X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue bardzo ladna ta sukienka, taka dziewczeca i wdzieczna.

Moje dziecko aktywne bylo mocno w nocy i teraz tez sie rusza.

Do bolu pachwin doszedl mi bol sama nie wiem czego w sumie, ale caly przod okolicy lonowej mnie boli jak 150!

W zeszlym tygodniu dzieki jednej kobitce w pracy uswiadomilam sobie, ze w ogole nie mam jednej dosc notorycznej dolegliwosci ciazowej - bolu plecow! Zero! Ani w ruchu, ani w spoczynku, czy jestem w pionie czy w pozycji horyzontalnej - plecy mi w ogole nie dokuczaja! Ciesze sie tym faktem, bo jak juz wyzej opisalam od mega spuchnietych stop, kostek a teraz i rowniez lydek, jestem cala obolala od pasa w dol.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się podoba torba, którą mam przy wózku. Jest duża, mieści podręczny przewijak, pieluszki, chusteczki, pieluchę tetrową, nawet termos na butelkę. Zostaje jeszcze miejsce na portfel i zabawkę :) Także mnie żadna inna nie potrzebna.

Laski ale mam dziś lenia. Wyprałam to co mialam w szpitalu, jutro spakuję torby jeszcze raz :D i tak najchętniej to poszłabym już spać.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych podkładów pod materac to ja miałam z jednej strony bawełniany z drugiej z jakiegoś tworzywa(gumopodobnego) był fajny miał na rogach gumki i pasował idealnie do łóżeczka, jednak się nie sprawdził bo corka strasznie się na nim pociła..i generalnie źle jej się spało
    .Gdy się tego pozbylismy wszystko wróciło do normy wiec myślę że to zależy od malucha jak mu się będzie spało z takim podkładem. Może są jakieś super naturalne ale ja już sobie odpuściłam a teraz wiem ze moja córka nie lubi nosić nic sztucznego, w domu chodzi na boso, nie lubi matek przy koszulkach ani spać w śpiochach (musi mieć gole stopy) więc wszystko trzeba sprawdzać na sobie.

Gosiak lubi tę wiadomość

Laureczka25
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia , ide do branickiego na 16.15 w czwartek :) a jutro na 11 do matkowskiego hehe :p
    Ja nie mam torby z przewijakiem do wozka, moglam kupic za 420 zl!! Sick! Wiec szkoda kasiory zwlaszcza ze te torby dupy nie urywaja :) i sa do uzytku jedynie pieluchowego :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak - nie zgodze się. Wpierwszej kolejności do dupki przylega pampers i to pampers odparza. Przecież na podkład kładzie się prześcieradło. dziecko ma jeszcze spiworek i majkie gatki na nogach. WIęc stycznośc z podkładem jest żadna- tj przez kilka warstw bawełny. A najbliżej jest własnie pampers
    Nie wiem, bazuję na zdaniu doświadczonych mam.
    Ale wiem, że nie po to kupiłam porządny materac zapewniający cyrkulację powietrza, żeby przykryć go ceratą.

ash, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fakt - okaże się w praktyce. Ja mam podkład niby oddychający - zobaczymy ile w tym prawdy. kupiłam podkład bo nie chciałam żeby dziecko zalało materacyk

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inna sprawa że za moich czasów takich podkładów nie było. Tylko mam kombinowała za jakimiś innymi rzeczami

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ty to sie masz z tymi lekarzami haha Ja mam wizyte w czwartek o 21.30 wiec sie nie spotkamy :(

No ja ceraty tez bym niekupila, poszukuje podkladu ktory nie bedzie przemakal ale nie bedzie przy tym ze sztucznego tworzywa. Wiec skusze sie na ten bawelniany z motherhood :)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy pod przescieradlem podkład,z jednej str gumowastruktura z drugiej jakby bawełniana. Podkład kupiony w Biedronce. Z Tymuskiem miałam gumowy,ale nie mam pojęcia,gdzie jest.
    Fatalnie się czuję,Mały nerwowy,wierzga boleśnie i nerwowo. Spróbuje się zdrzemnąć

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja ceratki pod tylkiem nie chcialabym miec i do tego jeszcze podpaski. A jak odparzyl by mi sie tylek to nie pomyslalabym ze od podpaski tylko od tej siaty. Nie nie dla mnie na chlopski rozum to nie gra!

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue śliczna sukienka to kiedy Dokladnie termin ślubu?

Moje dziecie od rana leniwe jak niewiem a teraz bombarduje mi biodra... a czkawe ma zawsze późno wieczorem ;))

Jutro na 12:30 mam ktg..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Sue śliczna sukienka to kiedy Dokladnie termin ślubu?
    6.02 ;)

słoneczna 85, Sue, gusiaa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj dzis srednio sie rusza ale wazne ze sie rusza.

woczraj jakby z jednej strony bardziej wypychal, nie wiem czy sie nie przekrecil jakos.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    6.02 ;)

BIedna Sue , nie zdazyla odpowiedziec:D

Katiś, Gosiak lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co czuję, że urodze jak przekroczymy 2000 stron :D

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Wiecie co czuję, że urodze jak przekroczymy 2000 stron :D
    Ale wiesz, że to może być już nawet pojutrze? ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    inna sprawa że za moich czasów takich podkładów nie było. Tylko mam kombinowała za jakimiś innymi rzeczami

Ja pamiętam ze mój brat moczyl się w nocy chyba do 5 lat. I rodzice kupowali jakieś folie które wyglądały jak worki na śmieci :) Napewno mu nie było miło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 17:52

Laureczka25
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ale wiesz, że to może być już nawet pojutrze? ;)
    No patrząc na naszą produkcję to liczę się z tym, ale jakoś tak czuję :D póki nie będzie 2000 stron to nie urodzę :)

Gosiak, AsiaSzw, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy istnieje zycie bez Belly?:)

Gosiak, Sue, derii84, ash, megg, Januszkowa, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dzisiejszej wizycie u gina dowiedziałam się, że właściwie mogę urodzić w każdej chwili – szok! : D To do mnie nie dociera. Ta ciaza tak szybko mi zleciala. Lekarz powiedział, że szyjka jest juz pięknie skrocona, miekka i jest juz lekkie rozwarcie. Kornelcia coraz niżej, więc pozostaje tylko czekać ;-) Teoretycznie jestesmy umowieni na wizytę za dwa tygodnie, ale ani ja ani moj gin nie wierzymy, że się jeszcze zobaczymy ;-) Nasza kruszynka wazy na razie 2800g.
    Powiedzial ze to tylko kwestia czasu i dlugo juz nie pochodze. Jego zdaniem mamy sie spodziewac tego ze w nastepnym tygodniu coreczka juz prawdopodobnie bedzie z nami.

gusiaa, Gosiak, derii84, LadyDi, Patrycja20, truskawkax25, asia888, Angélique89, dorocia2324, słoneczna 85, Januszkowa, Lara 82, przedszkolanka:), kasia_1988, angelstw lubią tę wiadomość

‹‹ 1971 1972 1973 1974 1975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ