X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak chyba jest Gosiak :)

Gosiak lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ojj ta milosc:)

Topola fajnie masz ze rodzinka na miejscu, ja niestety nie mam tutaj nikogo oczywiscie oprocz mojego ukochanego i zaraz corcia bedzie:) ale mam nadzieje ze z biegiem czasu bede sie lepiej tutaj czuc.

Boroniowka ale wczesnie wizytujesz:)

Cath po takim relaksie mozesz juz rodzic :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 21:17

oar843r8kh12ukn4.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    My po drzemce, zaraz ide obiad robic bo P wraca z pracy. Dzis na obiad frytki i rybka, wczoraj mialam kapusniak. Byl pyszny ale nie bede opisywala jakie gazy mnie meczyly...
    A z tym sluzem u mnie to sama juz zgupialam. Bo mam caly czas uczucie mokrosci na wkladce, jest on zolty, bezzapachowy. Nie jest ani grutkowaty ani galaretkowaty ani wodnisty. Kurde taki chyba jak nieplodny tylko zolty. Ale nie szczypie mnie ani nie swedzi wiec to chyba nie infekcja. Moze czop pomalutku? No nie wiem.

A co do wagi to ja po pierwszym synku bardzo szybko schudlam a karmilam tylko 1,5 miesiaca piersia. Bralam mlodego na rece i duzo z nim tanczylam, duzo spacerow i zdrowe odzywianie. Mysle, ze teraz tez mi sie szybko uda schudnac.

U mnie taki zrobił się śluz jak czop zaczynał odchodzić

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ogladam bardzo ciekawy dla mnie wyklad o tym czego nie mowi nam NASA .

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś a ja mam znów pytanie dot. tego czopa... przepraszam, że tak drążę, ale coś u mnie się dzieje...

Teraz ta wydzielina bardziej gęsta i ciemno brązowa... Czy też taką właśnie miałaś/masz?

A prawie cały dzień z małymi przerwami brzuch boli mnie miesiączkowo tylko trochę chyba nawet mocniej.

Zaczynam się zastanawiać, czy niebawem nie wyląduję na porodówce. Ale Kuba miał mieć szlaban do niedzieli, bo moja położna kurcze wujechała

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na SR od 18 do 21 bo chcieliśmy nadrobić jedne zajęcia (obsługa noworodka) i ledwo tam wysiedziałam.

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Słoneczna chyba ma dziś spotkanie z położną - daj znać jak wrócisz jak poszło!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa tak. Taka brazowA gęsta miałam w piątek tydzień temu. W czwartek rano podczas siku wyleciał glutek, potem za każdym podtarciem na papierze było brązowo, a w piątek miałam jakby budyń czekoladowy. Potem wraz z upływem czasu śluz bladl, aż Stał się żółty i przezroczysty

agaaa28 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa wylądujesz:) daję Ci 2-3dni!

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Agaaa tak. Taka brazowA gęsta miałam w piątek tydzień temu. W czwartek rano podczas siku wyleciał glutek, potem za każdym podtarciem na papierze było brązowo, a w piątek miałam jakby budyń czekoladowy. Potem wraz z upływem czasu śluz bladl, aż Stał się żółty i przezroczysty

Jak dobrze, że mamy to forum. Tak pewnie bym już dzwoniła do lekarza, a tak wiem, że nie jestem jedyna z takimi dolegliwościami. Dzięku Katiś :)

951c9e183b.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mala miala czkawke wiec super bo tzn ze chyba jeszcze nie dzis i nie jutro :p a to dobrze bo branickiego jutro nie ma na dyrzuze :p
    Jestem ciekawa Asia jaki Ci termin wyznaczy :)
    Czytam co bierzecie do szpitala i tez kupilam skarpetki i czapeczki cieple i bawelniane ale zapomnialam wyprac :p moze zaraz wstawie :) kurcze troche jestem zla na te babke kietowniczke od okien, mowilismy jej ze ma brac drabine a nie wziela i ta co myla wiadomo winna nie jet ale gornych czesci nie byla w stanie dobrze wymyc w oknach nie mowiac juz o ramce :/ a jak m zwrocil jej uwage jak przyjechala po swoja pracownice i po kase to powiedziala ze moze nam odjac 10 zl ze 150 za ten defekt... Wiec olalismy ... Eh no nic... Nastepnym razem bez drabiny nie wpuszcze i juz...
    Nie wiem jak wy ale my korzystamy z ostatnich bezdzietnych chwil chyba na maxa :D codziennie albo gdzies idziemy ze znajomymi albo przychodza do nas i siedzimy do pozniego wieczora :p jutro tez piatek tez.. A weekend planuje wypoczynek bo niewiadomo kiedy takowy po porodzie bedzie :D wiadomo ze z dzieckiem tez to wszystko mozna.. Ale nie ma sie co oszukiwac.. Mniej znajomych bedzie nas tak chetnie odwiedzac czy tez wyjscia w grupkach do baru beda rzadkie bo beda uzaleznione od opieki nad mala :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosh, skończyłam prasowac rzeczy młodego, jeszcze kilka naszych i dosc!
    Wlasnie prasowalam czapeczki i sie zastanawiam - obcinałyście metki? Długie to takie, ale nie wiem czy jak obetne to maluszka nie bedzie to drapać :/

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    agaaa wylądujesz:) daję Ci 2-3dni!

Kurka, mógłby poczekać do poniedziałku. Ciekawe czy zechce :) Lekarz mówił wczoraj, że może to być 3 dni, a mogę i przenosić...

A generalnie to nie wierzę, że maksymalnie do połowy lutego będę miała w domu własnego dzidziusia !!!!

951c9e183b.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anni gratulacje!

U mnie dzieciowe pranie i prasowanie skonczone wreszcie :)
    zaczelam pakowac torbe do szpitala :)

i popijac herbate z lisci malin - dobra!

i zorientowalam sie ze tez mam wizyte 02.02 mojej gin sie cos pomieszalo bo mialam miec co 2tyg, a to tylko tydzien hmm

musze to wyjasnic bo ostatnia wizyte mam 16 luty a termin porodu 22... jakos nie zwrocilam na to uwaggi wczesniej, a co jak nie urodze do 16 ... :p chociaz mam wielka nadzieje ze urodze!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 21:50

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny pochwale sie dzis kupilismy samochod rodzinny- combi :) coraz bardziej rodzinnie sie u nas robi :)

Sue, agaaa28, Katiś, dorocia2324, Januszkowa, Penelope, megg, Pia Gizela lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kobitki.
    Ostatnio tak fajnie mi sie spi zw musze to wykorzystac
    Jutro zas bede miala problemy z nadrobieniem was :P

• Katiś Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa nie ma za co. Dobrze ze dzielimy się doswiadczeniami, bo o to chodzi :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa moze i to czop powoli sie u mnie rusza. W pierwszej ciazy w ogole go u siebie nie zaobserwowalam, ciekawe czy teraz zobacze.

Wg mialam dzis kilka skurczy, to krocze mnie ciagnie i za bardzo chodzic nie moge bo boli. Dosc kiepsko sie czuje. Zaraz wypije naparek z lisci malin i do kapieli.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Topola Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ja też nie wiem co z tymi metkami zrobić. Narazie zostawiłam i nadal się zastanawiam.

• cath Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    a dziewczyny pochwale sie dzis kupilismy samochod rodzinny- combi :) coraz bardziej rodzinnie sie u nas robi :)
    Zazdroszczę :D my mieliśmy zakupić audi a6 w kombi nowe ponieważ mamy trzy Male samochody trzydrzwiowe mini coopera, audi TT i audi s5. W sumie to tylko do s5 sie mieści wózek ! Do miniacza tez w sumie no zobaczymy bo ja jeżdżę z torbami mini to juz nic do bagażnika nie włożę!! Aaaa :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 2028 2029 2030 2031 2032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ