X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Kurcze dziewczyny, jesteście lepsze od gazety porannej :D nie nadążam z czytaniem i sama nie wiem już co chciałam napisać :)

Też musze dopakować torbę w razie czego ,niech sobie leży i czeka,jutro rano mam wizyte zobaczę co gin powie o mojej szyjce ;)

bardzo fajnie mi się czytało o porodzie Groszka :D zwłaszcza,że ja też strasznie boję sie porodu, bólu, tego czy dam radę i w ogóle wszystkiego...no ale wierzę,że będzie wszystko dobrze :)

No i gratulacje !
    Piękny jest :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 12:54

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Hej eciotki. Wczoraj o 16:40 na świat przyszedł Tymoteusz. Waga 3600g, 54cm, 10pkt. Poród naturalny bez znieczulenia i zero szwów :) Maluszkowi mierzą dość czesto cukier, ale jest ok. Zmartwił mnie złamany obojczyk :( ale będzie dobrze.
    out.php?i=939432_2015-01-25-12.31.41.jpg
    Sara śliczny niuniuś! gratulacje! Ps opisz swój poród :*

nie wiem co z tymi obojczykami jest, u mojej bratanicy jest pęknięty obojczyk, niby po paru dniach powiedzieli, że już ok. U dziewczyny, która rodziła jak ja leżałam to też coś z obojczykiem.
    :|

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a te co juz urodzily to potem juz je usuwasz z tej listy" Czekamy Na" ? Bo widze ze sebza jest tu i tu a nie ktore dziewczyny chyba usunelaas bo sa juz tylko w liscie"Witamy na Swiecie"

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciocia jak rodzila to tez urodzila ze zlamanym obojczykiem bo podczas przeciskania sie przez kanal zlamal. Lekarze tylko kazali sie ostroznie obchodzic z dzieckiem i powiedzieli ze samo sie szybko zrosnie.

Ale teraz te porody ruszyly! Ciekawe kto nastepny :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Sue a te co juz urodzily to potem juz je usuwasz z tej listy" Czekamy Na" ? Bo widze ze sebza jest tu i tu a nie ktore dziewczyny chyba usunelaas bo sa juz tylko w liscie"Witamy na Swiecie"

Suri, spokojnie. Ja tę listę wklejam po kilka razy, bo dopiero jak zapiszę, to widzę jak to wygląda.
    Sebzę miałam wpisaną w liście z worda, dlatego się pokazała. Już jej nie ma. Daj mi zawsze 15 minut na edycję (jestem pedantką i wszystko musi być super ładnie).

Suri97, Lara 82 lubią tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :D
    Sara gratuluje sliczny chlopiec:)
    Ja ostatnio zabiegana jestem malowanie przestawianie sprzatanie i co chwila cos ,caly tydzien moje dzieci byly w domu bo chorzy byli wiec i czasu na pisanie mniej
    Wczoraj zaczelam 36 tc :D jejku jeszcze 18 dni zostalo w srode chce juz ustawic lozeczko zeby sobie stalo i czekalo na Adasia <3
    Dziewczyny piszecie tyle ze szok czasami ciezko nadrobic was hehe Milej niedzieli :D

megg lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saro gratulacje! Piękny synek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 13:16

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę do sklepu po jakieś ciacha, bo rodzice do mnie przyjadą na kawę o 14 :)

Cath, co u Sewerynki? Dasz nam znać jak urodzi?

Ostatnio jak aktualizowałam listę, to się zastanawiałam co u Atakasobiejedna. Nic się nie odzywa od momentu, kiedy miała mieć zakładany pessar (o ile dobrze pamiętam) i od tej "afery" z fotelikami.
    Mam nadzieję, że wszystko u niej dobrze i jak już się rozpakuje, to da nam znać :)

Angelcia, pisz częściej, bo tak jakoś ucichłaś ostatnio - a widzisz, że my tutaj się od razu zamartwiamy i już widzimy Cię na porodówce.
    Chyba, że zamierzasz zrobić jak napisałaś i odezwiesz się jak Ada będzie na świecie :P Ale tego nam nie rób!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel tez sie nie odzwa wcale. Ktos wie co u niej? Ja ostatni raz widzialam jej posta jeszcze wtedy jak napisala dosc emocjonalnie po poznaniu plci dziecka.

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara gratulacje:)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie wiemy co z Katiś, czy wyszła do domu czy może coś się rozkręciło.
    Ja już po obiedzie, ledwo usmażyłam filety z kurczaka, to dzisiaj dla mnie mega wyczyn, teraz już leżymy z moim kocurkiem Tigerkiem i mamy w planach drzemkę.

Gosiak lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Atakasobiejednej w pierwszej połowie stycznia było wszystko ok, 21.01 miała mieć zdejmowany pessar.

Sue, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kolejny dzieciaczek jest z nami :-) Sara gratuluje :-)

Nie mam weny dzis nie kumam...

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Vel tez sie nie odzwa wcale. Ktos wie co u niej? Ja ostatni raz widzialam jej posta jeszcze wtedy jak napisala dosc emocjonalnie po poznaniu plci dziecka.

U Vel wszystko ok, pisałam do niej w połowie stycznia. Malutka rośnie zdrowo, chociaż póki co jest drobinką.

Suri97, megg lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara gratulacje!;))

Ja do pupy mam linomag zielony ten apteczny bo polozna mowila ze sie sprawdza.
    Sudocrem mam ale to tylko jak pupa sie odparzy bede smarowac.
    Plyn do kapieli mam babydream, oliwke tez i krem na niepogode tez z tej serii

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara gratuuuuuluje :) :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara gratulacje !!!

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    Kochana, ja się napatrzyłam w szpitalu jak dziewczyna się męczyła 14h ze skurczami co 2-3minuty...leżała z nami na ocp, bo rozwarcie miała tylko 3cm. Balonik nie pomógł. I tak z nią przeżywaliśmy cały czas...
    Po 14h wzięli ją na porodówkę, a tam po 2h na cc.

Potem byłam przy bratowej jak złapały ją skurcze, te pierwsze 3h skurczy. Napatrzyłam się...
    facet serio przy porodzie czuć się musi beznadziejnie, bezsilność dobija. Widzisz, że ukochaną osobę boli, a nie możesz nic zrobić... Jednak wiem, że pozwala facetom dojrzeć, nabrać większego szacunku do kobiety.

Przez to, że się napatrzyłam... teraz ogarnia mnie strach przed bólem. Chciałabym już być po, ale z drugiej strony potwornie się boję.

Zobaczymy jak to będzie u mnie, bo obie te kobietki wyżej opisane nie miały żadnych twardnień przez całą ciążę, nie brały ani luteiny ani nospy ani mg, nie miały również skurczy i nie odczuwały żadnego dyskomfortu. Akcja cała zaczynała się u nich niespodziewanie (jedna rodziła 3dni po terminie, a druga 9).
    U mnie ciągle wszystko "ćwiczy", twardnienia od 5mca, skurcze od miesiąca. Na ktg miałam odnotowany skurcz 60%, którego... nie czułam, albo po prostu traktowałam jak normalne twardnienie.

Ciekawe jaki będzie mój próg bólowy... Wczoraj kłucie było ciągle a ból podbrzusza, który przechodził w twardnienie całego brzucha, odczuwalne, nawet bolesne.

Nie wiem jak zachowa się moja psychika, gdy zaczną się prawdziwe skurcze. Śmieję się, że skrzyżuję nogi i się zbuntuje...
    ale tak serio to wiem, że tak nie będzie :P jak się zacznie... to już trzeba będzie dokończyć robotę. Zawsze tak miałam, więc mam nadzieję, że tym razem się nie poddam :)

Ja w sumie takie skurcze 60 też czuję jako zwykłe twardnienie, a macica szaleje od 16 tygodnia.

Duży stres zawsze mnie paraliżował na jakieś 5 minut, po czym szybkko brałam się w garść i nie było na mnie mocnych. Mam nadzieję, że podobnie będzie w obliczu porodu

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mężulek kończy obiadek i potem chyba wybierzemy się do Maca na lody. Mam mega ochotę na Mc Flair z kitketem :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara_nar gratuluje bardzo bardz bardzo, piekny synus. Super ze tak dobrze porod, az jestem w szoku to twoj pierwszy porod?
    Caluje i sciska e-ciocia Lara.
    Jak dasz rade opisz porod musimy sie hartowac. ;-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1950 1951 1952 1953 1954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ