X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam telefony: jesteście jeszcze w dwójkę czy już w trójkę?
    A coś się zmieniło od zeszłego tygodnia?
    Tak, kurna, główka już wystaje... ;>

Lara 82, AsiaSzw, LadyDi, Sue, Penelope, Januszkowa, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri moze rzeczywiscie urodzisz lada chwila:)

Gosiak u mnie tak samo - pytaja czy rodze a jak mowie ze nie to wtedy pytaja no to kiedy?!a zebym ja to jeszcze wiedziala...

Brzuch mi dzis bardzoo czesto twardnieje i mam klucia w srodku.

Mam kolejna wizyte 2.02 mowilam do ginki, ze mam nadzieje ze sie jednak nie zobaczymy i urodze ona mowi ze watpi, jednak chcialabym ja zaskoczyc i urodzic 1.02 - podoba mi sie ta data:)

Gosiak, Suri97 lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    Mam kolejna wizyte 2.02 mowilam do ginki, ze mam nadzieje ze sie jednak nie zobaczymy i urodze ona mowi ze watpi, jednak chcialabym ja zaskoczyc i urodzic 1.02 - podoba mi sie ta data:)
    Mi też się podoba, to umawiamy się na 01.02? :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue My mamy na obrączkach imiona i datę ślubu. I wiecie jestem straszna bo kiedyś mi się data pomyliła i skorzystałam z obrączki :-P

Ale moja kuzynka ma napisane "Sobie przeznaczeni" i też bardzo mi się podoba.

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia do mnie tez tak dzwonia. Masakra. Ja to doszlam do wniosku ze nawet nie powiem w rodzinie i znajomym jak bede miala date cc. Nie chce dzwonienia od rana czy to juz. Powiem dwa dnin pozniej i potem ewentualnie wyslw smska z info ze juz jest :-)

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja też pamiętam takie rosołki tylko z kurki, ale takiej od babci i były najlepsze, no ale to były takie wiejskie kurki.

Teraz uwielbiam mojej mamy, dostarcza mi prawie co niedzielę, mnie nie opłaca się gotować. Mama gotuje co niedziela od wczesnego ranka olbrzymi gar, bo jeszcze moim babciom zawożą bo są już starsze i trzeba dbać aby jadły gotowane.
    Ale to jest rosół na kurze, wołowinie, indyku i kaczce. Do tego pełno warzyw: marchewka, pietruszka cebula przypalana, seler i lubczyk.
    Ja na razie nie gotuję sama rosołu, no czasami ale znacznie uboższy, bo niestety z rosołem mojej mamy nie mam szans, a jakbym taki gar ugotowała to nie wiem co bym z nim zrobiła. :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze co do rosołu to jest jedyna zupa której nie gotowalam :D przeraza mnie to ze on ma sie powoli pyrkolic! A ja zawsze jak ustawie ogień an zupę to najwyższy :D

Lara 82 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już Wam pisałam, brat co drugi dzień sprawdza, mama w te dni kiedy brat nie dzwoni. Ja już zadzwonią, to mówię, że odbiorę tel, za kolejne 5 dni. Znajomi są na szczęście bardzo dyskretni i teraz w ogóle nie dzwonią, aby nie przeszkadzać.

Sue, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie tez tak dzwonią! Wkurza to! Albo sie śnie niektórym osobom! I dzwonią albo piszą czy juz po bo sie im snilam! No ludzie. Poinformuje ludzi jak sie urodzi. A tak tylko mnie denerwują i stresują :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak naprawdę każdą zupę gotuję na rosołku. Właśnie takim pyrkającym kilka godzin. A zup jemy dużo, bo są bardzo zdrowe i zalecane przez mojego doktora, więc nawet raz na tydzień gotuję duży gar rosołu i jednego dnia jemy rosół, drugiego pomidorówkę, trzeciego ogórkową...

Laurka, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak tak umawiamy sie:) Zeby tylko naszym dzieciaczkom podpasowala ta data:P

Gosiak lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Cath, dlatego pozostawiam pole do popisu mojej mamie :-)

cath lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A ja tak naprawdę każdą zupę gotuję na rosołku. Właśnie takim pyrkającym kilka godzin. A zup jemy dużo, bo są bardzo zdrowe i zalecane przez mojego doktora, więc nawet raz na tydzień gotuję duży gar rosołu i jednego dnia jemy rosół, drugiego pomidorówkę, trzeciego ogórkową...
    Ja tez uwielbiam zupy <3 ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa, barszczyk, żurek, prowansalska <3 mniam każdą zupkę uwielbiam <3 rosół ubóstwiam <3 ale to moja mama robi najlepsiejszy <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez każda zupe na rosole :-)

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide do wanny. Padam juz. To gotowanie mnie wykonczy kiedys. Na kolacje zrobikam zapiexy na specjalne zamowienie moich panow. A mi olecy odpadly prawie :-/
    Teraz mam ochote na zimna pepsi. Nie posiadam wiec zadowole sie karmi :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja tez kazda zupę na warzywkach i na kurczaczku ale nie mogę powiedziec ze to rosół :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to szczescie, ze kure mam od mamy 100% eko i taka prawdziwa wiejska :D
    A mi jak cala ciążę rosol smakowal, to jak nagotowalam w piątek to go jeść jakoś nie moglam. Tzn jadlam, ale na sile.

Zastanawiam się co zjeść na kolacje. Przez ta chorobę smaku ani zapachu nie mam. :/
    Chyba wykaszle to dziecko...

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dzisiaj na obiadokolacje pizza :-) i popcorn - miałam na to straszliwa ochotę :-)

asia888 lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na obiad mialam spaghetti. Przed chwila zjadlam pomarancza a teraz wcinam marchewe. Tak mnie naszlo. Wyplukalam sie tantum rosa i herbatka z lisci malin stygnie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rosołu, to królem rosołu jest mój tata - uwierzcie, takiej zupy nie jadłyście :)
    Mój P. też przyznał, że to mistrzowska zupa - mój tata ma serce do gotowania po prostu :)

Właśnie sobie słucham koncertu, na którym gra mój P...
    Maluszek aż czkawki dostał, jak tatusia słucha :)

Wybaczcie moje zachowanie dzisiaj, ale chyba się w nim zakochałam dzisiaj znowu jak go w tym gajerze zobaczyłam :P

Gosiak, Penelope, dorocia2324, LadyDi, AsiaSzw, Januszkowa, derii84, Topola lubią tę wiadomość

‹‹ 1975 1976 1977 1978 1979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ