X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj dzis wypycha sie bardzo:)
    a ze sie nie obrócil (komus jeszcze?) to napiera mi na zebro glową
    śmiejemy sie z mezem ze pomylil strony i jakby byl dobrze ulozony i sie tak wypychal to juz bym urodzila :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 18:48

derii84 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak czy ja dobrze pamietam ze umawialas sie jeszcze do fryzjera przed porodem???

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podkładów czy prześcieradeł nieprzemakalnych. Osobiście z nich rezygnuję. Wielokrotnie miałam nieprzyjemność spania w hotelach na takich foliowych prześcieradłach. To jest coś okropnego! Pocenie, klejenie się, skóra cała w potówkach, skóra się po prostu dusi. Coś okropnego. Od jakiegoś czasu spałam też z podkładem pod tyłkiem w razie odejścia wód. Co noc to samo co w tych hotelach. Nie sądziłam, ze to kwestia tego podkładu, w końcu miałam go tylko pod tyłkiem. Zmieniałam wczoraj pościel i go wywaliłam i wiecie co? Ta noc była piękna;-)
    Nie zafunduję tego mojemu maluszkowi, już wolę żeby zasiusiał materac ;-)

ash, Gosiak lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gusia, dzieki:) 06.02, tak jak pisała Gosia:)

Słoneczna, moj teraz głownie sie wypycha pupa po lewej stronie. Czasami to jest az bolesne.

Wlasnie lazimy za garniturem dla P. Faceci to maja przesrane - tryliard rozmiarów. My mamy xs, s itd i jakoś tak łatwiej:) mnie wybranie sukienki zajęło 20 minut, a z nim drugi dzien!
    Ale z drugiej strony jak wychodzi z przymierzalni, to wyglada tak, ze nogi mi sie gną:)

Teraz myślimy co grawerowac na obrączkach :)
    U mnie było odwrotnie. Garnitur wybrany w ciągu godziny a nad sukienką siedziałam wiele tygodni;-)
    My wygrawerowaliśmy swoje imiona wewnątrz obrączek, bez daty bo gdy je zamawiałam jeszcze jej nie znałam.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze zapytac w czwartek o jedzenie i picie w trakcie porodu, bo o to jeszcze nie pytalam.

Mialam tu z godzinke temu mlodych rodzicow z tygodniowa dzidzia. Zapytalam w ktorym tygodniu sie urodzila, a mama powiedziala, ze 40 i 2 dni. A tycia byla, mikroskopijna! Bardzo mnie to zaskoczylo, bo najczesciej slysze o wczesniakach.

Z tym podkladem, to mi sie wydaje, ze duzo sensu jest w tym co pisala laureczka. Predzej dziecku bedzie niekomfortowo, bo sie bedzie pocic przez to, niz pupa odparzac. Pupa sie odparza od zbyt dlugiego siedzenia w siuskach i kupie.

bella84 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Mój robaczek usilnie chce mi dziś zaprezentować swoje piętki i tak je wypycha, że niemal mogę je chwycić w dwa palce ;-)

Angelique, moj tak robi i P. go zawsze wtedy próbuje złapać, to od razu ucieka:)

Dziewczyny, kupiliśmy garnitur... Zawsze wiedziałam, że moj narzeczony jest przystojny, ale jak wyszedł z przymierzalni w nim, w koszuli, butach, to nogi się pode mną ugięły! Panie w sklepie obie go podziwialy. Brak mi słów po prostu...
    Tak, to mogłabym co tydzien ten ślub brać!

Angélique89, Laurka, derii84, asia888, Januszkowa, Gosiak, Lara 82, Bietka, angelstw lubią tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem mam wrażenie, że Maxime ma chyba nadprogramową ilość kończyn;-)
    A wiecie, ze pojawiła mi się taka delikatna pionowa kreska na brzuchu? Teraz na sam koniec? No i niestety pojawił się mój pierwszy mikro rozstępik na skórce pomiędzy dziurkami kolczyka. Niestety skóra w tym miejscu była bardzo napięta i nie wytrzymała. Jest maleńki, mam nadzieję, że zblednie.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, mój G. też goni te piętki ale, tak jak u Ciebie, nie da się ich złapać, pozwala tylko mamusi :-D

Sue lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaa u mnie tez ktg dopiero w 40tyg, dzis przed poludniem jakies schizy przedporodowe mialam aldm juz ok, rozmyslilam sie z rodzenia w styczniu, zaciskam nogi i zbieram sily na luty:) a co do tych podkladow to tak jak pisalam zadnego dyskomfortu nie odczuwam bo sama mam na lozku z obawy przed wylaniem kawy czy chocby awarii w trakcie @:/ materac po zalaniu moczem czy plynem ciezko doczyscic i nie tak szybko sie wysuszy... Ale wiadomo ze kazda mama ma swoje poglady i nie ma co na sile nikogo przekonywac
    A ja dostalam taka torbe ze ma dwie duze boczne komory z drobnymi przegrudkami, a pomiedzy nimi jest ceratkowy przewijak, torbe spina sie na sprzaczki, a po rozlozeniu komory boczne oslaniaja przewijak wiec mozna i na trawie w parku pieluche zmieniac

asia888 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my smiesznie mamy z obraczkami, bo kazde sobie wybralo, co chcialo i nie sa z kompletu. Dwa swiaty wrecz - moja z bialego zlota, cienka na 3mm, a mojego meza czarna z wlokna weglowego. I tylko ja mam grawerunek, bez daty, bo nie mielismy pewnosci, ze uda nam sie pobrac wyznaczonego dnia.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie prześcieradło frotte z czymś nieprzemakalnym pod spodem. Nie założyłam dziecku nigdy, potem komuś wydałam. Jakoś wydawało mi się sztuczne, nieoddychające, ja bym nie chciała na takim spać, to i dziecku nie funduję. A, no i dziecko mi się prawie nigdy nie przesikiwało na tyle żeby zamoczyć materacyk, dopiero jak zrezygnowaliśmy z pieluszki to się czasem zdarzył wypadek nocny ;)

Angélique89, Gosiak lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie moglam sie powstrzymac i kubeł rosołku juz opierdzieliłam :)

Słuchajcie moj syn to tak lał ze nic nie pomagało. W ciagu dnia mial 1.5 roku jak z pampersow wyskoczyl i na nocnik je zamienil ale w nocy to 4 lata mial i z pieluszka spal. Wszystkiego probowalam, nie dostawal pic od ktorejs godziny, wysadzanie nocne no nic. Nawel zalane wyrko nie pomagalo w koncu odpuscilam i spal w tych pieluchach. Miał ceratke na materacu bo zdażało sie ze pielucha nie ogarneła :/ ale to byly takie czasy ze nic nie bylo do kupienia a i ja nie mialam kasy bo sie jeszcze uczyła. Teraz jak jest wybor i mozna kupic bawelniany podklad bez dodatku tworzywa sztucznego w celu ochrony i tak juz drogiego materaca to mysle ze 50 zł w tą czy w tą nie robi. Ja zobacze co przyjdzie z tego Motherhood, mam od nich sporo rzeczy i nie zawiodlam sie jak do tej pory. A i opis tego podkladu wskazuje na to ze to nie jakis bubel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 19:11

asia888 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja od ost wizyty 2,5 tyg temu to juz 3-4 kg przybralam i nic nie poradze. Wszystko w brzuszek- wygladam smiesznie poprostu;))

Kupilam ten suchy szampon batiste w Daily. W razue czego jak mnie zlapie jak bede miec niezbyt swieze wlosy;)

Ja bym chciala urodzic np 2,4,6,7 lutego. Nie chcialabym 31 stycznia. Tak mi sie ubzduralo;)
    No i 13 w pt tez nie chce;))

Gosiak, Sue, asia888 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiak czy ja dobrze pamietam ze umawialas sie jeszcze do fryzjera przed porodem???
    Tak, ale niestety musiałam odwołać, bo raz, że byłam chora, dwa, że ledwo łażę i sama bym nie dojechała. A trzy - w tym samym czasie była u mnie doula.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ur 31.01 :)

moze któras urodzi wtedy :)

Gosiak lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Natalka od rana jest aktywna, dzisiaj pierwszy raz odczuwam ból przy jej wygibasach. Czkawkę miała.

Sue piękna sukienka!

Podkład pod materac kupiłam z jeden strony z frotą, pan w sklepie bardzo polecał (pierze się go w pralce). Miałam wcześniej kupiony inny, zwykły ceratowy, ale nie założę go wcale lub w razie gdyby ten frotowy był przemoczony. Jeszcze nie zakładam prześcieradła, to jest zadanie dla mojego męża gdy będę w szpitalu, chce żeby w łóżeczku było wszystko na świeżo. Mogę urodzić za 2, 3 a nawet 4 tyg. po takim czasie musiałabym znowu prać wszystko. Zawsze jakiś kurz osiada, a ja mam na tym punkcie bzika :)

Słoneczna a'propos życia bez Belly- zastanawiałam się nad tym jak to będzie po porodzie- pewnie zbyt mało czasu na forum. Po naszych pierwszych mamusiach już widać, że nie ma tak dobrze :)
    A urodzić chciałabym przed Popielcem, głupio mieć urodziny w poście, np. taka okazja jak 18 urodziny, huczna impreza i post :/

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia rozumiem. Myslalam ze jakos teraz jestes umowiona.

Ja mysle ze po porodzie tez bedziemy tu siedziec :) mniej pewnie ale jak juz sie ogarniemy to zawsze cos sie klepnie. Ja duzo z telefonu pisze wiec nawet na kibelku cos dam rade nasmarowac :) :)

Gosiak, Sue, megg lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj cisza. nikt sie nie rozpakowuje? : P

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia rozumiem. Myslalam ze jakos teraz jestes umowiona.

Ja mysle ze po porodzie tez bedziemy tu siedziec :) mniej pewnie ale jak juz sie ogarniemy to zawsze cos sie klepnie. Ja duzo z telefonu pisze wiec nawet na kibelku cos dam rade nasmarowac :) :)
    No i przy karmieniu zawsze będzie można coś naskrobać ;)

AsiaSzw, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my jutro odbieramy w końcu łóżeczko! <3
    hurtownia miała zastój po przerwie świątecznej i się nie wyrabiali z produkcją, więc do sklepu dotrze w końcu jutro... po 3tygodniach!

A dziś dostałam, tzn pożyczona została chusta
    https://katalog.parenting.pl/p/1052,chusta-amazonas-jersey-sling-510-cm
    jeszcze nie wiem jak się za nią zabrać... przyjdzie czas i pora:P

ps Wituś jak czkawkę miał 4razy dziennie, tak dziś ani razu. Niedługo z mężulkiem idziemy znowu na spacerek taki 4-5km :) choć krocze i spojenie boli...to muszę się poruszać. Wczoraj stanęłam na wagę i serce mi zadrżało. 18+ :(
    a no i ... rozstępy się pojawiły.
    Któraś z Was kiedyś pisała, że zanim rozstępy się pojawiły to najpierw miała krosteczki. U mnie było to samo... najpierw krosteczki, a potem pajęczynka rozstępów. Na szczęście nie na tatuażu, tylko po przeciwnej stronie, uhh...

derii84 lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
‹‹ 1973 1974 1975 1976 1977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ