X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    2h hmmmmm, ciężko uwierzyć. Wiecie ja znam takie co rodziły 24 minuty !!!!! tylko zależy jak liczyć. 24min od wejścia na porodówkę i wejścia na samolot.

Ale bądźmy szczerzy objawy i skurcze były wcześniej !

to uwierz, moja siostra urodziła pierwsze dziecko w 1 godzine i 20 minut licząc od pierwszego skurczu do końca porodu! Kazda z nas jest inna, jedna express, a druga będzie się męczyć 20 pare godzin...

Gosiak, juska19, Patrycja20, asia888 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do leżących :D
    Jak leżeć, żeby nie bolały plecy ;) Ja leżę raz na plecach, na jednym, na drugim boku, z poduszką pod pupą, na kołdrze.
    Czy pozycja półleżąca też się zalicza do leżenia?

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    2 dziecko ;)

Jak 2 dziecko to dodaje mi to optymizmu :) jupiii ;)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    No mogłam pominąć, chociaż kiedyś pisałam że na Kopernika :) Teraz też się tam wybieram. A Ty gdzie będziesz rodzić?
    Też na Kopernika :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi między nami 1 dzień różnicy, możemy się spotkać na oddziale :)

z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy taki ekspress poród ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Asiu dobrze, że nie znam takiej pierworódki bo bym naprawdę bała się, że nie dojadę do Katowic. A tak jestem spokojna.

A ty musisz gdzieś blisko do szpitala, bo takie coś możliwe, że jest rodzinne, więc chyba możesz się cieszyć ;-) Chociaż będzie szybko ;-)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Też na Kopernika :)
    No to może się spotkamy, termin porodu mamy podobny ;)

Dziwne dla mnie jest, iż jest nas tu 3 które rodzą na Kopernika, a wśród moich prawie wszystkich znajomych, ten szpital jest najmniej popularny.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja że swojego domu mam do szpitala 2 km, ale u nas jest remont i jestem obecnie u mamy, a stąd mam około 10 km ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto ma jeszcze jutro wizytę tak jak ja?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    No to może się spotkamy, termin porodu mamy podobny ;)

Dziwne dla mnie jest, iż jest nas tu 3 które rodzą na Kopernika, a wśród moich prawie wszystkich znajomych, ten szpital jest najmniej popularny.
    Bardzo mało nas jest tutaj z Krakowa. Dużo moich koleżanek rodzi w Narutowiczu, czego nie rozumiem, bo to ostatni szpital w którym chciałabym się znaleźć. Na Kopernika wydaje mi się najbezpieczniej. Jedyny problem to częsty brak miejsc, ale jako, że mam lekarza prowadzącego pracującego w tym szpitalu to mam większe szanse.

z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę tylko powiedzieć, że wg. mojej gin twoja siostra jest w 2% pierworódek, które rodzą tak szybko. U 98% to jednak kilka godzin trwa.

Te liczby całkowicie się zmieniają już w przypadku 2 dziecka i kolejnego.

Choć moja kuzynka miała szybszy 2 poród ale znacznie boleśniejszy niż pierwszy i do dziś mówi, że wolałaby wolniej bo teraz ma traumę.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na styczniówkach właśnie jakaś laska zaczęła rodzić, jakoś w ten sam dzień co Fedra miała mieć cc i ją karetką odwieźli z Kopernika w KRK do innego szpitala, bo właśnie nie było miejsc, a też miała cc. Tylko nie wiem czy było od początku wiadomo, że będzie cc czy tak potem wyszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 19:50

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na marcówkach dziś urodził się wcześniaczek kolejny. Malutka Lenka. Mamusia jej się odezwała, że jest ok i mała sama oddycha.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A na styczniówkach właśnie jakaś laska zaczęła rodzić, jakoś w ten sam dzień co Fedra miała mieć cc i ją karetką odwieźli z Kopernika w KRK do innego szpitala, bo właśnie nie było miejsc, a też miała cc. Tylko nie wiem czy było od początku wiadomo, że będzie cc czy tak potem wyszło.
    Całkiem możliwe, bo tak właśnie tam robią :) Liczę na to, że moja gin na to nie pozwoli żeby mnie odesłali. W czwartek na wizycie jeszcze się o to postaram :)

z789jaq.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Bardzo mało nas jest tutaj z Krakowa. Dużo moich koleżanek rodzi w Narutowiczu, czego nie rozumiem, bo to ostatni szpital w którym chciałabym się znaleźć. Na Kopernika wydaje mi się najbezpieczniej. Jedyny problem to częsty brak miejsc, ale jako, że mam lekarza prowadzącego pracującego w tym szpitalu to mam większe szanse.

Ja w razie czego biorę pod uwagę Rydygiera. Nad Narutowiczem się nawet nie zastanawiałam.
    Mam nadzieję, że Twój lekarz Ci pomoże. Choć moja koleżanka miała stamtąd super lekarza prowadzącego (wydała kupę kasy) to przez cały poród i cały pobyt w szpitalu go nie zobaczyła :/

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A kto ma jeszcze jutro wizytę tak jak ja?
    Ja mam rano ;)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Podczytane na marcówkach: "A wiecie ostatnio na SR powiedziała nam ciekawostke a mianowicie , że kobiety , które miały bolesne miesiączki mogą nie odczuwać tych pierwszych skurczy dopiero późniejszą faze porodu."

No i to by się mogło zgadzać, bo ja nie poczułam jeszcze ani jednego skurczu... ciekawe
    Ojej...to nie dobrze, bo ja z kolei mialam raczej bezbolesne miesiączki. Z tej reguły wynika ze mogę się z bólem spotkać juz na wczesnym etapie. No nic, mam nadzieję że będę wyjątkiem od reguły ;-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    My mamy z mężem wtedy rocznicę zaręczyn i też ta data mi się podoba ;)

Gosiak masz tak jak ja,tylko ja raz czułam skurcze te co wtedy pisałam ale to jedyny raz tylko :o a @ miałam bolesne...
    Lara, z przyjemnością podzielę się z Tobą tą datą ;-)

przedszkolanka:), Gosiak lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Ja jestem z wiochy 50 km od Krakowa, ale wybieram sie rodzić do Katowic bo tam mam ginke ;)

Poród w 2 h, no szybko,ale moja mama siostre też szybko rodziła, tyle,ze nie czuła 1 fazy wgl bo w nocy ją chwyciło no i mówiła,ze to wcale nie jest takie dobre bo dużo się krwi naraz traci i ledwo co ominęło ją podanie krwi, była już na granicy,ale na szczeście się utrzymała i nie musieli

Januszkowa lubi tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
‹‹ 1955 1956 1957 1958 1959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ