Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
dokładnie tak chyba jest Gosiak
Gosiak lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Laurka ojj ta milosc:)
Topola fajnie masz ze rodzinka na miejscu, ja niestety nie mam tutaj nikogo oczywiscie oprocz mojego ukochanego i zaraz corcia bedzie:) ale mam nadzieje ze z biegiem czasu bede sie lepiej tutaj czuc.
Boroniowka ale wczesnie wizytujesz:)
Cath po takim relaksie mozesz juz rodzic :dWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 21:17
-
dorocia2324 wrote:My po drzemce, zaraz ide obiad robic bo P wraca z pracy. Dzis na obiad frytki i rybka, wczoraj mialam kapusniak. Byl pyszny ale nie bede opisywala jakie gazy mnie meczyly...
A z tym sluzem u mnie to sama juz zgupialam. Bo mam caly czas uczucie mokrosci na wkladce, jest on zolty, bezzapachowy. Nie jest ani grutkowaty ani galaretkowaty ani wodnisty. Kurde taki chyba jak nieplodny tylko zolty. Ale nie szczypie mnie ani nie swedzi wiec to chyba nie infekcja. Moze czop pomalutku? No nie wiem.
A co do wagi to ja po pierwszym synku bardzo szybko schudlam a karmilam tylko 1,5 miesiaca piersia. Bralam mlodego na rece i duzo z nim tanczylam, duzo spacerow i zdrowe odzywianie. Mysle, ze teraz tez mi sie szybko uda schudnac.
U mnie taki zrobił się śluz jak czop zaczynał odchodzić -
nick nieaktualny
-
Katiś a ja mam znów pytanie dot. tego czopa... przepraszam, że tak drążę, ale coś u mnie się dzieje...
Teraz ta wydzielina bardziej gęsta i ciemno brązowa... Czy też taką właśnie miałaś/masz?
A prawie cały dzień z małymi przerwami brzuch boli mnie miesiączkowo tylko trochę chyba nawet mocniej.
Zaczynam się zastanawiać, czy niebawem nie wyląduję na porodówce. Ale Kuba miał mieć szlaban do niedzieli, bo moja położna kurcze wujechała -
Agaaa tak. Taka brazowA gęsta miałam w piątek tydzień temu. W czwartek rano podczas siku wyleciał glutek, potem za każdym podtarciem na papierze było brązowo, a w piątek miałam jakby budyń czekoladowy. Potem wraz z upływem czasu śluz bladl, aż Stał się żółty i przezroczysty
agaaa28 lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
agaaa wylądujesz:) daję Ci 2-3dni!
agaaa28 lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Katiś wrote:Agaaa tak. Taka brazowA gęsta miałam w piątek tydzień temu. W czwartek rano podczas siku wyleciał glutek, potem za każdym podtarciem na papierze było brązowo, a w piątek miałam jakby budyń czekoladowy. Potem wraz z upływem czasu śluz bladl, aż Stał się żółty i przezroczysty
Jak dobrze, że mamy to forum. Tak pewnie bym już dzwoniła do lekarza, a tak wiem, że nie jestem jedyna z takimi dolegliwościami. Dzięku Katiś -
A moja mala miala czkawke wiec super bo tzn ze chyba jeszcze nie dzis i nie jutro :p a to dobrze bo branickiego jutro nie ma na dyrzuze :p
Jestem ciekawa Asia jaki Ci termin wyznaczy
Czytam co bierzecie do szpitala i tez kupilam skarpetki i czapeczki cieple i bawelniane ale zapomnialam wyprac :p moze zaraz wstawiekurcze troche jestem zla na te babke kietowniczke od okien, mowilismy jej ze ma brac drabine a nie wziela i ta co myla wiadomo winna nie jet ale gornych czesci nie byla w stanie dobrze wymyc w oknach nie mowiac juz o ramce
a jak m zwrocil jej uwage jak przyjechala po swoja pracownice i po kase to powiedziala ze moze nam odjac 10 zl ze 150 za ten defekt... Wiec olalismy ... Eh no nic... Nastepnym razem bez drabiny nie wpuszcze i juz...
Nie wiem jak wy ale my korzystamy z ostatnich bezdzietnych chwil chyba na maxacodziennie albo gdzies idziemy ze znajomymi albo przychodza do nas i siedzimy do pozniego wieczora :p jutro tez piatek tez.. A weekend planuje wypoczynek bo niewiadomo kiedy takowy po porodzie bedzie
wiadomo ze z dzieckiem tez to wszystko mozna.. Ale nie ma sie co oszukiwac.. Mniej znajomych bedzie nas tak chetnie odwiedzac czy tez wyjscia w grupkach do baru beda rzadkie bo beda uzaleznione od opieki nad mala :p
-
LadyMK wrote:agaaa wylądujesz:) daję Ci 2-3dni!
Kurka, mógłby poczekać do poniedziałku. Ciekawe czy zechceLekarz mówił wczoraj, że może to być 3 dni, a mogę i przenosić...
A generalnie to nie wierzę, że maksymalnie do połowy lutego będę miała w domu własnego dzidziusia !!!! -
Anni gratulacje!
U mnie dzieciowe pranie i prasowanie skonczone wreszcie
zaczelam pakowac torbe do szpitala
i popijac herbate z lisci malin - dobra!
i zorientowalam sie ze tez mam wizyte 02.02 mojej gin sie cos pomieszalo bo mialam miec co 2tyg, a to tylko tydzien hmm
musze to wyjasnic bo ostatnia wizyte mam 16 luty a termin porodu 22... jakos nie zwrocilam na to uwaggi wczesniej, a co jak nie urodze do 16 ... :p chociaz mam wielka nadzieje ze urodze!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 21:50
-
nick nieaktualny
-
Agaaa moze i to czop powoli sie u mnie rusza. W pierwszej ciazy w ogole go u siebie nie zaobserwowalam, ciekawe czy teraz zobacze.
Wg mialam dzis kilka skurczy, to krocze mnie ciagnie i za bardzo chodzic nie moge bo boli. Dosc kiepsko sie czuje. Zaraz wypije naparek z lisci malin i do kapieli. -
asia888 wrote:a dziewczyny pochwale sie dzis kupilismy samochod rodzinny- combi
coraz bardziej rodzinnie sie u nas robi
my mieliśmy zakupić audi a6 w kombi nowe ponieważ mamy trzy Male samochody trzydrzwiowe mini coopera, audi TT i audi s5. W sumie to tylko do s5 sie mieści wózek ! Do miniacza tez w sumie no zobaczymy bo ja jeżdżę z torbami mini to juz nic do bagażnika nie włożę!! Aaaa