X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj dzis wypycha sie bardzo:)
    a ze sie nie obrócil (komus jeszcze?) to napiera mi na zebro glową
    śmiejemy sie z mezem ze pomylil strony i jakby byl dobrze ulozony i sie tak wypychal to juz bym urodzila :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 18:48

derii84 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak czy ja dobrze pamietam ze umawialas sie jeszcze do fryzjera przed porodem???

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podkładów czy prześcieradeł nieprzemakalnych. Osobiście z nich rezygnuję. Wielokrotnie miałam nieprzyjemność spania w hotelach na takich foliowych prześcieradłach. To jest coś okropnego! Pocenie, klejenie się, skóra cała w potówkach, skóra się po prostu dusi. Coś okropnego. Od jakiegoś czasu spałam też z podkładem pod tyłkiem w razie odejścia wód. Co noc to samo co w tych hotelach. Nie sądziłam, ze to kwestia tego podkładu, w końcu miałam go tylko pod tyłkiem. Zmieniałam wczoraj pościel i go wywaliłam i wiecie co? Ta noc była piękna;-)
    Nie zafunduję tego mojemu maluszkowi, już wolę żeby zasiusiał materac ;-)

ash, Gosiak lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gusia, dzieki:) 06.02, tak jak pisała Gosia:)

Słoneczna, moj teraz głownie sie wypycha pupa po lewej stronie. Czasami to jest az bolesne.

Wlasnie lazimy za garniturem dla P. Faceci to maja przesrane - tryliard rozmiarów. My mamy xs, s itd i jakoś tak łatwiej:) mnie wybranie sukienki zajęło 20 minut, a z nim drugi dzien!
    Ale z drugiej strony jak wychodzi z przymierzalni, to wyglada tak, ze nogi mi sie gną:)

Teraz myślimy co grawerowac na obrączkach :)
    U mnie było odwrotnie. Garnitur wybrany w ciągu godziny a nad sukienką siedziałam wiele tygodni;-)
    My wygrawerowaliśmy swoje imiona wewnątrz obrączek, bez daty bo gdy je zamawiałam jeszcze jej nie znałam.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze zapytac w czwartek o jedzenie i picie w trakcie porodu, bo o to jeszcze nie pytalam.

Mialam tu z godzinke temu mlodych rodzicow z tygodniowa dzidzia. Zapytalam w ktorym tygodniu sie urodzila, a mama powiedziala, ze 40 i 2 dni. A tycia byla, mikroskopijna! Bardzo mnie to zaskoczylo, bo najczesciej slysze o wczesniakach.

Z tym podkladem, to mi sie wydaje, ze duzo sensu jest w tym co pisala laureczka. Predzej dziecku bedzie niekomfortowo, bo sie bedzie pocic przez to, niz pupa odparzac. Pupa sie odparza od zbyt dlugiego siedzenia w siuskach i kupie.

bella84 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Mój robaczek usilnie chce mi dziś zaprezentować swoje piętki i tak je wypycha, że niemal mogę je chwycić w dwa palce ;-)

Angelique, moj tak robi i P. go zawsze wtedy próbuje złapać, to od razu ucieka:)

Dziewczyny, kupiliśmy garnitur... Zawsze wiedziałam, że moj narzeczony jest przystojny, ale jak wyszedł z przymierzalni w nim, w koszuli, butach, to nogi się pode mną ugięły! Panie w sklepie obie go podziwialy. Brak mi słów po prostu...
    Tak, to mogłabym co tydzien ten ślub brać!

Angélique89, Laurka, derii84, asia888, Januszkowa, Gosiak, Lara 82, Bietka, angelstw lubią tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem mam wrażenie, że Maxime ma chyba nadprogramową ilość kończyn;-)
    A wiecie, ze pojawiła mi się taka delikatna pionowa kreska na brzuchu? Teraz na sam koniec? No i niestety pojawił się mój pierwszy mikro rozstępik na skórce pomiędzy dziurkami kolczyka. Niestety skóra w tym miejscu była bardzo napięta i nie wytrzymała. Jest maleńki, mam nadzieję, że zblednie.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, mój G. też goni te piętki ale, tak jak u Ciebie, nie da się ich złapać, pozwala tylko mamusi :-D

Sue lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaa u mnie tez ktg dopiero w 40tyg, dzis przed poludniem jakies schizy przedporodowe mialam aldm juz ok, rozmyslilam sie z rodzenia w styczniu, zaciskam nogi i zbieram sily na luty:) a co do tych podkladow to tak jak pisalam zadnego dyskomfortu nie odczuwam bo sama mam na lozku z obawy przed wylaniem kawy czy chocby awarii w trakcie @:/ materac po zalaniu moczem czy plynem ciezko doczyscic i nie tak szybko sie wysuszy... Ale wiadomo ze kazda mama ma swoje poglady i nie ma co na sile nikogo przekonywac
    A ja dostalam taka torbe ze ma dwie duze boczne komory z drobnymi przegrudkami, a pomiedzy nimi jest ceratkowy przewijak, torbe spina sie na sprzaczki, a po rozlozeniu komory boczne oslaniaja przewijak wiec mozna i na trawie w parku pieluche zmieniac

asia888 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my smiesznie mamy z obraczkami, bo kazde sobie wybralo, co chcialo i nie sa z kompletu. Dwa swiaty wrecz - moja z bialego zlota, cienka na 3mm, a mojego meza czarna z wlokna weglowego. I tylko ja mam grawerunek, bez daty, bo nie mielismy pewnosci, ze uda nam sie pobrac wyznaczonego dnia.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie prześcieradło frotte z czymś nieprzemakalnym pod spodem. Nie założyłam dziecku nigdy, potem komuś wydałam. Jakoś wydawało mi się sztuczne, nieoddychające, ja bym nie chciała na takim spać, to i dziecku nie funduję. A, no i dziecko mi się prawie nigdy nie przesikiwało na tyle żeby zamoczyć materacyk, dopiero jak zrezygnowaliśmy z pieluszki to się czasem zdarzył wypadek nocny ;)

Angélique89, Gosiak lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie moglam sie powstrzymac i kubeł rosołku juz opierdzieliłam :)

Słuchajcie moj syn to tak lał ze nic nie pomagało. W ciagu dnia mial 1.5 roku jak z pampersow wyskoczyl i na nocnik je zamienil ale w nocy to 4 lata mial i z pieluszka spal. Wszystkiego probowalam, nie dostawal pic od ktorejs godziny, wysadzanie nocne no nic. Nawel zalane wyrko nie pomagalo w koncu odpuscilam i spal w tych pieluchach. Miał ceratke na materacu bo zdażało sie ze pielucha nie ogarneła :/ ale to byly takie czasy ze nic nie bylo do kupienia a i ja nie mialam kasy bo sie jeszcze uczyła. Teraz jak jest wybor i mozna kupic bawelniany podklad bez dodatku tworzywa sztucznego w celu ochrony i tak juz drogiego materaca to mysle ze 50 zł w tą czy w tą nie robi. Ja zobacze co przyjdzie z tego Motherhood, mam od nich sporo rzeczy i nie zawiodlam sie jak do tej pory. A i opis tego podkladu wskazuje na to ze to nie jakis bubel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 19:11

asia888 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja od ost wizyty 2,5 tyg temu to juz 3-4 kg przybralam i nic nie poradze. Wszystko w brzuszek- wygladam smiesznie poprostu;))

Kupilam ten suchy szampon batiste w Daily. W razue czego jak mnie zlapie jak bede miec niezbyt swieze wlosy;)

Ja bym chciala urodzic np 2,4,6,7 lutego. Nie chcialabym 31 stycznia. Tak mi sie ubzduralo;)
    No i 13 w pt tez nie chce;))

Gosiak, Sue, asia888 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiak czy ja dobrze pamietam ze umawialas sie jeszcze do fryzjera przed porodem???
    Tak, ale niestety musiałam odwołać, bo raz, że byłam chora, dwa, że ledwo łażę i sama bym nie dojechała. A trzy - w tym samym czasie była u mnie doula.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ur 31.01 :)

moze któras urodzi wtedy :)

Gosiak lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Natalka od rana jest aktywna, dzisiaj pierwszy raz odczuwam ból przy jej wygibasach. Czkawkę miała.

Sue piękna sukienka!

Podkład pod materac kupiłam z jeden strony z frotą, pan w sklepie bardzo polecał (pierze się go w pralce). Miałam wcześniej kupiony inny, zwykły ceratowy, ale nie założę go wcale lub w razie gdyby ten frotowy był przemoczony. Jeszcze nie zakładam prześcieradła, to jest zadanie dla mojego męża gdy będę w szpitalu, chce żeby w łóżeczku było wszystko na świeżo. Mogę urodzić za 2, 3 a nawet 4 tyg. po takim czasie musiałabym znowu prać wszystko. Zawsze jakiś kurz osiada, a ja mam na tym punkcie bzika :)

Słoneczna a'propos życia bez Belly- zastanawiałam się nad tym jak to będzie po porodzie- pewnie zbyt mało czasu na forum. Po naszych pierwszych mamusiach już widać, że nie ma tak dobrze :)
    A urodzić chciałabym przed Popielcem, głupio mieć urodziny w poście, np. taka okazja jak 18 urodziny, huczna impreza i post :/

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia rozumiem. Myslalam ze jakos teraz jestes umowiona.

Ja mysle ze po porodzie tez bedziemy tu siedziec :) mniej pewnie ale jak juz sie ogarniemy to zawsze cos sie klepnie. Ja duzo z telefonu pisze wiec nawet na kibelku cos dam rade nasmarowac :) :)

Gosiak, Sue, megg lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj cisza. nikt sie nie rozpakowuje? : P

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia rozumiem. Myslalam ze jakos teraz jestes umowiona.

Ja mysle ze po porodzie tez bedziemy tu siedziec :) mniej pewnie ale jak juz sie ogarniemy to zawsze cos sie klepnie. Ja duzo z telefonu pisze wiec nawet na kibelku cos dam rade nasmarowac :) :)
    No i przy karmieniu zawsze będzie można coś naskrobać ;)

AsiaSzw, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my jutro odbieramy w końcu łóżeczko! <3
    hurtownia miała zastój po przerwie świątecznej i się nie wyrabiali z produkcją, więc do sklepu dotrze w końcu jutro... po 3tygodniach!

A dziś dostałam, tzn pożyczona została chusta
    https://katalog.parenting.pl/p/1052,chusta-amazonas-jersey-sling-510-cm
    jeszcze nie wiem jak się za nią zabrać... przyjdzie czas i pora:P

ps Wituś jak czkawkę miał 4razy dziennie, tak dziś ani razu. Niedługo z mężulkiem idziemy znowu na spacerek taki 4-5km :) choć krocze i spojenie boli...to muszę się poruszać. Wczoraj stanęłam na wagę i serce mi zadrżało. 18+ :(
    a no i ... rozstępy się pojawiły.
    Któraś z Was kiedyś pisała, że zanim rozstępy się pojawiły to najpierw miała krosteczki. U mnie było to samo... najpierw krosteczki, a potem pajęczynka rozstępów. Na szczęście nie na tatuażu, tylko po przeciwnej stronie, uhh...

derii84 lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
‹‹ 1973 1974 1975 1976 1977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ