Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam,
niestety nie nadrobiłam wszystkich wpisów, ale gratuluję wszystkim, które urodziły:)
Ogólnie widzę, że rozmowy toczyły się na temat:
a) różnych wyliczeń terminów porodu i u mnie w tych terminach istny bałagan:
- wg lekarza (chyba z tej reguły, bo liczył na takim kółeczku) 09.02
- wg belly (chyba z OM) 07.02
- wg usg I trym 06.02
- wg usg II trym 04.02
- wg usg III trym 28.01 także zgłupieć można:P
b) becikowe - ostatnio przeglądałam info na temat dokumentów to się przeraziłam- i gdzie to państwo prorodzinne- ja się tym zajmę jakieś 2-3mc po porodzie na spokojnie choć przydały by się pieniądze na szczepionki, no ale szybciej i bez zbędnej papierologii z ubezpieczenia mojego i meża dostaniemy wiec luz
U mnie bez zmian, symptomów porodów brak, apetyt jakoś mniejszy, po zeszłym tyg nasyciałam się słodyczami i już nie mam na nie ochoty tak jak przez pierwsze 7 mc ciąży
Ps. o co chodzi z tą czkawką przed porodem??- my nie mamy od 2 dni
A i anegdota dziś z rana:
- o 7 rano mąż się pyta co się dzieje, bo się trochę kręciłam i delikatnie stękałam, ja na to, że brzuch mnie boli, a on się pyta czy rodzę, ja na to, że raczej nie, to się mąż odwrócił na drugi bok i dalej spać poszedł
Januszkowa, Gosiak, Laurka, słoneczna 85, angelstw lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
mala_mi1982 wrote:Kiedyś oprócz becikowego państwowego, były też becikowe miejskie, czy wojewódzkie, nie pamiętam dokładnie. My w Krakowie dostaliśmy również becikowe z miasta. Nie wiem jak jest teraz, bo jeszcze się nie interesowałam, ale warto poczytać.
-
Torby spakowane;))
Ubranka popakowalam w jednorazowki-kupka body, kupka pajacow i czapki/skarpety. Wzielam i kocyk i rozek. Octenisept tez w razie czego.
Powyjmowalam majtki z opakowan/ tantum rosa tez to bedzie wiecej miejsca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 19:48
megg lubi tę wiadomość
-
Hej jak obiecałam na zamkniętym wątku dodałam zdjęcia. Tylko są średniej jakości, i to ostatnie to w zeszłym roku sarenki.
Mówiłam, że mieszkam w mieście, a jakby na wsi.
Maż poszedł znowu odśnieżać i już dziś 2x się pyta czy rodzębo mu ciężko z tym odśnieżaniem, no ale jesteśmy ostatni na ulicy. Ogólnie lubię ten klimat no ale jaaaaaa nieeeeeee chcęęęęę śniegu tej zimy !!!!!!!!!!!!!!!!
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Januszkowa wrote:Tak, nadal dostaje się też od miasta. Pytałam wcześniej gdzie w Krk rodziłaś pierwsze dziecko? Tzn. w którym szpitalu? Chyba pominęłaś mój post
No mogłam pominąć, chociaż kiedyś pisałam że na KopernikaTeraz też się tam wybieram. A Ty gdzie będziesz rodzić?
-
A mój mąż poprasował stertę wypranych rzeczy, powiesił dziś zasłony w dzieciowym pokoju i go trochę ogarnął i w końcu lepiej to wygląda
Mnie została dopakować do torby jakieś drobnostki do jedzenia, picia, kubek i herbatkę.
Ładowarkę i kapcie będę pakować na końcuderii84, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Mojej szwagierki faza parta przy 2 synku to były 2 pchnięcia. Jedno na główkę a drugie na resztę, takie miała dobre położne, że w tym momencie dotknęła kolanami brody. A dzidzi ponad 4 kg i 60 cm.
Więc ta faza u niej trwała 10 min. No ale skurcze miała wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 19:34