X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i najbardziej na świecie chciałabym, żeby Kubuś wylazł na początku lutego :) Na pewno przed 8.
    Fajną datą byłby 5 luty - mam wtedy imieniny i moja siostra urodziła 2 lata temu swojego synka, więc byłoby kilka okazji do świętowania :)

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznam bez bicia, że się ugięłam i posłuchałam rady szwagierki i 2 koleżanek. Do pielęgnacji maluszka kupiłam do kąpieli Emolium. Absolutnie nic więcej oprócz tego nic się nie używa po kąpieli przez pierwsze 3 ms., żadnych oliwek, pudrów, balsamów nic. (tak robiły koleżanki). Do tego dokupiłam Balsam emolium. (korzystały tylko wtedy gdy zobaczyły potrzebę lub gdy pupcia np. czerwona). Oprócz tego mam maść Bephanten na odparzenia pieluszkowe. (również mam użyć tylko wtedy gdy będę widzieć, że trzeba). Także pod względem pielęgnacji wszystko tak zakupiłam jak mi doradziły koleżanki co mają dzieciaczki do roku. Żadnych innych kosmetyków nie posiadam, szamponów też nie. Kazały mi jeszcze czasem tyłeczek posypać np. raz dziennie mąką ziemniaczaną.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Ja w sumie takie skurcze 60 też czuję jako zwykłe twardnienie, a macica szaleje od 16 tygodnia.

Duży stres zawsze mnie paraliżował na jakieś 5 minut, po czym szybkko brałam się w garść i nie było na mnie mocnych. Mam nadzieję, że podobnie będzie w obliczu porodu

Mam z tymi twardnieniami tak samo,od 12 tc je mam więc w sumie pociesza mnie,że może te skurcze nie będą jednak takie straszne,skoro tak piszecie;)
    Jakoś dać radę musimy,choć ja czesto w siebie wątpię ;)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Sara Nar i groszek gratuluję maleństw!!!

Czytając post Groszka uświadomiłam sobie, ze dam radę mimo wszystko!

Ja do szpitala spakowałam tylko linomag zielony. W domu mam jeszcze olej kokosowy, masło shea( co prawda zapach nie przypadł mi do gustu, ale jak ma pomóc młodemu to się przemogę ;) no i sudocrem do zadań specjalnych.

Wy tak wizualizujecie datę swojego porody, ze mi aż dziwnie ;p bo ja nie mam parcia na poród w określonym terminie. Dla mnie najważniejsze jest to by młody sam się zdecydował, a nie musiał być wywoływany.

Wczoraj byliśmy z mężem na zakupach i wzięłam tyle słodyczy, ze mąż pytał czy mam zamiast to wszystko zjeść jeszcze przed porodem ;p Mam takie parcie na słodkie, ze to jakaś masakra.

Wspominałyście ostatnio o apetycie, ja mam podobnie do was, bo bardzo szybko sie najadam i na długo mi wystarcza...

W ogóle mam wrażenie, ze młody jest ciągle wysoko, bo czuję go często dosłownie pod cyckami.

Na dzisiaj termin mam moja siostra. Ciekawe kiedy się wykluje maleństwo. Pierwszego synka rodziła ponad tydzień przed terminem. Ten już się nie spieszy tak bardzo ;)

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala biorę tylko Bephanten jakby chciały położne.
    Aha to sutków mam 100% czystą lanolinę, nie żadne kremy, również polecona. No i do pupci dziecka mam zamiar dokupić ewentualnie 100% czystą wazelinę.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala jak pisałam wcześniej 2 torby, no i fakt jedna walizka, duża dosyć.
    Choć jeszcze nie zamknięta, dziś muszę listę przejrzeć i ją zamknąć w końcu. Wczoraj się zmobilizowałam i umyłam laktator, dziś muszę go wyparzyć i dołożyć do torby razem ze smoczkiem i kapturkami na piersi.
    No i octanisept biorę, jest w malutkiej buteleczce i u nas każą do szpitala, choć w domu będę przecierać pępuszek spirytem.
    Wszystko wyjełam z kartoników i pudełek, szkoda miejsca.
    Mam też Tantum Rosa, wezmę choć koleżanki, które były 3-4 dni w szpitalu mówią, że nawet nie dały rady tego użyć, dopiero w domu. No czasami trzeba dłużej być w szpitalu, dlatego też muszę dopakować.
    Słoneczna da się rozpuścić, bo na korytarzach lub w mini kuchenkach na oddziale są czajniki elektryczne, więc da się wodę zagotować. Choć to będzie trochę upierdliwe takie rozpuszczanie. Mogłoby być to Tantum Rosa w płynie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 14:19

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja tez mam Emolium. Do tego olej kokosowy i wystarczy. Na wszelki wypadek mam sudocrem.

Lara 82 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do terminu porodu to ja od początku mam wyliczoną datę wg. reguły N. nigdy tego nie zmieniałam, bo myślę, że jednak lekarze wiedzą co robią. Ale zdaję sobie sprawę, że dziecko może urodzić się kiedy uzna za stosowne.

Mam tylko pytanie regułę znam wiem jak liczyć, wg USG też wiem o co chodzi.

A jak wylicza się z OM tego nie wiem ?

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara gratulacje!

Sue u Sary termin to chyba 38+4

zazdroszcze Wam tego braku apetytu i zachamowania tycia, ja tyje ciagle i jem, o slodyczach juz nie wspomne bo ostatnie 2 tyg to moge samym cukrem sie zywic.. masakra
    i waga leci w gore ciagle juz wybilo dzis 14kg +

kupuje lozeczko jakie sobie wymarzylam wbrew prezentom tesciowej, taka jestem wyrodna synowa i o! dzis zamowilam :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i fakt te marcowe dzieciaczki coś się spieszą. Mam nadzieję, że wszystko z maluszkami będzie OK.
    No nasze grzeczne. Choć przenoszenie i zielone wody też nie dobre, więc powolutku muszą się zbierać.

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia poka lozeczko :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś śnieg sypie cały czas :-( masakra
    Niby jest pięknie w około, zrobię zdjęcia i Wam wrzucę na prywatne forum później, to zobaczycie jak mam w koło domu jest naprawdę ślicznie(pod warunkiem, że iv. pl będzie działać).
    ALE mąż już rano odśnieżał, wieczorem musi znowu boję się, że nas zasypie :-( cholera.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki uciekam robić zdjęcia. :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Asia poka lozeczko :-)
    Tak, tak, pokaż! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara to to forum ma jakas prywatna werjse? ;)

Beatrice lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri na innym forum mamy watek zamkniety i wrzucamy tam wlasciwie tylko fotki takie ktore nie chcemy aby ktos widzial. Nie mam linku w ten ale pewnie zaraz laski ci wrzuca to sie tam zarejestruj :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://luty2015.fora.pl/

AsiaSzw, Suri97 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Suri :-)

Gosiu jestes niezastapiona. A twoje torby wygladaja super :-)

Ja dostalam wczoraj rozek i moge dopakowac go jako ostatnia rzecz do mojej torby :-D jacieeee zaraz narobie w gacieeee :-)

Gosiak, Suri97 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, ogromne gratulacje :)

Ja dziś od rana leżę z bólem menstruacyjnym i odpływem sił. Siostra właśnie gotuje gar gołąbków, ciasto, odkurza wokół mnie, umyła lodówkę, obsluguje mnie i męża i zaraz za prasowanie się bierze. Taka siostra to Skarb. Ja dziś wypruta z sił jestem i kiepsko się czuję. Wszystkie siły ostatnich tygodni odeszły :(

megg, Asiaa1201, Januszkowa lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dojdzie wrzuce fotki lozeczka i wozka bo razem przyjda =)

AsiaSzw, megg lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 1951 1952 1953 1954 1955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ