X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy zacZyna sie post? Kurcze to chce 6,7 luty- ladne daty;))

Gosiak, Januszkowa, derii84 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos ślubu. Ja wybrałam sukienkę w zasadzie w ciagu dnia - w drugim sklepie. W pierwszym tez sobie upatrzyłam, potem pojechałam do sklepu Agnej na władysława 4 e gdyni i tamjak przymierzyłam to wiedziałam, że to to. Takie moje poszukiwanie sukien trwało jakie 2-3h. Fakt faktem, że wczesniej w necie miałam obczajone modele, które mi sie podoibają (przynajmniej fasony) także nie przymierzałam w ciemno. Wiedziałam czego chciałam. A męzowi w zasadzie tez w ciagu 1 dnia wybralismy garnitur tez w Agnes.

Obrączki mamy zwykłe tj. Półokrągłe 4mm bez bajerów, i mamy swoje imiona i datę. data to urodziny mojegomęża więc nie zapomni :-D

LadyMK - u mnie tez niestety wyszły rozstepy. Z przodu na udach :-/

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A kiedy zacZyna sie post? Kurcze to chce 6,7 luty- ladne daty;))

Wielki Post
    18 luty 2015 - 2 kwiecień 2015

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno urodze do 18..

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    post jest od 18 lutego

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój bąbelek ma termin na środę popielcową :D ale moja mama mówi, że urodzę 17luty, bo to jej urodziny ;)

ja w sumie przeczuć żadnych nie mam kiedy co nastąpi... Niech się dzieje wola Nieba :)

Laurka lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Angelcia rodzi. Od wczoraj sie nie odezwała!!

ANGELCIA ODEZWIJ SIĘ DO NAS

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

LadyMK - u mnie tez niestety wyszły rozstepy. Z przodu na udach :-/

Trochę mnie te rozstępy przybiły, podobnie jak waga... mam nadzieję, szczerą, że mały będzie takim malutkiem wymagającym uwagi, że nie będę miała czasu jeść i głodu zbytnio nie będę odczuwała. Bo teraz przez ostatnie 3tygodnie to mam ciągle wilczy apetyt... obawiam się o mój żołądek, oby się nie rozciągnął za bardzo ;/

dziś na obiad zjadłam caaały woreczek kaszy z sosem mięsnym. I... nadal byłam głodna, nic nie poczułam, żebym zjadła! :/ ALE psychika mówi: STOP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 20:00

megg lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Po dzisiejszej wizycie u gina dowiedziałam się, że właściwie mogę urodzić w każdej chwili – szok! : D To do mnie nie dociera. Ta ciaza tak szybko mi zleciala. Lekarz powiedział, że szyjka jest juz pięknie skrocona, miekka i jest juz lekkie rozwarcie. Kornelcia coraz niżej, więc pozostaje tylko czekać ;-) Teoretycznie jestesmy umowieni na wizytę za dwa tygodnie, ale ani ja ani moj gin nie wierzymy, że się jeszcze zobaczymy ;-) Nasza kruszynka wazy na razie 2800g.
    Powiedzial ze to tylko kwestia czasu i dlugo juz nie pochodze. Jego zdaniem mamy sie spodziewac tego ze w nastepnym tygodniu coreczka juz prawdopodobnie bedzie z nami.
    jejku to takie ekscytujace, a jakie masz objawy? :) moze mam podobne hehe

asiaa888 a gdzie rodzisz? w Niemczech mozna jesc i pic podczas porodu:)

Katis w takim razie musisimy duzo pisac i przekroczyc 2000 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 20:04

oar843r8kh12ukn4.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Groszek nas pozdrawia:)

Jeszcze niestety jest w szpitalu ponieważ malutki ma infekcje, a dodatkowo konflikt grup krwi. Jak wyzdrowieją to odwiedzi nas na forum :)

megg lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przeciwnie - od ponad tygodnia nie mam w ogóle apetytu. I mogę nie jeść w ciagu dnia. A wczesniej to kilka posiłków dziennie.....

Ja mam jakies skurcze - średnio przyjemne. Nie sa regularne i nie sa długie więc sie nimi nie przejmuję. Bardzo nie boli ale juz je czuje i mi przeszkadzają.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze wytrzymac jeszcze 2 tyg :-)

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia jakaś smutna ostatnio była..szkoda ze się nie odzywa..

Gosiak lubi tę wiadomość

Laureczka25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja na pewno szybciej urodze bo szyjki juz prawie nie mam :P Nie no mam juz tak konkretnie ja skrocona... I tak sie dziwie jeszcze dzidzia siedzi bo chciala juz wychodzic w 24 tc. potem byl pessar i myslalam ze na dniach urodze jak mi go sciagneli.
    Po za tym mam twardnienia brzucha sa dosc konkretne od kilku dni.
    A mala czuje juz tak nisko jakby pomiedzy nogami czasami mam takie dziwne uczucie.
    Ale jeszcze nie zauwazylam czopu.
    Zobaczymy czy sprawdzi sie to co mowil gin o przyszlym tyg :D

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, mi lekarka powiedziała w zeszły wtorek to samo - że już lada chwila coś się rozkręci i że się nie zobaczymy 27.01 a kompletnie nic się nie dzieje i jutro do niej idę :P

Suri97, Sue, megg, Angélique89, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri a ta mamusia z marcówek to kaczamila z Bielska i też leży na Wyspiańskiego tam gdzie Groszek :) to teraz z Bielska na nas kolej :)

Suri97, angelstw lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie ze macie bole jak na @ a ja nic. A gdzies przeczytalam ze jak ktos ma takie bole to wlasnie przed porodem takie sa. Najpierw slabe potem coraz mocniejsze. I potem sie w skurcze zamieniaja. Nie wiem ile w tym prawdy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka a jestes juz pewna na 100% ze bedziesz rodzic w Wyspianskim? Ja juz jestem pewna ze w Wojewodzkim. :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Piszecie ze macie bole jak na @ a ja nic. A gdzies przeczytalam ze jak ktos ma takie bole to wlasnie przed porodem takie sa. Najpierw slabe potem coraz mocniejsze. I potem sie w skurcze zamieniaja. Nie wiem ile w tym prawdy.
    Ja miałam takie lekkie bóle 2 razy - raz 2 albo 3 stycznia w nocy i drugi raz koło 10-13 stycznia - już nie pamiętam. Poza tym cisza totalna. Żadnych skurczy, żadnych bóli...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie często boli jak na miesiączkę... ale to taki ciągły ból a nie jakiś regularny. A ostatnio tak mnie kuje jakby w szyjce że czasami usiedzieć nie mogę. Dobrze ze jutro do ginekologa ciekawe co powie :)

Suri tak jestem pewna juz że na Wyspiańskiego... Mamusia z marcówek pisała ze bardzo zadowolona... a nad Wojewódzkim się zastanawiałam ponieważ chciałam mieć w razie czego znieczulenie, ale jak i tak go tam nie dostane to jednak Wyspiańskiego :)

qb3c3e5eerxx6827.png
‹‹ 1974 1975 1976 1977 1978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ