Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czkawka u dziecka to takie systematyczne drgania, czasami moja dzidzia tak mocno czka, że to jest widoczne na brzuchu. To trwa kilka minut, myślę, że nie można tego pomylić z ruchami dziecka, np. kopaniem
Gosiak lubi tę wiadomość
-
A ja nie zamówię tych sukienek, które Wam wklejałam
Jedna będzie na mnie za krótka (74cm ma przód, przez brzuch to skończy mi się niewiele za żuliettą) a druga ma brzydko obrobiony dół i wygląda to słabo
Znalazłam na happymum, jutro podjadę, jak będzie to przymierzę
http://www.happymum.pl/sklep3/d501b,sukienki_wizytowe,7360-lady_love_pudre_dress_sale!.html
O, ta mi się podoba. Założę ją tylko raz, bo to ciążowa, ale wygląda zgrabnie, a w tamtych to mogę wyglądać jak baryłaLara 82, Januszkowa, Aagnieszkaa, asia888, Gosiak, megg lubią tę wiadomość
-
mala_mi1982 wrote:Czy bola was może stawy w palcach u rak? Mnie bardzo przy zginaniu. Nie wiem czy to normalne, czy może brakuje mi jakiś witamin?
Ja mam to samo. Zwłaszcza rano boli dość mocno. I troszkę mi też zaczęły puchnąć palce w tym samym czasie, niewiele ale jednak. Pytałam o to moją lekarkę. Powiedziała, że to nic takiego, że to wina hormonów, które ogólnie wpływają na stawy w ciąży. -
Lara, właśnie zauwazyłam, że ta sukienka jest tylko w rozmiarze L, a ja jestem w S, więc niestety
Ale podjadę tam jutro, bo generalnie każda mi się podoba. Może po ciąży da się jakoś tę kieckę przerobić, żeby nie była ciążowa
A co do bólu stawów, to odpowiada za to relaksyna. I mogą nas boleć stawy
-
A ja spac nie moge
buuu , spalam od 8 do 1 i teraz sie mecze bo oczywiscie zasnelam w salonie przy tv i m mnie wybudzil bym poszla do sypialni a teraz zasnac nie moge
dzisiaj mam wizyte u mojego ulubionego doktorka, jestem baaardzo ciekawa jak mkja szyjka, ile mala wazy, czy cos tam sie dzieje... Kurcze jak Groszek napisala o tych bardzo aktywnych ruchach przed porodem to ja dzisiaj mialam maly armagedon az bolalo tak sie wiercila i to z godzine do ra potem zasnelam to nie wiem...
mam nadzieje ze jeszcze sie nie pcha...:p
-
Dzień dobry,my też już nie śpimy od jakieś 5.40
Noc z przerwami,zasypialam ze skurczami,bardziejwtwardnieniami.Stwierdziłam,ze jak to jest to,szybciej sięobudze niż zasne
Trzymam kciuki za wizytujace dzisiajoraz za te kobietki,co.napiszą,że coś się ruszyło
-
nick nieaktualnyno ja też już nie śpię od 5. Do pojemniczka też nasikałam - nie wiem czy trezb ago trzymać w lodówce czy mozna normalnie w łazience - zostawiłam w łazience. Obudziły mnie dzisija bóle @. Super bolesne nie były ale też i do najprzyjemniejszych nie należały. Od tej 5 co chwile mnie łapią.Jak niedługo nie przejda to zaczne liczyć. Nie nastawiam sie na żadne rewelacje bo brzuch jeszcze nie opadł.
Jak u was z ruchami? U mnie od wczorajszego wieczora słabo. Normalnie rano dziecko jest aktywne mocno tak dzisiaj marnie. Troszkę sie niepokoję.
Jak leże na lewym boku to co s tam czuje czasami ale baaardzo delikatnie a jak sie przewróce to nic kompletnie. I czuje tylko tak jakby wewnatrz brzucha. Pod ręka czułam dosłownie kilka razy od tej 5.......