X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, faktycznie taka siostra to prawdziwy skarb. A Ty leż i odpoczywaj! :)

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze na moja siostre liczyc nie mozna...:-(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski. Witam się z domku :) u mnie póki co porodu nie będzie :P dziś przed wyjściem byłam badana. Szyjka uwaga uwaga 2,5 cm :D ujście zamknięte! Dostałam dobrą radę od położnej: jak zejdzie pani ten uśmiech z twarzy i nie pojawi się przez 2-3 godziny bo będzie tak bolało to wtedy zapraszamy, ale nie na patologie tylko na porodowke ."
    Na ktg zapisywaly się skurcze o wartości 10-60 lecz o niczym kompletnie to nie świadczy. No i jeden zapisał się na 100 i trwał przez minutę, ale był jeden więc również bez znaczenia. Cieszę się domkiem i bez nerwów czekam na poród :) gratuluję nowa mamusiu :)

Patrycja20, Pia Gizela, Gosiak, AsiaSzw, słoneczna 85, megg, Sue, angelstw, Angélique89, Lara 82, derii84, Asiaa1201, Januszkowa, agaaa28, asia888, LadyDi, dorocia2324, Penelope lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Lara, my <3 normalnie, teraz mieliśmy przerwę, bo byliśmy chorzy i jakoś nie było sił :)

Ale zamierzam dziś/jutro tego mojego przyszłego męża zbałamucić :) No i mam nadzieję, że uda mi się dotrwać do nocy poślubnej.
    Myślę, że jednym razem misia z brzucha nie wygonisz :)
    Chociaż, kto wie...

Porody chodzą po ludziach :)

My mamy prawie całociążowy post ale już mu zapowiedziałam, że po ślubie coś chyba będzie żeby poród powoli rozkręcać. Na razie boję się cokolwiek przyśpieszać, w końcu do czwartku muszę dotrwać, potem niech się dzieje co chce ;-)
    Trochę powiem Wam boję się jakiś podrażnień czy innych zjawisk. Wszystko jest tam takie wrażliwe i nie ma co mówić, ciało się odzwyczaja od pewnych rzeczy ;-)
    Przedwczoraj podkusiło się mnie żeby sprawdzić szyjkę i to był mój błąd. Jest tak wysoko, ze ledwie ją dosięgnęłam, mięciutka ale nadal wyczuwalna i raczej nierozwarta. Nie maltretowałam jej długo, tylko raz dotknęłam i żałuję. Następnego dnia miałam taki dyskomfort, że masakra, już się bałam, ze jakieś bakterie tam zaprosiłam (pomimo szorowania rąk). Czułam ból i dyskomfort na wejściu do pochwy. Śluz normalny ale takie uczucie... wszystko tak jak się ma infekcję, wiecie jak to się objawia. Wczoraj wysłałam mojego G. po probiotyki dopochwowe i jest lepiej. Wiecie ja jestem też osobą która łatwo się nakręca i może być tak, że ja sobie sama wmawiam pewne objawy bo nagle wszystko jak ręką odjął po jednej kapsułce ;-) Morał z tego jednak taki, że w moim wypadku lepiej nic nie tykać i z jednej strony chciałabym żeby coś się między nami działo ale się boję.

relgwn15ilhiioyg.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara_nar gratuacje! piekny synek <3

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś jeszcze chce wnioski do macierzyńskiego? Jakby co, to dajcie znaka na priv :)

Ja lecę wstawiać obiadek a potem jedziemy po garniturek :)

Angelique, coś w tym jest, że tam na dole jesteśmy teraz inne - mam wrażenie, że bardziej czułe. I jak już się przełamiesz, to jest fajnie :) Po prostu trzeba ciut delikatniej.

Katiś, cieszę się, że Cię wypuścili. W domku zawsze najlepiej :)

Angélique89, derii84, LadyMK lubią tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnej mamusi;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie my po pierwszym niekoniecznie dla nas zadowalającym "pierwszym razie" po przerwie przełamaliśmy się po tygodniu i znowu spróbowaliśmy :) To nie jest to co przed ciążą, bo faktycznie jestem bardziej wrażliwa i mam wrażenie, że wszystko jest spuchnięte, co może sprawić dyskomfort. Mimo wszystko cieszę się, że się zdecydowaliśmy, bo przyjemność była duża, a żadnych skutków nie czuję :)

My jesteśmy już po obiedzie. Pizza mojego wykonania to jest coś czego mąż nigdy ie odmówi ;p

c7hyim7.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciało się zmieniło tam na dole, mam nadzieję, ze wróci do siebie po porodzie, bo tak tam wyglądać nie chcę :-P

relgwn15ilhiioyg.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Sara gratulacje!

Sue u Sary termin to chyba 38+4

zazdroszcze Wam tego braku apetytu i zachamowania tycia, ja tyje ciagle i jem, o slodyczach juz nie wspomne bo ostatnie 2 tyg to moge samym cukrem sie zywic.. masakra
    i waga leci w gore ciagle juz wybilo dzis 14kg +

kupuje lozeczko jakie sobie wymarzylam wbrew prezentom tesciowej, taka jestem wyrodna synowa i o! dzis zamowilam :)
    Spoko Asia nie przejmuj się. Ja przytyłam 17kg. Przed ciążą ważyłam 55. Teraz 9 dni po porodzie mam 7 na plusie czyli 10kg raz dwa spadło. Myślę, że te 7 jakoś zrzucę na spacerkach ;)

derii84, asia888 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, troche wybiegne w przyszlosc

JAk to jest z Becikowym? Kiedy dr wypisuje zaswiadczenie? Czy idziemy po porodzie na jakas kontrole i wtedy wypisuje czy teraz? No bo w sumie to nie wiem

atdcqtkf2affvuei.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara_nar moje gratulacje!!! Spisalas sie!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna nie mam pojęcia. Osobiście nie składam, bo się z mężem zdaje i tak nie załapiemy, a papierologii podobno tam co niemiara. Wiem, że już był poruszany ten temat na forum, ale gdzie tego szukać :D

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w internecie pisze, żeby pod koniec ciąży poprosić o zaświadczenie ginekologa :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny czy któraś jeszcze chce wnioski do macierzyńskiego? Jakby co, to dajcie znaka na priv :)
    W sumie - kadrowa mi jeszcze nie podesłała, może ma jakiś urlop... już się odzywam :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna po porodzie, po zakończonym okresie pologu trzeba iść na kontrole do gina czy wszystko się poprawie obkurczylo.
    I gin wystawia zaświadczenie, że zgłosiłaś się do niego przed 10 tc.
    Na załatwienie becikowego mamy 12 miesięcy, więc zdążysz.

My się nie łapiemy, wiec ja się tym nie interesowałam.
    Zawsze możesz gina zapytać, bo skoro on wystawia takie zaświadczenie, to pewnie wie kiedy:)

Moj mały strasznie ciśnie w dół, kłuje mnie tam w dole, jakby rączka dziubał. Boli :/

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wstałam, ale mój kot dalej śpi i do tego chrapie. Jest teraz do mnie tak przywiązany, że dzisiaj nic nie jadł od rana tylko okupuje moje łóżko.

Katiś najlepiej w domu :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, nam nie przysługuje, nie interesowałam się. A Ty się załapiesz?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja bym prosiła . Wysłałam Ci zaproszenie :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Januszkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej gin był kiedyś tatuś po takie zaświadczenie, wszedł przede mną, później mi mówiła, że właśnie po to.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
‹‹ 1952 1953 1954 1955 1956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ