Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam i ja Tymoteusza na swiecie! Sliczny chlopczyk - gratulacje!
Ja zaczynam rozpoznawac u siebie jakies nowe sygnaly. Brzuch mi sie w nocy napinal i jeszcze ciezej niz zwykle bylo mi zmienic pozycje. Do tego doszly jakies dziwne bole i sie zastanawialam czy to tak jak Wy opisujecie takie jak na miesiaczke czy gazy. Ale gazow jednak nie mialam. Dzis odkad wstalam zasuwam ze zmywaniem, praniem, myciem lazienek o odkurzaniem.
Przyszla tez moja bluzeczka do karmienia i naklejki na sciane do pokoiku dzieciecego
A jeszcze Wam powiem, ze wczoraj mielismy wychodne na kolacje z okazji 22. urodzin siostrzenicy mojego meza i zamowilam male piwo bezalkoholowe - co za radosc! Smialismy sie, ze sie tymi "siuskami" ubzdryngole po tak dlugiej abstynencji. I rybe tez zjadlam po raz pierwszy od 8 miesiecy, ale srednio mi smakowala.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Katiś wrote:Hej laski. Witam się z domku
u mnie póki co porodu nie będzie
dziś przed wyjściem byłam badana. Szyjka uwaga uwaga 2,5 cm
ujście zamknięte! Dostałam dobrą radę od położnej: jak zejdzie pani ten uśmiech z twarzy i nie pojawi się przez 2-3 godziny bo będzie tak bolało to wtedy zapraszamy, ale nie na patologie tylko na porodowke ."
Na ktg zapisywaly się skurcze o wartości 10-60 lecz o niczym kompletnie to nie świadczy. No i jeden zapisał się na 100 i trwał przez minutę, ale był jeden więc również bez znaczenia. Cieszę się domkiem i bez nerwów czekam na poródgratuluję nowa mamusiu
Nie ma to jak konkretna polozna!
W tamtym roku moja kolezanka rodzila i przyjechala na porodowke, polozna ja bada i mowi noo 4cm rozwarcia - za moich czasow to przy 4 cm rozwarcia kobiety firanki w domu wieszaly!
Tak wiec niektore polozne sa przesadzone.
Co do kosmetykow dla dzieci jak bylam na szkole rodzenia polozna mowila ze dobrym sposobem jest kapanie dziecka w oliwie z oliwek takiej, ktora uzywamy w kuchni bo to sama natura albo dodawanie odrobiny mleka z piersi i czym mniej chemikaliow tym lepiejGosiak lubi tę wiadomość
-
Myślałam,że becikowe dostaje każda rodzaca,która chodziła do lekarza?? A jednak nie?? Myślałam,żeto taki prezent od państwa....
Ja dzisiaj mam jazdę na słodkie,nie dawno wpierdzielilam prawie całe opakowanie serduszek krakuski,a teraz za mną lazi budyn czekoladowy...Chryste.
Wczoraj miałam inne jazdy,krokwi z Wawela a później dopchalam pop cornem. Ludzie,gdzie mój zdrowy rozsądek???? I na wadze,jak przez 3.5 tyg ani grama,tak mam teraz już 15+,qrde no -
derii84 wrote:Myślałam,że becikowe dostaje każda rodzaca,która chodziła do lekarza?? A jednak nie?? Myślałam,żeto taki prezent od państwa....
-
Katis,fajnie,ze do domku wrocilas,co prawda bez Poli,ale bynajmniej w domku na spokojnie będziesz czekać na rozwój sytuacji.
Niektóre położne faktycznie mogłyby się nie wypowiadać w ogóle....zamiast podtrzymać na duchu to wbijaja kolek w serce,mając przekonanie swojej racji...debilizm -
Gosiak wrote:Chyba kiedyś tak było. Teraz dochód nie może przekraczać 1900zł na głowę (dolicza się dziecko) i bierze się PIT z 2013? O ile dobrze pamiętam... ale mogę się mylić, więc mnie poprawcie proszę. To jest to co zapamiętałam jak tu kiedyś o tym pisałyśmy.
No wiecie co,skandal i porażka,jak dla mnie.
A tak bardzo zachęcają Polki do rodzenia dzieci,ponieważ przyrost naturalny spada...to niech do cholery dadzą coś od siebie
-
derii84 wrote:No wiecie co,skandal i porażka,jak dla mnie.
A tak bardzo zachęcają Polki do rodzenia dzieci,ponieważ przyrost naturalny spada...to niech do cholery dadzą coś od siebieSue, słoneczna 85, derii84, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Moze położna Katis chciała jej zobrazować, po czym poznac prawdziwe skurcze
Nam położna na szkole rodzenia też o tym mowila - że fałszywy alarm mozna poznac wlasnie po uśmiechu i rozmowie przez telefon z koleżanka (zdarzają się takie sytuacje:)).
Chociaż znając Katiś, to ona pewnie będzie przeć z bananem na twarzy:) jakoś tak to widzęLara 82 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czy sie zalapie. Ja wystawialam rachunki na mniejsze kwoty niz zarabiam bo i tak na dzialanosci sa duze wydatki. Trzeba siasc policzyc. A jeszcze zalezy ktory rok wezma bo kietys Atakasobiejedna mowila ze jakby 2 do tylu u nas bedzie? Wlasnie nie wiem. Ale lepiej wuedziec czy prosic juz o zaswiadczenie czy pozniej;))
Kurcze przepraszam ze tak doslownie ale jak siade na wc to mnie wszystko boli!! -
słoneczna 85 wrote:Gosiak a co do zarobkow to ja naprawde malo zarabiam. Wcale nie jest lekko na dzialalnosci pracujac u kogos..
Kiedys bedzie lepiejtak sobie mowie;))
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
coś takiego znalazłam w necie:
"Do obliczania średniego dochodu na osobę brany jest pod uwagę dochód z roku kalendarzowego poprzedzającego okres zasiłkowy. Okres zasiłkowy trwa zaś od 1 listopada do 31 października następnego roku kalendarzowego. To oznacza, że rodziny, które wniosek o becikowe złożą do 31 października 2014 r., powinny dołączyć zaświadczenia lub oświadczenia o dochodach za rok 2012. A gdy będziecie starać się o becikowe po 31 października 2014, wtedy już trzeba brać pod uwagę dochody z 2013 roku."
Czyli nas dotyczyć będzie ta druga sytuacja.
zagmatwane to, a i tak jakieś progi porobione. Becikowe powinno należeć się każdemu. Takie jest moje zdaniesłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
ta położna to mówiła w dobrej wierze
tak jak Sue napisała. Chciała mi zobrazować kiedy przyjechać żeby znów nie leżeć bez sensu na patologii. Haha Sue żebyś wiedziała, że pojadę z bananem na twarzy
Gosiak, derii84, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
No ja się tym nawet nie interesowałam, bo nas to nawet nie obejmie
I to nawet jakbyśmy nie byli małżeństwem, to i tak brane są chyba zarobki i moje i P.
W ogole z tym becikowym to przegieli, miało byc dla wszystkich, to zlikwidowali. Zlikwidowali rodzine na swoim, jakies ulgi na dzieci też chcą zlikwidować.
Ale tysiąc złotych zasiłku bezrobotnym matkom juz tak - rozumiem sytuacje, gdy kobieta ma np umowę zlecenie i po urodzeniu dziecka zostaje bez środków do zycia, albo uczennice/studentki. Ale moim zdaniem, ten tysiąc złotych podziała głownie na te patologiczne rodziny.Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Katiś wrote:ta położna to mówiła w dobrej wierze
tak jak Sue napisała. Chciała mi zobrazować kiedy przyjechać żeby znów nie leżeć bez sensu na patologii. Haha Sue żebyś wiedziała, że pojadę z bananem na twarzy
Swój post odnioslam do postu Maaarty
Katis też się śmiałam i mało tego jak czekałam na poczekalni to zglodnialam i mąż musiał mi frytki kupić,więc jak mnie wywołali to zapytałam z bananem na twarzy i buzia pełną frytek,czymogę dokończyć bo glodna jestemGosiak, Sue lubią tę wiadomość