Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
agaaa28 wrote:Stwierdzam, że w szkole powinny być zajęcia na temat ciąży i porodu bo to oszaleć można...
agaaa28, derii84, megg lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
marcela29 wrote:Ja pisalam prace mgr na temat fizjoterapii w ciąży i połogu i mimo zagłębienia się w fachowa literaturę co chwilę pytam wujka google o cos:-\
No właśnie. Wygląda na to, że każda może to inaczej przechodzić -
A wiecie co mi znajoma ostatnio powiedziała.... Nacięcie krocza wcale nie jest takie zle bo zawsze mogą nas ciasniej zszyc i będziemy jak dziewice orleańskie;) podobno rekonstrukcje błony dziewiczej się robi, tylko chyba w ramach chirurgii plastycznej a nie porodu:p
agaaa28, Gosiak, AsiaSzw, Sue, dorocia2324, Lara 82, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Witam sie i ja
Dzis bylam na usg Adas wazy 2500 kg wiec ladnie przybiera na wadzeza tydzien mam ostatnia wizyte wtedy ustalimy godzine na ktora mam byc 12
juz sie doczekac nie moge lece was nadrabiac
derii84, Pia Gizela, Sue, dorocia2324, Lara 82, megg, asia888, Laurka, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość
-
te objawy to o tyłek rozbić... czytałam wczoraj,że niektórym czop dopiero przy porodzie odchodzi, inne nie mają skurczy ,tylko dopiero te porodowe...i weź tu kobieto bądź mądra...
a w ogóle wszystkie już wózki macie?bo my jeszcze niee
Penelope lubi tę wiadomość
-
Agaaa28 ja cos w szkole mialam o ciazy, ale i tak nic nie pamietalam z tego.
Prawda jest taka ze ciezarne tak czy siak sie zaglebiaja we wszystko co zwiazane z tym pieknym stanem:)
Marcela29 zrobilas mi smaka na nutelle! :p
przedszkolanka:) wlasnie.. kazda z nas moze inaczej przechodzic porod i to jest najgorsze bo nie wiemy do konca jak to bedzie i czego sie spodziewac. Mam wozek juz dawno:) Ale spokojnie na pewno zdazysz kupic:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 12:44
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
marcela29 wrote:A wiecie co mi znajoma ostatnio powiedziała.... Nacięcie krocza wcale nie jest takie zle bo zawsze mogą nas ciasniej zszyc i będziemy jak dziewice orleańskie;) podobno rekonstrukcje błony dziewiczej się robi, tylko chyba w ramach chirurgii plastycznej a nie porodu:p
Też słyszałam. Mam koleżanki, które przy szyciu prosiły lekarza:
"Tylko ciasno panie doktorze"marcela29 lubi tę wiadomość
-
U mnie polozna na SR mowila ze lepiej naturalnie popekac, niz rutynowo ciac i tak w Niemczech jest to praktykowane.. a ile w tym prawdy i czy ona ma racje - nie wiem. Ja sie boje nacinania podobno szwy pozniej tak ciagna, ze trudno sie sika i booli.
-
marcela29 wrote:A wiecie co mi znajoma ostatnio powiedziała.... Nacięcie krocza wcale nie jest takie zle bo zawsze mogą nas ciasniej zszyc i będziemy jak dziewice orleańskie;) podobno rekonstrukcje błony dziewiczej się robi, tylko chyba w ramach chirurgii plastycznej a nie porodu:p
Koleżanko to będziemy wszystkie do Cb pisały z pytaniami
Ja ostatnio powiedziałam koleżance, że bynajmniej przez miesiąc nie będę używać bujaczka, to padło pytanie dlaczego.... Hym, jak dla mnie kręgosłup dzieciątka jest zbyt wiotki i miękki,żeby już wkładać takiego nunusia do czegoś takiego.... Chyba, że się mylę?
-
Maarta:) wrote:U mnie polozna na SR mowila ze lepiej naturalnie popekac, niz rutynowo ciac i tak w Niemczech jest to praktykowane.. a ile w tym prawdy i czy ona ma racje - nie wiem. Ja sie boje nacinania podobno szwy pozniej tak ciagna, ze trudno sie sika i booli.
Ja jak pomyślę że mam pęknąć jak rozgwiazda to wole żeby nacieli, już tu pisałam jak znajoma pękła - aż do uda, to dopierooo boli i ciągnie
Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Maarta:) wrote:U mnie polozna na SR mowila ze lepiej naturalnie popekac, niz rutynowo ciac i tak w Niemczech jest to praktykowane.. a ile w tym prawdy i czy ona ma racje - nie wiem. Ja sie boje nacinania podobno szwy pozniej tak ciagna, ze trudno sie sika i booli.
A ja z kolei słyszę, że lepiej ciąć niż popękać na 4 strony świataGosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
kurcze a my zwlekamy i czekamy nie wiem na co
przynajmniej wybrany już jest
Maarta dokładnie tak z tym porodem, ciocia mi wczoraj mówiła(3 porody za sobą),że te porody na ipli można oglądać a i tak u każdej inaczej to wszystko wygląda i się dziejea te objawy tylko do szału nas doprowadzają(lub ich brak:P)
-
agaaa28 wrote:A ja z kolei słyszę, że lepiej ciąć niż popękać na 4 strony świata
też tak słyszałam, położna opowiadała że oni robią wszystko by nie ciąć ale jak jest konieczność to lepiej ciąć niż popękać, bo może się później"babrać" przez lata...opowiadała o przypadku gdzie mąż zabronił(!) nacinać i kobieta biedna się męczy do dziś.. -
nick nieaktualnyOdebrałam wyniki - vdrl ujemne,w morfologi hemoglobina, hematokryt i limfocyty za niskie czyli standard, jednak martwi mnie "moczologia"
ciężar właściwy >=1.030, pH 5,5, nabłonki wielokątne 1-2,, leukocyty 1-3, liczne pasma śluzu, kryształy szczawiu wapniowego nieliczne... Blee... Rodzić mi się chce -
marcela29 wrote:Tak
To mam pytanie - pod koniec ciazy to mi juz niewiele da, ale bede madrzejsza:)
Jak to jest z ćwiczeniem miesni brzucha w ciąży? Spotkałam się z tyloma sprzecznymi opiniami, że już zgłupiałam.
Jedna instruktorka mowila, że nie ma sensu ćwiczyć mięśni prostych, bo one i tak ucierpią i tylko skośne, druga, żeby ćwiczyć cały brzuch, a jeszcze ostatnio przeczytałam, że w ciąży mięśni brzucha w ogole nie powinno się cwiczyc, bo to pogłębia tylko rozstęp mięśni. I kto ma racje? (January mowi prawdę, a dusia blefuje?)
-
właśnie wracałam z siku i zerkłam do mojej torby. Brakuje mi kubka, herbaty, wody, biszkoptów.
Oto ona, warstwa pierwsza i druga
http://www.iv.pl/images/68269824173589961491_thumb.jpg
http://www.iv.pl/images/89960631698940597613_thumb.jpgSue, AsiaSzw, dorocia2324, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość