polecasz haha ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ale Ci zazdroszcze tez juz bym chciala tulic swojego misia :)))

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, a to karmi to nie jest z alkoholem?

Mały mi sie tak ciśnie w dół, że to jakas masakra, boli mnie dzis bardzo :/

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Wiem ze teraz wszystkie zyjecie zblizajacym sie porodem i obecna ciaza. Ale chce sie was zapytac czy macie w planach potem w miare szybko jeszcze kolejne rodzenstwo dla dzidziusia? :)

Ja póki co nic nie planuje, zobaczymy jak się będzie córka chować;) fakt faktem ze jeżeli zdecydujemy się na drugie to chciałabym przed 35r.z ale ze wzg na problemy z zajściem w ciążę nie wiem czy w ogóle się uda tak jak teraz naturalnie czy trzeba będzie invitro próbować... Ja wśród koleżanek z mojego rocznika jestem w koncowce mamusiowej listy, niektóre juz dzieci w szkole maja wiec się czuje "staro" wśród pierworodek... Póki co jestem przeszczesliwa z powodu naszego jednego CUDU;)... i mysli o drugim są daleko... Tak czy tak życzę tym które chcą szybkich kolejnych ciaz i gromadki dzieciaczkow

derii84, Lara 82 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia chcesz od razu zajsc w druga ciaze i korzystac z duzego zasilku? Tez o tym myslalam sle nie wiem czy nie ma jakiegos ograniczenia co do zwolnienia w ciazy.

W razie czego pewnie bedzie mozna zaplacic 1 skladke i dalej isc na zwolnienie, nie ?

Chyba ide parzyc siemie...

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie byłam w wc i nie mogę już siadać normalnie,bo brzuchol jest na udach i boli mnie przy kości łonowej :-/ głupie uczucie

Czy któras z Was może mi wytłumaczyć o co chodzi z tą czkawka,pewnie ominęłam posta na ten temat....ale bardzo,bardzo proszę o jeszcze jedno wyjaśnienie

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Maarta:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 ja zamierzam odchowac troszke coreczke i potem od nowa niestety musze szukac tutaj na obczyznie pracy, mam nadzieje ze nie bedzie tak zle. A pozniej za ok. 4 lata chce drugiego bobaska:)

Groszku zazdroszcze, fajnie ze sie dobrze czujecie oby u pozostalych jak i u mnie poszlo tak sprawnie jak u Ciebie - tego sobie zyczymy :)

derii84 lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, oxytocynowy haj...obym za kilka dni nie plakala..niech trwa ten stan:-)

Jesli jutro wyjdziemy, pojawia sie fotki :-)

Wlasnie sobie uswiadomilam, ze mialam termin wg usg na.24.01 i tego dnia urodzilam hehe :-)

Jesli chodzi o porod to drzyjcie sie ile sil... Mi dawalo to kopa i powera.
    Darlam sie momentami jak lew i opetana osoba :P maz mi to pozniej przypominal.. Doktorek wyszedl z sali bo smiac mu sie chcialo..
    Ogolnie dumni sa ze mnie biali mundurowi :-)

Gabrys mial czkawke dzien przed porodem... A kilka godzin przed odejsciem wod strasznie sie ruszal.. Nie wiem czy pisalam ale rozplakalam sie, gdy wody mi odeszly...szlam na porodowke i cala sie trzeslam :-|

Rodzic zawsze chcialam w pozycji kolankowo~lokciowej lub w wannie...

Wanna nasilala moje skurcze... Z 2 cm w ciagu godziny zrobilo sie 8 cm.. No i zaczela sie jazda, kiedy glowa zaczela podchodzic....
    Ani na stojaco...ani na krzeselku... Ani pozycja kolankowo~lokciowa...
    Padlam na lozko jak dluga... Najpierw na boku parlam... Pozniej do pozycji wyjsciowej ustawilam sie na siedzaco...
    Najgorsze byly bole z krzyza... I jednak kolka nerkowa to byl pikus :-P
    dzis bola mnie wszelkie miesnie, ktore pracowaly podczas porodu... Zebra, kregoslup... Nogi... Czuje sie niczym przy grypie... No ale nie dziwota, jest to w koncu wysilek porownywalny do przebiegniecoa maratonu :O

Wczoraj, gdyby ktos sie zapytal czy chce drugie dziecko, to bym zabila...
    Dzis, zaczynam powoli o tym myslec :-)
    I porod wspominam z usmiechem..:-) naprawde....

A jak u Was?? Ktos rodzi?? Nie nadrobie Was....
    Ale gratuluje ukonczonych tygodni, pozytywnych wizyt oraz pierwszych postepow w kierunku porodu (odejscia czopow... Skurczy itd.)

pozdrawiam Was serdecznie wraz z Synusiem :-)

derii84, LadyDi, Gosiak, Patrycja20, Aagnieszkaa, LadyMK, Januszkowa, asia888, Bietka, Maarta:), Lara 82, truskawkax25, kasia_1988, Penelope, juska19 lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na SR położna odradzala profilaktyczne picie herbatki na laktacje wiec ja nie kupilam żadnej, bo można sobie problemów na robić, trzeba poczekać trochę zanim laktacja się unormuje, jak będą problemy poradze się położnej co robić, a na własną rękę nie mam zamiaru eksperymentować... Jedynie mam zamiar pić dużo wody no i może karmi jak mi posmakuje bo przed ciąża nie przepadalam za nim

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala zeby zeby byla jak najmnieksze roznica pomiedzy kolejnym rodzenstwem jak sie uda ale i tak moge dopiero w 2017 r najwczesniej. :P
    Najpierw musze skonczyc szkole i oczywiscie zajac sie wychowaniem corci :)
    No wiec najwczesniej za 2 lata

Beatrice lubi tę wiadomość

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    No ja się tym nawet nie interesowałam, bo nas to nawet nie obejmie :/
    I to nawet jakbyśmy nie byli małżeństwem, to i tak brane są chyba zarobki i moje i P.

W ogole z tym becikowym to przegieli, miało byc dla wszystkich, to zlikwidowali. Zlikwidowali rodzine na swoim, jakies ulgi na dzieci też chcą zlikwidować.
    Ale tysiąc złotych zasiłku bezrobotnym matkom juz tak - rozumiem sytuacje, gdy kobieta ma np umowę zlecenie i po urodzeniu dziecka zostaje bez środków do zycia, albo uczennice/studentki. Ale moim zdaniem, ten tysiąc złotych podziała głownie na te patologiczne rodziny.

wiecie co jest najlepsze? nawet osoby, które nie są w związku formalnym są brane oboje do rozliczenia do becikowego. Jeśli rodzice nie są ze sobą...to i tak i ojciec i matka musi wykazać dochody. Zdziwiło mnie to trochę, bo brat nie jest w formalnym związku...i dziecko jest meldowane tam gdzie matka, a mimo wszystko brani są oboje.

parodia

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Groszek :D Fajnie sie ciebie czyta. Tak optymistycznie :)
    Mam nadzieje ze tez bede tak mogla napisac po porodzie.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ma 0,5% - ponoć wiele położnych poleca... ja na razie nie będę się wspomagała niczym, zobaczymy jak to wyjdzie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Czy któras z Was może mi wytłumaczyć o co chodzi z tą czkawka,pewnie ominęłam posta na ten temat....ale bardzo,bardzo proszę o jeszcze jedno wyjaśnienie
    Podobno jak maluch ma czkawkę, to się jeszcze nie szykuje do porodu. Przed porodem wstrzymuje oddech.

derii84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam herbatke hipp, jest smaczna :-)

Relacja bezposrednio po porodzie napewno u kazdego nieciekawa, ale teraz..weszlabym w to drugi raz..
    Wole byc nacieta TAM, co po tygodniu powoli sie zagoi...anizeli pociety brzuch z miesniami, powieziami itd.itp., nie wyobrazam sobie chodzic po tym zabiegu...

A ja mam naprawde niski prog bolowy, chod teraz troche kaczkowaty.... Zazywam 1 g Paracetamolu co 6 h... Po kilku dniach odstawie, juz nie bedzie bolalo... Szwy po okolo tygodniu beda juz sie wchlaniac...jak ktos jest silniejszy, da rade bez krzyku i po nacieciu i zszyciu nie bedzie musial nawet p/bolowych przyjmowac :-)

Lara 82, truskawkax25 lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam niski próg bolowy :(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I laktacja ruszyla dzis.. Po kropelce.. Zolta i pomaranczowa siara.
    Przystawiam i przystawiam i mecze Gabrysia... Troche grymasi, ale nie ma wyjscia :p bo mama uparta jest...
    I ja tez nie polecam picia herbatek przed porodem, bo caly proces rusza dopiero po porodzie...
    Wiec wg mnie to nawet bez sensu.. No ale to moje zdanie ;-)

Lecimy sie karmic... Spokojnej nocki i przespanej..dla wszystkich :-)

Sue, Patrycja20, Gosiak, Asiaa1201, Lara 82, truskawkax25, LadyDi lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    wiecie co jest najlepsze? nawet osoby, które nie są w związku formalnym są brane oboje do rozliczenia do becikowego. Jeśli rodzice nie są ze sobą...to i tak i ojciec i matka musi wykazać dochody. Zdziwiło mnie to trochę, bo brat nie jest w formalnym związku...i dziecko jest meldowane tam gdzie matka, a mimo wszystko brani są oboje.

parodia

Chciałam zacytować, a polubiłam. Wlasnie o tym pisałam. My dlatego wcześniej nie wzięliśmy ślubu! Dopiero jak się okazało, że i tak wezmą pod uwagę moje zarobki i P. to stwierdziliśmy, że slub jednak bierzemy.

A państwo niech sobie tego tysiaka wsadzi w dupę.
    Najzabawniejsze jest to, że wcale duzo nie trzeba zarabiać, żeby się nie złapać na to becikowe :/
    Polska - kraj bogaczy normalnie!!

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku gratuluje pozytywnego podejścia. Mi zeszlo jakieś 3 miesiące po porodzie zanim powiedzialam ze będzie kiedyś drugie dziecko

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Mały mi sie tak ciśnie w dół, że to jakas masakra, boli mnie dzis bardzo :/
    klasyczne jest bezalkoholowe.

też karmi będę pić :)

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
‹‹ 1958 1959 1960 1961 1962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ