Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiaa1201 wrote:Ojoj wizyta o 5 rano uuu nie dla mnie już ta godzina
wiem coś o zapchanym terminarzu gina bo mój siedzi od 15 do oporu nawet do 24 w prywatnym gabinecie... A oprócz tego od 7 rano do 14 w szpitalu
pozatyn nie miala gdzie mnie wcisnąć bo widziałam w kalendarzu same wizyty na potwierdzenie ciąży - będzie duzo dzieci na jesieńdorocia2324, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
Ja jutro wizytuje tak samo jak Megg- 18:00.
Mój mąż jest coraz bardziej chory, nic mu nie pomaga. Namawiam go żeby poszedł do lekarza to mówi, że już mu przechodzi. Nie wiem co by było gdybyśmy mieli jechać już rodzić. Cały czas smarka, kicha, kaszle. Temperatura 37,4.
megg lubi tę wiadomość
-
asia888 wrote:a ja mam pytanie o te siemie lniane, wystarczy 2 lyzeczki zalac wrzatkiem i zaparzyc? czy trzeba gotowac? mam takie cale nasionka
Jeśli masz całe nasiona to najlepiej podgotować aż zrobi sie glut. Ewentualnie zalać wrzątkiem i przykryć, odstawić na 15-20 minut i wypić. Nie jest niestety takie smaczne jak mielone.
2 razy w tygodniu daje moim koniom siemię lniane, właśnie z całych ziaren. Zazwyczaj gotuje ok 10 minut na najwyższym stopniu kuchenki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 22:19
asia888 lubi tę wiadomość
-
tak, mialam spotkanie z polozna.
troche czekalam bo bylo akurat cc- biedna ta pani co wyjechala..
plakaly dzieci- chyba sie nowe rodzily:) akurat pododbno byly 4 porody:)
Polozna mila- wzbudza zaufanie, ma 30 lat doswiadczenia i bedzie pod telefonem
zaprosila mnie w sobote na ktg na swoj dyzur wiec pojade.
pytalam o pozycje do porodu wiec mowi ze moge rodzic jak chce
a co do ochrony krocza to mowila ze zwykle trzeba przy pierwszym porodzie naciac ale czasem sie udaje- lepiej naciac jak trzeba niz ma popekac..
wiec ma chronic ale mowie ze sie zgadzam jak trzeba bedzie..
a nie za wszelka cene nie zgadzac sie na naciecie
no i przed porodem jest czopek.
znieczulenie tez bez problemu- powiedziala ze na poczatku robia badania w razie czego anestezjologiczne i jak poprosze to dostane zzo.
jakby cos sie dzialo zlego to robia cc od razu wiec mowi ze lepiej tylko pic.
no i sie nie stresowac:)) bo porod to nic przy wychowaniu:))
ogolnie wrazenie pozytywne.
Pani wieksza od mojego meza nawet:))
AsiaSzw, Katiś, ash, Gosiak, Sue, Pia Gizela lubią tę wiadomość
-
cath wrote:Zazdroszczę
my mieliśmy zakupić audi a6 w kombi nowe ponieważ mamy trzy Male samochody trzydrzwiowe mini coopera, audi TT i audi s5. W sumie to tylko do s5 sie mieści wózek ! Do miniacza tez w sumie no zobaczymy bo ja jeżdżę z torbami mini to juz nic do bagażnika nie włożę!! Aaaa
No to bardzo się cieszę, że jednak wrażenia takie pozytywne